S manželom si nerozumiem
Ahojte baby. Potrebujem poradiť čo mám robiť ....
S manželom sme spolu 7 rokov. Máme 2,5 ročnú dcéru. Byt na hypotéku. S manželom sme si prestali rozumieť ... teda ja som mu prestala rozumieť ... nič okrem roboty a peňazí ho nezaújma ... Keď ho o niečo poprosím aby mi pomohol tak mi povie, že som doma a mám sa starať. Dcérku nezoberie von lebo on je unavený ... celé leto sme chodili samé von ... on bol večne unavený a nakoniec som ho 3 krát pristihla na pokeci a vypisoval si tam s babami a keď som chcela heslo povedal mi, že mi ho nedá lebo keď si to prečítam tak sa s ním hneď rozvediem ... V roku 2011 ma seklo v krížoch a on mi povedal, že si nemám vymýšľať ... z ničím mi nepomohol a povedal mi, že si mám zavolať svoju mamu ... o rok nato sa mi zapálil prsník a mala som teplotu 38,5 a povedal mi, ze si nemám vymýšľať .. keď som ho poprosila nech zoberie malú na ihrisko, že si potrebujem lahnúť tak toľko do mňa hučal, ze som sa obliekla a išla s nimi von, ale keďže som nevládala a prišla som po prvú lavičku tak mi zas vynadal, že čo to tu hrám .. tak som sa postavila a išla som dnu ...
Dcérka je dosť tvrdohlavá a neposlúcha ... keď jej niečo zakážem on jej to v tom momente dovolí ... a hrá sa nato aký je on super otec ...
Momentálne sme v takej situácii, že som ho prestala ľúbiť ..... rozprávali sme sa už aj o rozvode, ale on sa len vyhráža .... že nech si nemyslím, že mi dá dcérku ... že ma zničí ... že keď od neho odídem tak ma radšej zabije lebo ho zruinujem ... potom, že zabije seba .... ďalší deň mi hovorí ako ma strašne miluje a aká som krásna ... dokonca mi pobral na jeden deň všetky peniaze, doklady od auta, gastrolístky .. no proste všetko, že aby som si zvykala žiť v biede .... už na mňa skúsil všetko možné aj nemožné, ale so mnou to vôbec nepohlo a chcem sa rozviesť i keď mi to strašne sťažuje tým ako sa k tomu stavia .... Nesexujeme už nejakú dobu i keď on by chcel, ale ja si to neviem s ním už ani predstaviť .... je to možno aj tým, že už pár týždňov sa stretávam s chalanom, ktorého poznám 7 rokov a vždy nás to k sebe ťahalo len nejak sa to celé pokašlalo .... a teraz by sme chceli byť spolu .... je ochotný mi pomôcť zo všetkým ... len mám strach čo manžel keďže sa vyhráža ... Naše manželstvo nefungovalo už dávno a to že mám teraz niekoho o koho sa môžem oprieť nie je dôvod toho, že sa chcem rozviesť.
Prosím Vás o rady alebo Váš názor lebo ja som už naozaj zúfala ☹
Ďakujem
@levica2013
ahoj - moj nazor - nema vyznam v takomto vztahu/manzelstve zotrvavat. bude sa to zrejme len zhorsovat (nakoniec podla tvojho popisu to tak aj je), aj ked problemom a tazkostiam a inym veciam sa zrejme nevyhnes ani potom, aspon nejaky cas. mne to pride ze mate vztah taky, ze mate postavenie: ty si MANZELKA a MATKA, ktora ma z toho vyplvyvajuce povinnosti ale nema prava ako rovnocenny partner vo vztahu a manzelstve, tvoj mm sa ako mm rozhodne nechova, ma len naroky ako mm.
treba vsak rozmyslat dopredu - to ze mas oporu a chce priatel pri tebe stat je super, avsak rozmyslala by som aj tak ci sa dokazes postarat o seba a dcerku ak by to nevyslo (mnoho mamiciek sa staraju same a zvladaju 😉 nie je dovod preco by si to nezvladla ty.
