S manželkou už nesexujeme. Je to normálne?
Viem, ze je to forum povacsine mamiciek, ale neviem velmi, kde napisat aby som si overil jednu skutocnost. Odkedy mame spolu dieta, s manzelkou uz nemame sex. Lekar vravi, ze je uplne v poriadku, napriek tomu rok presiel a nic. Predtym sme absolutne nemali problem sexovali sme vasnivo a casto. Viem, ze moze byt po porode nejaky utlm, ale uz to trva dlho a nechcem sa zmierit s tym, ze uz to nepride. Existuje nejaky sposob, lieky alebo nieco, co funguje alebo ako mozem ovplyvnit situaciu? Snazim sa byt aj nezny, masaze, spolocne vecery, zatial bez vysledku. Je mozne, ze to neupravi?
Ja dám možno úplne inú radu. Síce to nie je môj prípad, ale mám kamošku ktorá sa stále sťažovala na svojho muža. Čím sa viac on snažil, tým viac sa ona stažovala. Momentálne sú v rozvodovom konaní. Jednoducho sa jej sprotivil tým, že prestal mať svojú hrdosť a podla jej slov už v nom nevidela takého chlapa akým bol kedysi. Prestala s ním totalne spávať a začala ho podvádzať. A to majú 2ročného syna. Stále o nom ale tvrdí že je dobrým otcom a ako manžel je/bol ( už sa odstahovala ale este rozvod neprebehol) tiež výborný, no jednoducho ako chlap sa už nechoval. Sú aj také ženy, aj ked ja to velmi nepochopím - ale všetci sme nejakí. Takže ja dávam radu vyskúšať to zobrať z opačnej strany a dať jej pocítiť čiastočný nezáujem. Možno sa zlakne že sa niečo deje a začne bojovať. Je to len rada - nikdy by som ju nedávala keby som nepoznala tento konkrétny prípad.
@juve11 Prosim, nevolaj zenu "mamicka", ani nicim podobnym ju neoslovuj, ked nie ste prave parik v dochodkovom veku, niezeby to bol hlavny dovod vasho problemu, ale udrelo mi to do oci 😀 , to je strasny zabijak vasne, aspon u nas to tak bolo. Ale klobuk dole, ze si sa odhodlal pozriet na problem aj zo zenskej stranky, neviem si predstavit mojho, ako by to tu riesil 😀 😀
@exitt Myslim, ze na tom nieco bude, su take typy chlapov, netvrdim, ze autor temy nim je, ale su taki "ponozkovi chlapi", ospravedlnte moj terminus technicus zo strednej skoly 😀 , ktori si nevedia aj troska dupnut a prejavit sa ako chlap. Niektore zeny chcu razneho muza, nemyslim tym nasilne si nieco vydobit, ale prejavit sa ako chlap. Myslim, ze zeny vedia, co tym myslim.
Mne to trvá uz dlhsie ako rok, presnejsie uz zachvilu dva... Myslim ze blok to nie je, niekedy to neviem vysvetlit ale jednoducho nemam chut ! Viac ako blok to ale vidim na tu unavu, nakolko práca mojho manzela je nie do 19, ani 20 ale kolkokrat sa ani 2 dni nevidime lebo ked on prichaduza my uz spime a ked on odchadza my este spime... Tiez sa stazuje na nedostatok , dokonca nechape ako ja po celom dni stravenom doma mozem byt unavena.. (ale navarene ,upratane , oprate, opravene a mnoho dalsich veci ) v Nasej domacnosti totiz mam pocit ze som sama sebe aj muzom. A to nemam jedno ale dve deti (6-2). Obcas sa da zahrat pri tolkych povinnostiach na stroj, ktory zvladne aj nocne hyrenie, aj ked v neustalom strese ze sa niektore dieta zobudi pride do izby a uvidi nas aj napriek tme ze si ani na nos nevidim. Nepochopitelne pre mna je ze toto vadi len mne a to je mozno prave jeden moj blok 🙂 Druhu chybu vidim v tom ze od narodenia 2 dietata mam spolocnu manzelsku postel len pre seba a syna nakolko sme nezvladali nočné trúbenie a ranne budiky.. Je pre mna luxus ked mi kamoska postrazi na 2 hodiny a nie ze na cely den deti odlozim... Toto vsetko vedie k tomu ze som viac zavysla na detoch ako na manzelovi, ktoreho vlastne tym ze praca je nevyhnutna stracam. Ty más aspon volne vikendy, mozes sa zene venovat naplno, ja to nepoznam.. taktiez sviatky..
