icon

S manželkou už nesexujeme. Je to normálne?

juve11
4. dec 2012

Viem, ze je to forum povacsine mamiciek, ale neviem velmi, kde napisat aby som si overil jednu skutocnost. Odkedy mame spolu dieta, s manzelkou uz nemame sex. Lekar vravi, ze je uplne v poriadku, napriek tomu rok presiel a nic. Predtym sme absolutne nemali problem sexovali sme vasnivo a casto. Viem, ze moze byt po porode nejaky utlm, ale uz to trva dlho a nechcem sa zmierit s tym, ze uz to nepride. Existuje nejaky sposob, lieky alebo nieco, co funguje alebo ako mozem ovplyvnit situaciu? Snazim sa byt aj nezny, masaze, spolocne vecery, zatial bez vysledku. Je mozne, ze to neupravi?

juve11
autor
5. dec 2012

@maznacik007 No, niekedy to je hrozne a myslim, ze uz sa neda, ale potom sadnem na bike a ked sa vratim, som zas kludnejsi. Ale potom to pride zas a uz som tak nabudeny, ze ma v drogerke vzrusi aj krabicka od siloniek,aaa 🙂

maznacik007
5. dec 2012

@juve11 tak jej to povedz a navrhni poradnu... ved takto to speje len k nevere.... a ja sa ani nebudem cudovat... bude si moct za to tvoja zena sama..

juve11
autor
5. dec 2012

@dasiacik Na nasu situaciu ale tento vzorec nepasuje, som sice dlho v robote, ale uktekam domov. Odrobim sice denne aj 9-10 hodin, ale nikam inam velmi nechodim, iba na bike na hodinku, inak vsade spolu. Riad umyva umyvacka, kavu varim ja, chodim kocikovat a celkovo sa snazim, ale ako pisete viacere, asi treba cakat.

maznacik007
5. dec 2012

@juve11 ja by som necakala.... naco... nez sa neovladnes na nejakej firemnej party? toto neni ze cakanie na skoncenie sestonedelia....
proste to ries s nou na rovinu mozno si to ona ani neuvedomuje... alebo ma nejake obavy ktore jej dokazes lahko rozptylit

1marianna21
5. dec 2012

Pfúúú žena to nevďačná ... a koľko nesexujete, ak sa môžem spýtať? je po pôrode? mala nejaký problem?

sirinka
5. dec 2012

@juve11 no tak prijemne cakanie.... ☹

dasiacik
5. dec 2012

@juve11
To bol len priklad.
Necakaj,komunikujte spolu o probleme a rieste ho.
Nemas na co cakat.

povuma
5. dec 2012

@juve11 nečítam od začiatku a teda mne prídeš ako chlap dost pasívny...len čakáš.....na čo? že jedného dna ta manželka bude čakat naladená v negliže? ženy su skor pasívne, .treba iniciatívu chytit do vlastných rúk...mne osobne taký pasívny chlapi neiponujú, ale to je vec názoru...Proste je navrhni pekný večer, sviečky, víno, romantika na dvd, urob niečo....váš vztah sa podla mna zredukoval na to, že ste rodičia, ty si otec, manžel, ale kde je milenec? ked túto stránku zanedbáte, prípadne neviete komunikovat o sexe, o svojich potrebách, tak ste na začiatku konca vážho vztahu.......MUSITE sa o tom porozprávat, ved aj ten rozhovor o sexe je už taká predohra,...
Mne sa zdá, že ste v tomto s manželkou takí čakatelia obaja, nik nevie nejak viac prevziat tú iniciatívu a naštartovat na tú správnu kolaj, kde by sa to už viezlo samé....
Čo ti povie žena, ked jej večer naznačíš, že by mohol byt sex? príp. ked ju objímeš v posteli? odtiahne sa? spýta sa vtedy....dupni si a nedaj sa odbit migrenou a podobnými vyhovorkami, napriamo jej povedz, že už to dalej nevydržíš a že v takomto vztahu nebudeš nikdy štastný...snád tvojej manželke dojde, že si už bol nadmieru trpezlivý..držím palce..