kazdopadne asi by som ho nedrazdila zbytocne, zrejme ste s novym priatelom o tom rozpravali ale treba mu jasne nacrtnut ze co to obnasa - ze stazenie jeho financnej situacie, opletacky s tvojim terajsim mm a jeho pripadne pociny, a hlavne by som sa porozpravala o vztahu ktory ma k tvojej dcere a ci ta prijme s nou. aby to bolo proste jasne, lebo z jeho strany to bude tiez narocne, avsak ak je "spravny" chlap, bude ta chciet so "vsetkym". a potom mozes zacat riesit veci. dobre je poradit sa aj s pravnikom - napr v pripade ak by si sa odstahovala s malou ci mozno obmedzit a presne urcit kedy a ako bude mm s malou, aby ti ju "nebral", ci je vhodne nejake opatrenie taketo riesit este pred rozvodom, lebo rozvod moze byt dlhy (a u vas zrejme bude zlozitejsi). tiez mozno trocha "kalkulovat" s casom - ci nepockat ked pojde dcerka do skolky a ty by si mala pracu (kvoli fin.prijmu; tu vsak treba pocitat s tym ze moze byvat castejsie chora a teda ci ti bude mat kto pomoct,napr.mama, pretoze predpokladam ze tvoj mm ked teraz ti robi taketo obmedzenia, tak potom sa s nim uz vobec nebude dat dohodnut). jednoducho treba mysliet aj trocha prakticky a vypocitavo. drzim palce.
@levica2013
vzdy bol tvoj manzel takyto chruno? Alebo ak nie..co mu k tomu "pomohlo"? Bol by ochotny ist do manzelskej poradne? Bavila si sa s nim o tom?
@svano S tymto uplne suhlasim, nieco podobne som chcela aj ja napisat...Najprv daj seba dokopy. V tvojom pripade, ak sa da, by som to skusila s nejakym psychologom. Tvoj manzel je zjavne manipulator a psychicky vydierac. Potom rozvod. Vztah by som teraz urcite neriesila, pretoze Ta to bude len zatazovat, okrem toho, mozno to vnimas cele "skreslene", pretoze v novom priatelovi vidis oporu, podporu atd. To je sice super, al to, ze sa poznate sice 7r. az tak vela "neznamena". Nieco ine je spolu zit a tak. No v tvojom pripade, by som sla do podnajmu len s dcerkou a casom uvidis...
@levica2013 Ty zijes so svojim muzom iba zo zvyku. Mozno nieje az taky zly, ale tym, ze ti je uz cudzi a v podstate k nemu zacinas citit odpor, hladas na nom len chyby a vsetko zle. Stava sa, ze medzi dvoma ludmi ten vztah proste krachne, a to hned nemusi znamenat, ze si zla... no a keby tebe bolo s manzelom az tak dobre, urcite by si si nehladala niekoho druheho. tu proste pomoze rozvod, ktory bude bolestivy proces, ale oslobodis sa od tej stagnacie na jednom mieste a zacnes znova zit a slobodne dychat. Dcerku ku koncu aj tak musis dostat len ty, pretoze ty si jej matka a pokial niesi alkoholicka alebo narkomanka, tak ju prisudia tebe, pretoze tvoj muz vzhladom k tomu, ze mate uver, tiez nieje majetny... Ak tvoj muz je ovsem dobry clovek a ty sa chces naozaj rozist kvoli inemu chlapovi, tak si dobre premysli, co urobis. Pretoze aj ta zamilovanost s druhym rychlo prejde a takisto sa dostanete jedneho dna do stereotypu, ako kazdy vztah... a aby si potom nelutovala... Tu je teraz najdolezitejsia tvoja UPRIMNOST K SEBE SAMEJ... Lebo lahko sa moze stat, ze ostanes s malou sama v podnajme, ktory nebudes moct platit, zatial co so svojim terajsim muzom, ked splatite uver, budete mat vlastne byvanie... A ozaj, co ti moze ponuknut tvoj milenec? Ako teba a dceru zabezpeci do buducna?
