S manželkou už nesexujeme. Je to normálne?
Viem, ze je to forum povacsine mamiciek, ale neviem velmi, kde napisat aby som si overil jednu skutocnost. Odkedy mame spolu dieta, s manzelkou uz nemame sex. Lekar vravi, ze je uplne v poriadku, napriek tomu rok presiel a nic. Predtym sme absolutne nemali problem sexovali sme vasnivo a casto. Viem, ze moze byt po porode nejaky utlm, ale uz to trva dlho a nechcem sa zmierit s tym, ze uz to nepride. Existuje nejaky sposob, lieky alebo nieco, co funguje alebo ako mozem ovplyvnit situaciu? Snazim sa byt aj nezny, masaze, spolocne vecery, zatial bez vysledku. Je mozne, ze to neupravi?
@sirinka siiiiiis, nemam, sak to je treti porod, najst si normalneho gynekologa, ktory ma nezruinuje a zaroven bude koplet od hlavy po paty normalny clovek....ale zijem si spoko zatial... o mojom muzovi sa to sice neda na 100% poveda, ale lepsi vrabec v hrsti.... ci? asi by fakt mal pridat do rychlostneho pedala... nech sa preberiem...
no u nas to nie je az taka katastrofa, ale priemerne 3x mesacne sa mi tiez nezda ako ideal. Najhorsie na tom je, ze manzelku musim zakazdym prehovarat. Za celu dobu co sme spolu (9 rokov) bola iniciativa z jej strany 1x, maximalne 2x. Psychicky ma to dost nici, sa citim akoby som sa musel stale len doprosovat. Zo zaciatku to bolo fajn ked sme chceli deti. Momentalne uz dalsie deti nechceme, tak neviem ci je dovodom strach alebo co - na to je ale kopec rieseni, tak nerozumiem kde je problem...
@phoenix7592 a co takto sa jej opytat? 😉
@sorciera24 tak skusal som, stale sa to toci okolo toho "nechcem uz byt tehotna" - spravidla sa jedna o obdobie, ked ma plodne dni. Potom zase kramy a ten zbytok casu co ostava je o trapnom doprosovani s neistym vysledkom. Som tesne pred tym jej na rovinu povedat, ze ci to bude stale tak alebo si mam naozaj kvoli sexu zhanat milenku ... (Co nechcem, ale chtiac/nechtiac som do toho tlaceny ☹ )
@phoenix7592 takze ze by to bolo fakt kvoli tomu, ze by sa bala otehotnenia? hmmm...tomu sa mi ani nechce verit u dospelych ludi.....ved existuju rozne formy ochrany, tak coho sa boji?.....a mozno to chce trosku ozivit, vezmi ju niekam na vikend a potes ju niecim novym....treba sa uvolnit aj od deti a netreba zabudat na to, ze ste predsa aj partneri, nielen rodicia.....len tomu stresu z otehotneia fakt nechapem? (zabezpecim ochranu a idem...)
@phoenix7592 nic len sa o tom porozpravat uprimne, ako sa citis a ako to na teba posobi, na tvoje sebavedomie, na tvoju tuzbu po nej... Ako si to asi predstavujes. Neviem kolko a ake male deti mate, je sanca, ze ked podrastu zlepsi sa to.
@sorciera24 su rozne formy, ale hormonalnu odmietame, takze zatial klasika kondom - ale urcite ziadne noname...
Ozivit je trocha problem, mame 3 deti (chalanov 7, 4, 2) a len tak si niekde sami vyrazit je dost vazny logisticky problem 😉
@sirinka vsak prave to je na tom divne, ked boli deti mensie alebo manzelka tehotna, vsetko bolo v pohode. Odkedy najmensi spi celu noc (skoro rok) tak je problem... Nepoviem keby bol nejaky problemove milovanie, manzelka konci v 99% vyvrcholenim tak ja uz fakt neviem kde hladat pricinu... Je pravda, ze ma trochu vacsiu nadvahu a nezda sa, ze by to chcela riesit. Ale nechcem zacat rozoberat aj toto, lebo sa bojim ze to bude este horsia katastrofa ako teraz ☹
@phoenix7592 😀 jeeeej to mate pre nas zenichov, my mame tri baby 5, 3, 1 a pol....
