icon

S vnukom trávim málo času. Čo s tým?

Dnes o 09:29

Dobrý deň, som mladá babička. Mám 47 rokov a mám 2,5 ročného vnuka od dcéry. Iné vnúča nemám. Dcéra s manželom a vnukom bývajú 5 minút pešou chôdzou od nás. Predstavovala som si ako bude malý celé víkendy u nás, ako sa budeme veľa stretávať, ako si užijem že som mladá babička plná síl. Ale splietla som sa, pýtam ho denne a dostanem ho jeden krát týždenne. Vezmem ho knám/do mesta/do herne, som sním približne 3 hodinky. Raz za dva týždne prídu všetci knám a sú u nás tiež cca tie 3 hodinky. Raz za mesiac ideme my knim. Takže som s vnukom mesačne tak 7x. Od septembra má škôlku, bojím sa že sním už nebudem vôbec. Čo stým ? Dcéry som sa slušne pýtala prečo mi ho nedá viac ale povedala mi že majú aj svoj program a že vnuk má aj druhú babku. Je mi smutno.

autor
Dnes o 10:16
@anonym_768ac7

Nastúpi do ms, dcéra do práce a budeš na rade....

@anonym_768ac7 potom im budem dobrá no... ako ja pomôžem ale potom nebudem skákať ako budú pískať

mandzula
Dnes o 10:16
@anonym_autor

@mandzula raz týždenne ho mám 3 hodinky, chcela by som ho dvakrát ale stým že niektoré dni môžem len tak prísť a na pol hodinku ho len zobrať na hojdačku za domom ... ale to neexistuje, keď som tak zavolala že by som prišla malého pohúpať cítila som z jej strany nervozitu, dovolila mi to ale malého mi ani nenachystala, dala mi najavo že si ho mám vychystať sama lebo ona nemá čas

@anonym_autor Zrejme si jej narusila plany, tak chapem, ze ti ho nenachystala. Ani mne by nevyhovovalo, keby mi niekto len tak oznamil, ze pride a ja mam vec hned riesit. Mas problem nachystat si ho sama?

rozculena
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@mandzula raz týždenne ho mám 3 hodinky, chcela by som ho dvakrát ale stým že niektoré dni môžem len tak prísť a na pol hodinku ho len zobrať na hojdačku za domom ... ale to neexistuje, keď som tak zavolala že by som prišla malého pohúpať cítila som z jej strany nervozitu, dovolila mi to ale malého mi ani nenachystala, dala mi najavo že si ho mám vychystať sama lebo ona nemá čas

@anonym_autor jááj tak fakt ho máš len ako hračku,že kedy sa tebe zachce....ona ti ho má ešte aj nachystať.Veď keď tak strašne chceš pomáhať,tak si ho vychystaj,čo ho nevieš obliecť?

ivik4
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@anonym_768ac7 potom im budem dobrá no... ako ja pomôžem ale potom nebudem skákať ako budú pískať

@anonym_autor ale budes...
Lebo podla prispevku vidiet ze nevies zit vlastny zivot a chces zit zivot svojich deti ci teraz uz vnucat. Mala by si sa zamerat na seba a mozes byt stastnejsia

autor
Dnes o 10:20

Neviem nenašiel sa tu nikto kto by mi rozumel, keď to ale poviem kolegyniam sú na mojej strane pretože väčšina znich varuje vnúčatká denno denne a príde im to normálne a prirodzené

muzula
Dnes o 10:20

Minimálne 2x si napísala “predstavovala som si…” - dokážeš prijať fakt, že niekto iný si tiež “predstavuje” a tie predstavy sa môžu líšiť od tvojich?

anonym_b940b5
Dnes o 10:21
@anonym_autor

@anonym_autor a s dcérou tráviť čas nechceš? nepristúpila by na to skôr, ísť všetci spolu niekam, pridať sa ku nim na vychádzku vtedy, keď to ona na plánuje a jej to vyhovuje? lebo mám pocit, že ty len si ho zobrať, zobrať, zobrať a mať len pre seba... zaujímaš sa niekedy úprimne aj o dcéru? boli ste niekde spolu bez vnuka v poslednej dobe, na káve, pokecať? alebo je pre teba už len mamou tvojho vnuka a to je všetko?

autor
Dnes o 10:21

Nemám problém nachystať ho, ale prišlo mi to ako naschvál... prišla si nečakane nebudem ti ho chystať

anonym_354f26
Dnes o 10:23

@anonym_autor zaujímavé, pripomínaš mi svokru, ktorá chcela syna iba pre seba 🤔

mandzula
Dnes o 10:23
@anonym_autor

Nemám problém nachystať ho, ale prišlo mi to ako naschvál... prišla si nečakane nebudem ti ho chystať

@anonym_autor Vsak samozrejme, mas sa dohodnut vopred.

autor
Dnes o 10:26
@mandzula

@anonym_autor Vsak samozrejme, mas sa dohodnut vopred.