Myslim ze je to celel len a len o vzajomnej komunikaci, trpezlivosti a respektu .. Mozno je jej prave teraz a dlho aj bude prednejsia Vasa dcera a jednoducho sex nema v hlave tak casto ako chlap. Teda cest výnimkám aby som neurazila ked tak .. 🙄
@dolisos inak ja si myslim, ze kvoli detom by nemal ist manzel na druhu kolaj...ja chepm, unavu, nedostatok casu, ale aj tak....ked sa dvaja stanu rodicmi, enmali by prestat byt manzelmi a partnermi (vo vsetkom!)
k teme......podla mna je rok dost na to, aby sa tonieco pohlo a trebalo by riesit......nemal by byt ani ejden z aprtnerov nespokojny ....(a taku dlhu dobu uz vobec nie 😒 )....inak ja som asi opak, ale ja som sa nevedela dockat konca sestonedelia, co som mala taku chut na sex🙂 (ale jasne, u akzdeho je to individualne...)
@dolisos súhlasím s @sirinka , urči si priority, nie si len matka...si aj manželka a milenka, prečo na toto ženy zabudaju? proste sa z nich stane Matka a všetko ostatné ide stranou..ja teda som sa od narodenia dietata tešila na tých pár okamihov, kedy budem bez nich- niežeby som ich nemilovala a nestarala sa o nich- ale ten relax, že som zasa volná, nemusím byt v strehu, že dieta niekam vybehne, spadne...to je na nezaplatenie...
@dolisos podla mna deti už nemáš také maličké, aby ste si našli čas aj na seba, deti zvladne aj babka a vy si možete dopriat čas pre seba...
ja sa už ani nečudeujem, že je tu tolko tém o nevere, o opustených manželkách, sex po narodení O bodov, po dvoch rokoch abstinencie sa ešte aj čudujete, že chlapom chodí len sex po rozume....preboha, ved to by nebol normálny chlap, keby na to nemyslel tak často a ešte, ked má nedostatok doma...ja sa vám len divím, že sa nebojíte, že zdupká inde, donekonečna vám to žiaden zdravý normálny chlap tolerovat nebude...može vás a deti milovat ako chce, určite nebude žit v celibáte...každá žena, čo svojho chlapa aspon trochu miluje, má s ním aspon raz za čas sex- su rozne formy, nebudem rozvádzat....patrí to k zdravému partnerskému spolužitiu...netreba manželstvo zredukovat len na rodičovstvo 🙂
hm , ja sa skôr čudujem že toto a takto píše chlap 🙂 . Muži sa na tekéto veci nesťažujú verejnosti a už vôbec nie na fóra medzi mamičky...... a ak ano tak určite nie sú z Marsu , z tej planéty ktorá nás Venuše tak priťahuje.
Ja mám typického Marťana, občas fakt na zabitie ale práve v tom to je že to medzi nami chemicky iskrí. Z akej planéty si ty zakaldateľ ? 🙂
@dolisos ahoj ,som rada a cením si, že si pridala svoj názor z opačnej strany aj napriek tomu, že si sa tým vystavila posudzovaniu...mám dojem, že Vaša situácia je skôr o intimite, ktorú som spomínala už v príspevku predtým...každý vzťah je založený na spoločných zážitkoch a spoločnom prežívaní udalostí okolo nás (samozrejme v rámci možností), o čo Vy výrazne prichádzate nakoľko v dôsledku manželovej pracovnej vyťaženosti nemáte čas tráviť spolu chvíle či už ako rodina alebo partneri...tým sa vytráca to, čo nazývame vzťahom a to by som videla ako primárny problém, sexuálna stránka je už druhotným javom, ktorý vyplýva z toho, že ste sa navzájom ako ľudia a partneri vzdialili...každý s Vás zažíva iné situácie, rieši iné problémy, prežíva inú realitu aj keď akoby so spoločným cieľom...niekedy nie je ani dosť síl a času prerozprávať si, čo kto zažil počas dňa, riešil, s čím sa musel vysporiadať a z čoho sa tešil a spojiť aspoň takto svoje životy dokopy...preto by ste sa mali možno zamerať práve na túto stránku...nakoľko zrejme nie je možné zmeniť manželovo pracovné nasadenie, treba riešiť situáciu tu a teraz za daných podmienok...nájsť opäť jeden druhého, prejaviť si úctu vzájomným vypočutím sa a ocenením toho, čo kto prežil, prebratím spoločných záležitostí...je to také jednoduché a pritom tak