S partnerom sa nevieme dohodnúť na klíme

8. apr 2024

Asi je to taká divná téma ale ja už fakt neviem. S partnerom sa nevieme dohodnúť na klíme. Uznávam, že partner má rád zimšie ako ja. Žijeme spolu v byte od októbra. Skoro celú zimu bolo stíšené kúrenie, v spálni sme nekúrili vôbec. Zvykla som si obliekať sa viac. Teraz ale akonáhle je vonku cez 25 stupňov, tak stále nadáva, že mu je nechutne teplo a zapína klimatizáciu. Ja mu hovorím, že najprv skús vyvetrať, ale nie, že to nepomáha. Tá klíma ide na 23 stupňov ale nemyslím si, že je tu 23 stupňov. Je tu menej. Ja si tu furt mikiny obliekam, lebo mi je zima a on furt klíma, klíma, klíma. Nehovoriac o tom, že ju chce mať aj v noci. Snažila som sa mu vysvetliť, že ja rozumiem, že mu je teplo ale spať pod klímou absolútne nie. Nehovoriac o tom, že budeme platiť nehorázne veľa za elektrinu. Obzvlášť nechápem, lebo v byte kde býval predtým ako sme sa sem nasťahovali klíma vôbec nebola.
Poraďte prosím vás.

januska12323
8. apr 2024

Vymeniť frajera za teplomilneho 😁 tu veľa nenarobíš, vždy bude jeden nespokojný.

egonsk
8. apr 2024

Ste nekompatibilni v teplomilnosti. To sa stava. Ja tiez mam rad teplo a moja ex bola presny opak. Aj medzi mnou a bratom je to tak - on aj v zime zaspi hoci pri otvorenom okne, ja ked je pod 22'c v izbe, tak ani nahodou.

autor
8. apr 2024

No dobre ale príde mi to proste také.. Ja som urobila kompromis v zime, bola som ochotná nekúriť veľa. Mohol by teraz trošku on. Nehovorím, že tu má byť teraz 27 stupňov ale nepríde mi v poriadku mať doslova 24 hodín pustenú klimatizáciu, lebo vonku je 25 stupňov.

ibatanecnica
8. apr 2024

no vieš, keď ti je zima, oblečieš sa, keď ti je teplo, čo sa z kože zderieš? Tam len klímu pustiť. Aj keď , no neviem, ešte mi nepríde veľmi teplé počasie aj pre takých, čo musia mať chladnejšie. my máme v noci už dlho otvorené okno ale na klímu to stále nie je.

lucilaines
8. apr 2024

Som s mojim muzom uz 10 rokov a neprejde zima a leto aby sme sa nedohadovali o klime a kureni 😅doteraz sme to nevyriesili, proste raz frfle jeden raz druhy. Ja si stale robim srandu, ze my ked sa raz rozvedieme, tak to bude kvoli klime. On ju zapne, ja ju vypnem a takto fungujeme dokola.

januska12323
8. apr 2024

Celý deň by som nechcela byť pod klímou, veď ešte nie je veľmi teplo čo ten bude robiť pri 34? Máte ju pustenú aj keď nie ste doma?

autor
8. apr 2024

@januska12323 Neviem. A nedáva mi to zmysel, že minulé leto vydržal v byte bez klímy.
Keď nie sme doma, vypínam.

maryetta
8. apr 2024

Pises o teplote vonku. A aka je teda teplota v interieri? Lebo ja tiez ak je dnu viac ako 23 tak uz je ozaj teplo.
Ak je teplo/horuco a niekomu zima… ten niekto sa obliect vie ale ten druhy zo seba neuberie-teda ak uz ani nema co. Pripadne sa mu zle dycha a podobne.

autor
8. apr 2024

@maryetta Aktuálne (keď nejde klíma) teplomer v kuchyni píše 22.4 Neverím tomu, že pri takejto teplote sa človeku zle dýcha.

maryetta
8. apr 2024

Pri takej teplote ani netreba klimu. To je jasne. I ked ja v kuchyni drzim teplotu na 20-21. Aj to popri vareni okno otvorene stale.
Cakala som ze napr mate dni 27stupnov napr. Ze to potrebuje ozaj “schladit”.

lubina
8. apr 2024

Prvy ucet za elektrinu ho mozno presvedci 🙂. Ale vazne. ANi ja nemam rada klimatizaciu, ja z nej vzdy ochoriem, radsej otvorim okno a vyvetram. Muz to pochopil, videl ma par razy choru ale ze fakt choru a uz klimu vela nesponima...

fido69
8. apr 2024

Muži majú viac svalov, ktore vyrábajú svojou prácou viac tepla a hrubšiu kožu, ktorá ho lepšie udržuje. Preto je rozdiel vo vnímaní tepelnej pohody.