@mandzula mne to príde nepredstaviteľné, že to moje dieťa ktoré som porodila a celý život vychovávala má teraz dieťa, bývajú 5 min odomňa a ja sa mám báť zjaviť sa u nich bez ohlásenia ako keby sme boli cudzí

rozculena
@anonym_autor

@anonym_autor a ty vôbec význam slova chystať? Chystať môžem niečo,keď o tom viem vopred.

rozculena
@anonym_autor

@mandzula mne to príde nepredstaviteľné, že to moje dieťa ktoré som porodila a celý život vychovávala má teraz dieťa, bývajú 5 min odomňa a ja sa mám báť zjaviť sa u nich bez ohlásenia ako keby sme boli cudzí

@anonym_autor daj sa liečiť

anonym_b940b5
Dnes o 10:29
@anonym_autor

@anonym_autor nejde o to, že sa tam zjavíš a prídeš ich navštíviť, ale že prídeš a čakáš, že všetko odhodia a "požičajú" ti dieťa, lebo ty chceš mať program s vnukom...keby to robila aj druhá babka takto? by si prišla a malý by tam ani nebol, lebo tiež si ho prišla len tak zobrať? bolo by to v poriadku?
veď mysli trošku aj na potreby toho dieťaťa, ktoré si porodila a celý život vychovávala...

mandzula
Dnes o 10:29
@anonym_autor

@anonym_autor Ty musis byt bud troll, nahanajuci sem zivot, alebo totalny ignorant.

anonym_e0effb
Dnes o 10:32
@anonym_autor

Neviem nenašiel sa tu nikto kto by mi rozumel, keď to ale poviem kolegyniam sú na mojej strane pretože väčšina znich varuje vnúčatká denno denne a príde im to normálne a prirodzené

@anonym_autor tvoja mama to takto robila? Chodila denne k tebe a brala ti decko?

autor
Dnes o 10:34
@anonym_e0effb

@anonym_autor tvoja mama to takto robila? Chodila denne k tebe a brala ti decko?

@anonym_e0effb my sme bývali v jednej domácnosti, koľko krát sa stalo že som prišla z práce a dcéra tam ani nebola lebo ju babka niekam BEZ OPÝTANIA zobrala

mandzula
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_e0effb my sme bývali v jednej domácnosti, koľko krát sa stalo že som prišla z práce a dcéra tam ani nebola lebo ju babka niekam BEZ OPÝTANIA zobrala

@anonym_autor A vyhovovalo ti to?

autor
Dnes o 10:35
@mandzula

@anonym_autor A vyhovovalo ti to?

@mandzula nikdy som sa nesťažovala, mala som časovo náročnú prácu a dcére som sa toľko venovať nemohla

januska12323
Dnes o 10:36

Ty nemáš telefón? Nevieš komunikovať ani s dcérou? Na to aká si mladá si dosť blbá. Budeš rada ak ti to budú tolerovať aj ďalej.

mandzula
Dnes o 10:36
@anonym_autor

@mandzula nikdy som sa nesťažovala, mala som časovo náročnú prácu a dcére som sa toľko venovať nemohla

@anonym_autor Aha, cize si bola cela stastna. Lenze tvoja dcera zrejme cas ma, tak ju neotravuj.

anonym_b940b5
Dnes o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor takže teraz si to chceš vynahradiť na vnúčati... tvoja dcéra ale zjavne ten čas má a chce si ho užiť, dopraj jej to

