Bráni mi v rozvode

zuzkaemmka17
22. sep 2022

Sme spolu 9 r., z toho 6r ako manzelia, mame dve deticky 6r a 2 mes. Nikdy to medzi nami nebolo idealne, ..chcela by som sa rozviest, on nie, vyhraza sa mi, ze ked sa rozvediem urobi vsetko preto aby mal deti v striedavej starostlivosti, len preto aby mne urobil zle. Rozviest sa nechce len preto, ze sme nedavno dostavali novy dom a vraj kvoli detom. To ze deti vidia hadky a jeho chovanie ku mne (pri hadke mi povie zhor v pekle, aby som zomrela a pod. styl, nevadi mu ze to pocuju deti, vraj ja ho vyprovokujem a je to moja chyba). Proste ja nechcem takto zit, v tomto vztahu a zaroven sa bojim coho je schopny pri rozvode.

83lenka83
22. sep 2022

@zuzkaemmka17 koli čomu máte hadky vo vzťahu?

dilino
22. sep 2022

neviem či niekedy bol prípad striedavej starostlivosti 2 mesačného kojenca. To sú len reči dom je či ak spoločný bude ti musieť polovicu trhovej ceny vyplatiť. A nadávať by som si nenechala aj ta 6 ročná je už vnímavá to znamená že vie že TI muž nadáva. A striedava starostlivosť 6 ročnej a 2 mesačného. S chlapom ktorý mi hnusne nadáva by som ani nespala takže aj TY si urobila chybu. Ked si videla že je na teba zlý tak ideš mať s nim ešte dieťa. Ku mne keby sa muž choval tak ako popisuješ TY že TI nadáva tak načo ísť s nim ešte ísť do postele. Nechápem.

mikadooo
22. sep 2022

@zuzkaemmka17 6r. kľudne do striedavky, nie sú to len tvoje deti, ale aj jeho, tak prečo nemôže mať striedavku? Dvojmesačného nedajú do striedavky, to by museli byť na hlavu padnutí. A vybavenô, kľudne by som sa rozviedla. Nebráň mu byť s vlastným dieťaťom, keď sa toho prestaneš báť, zrazu zistí, že nemá na teba žiadne páky 🤷. A možno sa tej striedavky "zrazu" zľakne.

daniela2202
22. sep 2022

@zuzkaemmka17 nebolo to ideálne nikdy.... a preto vzniklo ešte 2. mes. dieťa ...hmmm

zuzkaemmka17
autor
22. sep 2022

Ano, druhe bolo planovane, hlavne z mojej strany, aby starsia do buducna neostala sama a mala surodenca. Ale to nie je problem ci je jedno alebo dve, obe milujem a dokazem sa o ne postarat aj sama

zuzkaemmka17
autor
22. sep 2022

@83lenka83 ked sa tak zamyslam zvacsa su to malichernosti, no ohen na streche je ked spomeniem svokru a jeho rodinu, v tom negativnom svetle

momoftwo
22. sep 2022

Hocijaka paskuda by bola moja mama, otec brat atd. keby na nich moj partner slovne utocil v nasich hadkach, pripadne inak negativne poukazoval, tiez by som nebola potesena a reagovala urcite nie v priatelskom duchu, na rodinu som velmi hakliva a takisto aj moj manzel toto su velmi citlive temy, ktore by sa nemali hrotit, jasne, niekedy vzniknu napate situacie, nezhody ale na taketo debaty treba tam vela empatie a EQ. Striedavky celkovo by som zakazala, za mna je to uplne nahlavu..kde ma vlastne domov, pendluje hore dole ved to je aj pre dospeleho totalne mimo, kde vlastne byvam? Tu ci tam? Tam mam veci tu mam veci, no dakujem pekne kto toto vymyslel. Mozno tak pre vacsie deti ktore naozaj CHCU.