Zapínať klímu, keď je vonku 25 stupňov je blbosť. Je to príjemná a pohodová teplota. Prichádza oteplenie a mali by sme si zvyknúť na vyššie teploty počas celého roka a nielen v lete. Ja by som počkal až bude minimálne 28 stupňov. Radšej by som ju zapínal v noci než cez deň. 😉

autor
8. apr 2024

@maryetta Máme spojenú kuchyňu a obývačku.

@fido69 Rozumiem rozdielu vo vnímaní. Nerozumiem tomu, že on chodí po byte, že je mu nechutne, že sa "na všetko lepí", pričom predtým v pohode vydržal v byte bez klímy.

zmrzlinka2021
8. apr 2024

Byt je koho? Tvoj alebo frajerov?

fido69
8. apr 2024

Ja nemám rád, keď mi dcéra v tielku a nohavičkách príde v zime povedať, že je jej zima či nemôžeme viacej kúriť... 😂

No a v lete klíma človeka hodne rozmaznáva. Na dobré si človek rychle zvyká. Na drubej strane by nám mozno hybernacia pri vysokych teplotach pomohla k dlhovekosti ako talianom... 😁

autor
8. apr 2024

@zmrzlinka2021 Prenájom.

@fido69 Ja som tu v zime teda v tielku nechodila. Pekne mikina a hrubé ponožky. 🙂 22.4 stupňa je teda vysoká teplota, chápem správne?

majlo1234
8. apr 2024

Klima neni zdrava. Je fajn vyklimovat v lete, ked je dom vyhriaty na 30 stupnov, aby sa dosiahla nejaka rozumna teplota. Ale ked je vonku 25c neni to na klimu. Az distane zapal nejakeho nervu, bude vediet. Neustupila b som, na to, ze sa na neho vsetko lepi, neumrie. A to som u nas doma ja odchovana na studenom odchove, doma sme navali v zime 18 stupnov a muz vykuruje na 24😅

pariska137
8. apr 2024

U nas bolo vcera vonku 26 a vnutri v byte 25 😂 Klimu nemame, minule leto sme sa este len nastahovali

fido69
8. apr 2024

@autor @majlo1234
My máme "oficiálne" nastavené na 23.5, ale len čo vytiahnem päty z domu, tak to ide na 24 stupňov 😂

syslik81
8. apr 2024

kup mu do postele chladivu podlozku ... alebo klimu zahadne pokaz ...

januska12323
8. apr 2024

Ja by som ho posielala do sprchy keď sa toľko potí.

gribka1
8. apr 2024

Vždy sa tak potil? Nemá nejaký problém, pri 23 sa na neho všetko lepí?

katka700
8. apr 2024

Keď sa na neho všetko lepí nech si kúpi tenké bavlnené oblečenie. Spať môže len pod obliečkou. Zapínať klímu v tomto období keď je v byte menej ako 25 stupňov je nezmysel.

sevrin
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sevrin
8. apr 2024

Ženy majú rady prevažne teplejšie. Chlap by sa mal prispôsobiť, snáď to nie je nejaká cintľavka. Ja som robil na zlievárni, kde sme mali v lete 50-60°. Narval bych ho do mišelinky tahat pneumatiky!

zuzkaa1991
8. apr 2024

Mne je vždy zima ale nikdy sme sa nenatahovali s mužom keď mu je teplo nech sa vyzlečie muž chodí aj v trenkach keďže v zime kurime s krbom 🙂 v spálni si zapnem kúrenie ak spim s mužom a musí sa prispôsobit jasne ze nedám 25st ale v norme 21st takže bud za dohodnúť resp nájsť kompromis ak nie tak asi nemá zmysel vzťah keďže na banalite. Sa neviete dohodnúť

julia_romeo
8. apr 2024

klimu moc neuvidis na "nehoraznom ucte" za elektrinu, lebo klima nezerie vela a nie je draha...

domkakvet
9. apr 2024

Kolko ma rokov, nie je v prechode, ked mu je zrazu take teplo, lebo aj muzi maju svoj prechod.