zložité, len vypnúť televízor a počúvať jeden druhého...alebo byť len ticho a spolu...ako tu bolo spomenuté, treba si určiť priority a vedieť sa zastaviť v tom zhone a uvedomiť si či je dôležité upratať a ožehliť alebo si vyložiť nohy s manželom a len tak sa nezáväzne porozprávať...a keď sa Vám podarí sa vzájomne priblížiť, verím, že chuť na sex príde aj sama 🙂 alebo to môžeš chytiť z opačného konca a proste sa "prekonať", pomilovať a určite prídete na to, že Vám to obom prospeje a tým to vydláždi opäť cestu jeden k druhému a utuží vzťah 🙂 a hlavne nebudeš musieť o tom stále premýšľať, prečo je to tak alebo onak 🙂 veľa šťastia prajem 🙂
ja nepotrebujem, aby mi kvoli sexu muz umyval riady, ci vysaval...skor mi chyba pocas dna objatie, letma pusa, usmev, alebo jednoducho aby ma pocuval a nie ze mi o 5 minut povies nieco uplne odveci a absolutne netusi o com som mu hovorila ja... Takto ta chut urcite nepride 🙂
@juve11 pises,ze koji, kojenie znizuje chut na sex, su to hormony,nie je to len tak,ked sa tvori mliecko, telo pracuje na plne obratky 😉 postupne ked dokoji urcite sa to upravi do starych kolaji,ale netlacila by som, dojcenie je pre vase dieta velke plus. chce to trpezlivost a obetu, zda sa, ze ty tieto vlastnosti mas podla toho co pises,len sa trapis co je vo veci-podla mna hormony 😉
nema milenca?
joooj,akoby si pisal o nas,len z opacnej strany :/....tiez uz viac ako rok "nic",moja polovicka jednoducho odmieta ....a odmieta teda poriadne vytrvalo 🙂
Dobrý deň prajem. Zaujal ma Váš problém a môžem poradiť tiež jednu vec. Keď žena kojí, to samé o sebe veľmi znižuje libido. Určite to súvisí s hormonálnymi výkyvmi, pôrodom a vyčepranosťou. Nebojte, všetko sa spraví. Rozhovor je najlepšia vec. Držím palce!
myslím že každá žena tu napísala kus pravdy. vždy som si myslela že náš sexuálny život a intimita je až na smiech ale ked pozerám kolko dokážu ženy abstinovať..... u nás to je tak raz za dva mesiace cca. a ked už tak nezabudnem na druhý den rypnúť - tak sex sme mali, zas máme na mesiac pokoj? 😅 😝 ale u nás nechýba komunikácia takže z toho máme desnú prču. teraz nechcem byť za zlu ale ja aj ked som nechcela (ani teraz ešte nie je často vela chuti) tak som spravila kompromis aby sme sa úplne neodsudzovali. sorry dámy, ale nechať muža čakať rok? ja mám chlapa ktorý nie je extra na sex ale veru by som sa nečudovala keby to začne po takej dlhej dobe vyhladávať u inej 😝
@ruzickaruzova tak nech si hlada! aspon bude pokoj.. a moze sa aj odstahovat, aspon nebudeme musiet varit. 😀
Boze baby prestane uz zvalovat rocnu abstinenci na hormony z kojenia.... Kojenie do urcitej miery znizuje libido, ale urcite nie natolko, ze by zena nebola vobec schopna nejakej sexualnej aktivity....
@juve11 chlapi z Marsu nikdy takéto problémy nevyťahuju na verejnosti a už vôbec to neriešia pokecom max.sa posťažujú kamarátovi na pive.
Takže buď nie si chlap ( čo by ma v týchto , často vymyslených diskusiách ani neprekvapilo ) alebo si už tak obrúsený okruhliak , ktorý na Mars už nepatrí.
Ženy všeobecne majú radi typizovaný prototyp muža - muž so širšou sánkou , vyšší , rozhodný a ten kto dobýja čo sa však nevylučuje sa primeranou empatiou . V skratke tam musí byť pre tú ženu protipol, ktorý ju bude priťahovať.
Toto ja z teba necítim.
Napísal si niekedy manželke sms že ju ľubiš, len tak ...., doniesol si jej niekedy kvet... , pritulil si sa k nej v noci niekedy bez toho aby si chcel hneď sex ?
@sirinka tiež si nemyslím že kojenie tak výrazne znižuje libido , že by žena nebola schopná , ale je otázne čoho ...
ako roztiahnuť nohy , myslím že je schopná každá a pretrpieť tých pár minút, ale odovzdať sa mužovi to je už o niečom inom , a proste keď to tam nie je tak to nie je.... treba hľadať príčinu .