nikaeli
22. sep 2022

typická rétorika urazeného chlapa.. neboj sa toho.. aj môj sa tým vyhrážal, potom ju brával sotva pol dňa každú druhú nedeľu 🤦🏻‍♀️ na súde hral na city, ako mu bude chýbať - súhlasila som s dohodou, že môže prísť kedykoľvek, keď sa dohodneme a on sa na to vyprdol.. prešlo 8 rokov, nikdy s ňou nebol dlhšie ako 4 dni.. dcéra má 15 a od októbra s ním nebola

dilino
22. sep 2022

@momoftwo že paskuda

viestta
22. sep 2022

Prečo do vašich sporov ťahás jeho rodinu? Nech sú akí sú, tak prečo mu to vycitas? On je zodpovedný za ich chyby?
Ale k veci, deti sú aj jeho, takže ma pravo ich stretávať aj vychovat. Rozvádzať sa ideš ty s manželom, nie deti s otcom.
A v rozvode ti brániť nemôže, rozvádzat vás bude súd. Tak keď sa chceš rozviesť, tak podaj na súd.

mk22
22. sep 2022

Píšeš ze sa dokážeš o deti postarať, podaj návrh co ti v tom bráni?
A deti nie sú iba tvoje.
Ma rovnake práva ako ty.

cara111
22. sep 2022

@viestta ty žena, si v každej diskusii a hráš veľmi múdru. Vlastne...snažíš sa byť za múdru. Podľa mňa si len veľmi, ale naozaj veľmi nešťastná, a tak si svoje ego, svoje trápenie, dvýhaš tu. Ak nie, tak si kus riadnej..

pimpulka
22. sep 2022

@cara111 prepac za zvedavost, ale ktora cast odpovede od @viestta ta tak napalila? Citam to uz tretikrat ale nic neslusne, vycitave, utocne tam nevidim...iba strucne realne fakty.

cara111
22. sep 2022

@pimpulka ďalšia...no ok. Tvoja @viestta je strašne "múdra" žena. Až tak "múdra", že je trápna. Priam veľmi trápna. Normálny človek cíti z jej komentov, že si tu len uvoľňuje svoju ťažkú frustráciu. Nemá inú príležitosť, len tu. A vy sprosté jej ešte tlieskate. Potom tu plačete ako vám takáto podobná "múdra" zakomplexovaná hlupaňa znepríjemňuje život. Tieto indivíduá nemajú totiž na programe dňa nič iné. Len zhovaďovať okolo seba všetko, a vysmievať sa.

cara111
22. sep 2022

@pimpulka vidím ju takmer v každej téme, tá osoba je tu priam celý deň a píše. To by ešte bolo ok, ak má dievča na to čas...no ona takmer vždy útočí, niekedy mi to pripadá, že ona sama zakladá témy, či otázky na ktoré potom silno odpovedá. Proste buď chorá, alebo platená.

zuzanka.zuzu
22. sep 2022

@cara111 ci pana... ti yebe? 🙈 snad ti tieto bezobsazne vylevy zmazu

kittykat22
22. sep 2022

@zuzkaemmka17 bohuzial musis pocitat s tym, ze deti mozu ist do striedavej strarostlivosti. Mladsie nie, pretoze je vazne male, ale starsia dcerka uz moze 😕 Ked bude druhe dietatko starsie, tak moze poziadat aby islo do striedavky aj ono. Nemusi to byt nutne 50:50 ale napriklad kazdy druhy vikend. Ale to, ze tebe ostanu na 100% deti je velmi nepravdepodobne, pokial otec o ne prejavi na sude zaujem.
Mozno by stalo za to, skusit poradnu alebo mediatora, alebo nieco, co by vam pomohlo dat dohromady vztah. Spravit co je mozne, predtym ako podas navrh. Pokial si si na 100% ista, ze bude robit naprieky, tak by to stalo za zvazenie.