@levica2013 no ukoncit vztah je vzdy tazke, predsa len kopa spomienok, spolocny majetok. To co opisujes som zazila s mojim ex...akurat ze ja som to vydrzala necely rok. Fakt navlas rovnaky, z nicim nepomohol, len po mne skriekal no a samozrejme obvinenia ze mu minam peniaze, doma nic nerobim a blablabla...Este aj ten pribeh zo stravenkami a peniazmi doverne poznam, po nasej poslednej hadke rano zmizol, zobral si auto aj s autosedackou, moju bankomatovu kartu, peniaze, aj tie co som dostala od mojich rodicov na vianoce a zmizol na par dni. Nasi boli odcestovany, ja sama v prazdnom dome v Hornej Dolnej, vianocne sviatky, vsetko zatvorene, autobus do mesta tak 2 za den a aj tak by mi to bolo nanic lebo som nemala ani cent....No a malej dosli aj plienky aj sunar. Tak som obiehala dedinu a prosila neznamych ludi ci nemaju aspon mlieko, prala dookola tych par latkovych ...kredit v telefone asi euro, tak som prezvanala vsetkych znamych ktory zrovna neboli odcestovany (a cez sviatky vsetci boli) a prosila o pomoc. Nakoniec dosla druhy den kamoska 50 km s pozicanym autom a doniesla mi aspon jedlo a veci pre malu......Ex dosiel po 3 dnoch a este sa tvaril ako mu bolo chudacikovi ublizene
Ale som vdacna za tuto poslednu skusenost, lebo v slabych chvilkach nostalgie (a tie po kazdom rozchode pridu) ma nic nezmatalo odpustit mu
😀
Zivot je podla mna prilis kratky na to aby sme ho stravili s clovekom ktory si nas nevazi a ublizuje nam.
@tanapeta ja som už mala tri krát pri ňom pocit, že nechcem žiť ... on ma tak nenormálne vie zničiť psychicky ...
@saurian ďakujem ti veľmi pekne za rady 🙂
môj priateľ mi povedal, že sa o mňa a malú postará ... povedal, že bude robiť všetko preto aby som ja a aj moja dcéra boli šťastné ... pozná môjho manžela a vie, že to bude ťažké, ale i napriek tomu chce byť so mnou a malou ...
chceme počkať kým nastúpim do práce a malá do škôlky a potom sa odsťahuje a začneme riešiť rozvod ...
@mima4 vždy bol taký chruňo len som to nechcela vidieť ... ako ho poznám on do žiadnej poradne nepôjde pretože on nemá žiadny problém a nebude "vyhadzovať" peniaze .... vždy všetko otočí proti mne ....
@levica2013
tak drzim velmi palce.
citala som prispevky a velmi by som chcela vediet ako sa mate teraz??? ostali ste s manzelom, alebo ste s tym kamaratom... ja vam velmi drzim palce, aby sa vam darilo...
@levica2013 Vo vašom prípade je jediné východisko rozvod.Vyhrážky,že vás zabije treba riešiť podaním na polícii.Zápis ktorý odtiaľ budete mať vám veľmi pomôže pri rozvode a určení dieťaťa do starostlivosti.Po istých kopancoch našej polície si už dávajú pozor na vyhrážky a útoky na ženu.Dajte pozor,aby sa nedozvedel o vašom vzťahu.Nenechajte sa deptať,že vám dieťa zoberie.Na to je on malý pán.Potrebujete dôkazy ne všetko čo sa deje.Dajte o výživné a návrh na zverenie dieťaťa do vašej osobnej starostlivosti,návrh na rozvod,podnet na políciu.Musíte byť silná a odhodlaná ísť za svojim!!!.Musíte mať široké lakte,nebáť sa a nedať sa!!.Až váš manžel uvidí vo vás,že sa ho nebojíte,že ste na všetko odhodlaná ,nebude taký frajer.Nikdy pred ním neplačte!.Nestrácajte čas a pustite sa do toho.!! Držím palce.