1marianna21
5. dec 2012

prepač nechcelo mi zobraziť všetko tak som nevedela čo sa deje..ale baby ti radia dobre, myslím si to isté, hlavne sa musíte porozprávať, tam nemáš na výber..

j1977
5. dec 2012

@juve11 ahoj. ja mám na to trocha iný názor ako ostatní ., možno je trocha vyčerpaná z malého ., ako píšeš si v robote pomaly 12 hod a ona je s malým doma sama . neustály kolobeh /varenie , pranie atd/ vyčerpá človeka až natolko že si na ten sex ani nepomyslí. aj my máme skoro taký istý probl . ale už človek zatne zuby a udeje sa to ale to nie je ono sám uznáš , však ??? ja by som vám doporučila pár dní byt bez malého /poupratané , navarené/ a potom sa venovat jeden druhému.aj my sme odovzdali deti babke a stalo sa ... 🙂 😝 tak držím palčeky aby sa to u vás zlepšilo

nikush
5. dec 2012

@juve11 necakala by som. tiez nemam rada, ak na mna manzel tlaci, no ak by to nerobil, boli by sme tam, kde vy teraz. a potom si poviem, boze, co som si to upierala 😀 ...takze by som trvala na rozhovore, preco nechce sexovat. podla mna z toho co si napisal, sa boji, ze opat otehotneje. nov dnesnej dobe si moze vybrat nespocetne mnozstvo ochrany, aj ked ziadna nie je sto percentna.
takze rozpravat, rozpravat....inac neverim, ze to vydrzis a nepodvedies ju.

povuma
5. dec 2012

@j1977 ale dva roky?? unavená dva roky? neviem, to už je blbost, ved prechodne mesiac- dva sa dá pochopit, ale toto nebude ten problém... 🙄 🙄 ja osobne ten sex beriem ako relax, nie ako povinnost, ved to človeku len dodá energiu... 😀

dasiacik
5. dec 2012

@sirinka
Sex je to posledne na co myslis po celodennom zhone
kde Ti chlap nepomoze ani len salku umyt.Ked si na
vsetko sama,na domacnost,na deti,na pracu okolo
domu,tak taky chlap,ktory sa stara len sam o seba a
absolutne s nicim Ti nepomoze je posledna vec na co
by si mala po celodennej makacke chut.Si stastna,ze
si lahnes vecer do postele uplne vystavena.

povuma
5. dec 2012

@dasiacik sestra je trubka, že milostového obskakuje, ja by som mu s prepáčením ani slipy neoprala, ved je dospelý a ona mu ešte kávičku chystá. 😖 😖 😖 .a potom plače, že nevládze...a kto jej za to može? ona sama...deti si spravili spolu, tak sa o ne spolu maju aj starat.....jaj ženy, bože to kde žijete......trochu sebavedomia by to chcelo, vy by ste chceli, aby vaše dcéry takto žili? obskakovali svojich mužov a deti od rána do večera?? a potom padali na hubu od vyčerpania? 😠

dasiacik
5. dec 2012

@povuma
Ano,tiez si myslim,ze to nemala nechat zajst takto
daleko,ale opatrne s vyrazmi.

sirinka
5. dec 2012

@dasiacik cele jeto v hlave. Sex je prijemna zalezitost, tak ked ona na zaver dna netuzi po neznostiach a poteseni svojo tela aj mysle, tak nech sa necuduje, ze jej zivot je len jedna velka povinnost a radost z neho je niekde prec....