@juve11 ahoj, prepáč,že som si všetko nečítala...ale trocha od začiatku áno..ja by som ti len toľko chcela povedať, že my sme mali s manželom tiež problém po pôrode...najprv som sa bála...predsa len mala som vaginálny pôrod..potom starostlivosť o dcérku..on bol od rána do večera v práci..potom chodil na týždňovky...ja som nemala vôbec chuť, bo som mala toho veľa..ešte k tomu sme bývali u maminy...nervy naviac...či s jej partnerom...alebo inak...proste nebola chuť tam vôbec na sex...trvalo to asi 3-4 mesiace...no on bol velmi zlatý a čakal--tiež som ti to nevedela vysvetliť..sama som sa stým trápila a bála som sa,že si nájde druhú...a to som nechcela...začali sme viacej komunikovať...on zistil,že na mňa nemôže tlačiť...a išli sme na to pomály...a velmi mi to pomáhalo...ked bol preč tak sme si písali intímne sms či posielali foto...a tým sa stupňovala moja chuť na sex...skús sa s ňou porozprávať..alebo jej ked si v práci písať krásne sms ..ako ju miluješ...ako zbožňuješ jej telo...a potom viac intímne..nehovorím,že to hned zaberie...ale určite viem,že ju to strašne poteší...a zaberie to.... 🙂
@lea641981 napísala som "muž so širšou sánkou , vyšší , rozhodný a ten kto dobýja čo sa však nevylučuje s primeranou empatiou " . Pozri to máš ako v tých komiksoch 🙂, na antických sochách....
Samozrejme nie všetci muži sú takí , ale keby si dala nejakú anketu o fyzickej atraktivite, tak 90 % žien ti toto odpovie. Čo sa týka mentálnej stránky tak drvivá väčšina žien má rada mužov, nie poddajných mumákov.
@maminuska,
@juve11,
ty mu teda dávaš! A ja sa juveho musím zastať, lebo ja z neho muža cítim! Je síce neobvyklé, že chlap napíše do ženského fóra, ale ja si myslím, že to svedčí len o jeho inteligencii - dovtípi sa, že na ženskom fóre možno nájde najviac autentickú odpoveď na to, čo sa odohráva čo sa týka sexuality v ženskom mozgu, keďže jeho žena rozhovory na túto tému zľahčuje. Ja si naopak myslím, že bežný chlap-Marťan nebude rozprávať kamarátom na pive, že jeho žena s ním intímne nežije, to ťažko sa tým bude chváliť kamarátom. To nikdy!!!! Chce predsa vystupovať pred nimi ako borec v každej oblasti a za každých okolností. A tiež sa nebude obracať s prosbou o radu na fórach, kde muži riešia nové modely automobilov alebo rybačku. Bude si to chcieť riešiť SÁM (to spraví väčšinový Marťan). Neviem, či tvoj muž by rozoberal intímne problémy v krčme , a ak áno, určite to ale nesvedčí o tom, aký je on super CHLAP ale o niečom inom...
Zarazilo ma, ako juvemu píšeš, že ženy majú vo všeobecnosti rady tie gýčovo typizované prototypy mužov, ktoré ich v posteli priťahujú ako protipól . To je totálne klišé, podľa môjho názoru. Ako by si sa cítila, keby si sa na mužskom fóre anonymne ako žena spýtala na mužský názor na absenciu mužskej sexuality a odpísali by ti v zmysle, že muži sexujú a sú priťahovaní prevažne ženami prototypu Pamela Anderson s príslušnými mierami a mozgom medzi nohami, tak ak týmito kvalitami nedisponuješ, nech sa potom nečuduješ? 🙂
@maminuska Asi si pozorne necitala moje prispevky, ale je to jedno, nepotrebujem Ti dokazovat kto som a co som. 🙂 Prisiel som si pre radu z opacneho polu, bol to celkom dobrodruzny vylet na Venusu, ziskal som niekolko cennych informacii, za ktore dakujem vsetkym ochotnym. Neprisiel som, aby som si o sebe cital ze nie som chlap alebo nie som z Marsu alebo nesplnam nejake prototypove predpoklady. Je mi to jedno co si myslis, nie je mi jedno, co si o mne mysli moja zena, chcem ju pochopit a prist na koren problemu. Ked si myslis, ze prve co som spravil pri probleme je, ze som prisiel na toto zenske forum, mylis sa. 🙂 Ahoj

@zuzka0903 Ano ano, ved ja uznavam 🙂