Neda sa zohnat na vecer opatrovatelka? Alebo len na poobedie a zajdite si spolu na wellnes, na masaz a hlavne jej otvorene povedz, v com vidis problem. Nadvaha moze byt pre nu problem, aj pre mna to bolo neprijemne, nevedela som sa tak uvolnit....ale netusim ako casto jej hovoris, ze sa ti paci atd.... Dalsia vec je, ci si navzajom pomahate s detmi, s domacnostou, ci aj ty nachystas veceru. Ci jej to tak vyhovuje ako to mate, ci nie je frustrovana z dlhej RD, lebo ja uz napriklad citim, ze potrebujem zmenu....
@sirinka no, ked sme chceli babu, tak uz vidim kde sa vsetky minuli 😀
Tak opatrovatelka by sa mozno aj nasla, ale to sa zase neda robit kazdu chvilu, kedze prerabame dom svojpomocne (teda hlavne ja) a volny cas je tak vlastne iba vecer od siedmej/osmej a aj tak mi je to houby platne...
S tymi komplimentmi je to tazke, ja neviem moc klamat. Kedze nevidim ziadny progres neviem ani povzbudit, nic. Keby sa aspon snazila tak som statsny, lebo vidim aspon svetlo na konci tunela. Takto nic. S domacnostou a detmi pomaham, to je jasne, s varenim moc nie, to neovladam 🙂 Ta dlha RD je asi tiez problem, byt dennodenne furt doma 6 rokov nie je idealne, ale tiez pre nas su prednejsie deti a ich vychova, ako manzelkyna praca - moj prijem staci dostatocne.
Bojim sa jednoho, ze ked to zo seba vsetko vypustim, tak to bude riadna supa a hooooooodne dlha ticha domacnost, lebo my sa malokedy hadame a ked uz, skonci to vacsinou tresnutim dverami. Takze to radsej drzim v sebe, ale nici ma to a nevidim ine riesenie 😖
@phoenix7592 tak skus sa zapriet a skus ju trosku viac chvalit.... Niekedy to staci, aby zrazu aj sama taka naozaj chcela byt, ako "ju ty vidis" . A skus nejaky spolocny oddych, uvidis, ako vam to dobre padne obidvom. Sama dobre viem, ze casto sa to neda, o to vzacnejsie vam to bude obidvom.
@phoenix7592 podobne, ved kondom je ok, coho sa boji? ved ho nemate hackovany.... 😀 takze je to asi len vyhovorka....a podla mna je asi unavena z deti...ja mam jedno, akcne az za troch a mam dost, enviem si predstavit mat take 3......ale prave preto potrebuje oddych, uvolnenie, fakt aspon jeden vikend deti dat starkym alebo niekde a treba si najst cas na seba......a na oddych
@phoenix7592 ako vidno, vás chlapov je akosi viac čo majú takéto manželky.
Sorry, ale podla mňa je chabá výhovorka že je unavená z detí a sexovať nechce lebo sa bojí otehotnenia. existujú aj iné formy ochrany než hormony. A zase ťahať každú ženu čo má výhovorku prečo nie sex tak dlho na výlety, to kde by chlapy brali tolké peniaze 😒 Treba jej to rovno povedať, nech sa uvedomí, rovno jej povedz že máš poriadnu chuť a hotovo.
Nemôžem si pomôcť, ale ak to takéto žienky budú brať ako urážku a nebudú s tým chcieť niečo robiť, tak sa im manželstvo rozpadne. Potom budú asi spokojné. 😠
juve11
To chce cas... a hlavne netreba tlacit na pilu... je to o to horsie a vyvaja sa tlak aan natu zenu... urcite ke dolezite pochopenke a dat tomu cas...
@phoenix7592
Ahoj.