povuma
5. dec 2012

@dasiacik ved to, že niekedy si až spatne uvedomíme , kde sme spravili chybu, ale potom sa to o to tažšie napráva 🙄 🙄 🙄 , ked už sme zabehnutý v niečom, čo sa nám nepáči a nevieme z toho von...sorry za ten výraz 😅 , ale vyletelo to zo mna, taká som naštvaná aj za nu, že takto musí žit 😖 🙄 ..je mi to luto, jej určite tiež, jediný, komu je fajn, je jej muž, i ked je bez sexu😔 😔 😠

dasiacik
5. dec 2012

@povuma
Ktovie ci bez... :-/

povuma
5. dec 2012

@dasiacik aj som to mala napísané takto, ale som to zmazala ......., ved ale keby mal sex niekde inde, tak by sa tak nedožadoval doma, či...?

monigue333
5. dec 2012

@juve11 ahoj, máš môj úprimný obdiv, akú snahu vynakladáš, aby si pochopil ženskú sexualitu po narodení dieťaťa cez názory mamičiek 🙂 to, čo píšeš sa mi zdá úplne pochopiteľné, aj tvoja túžba a oceňujem aj tvoju trpezlivosť a nehu... Podľa môjho názoru je ten čas už naozaj dosť dlhý...nevidím do hlavy tvojej manželky a môžem potvrdiť aj to, že hormóny robia svoje, hlavne ak ešte dojčí...únava, apatia, nervozita, náladovosť...ale myslím si, že by malo byť aj na nej, aby sa trochu preorientovala z mamičkovskej úlohy na úlohu partnerskú, lebo aj toto jednostranné zameranie ju môže veľmi vyčerpávať, čo si možno v tom zhone ani neuvedomuje...myslím, že obaja partneri by mali brať sex aj ako akúsi vzpruhu, ktorú prináša nielen telu, ale aj do vzťahu, takže verím, že by to prospelo aj jej, lebo nie je nič lepšie ako sa môcť na seba pozerať znovu ako na partnerov a milencov a nielen rodičov. Čo nemám rada, ak partner prejavuje nežnosti len v situácii, kedy viem, že očakáva sex - to ma vyslovene dráždi...keď okolnosti nasvedčujú tomu, že je vhodná situácia - lebo žena nemá chuť na sex len tým, že "teraz by sa dalo"... čo sa týka odlišnosti vo vnímaní ženskej a mužskej sexuality - ženy možno nevzrušuje tak pohľad na nahého chlapa ako mužov na nahú ženu...skôr by som rozmýšľala o obnovení intimity ako takej medzi Vami - dotyky, objatia, letmé bozky, vyjadrenie toho, že si vážiš akou je dobrou matkou, či podpory v ťažšej chvíli, kedy je dieťa náročné...či už prebraním iniciatívy alebo slovnou podporou - ver, že to ženám imponuje, keď cítia, že majú pri sebe silného chlapa, ktorý vie, čo robiť (aj keď možno práve ani nevie 🙂 ale niekedy stačí aj "silné" mužné objatie...určite sa veľa rozprávať, avšak bez toho, aby cítila, že to robíš za účelom následného sexu - lebo si myslím, že ona tento tlak vníma a sama si s tým možno nevie poradiť a možno práve preto sa aj vyhýba situáciám, ktoré podľa nej smerujú k sexu...ja som toho názoru, že keď sa Vám podarí raz prelomiť tie ľady, tak sa to postupne vráti do normálu, aj keď prispôsobeného Vašej novej rodičovskej úlohe 🙂 držím palce 🙂

maruska24
5. dec 2012

manželku nepoznáme, ale rok po pôrode je problém asi niekde inde, nie v tom, že naplní umývačku riadu. Iný chlap by najskôr nedostatok sexu kompenzoval mimo domov. vyzerá to skôr na hormonálny problém, treba rozhodne vyhľadať sexuologa a ten doporučí nejaké hormonálne testy, alebo riešenie. Veď problém tu nemá chlap, ale manželka. Treba s ňou ísť k lekárovi, ak samozrejme chce tento problém aj ona riešiť a záleží jej na tom. lebo nie je normálne aby sa žena vyhovárala že obskakuje okolo dieťaťa a je unavená, tak preto nechce vyše roka sex. Sex je prirodzenou súčasťou života, nekončí sa predsa narodením dieťaťa. Keby ju podviedol, tak by potom vyplakávala že prečo, veď mal doma opraté, navarené, postarané. Ale predsa on zarába peniaze, aby mala z čoho navariť, začo oprať a pod. . Tak minimálne by mohla pouvažovať aspoň nad tým, že navštívi lekára.