marseillefan
22. sep 2022

@cara111 Asi máš dnes veľmi ťažký deň, keď ťa vyprovokujú takéto malichernosti... chápem a zo srdca ti držím palce. ❤

marseillefan
22. sep 2022

Ja by som manželovi povedal, že striedavá je super nápad... že budeš mať čas na vlastný život, môžeš si budovať nový vzťah a podobne... hneď ho tie vyhrážky prejdú 🙂

cara111
22. sep 2022

@zuzanka.zuzu prečo by mali? Lebo ty si to praješ?

cara111
22. sep 2022

@marseillefan pre teba malichernosť. No pre osobu, ktorá sa topí v problémoch, napíše tu o radu a táto chudera ju doslova ešte vyfacká svojimi "mudrosťami", spochybní všetky jej pocity, dojmy, či obavy. Ťažko je mi čítať čo za indivíduá tu píšu. Pochopil??

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlado818
23. sep 2022

Ja tomu fakt nechapem: to su uz niektore zeny slusne povedana na hlavu padnute?
Spravime si 2 deti ( nie super vztah) 2 planovane, postavime dom a potom sa cudovat ze manzel bude chciet SVOJE deti aj ??? Naj by bolo nech vam necha dom bez vyplatenia,deti a posiela mesacne 500€ na ne.
To si fakt myslite ze kazdy chlap je debil a nema city a vztah so svojimi detmi? Sme len darcovia spermii?
Preco si zeny myslite ze deti su vas majetok?

ropucha6
23. sep 2022

@zuzkaemmka17 a co ti brani podat ziadost? Zas vedome si isla do druheho dietata asi uz s tym, ze vam to neklape, asi je logicke, ze chce byt so svojimi detmi (bez ohladu na vase hadky).

modrykonik33
23. sep 2022

Presne, ja tiež nechápem prečo tak bojujete proti striedavej, veď je to super, ty máš čas na svoj osobný život a deti potrebujú aj otca

mk22
23. sep 2022

@zuzkaemmka17 muž ti v rozvode nemôže brániť.
Môže sa ti akurát vyhrážať co urobí, neurobí.
A ze chce stried starostl nie je vyhrazanie predsa.
A súd určí ci je pre vás.. Pre deti, dieťa, vhodna.
Ich nebude zaujímať ze ty nechceš.. Pokiaľ je muž pracujúci človek, nie je alkoholik násilník fetak.. Tak to môže prejsť.
Ste obaja rovnakým rodičom.
So 6r sa porozprávajú tetusky ktoré zistia aký má vzťah k ockovi ci je pre ňu vhodná ss ze ty nechceš, nebude nikoho zaujímať.
Pokiaľ si pevne rozhodnutá, vieš sa po rozvode o obe postarať, máš bývanie.. Tak podaj a ostatné nechaj na súd.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielahamar
23. sep 2022

Nikto ti nebráni, máš len strach. Takže ak to tak cítiš, sup sup podať skrz deti a rozvod. A áno, téma svokrovci vie rozostvat nejednu rodinu a vyzerá to že ste to nezvládli. A nie som si istá, ak nesúhlasí s so strievavou, či ju idklepnu skrz staršej myslím, o babo sa báť nemusíš.

stanulienkat
23. sep 2022

@cara111 no smola.
@viestta je tu jedna z mala, co pouziva hlavu nielen na ozdobu. Jej nazory su triezve, je scitana, ma nadhlad. Neutieka sa k lacnemu lutovaniu. Jedna z mala osob, ktorej nazory mi budu chybat. Dufam, ze to tu do konca roka zabalim. ( na radost mnohych prispievateliek😁🤣).

Autorka, neboj sa planych vyhrazok. Ak sa vies postarat sama o deti chod do toho. Aj ked to druhe dieta tiez nechapem...

pimpulka
23. sep 2022

@modrykonik33 proti benefitom striedavej ako si ich aj ty opisala azda nebojuje žiadna. To co im na striedavej velmi nevyhovuje je fakt, ze zo striedavej netečú alimenty😂