Deti dokazu psychicky aj fyzicky vycerpat viac, ako si uvedomujeme. Ked staviate dom, asi ty vacsinu volneho casu si tam a tvoja zena zase s detmi. Ale aj tak, kvoli vasemu vztahu, by si mal zene navrhnut nejaky pravidelny cas ( napr.raz za tyzden, dva...), kedy budes s detmi iba ty, aspon 2-3 hod. V tom case, nech robi zena cokolvek, ju to dusevne vzpruzi.
Je to na tebe, aby si jej pomohol prekonat strach z otehotnenia, aby si sa s nou o tom rozpraval. Ked si sleduje plodne dni, tak v case bliziacej sa ovulacie sa nemilujte (tvoja zena aspon nebude mat strach) a inokedy pouzivajte kondom, popr. x-dni po ovulacii nemusite, ale to nechaj na nu, mozno ma strach, ci dobre odsledovala ovulaciu. Tvoja zena by mala mat pocit, ze ste na vase planovane rodicovstvo obaja. Viem, o com pisem, sama som prekonavala tento strach. Jednoduco sa treba naucit brat svoju plodnost ako prirodzenu sucast sexuality, pomahat si antikoncepciou a prestat sa stresovat. Niektori sexuologovia doporucuju manzelom urcit si 2dni v tyzdni na milovanie. Cez den sa na sex psychicky pripravia, tesia sa na seba. Neskor sa pomiluju aj inokedy, spontanne.
Co sa tyka nadvahy. Asi sa nepaci ani sama sebe, deti ju unavuju, je stale v jednom kolotoci, nema sil to zmenit. Dolezite je "neopustit" sa uplne, nech sa upravuje, pekne oblecie (aj ked s vacsimi velkostami), nalakuje nehty... V tomto, ak by pocula z tvojej strany zaujem, pochvalu, podporu, citila by, ze je pre teba stale ziaduca, a zacala by pracovat postupne aj na svojej vahe. A mozno potom bude aj to svetlo na konci tunela. 🙂 Povedz jej, ze chapes, ze vsetko pojde k lepsiemu, ked aj najmensi zacne chodit do skolky. Mnohe zeny sa "daju dokopy", az ked nie su s detmi doma.
@sorciera24
@sirinka
@felixa
Tak baby vdaka za rady, po celkom rozumnej diskusii sa lady "pohli" s akceptovanim nejakeho toho rizika (nic nie je 100% 😉 ).
Teraz je na rade ta nadvaha, to je ale uz na inu temu. Som pripraveny fandit, pomahat ale cvicit musi kazdy sam, tam uz pomoct nemozem. Nam to trochu komplikuje trojita sekcia a najhorsie je na tom prave to brucho, takze neviem ci je mozne vobec si dovolit nejake namahavejsie cviky. Tak drzte palce 😉
@phoenix7592 huraaaa a gratulujem 😀 po sekcii uz je dlhsie, takze cvicit moze v pohode, ja mam tiez dve za sebou.
nepodcenovala by som ten strach z otehotnenia, poznam osobu, ktora prave tento problem riesi...kondom sa im uz parkrat stalo, ze zlyhal a ked berie hormonalnu antikoncepciu, chut nema ziadnu + parner ju uz nepritahuje tak, ako kedysi a nerobi nic preto, aby bol pre nu pritazlivejsi, i ked mu to povedala, ved ako aj zena, tak aj muz by sa mal o seba starat, takze toto vsetko dokopy = sex skoro ziadny a nervozny partner doma :(
@phoenix7592 ako pisala aj @felixa niekedy je pre rozbehnutie sexualneho zivota vhodne sex "naplanovat" Urcit 1-2 dni v tyzdni. Casom ked v tom zase najdete obaja potesenie pride aj spontanne milovanie. Drzim velmi palce. Moj manzelik si nieco podobne preskakal so mnou. Takze tato rada je tak nejak z vlastnej skusenosti 😉

@cajka_j ty este ten profil fur nemas??? Ajajaaaaaj 😀 asi by mal tvoj muz urobit cosi, aby si bola menej spokojna a mozno sa tvoj problem rychlejsie vyriesi 😉