michele11
5. dec 2012

@juve11 Nemyslim, ze je normalne tak dlho po porode nemat chut na sex, neviem presne, kde moze byt problem u tvojej zeny, ale ak jej doktor tvrdi, ze po fyzickej stranke je v pohode, su len dve moznosti, bud ma blok v hlave alebo bokovku. Co si budeme klamat, aj to je moznost, i ked pri malom babatku dost nepravdepodobna, ale nasli sa uz aj take. Ale ak je to ozaj len psychickeho razu, poslala by som ju asi najskor ku gynekologovi, zisti sa, ake ma hladiny hormonov, mozno ju porod rozhadzal viac, ako sa zda. Ak su problemom hormony, daju sa telu dodat a objavi sa chut na sex. Ak berie HA, treba skusit zmenit znacku, lebo niektore vraj potlacaju chut na sex. Co sa tyka tvojho pristupu ku pomoci v domacnosti, ak je to tak, ako pises, tak sa nema na co stazovat a myslim, ze tak 80-90% mamiciek z MK by to hned bralo vymenou za ich muzov, ktori doma nehnu prstom a kocik videli naposledy zabaleny v krabici, ak vobec. Ale myslim si, ze je ciastocne aj chyba v tebe, ved taky dlhy cas bez sexu a ty to nijako neriesis?? To, ze napises sem, ti prilis nepomoze, ty si musis sadnut so zenou a na rovinu si povedat, co sa deje. A troska na nu zatlacit, ze vztah nie je sice len o sexe, ale urcite v nom zohrava dolezitu ulohu a ako tu uz niektora predo mnou napisala, cim castejsie mas sex, tym mas nan aj castejsie chut a ked je frekvencia nizka, aj chut sa straca. Ak s tym tvoja zena nemieni nieco robit, spytaj sa jej, co mas robit ty, kedze sa este nechystas abstinovat do smrti. A drzim palce v kazdom pripade, nech sa to u vas stastne vyriesi, ku spolocnej spokojnosti.

lenka_da
5. dec 2012

@juve11 nechcem nijako rypat, skutocne, len ma tak napadlo... ty ides obcas na bike a manzelka tiez obcas vypadne sama z domu? Vies, trochu vyvetrat hlavu, nie len okolo domacnosti a dietata behat... To musi sibnut kazdemu, zazila som to, rano som sa budila unavenejsia, nez ked som vecer lihala. A este ma napadlo: dojcenie ma velmi vycerpavalo, moje dieta sa budilo aj 8-10x za noc, chodila som ako matoha ale toto mozno nie je vas pripad... A mozno ma pocit, ze nezdielas vsetky povinnosti okolo rodiny rovnako ako ona... vies, dovodov moze byt milion, nik nevie, co sa jej melie v hlave, mozno to ona sama nevie presne pomenovat, co sa s nou deje, napriklad ja som az po narodeni dietata pochopila, ze som mala 10 rokov na ociach ruzove okuliare a tazko som sa vyrovnavala s niektorymi vlastnostami mojho MM, ktore som dovtedy nepovazovala za dolezite, mozno psycholog by vam pomohol. Drzim palce.

juve11
autor
5. dec 2012

V pohode baby, kludne si aj rypnite, jasne, ze mam chyby aj ja a ze je to pravdepodobne aj mojou vinou. Nie je chlap bez chyby, aspon ja takeho nepoznam. Ale dali ste mi niekolko dobrych tipov. Ano, prestal som ju volat menom a volam ju mamicka. A ano, ja som aspon dvakrat do tyzdna na biku, ona sama nikde, ak neratam, ze casto cestuje k rodicom. Ale please, nenecham sa obskakovat, viem navarit aj povysavat aj kocikovat. Viem otvorit flasu vina len pre nas, tapnem ju aj po zadku a objimem, ale zatial bez odozvy. A mala sa budi iba raz v noci. Nezda sa mi to take strasne, ale este to kusok vylepsim a snad to skoro pride... Oooo, ked tu tak citam ako si vypisujem na zenskom fore, je mi z toho smiesne aj, ale aj to naznacuje, ze si uz neviem rady. Takze zatial skusim este tie nenapadne prirodzene veci ale potom uz asi budem musiet riesit poradnu ci psychologa, lebo priroda vola... 😨

maruska24
5. dec 2012

@juve11 nie je nič zlé na tom, ak si prídeš pre radu k babám 😉

skús jej bábo zobrať keď ho nakojí, a pošli ju ku kamoške, na kávu, alebo len tak do obchodov, či ku kaderníčke, a uvidíš či nebude potom prístupnejšia na rozhovor. A v pohode jej povedz, že je potreba ísť k lekárovi, nech sa to dá do poriadku /a kludne jej taktne naznač, že nerád by si si svoju potrebu kompenzoval inde /ale taktne, nie že to zle pochopí/.
Myslím že viaceré ti tu držia palce, aby ste to dali doporiadku.

juve11
autor
5. dec 2012

@maruska24 Tak dakujem za podporu a rady 🙂

tara
5. dec 2012

zmena hormonov su obrovska zataz pre zenu. pokial stale koji, tak aj hormony pracuju na plne obratky. lekari tvrdia, ze zena sa dostava do "povodneho" stavu az 1-1,5 roka po porode. kym sa cele fungovanie tela a mysle upravi a vrati do starych kolaji, tak to trva. tehotenstvo, porod a samotna starostlivost o dieta nie je ziadna sranda a netreba to brat na lahku vahu. je to obrovska zataz pre cely organizmus a nejako sa to tam musi upratat. chce to cas a urcite sa vsetko vrati spat. pokial prezila tazky porod, zanecha to na zene stopy a treba pockat.

fra
5. dec 2012

@juve11 nahodou podla toho ako tu vystupuješ si fajn chlap ... za to, aby aj tá tvoja mohla vypadnuť raz- dvakrat tyzdenne sama z domu kam chce sa veľmi prihováram ... mna kedysi držalo pri živote jedine to, že som mohla isť 2x tyzdenne sama na nemčinu zakial mi mama stražila deti 😅 (hoci my sme to na rozdiel od vas trochu uhnali, ked mal starší 13 mesiacov narodila sa dcéra 😅 - možno na čosi podobné len tá tvoja nemá chuť 😅 )
.
a psychologa sa vobec neboj ... nájdi si nejakého fakt dobrého na odporučanie známych ... ja som bola ked som nedávno riešila problemy s dcérou u psychologičky len raz, dokonca bez dcéry a neskutočne to pomohlo- aj mne aj dcére ...

juve11
autor
5. dec 2012

@fra dakujem, asi sa mi najblizsich par krokov rysuje, uvidime ci a ako to zaberie 🙂

zuzka0903
5. dec 2012

Ahoj, neda mi reagovat na Tvoj prispevok vyssie. Som mama 2 deti ale som mama pre moje deti a nie som mama pre mm {v dobrom 😉 } ja by som nechcela aby ma mm volal maminka. Uplne podporujem vyssie baby treba poslat manzelku von bez baba a zariadit strazenie este aj zanu aby nemohla cuvnut. Fitko alebo nakupovanie pripadne len tak ist mimo velmi pomoze. Po navrate vyuzit dobru naladu ulozit babo a otvorit flasku vinka, jedlo.... urcite bude proti ale to len koli tej zmene :-}}}} Vela stastia nie si v tom sam 😀