anonym_035ce0
Dnes o 10:38

Podla mna je to tak akurat. Pozri, mala si si spravit viac deti ako ja, mam 43 a deti: 13, 11, 5 a 3 a cakam piate. Tak v 47 budem mat aj take 4 rocne, uzijem si deti az az a nemusim drankat vnuca 🤪😅🤣. Akoze ja viem, ze teraz to vyzera posmesne odo mna, ale Tvoja dcera ma pravdu, chcu si uzit vlastne dieta a naozaj ma aj druhu babku, podla mna je to tak akurat, co si s nim. Preco by mali u Teba travit cele vikendy? My sme s tymi prvymi detmi dost chodili k nasim, aj na vikendy, teraz uz mame svoj dom a roboty kopec okolo neho, ani na vylety uz tolko nechodime, striedame sa so sestrou a nasi uz maju 72 rokov, tak uz im deti ani nenechavame tak, ze by s nimi same boli. Ale to bolo malo aj pred 10 rokmi.
No neviem, treba trochu respektovat aj tie vlastne dospele deti. Ale zas ja by som Ti nechala aj castejsie strazit deti, ale mozno je to tym, ze ich mam viac a niekedy ich mam nad hlavu a lepsie si porobim veci vtedy, ked ich nemusim mat za zadkom a strazit 😁. Tak mozno, ked dcera bude mat druhe, tak si uzijes viac...

autor
Dnes o 10:38
@mandzula

@anonym_autor Aha, cize si bola cela stastna. Lenze tvoja dcera zrejme cas ma, tak ju neotravuj.

@mandzula je to moja dcéra, o to je to smutnejšie... dokonca mám pocit že svatovci majú malého viac ako my jej rodičia

mandzula
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@mandzula je to moja dcéra, o to je to smutnejšie... dokonca mám pocit že svatovci majú malého viac ako my jej rodičia

@anonym_autor Mozno preto, ze pochopili, kde su hranice, ty im evidentne nerozumies.

anonym_e0effb
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@anonym_autor takže ti to vyhovovalo, mala si časovo náročnú prácu, decku si sa nevenovala. Takže dcéra s tebou nemá blízky vzťah, to však neznamená, že ona je povinná ti dávať jej dieťa aby si si ty mohla dohnať stratené. Svoju šancu si si prepásla, teraz čakaj na to, čo ti bude umožnené od dcéry. Ona si chce svoje dieťa užiť, nechce, aby zažila sama to, že sa jej matka dostatočne nevenuje ako to bolo u nej.

luccija
Dnes o 10:41
@mandzula

Mas syndróm prázdneho hniezda a myslela si si, že ten malý ti zaplni samotu.Musis tráviť čas s mužom tak to je, alebo s kamarátkami.ked pracujú obidvaja z domu asi všetko stíhajú.Moje kamarátky majú 48 r s zase nadávajú, že stále strazia deti od dcéry a nemajú čas si oddýchnuť, alebo robiť čo chcú.A inak máš aký vzťah s dcérou, lebo oni doslovne opici a dcéry to berú ako automatiku, že príde víkend a sú u nich, cez týždeň tiež prídu, prespia, ale je pravda, že jedna pracuje z domu a času na dosť, ale má ešte menšieho syna 14 r a aj s tým potrebuje ísť na krúžok, učiť sa ..
@mandzula je to dcéra nie nevesta

mandzula
Dnes o 10:41
@luccija

Mas syndróm prázdneho hniezda a myslela si si, že ten malý ti zaplni samotu.Musis tráviť čas s mužom tak to je, alebo s kamarátkami.ked pracujú obidvaja z domu asi všetko stíhajú.Moje kamarátky majú 48 r s zase nadávajú, že stále strazia deti od dcéry a nemajú čas si oddýchnuť, alebo robiť čo chcú.A inak máš aký vzťah s dcérou, lebo oni doslovne opici a dcéry to berú ako automatiku, že príde víkend a sú u nich, cez týždeň tiež prídu, prespia, ale je pravda, že jedna pracuje z domu a času na dosť, ale má ešte menšieho syna 14 r a aj s tým potrebuje ísť na krúžok, učiť sa ..
@mandzula je to dcéra nie nevesta

@luccija Videla som, prepisala som.

ninka99865
Dnes o 10:42

Bohužiaľ doba sa zmenila. Tiež mám 2,5 ročne dieťa (ale chodí do škôlky a ja nepracujem z domu) a tiež netravi toľko času so starými rodičmi, z časti preto lebo všetci stále pracujú, majú stále svojich rodičov o ktorých sa už treba aj starať ale aj preto, že my “mladi”
Netravime čas len ako kedysi že sa žilo generačne, neboli žiadne koníčky, len muži si šli do kŕčmi.. od mala sme mali so synom aktivity, plavanie, cvicenie. Víkendy sa snažíme tráviť aktívnejšie aj mimo domu. Prídeme podvečer v nedeľu a len rýchlo nákup, pranie, chystanue sa spať. A tiež keď ho vezmu zo škôlky tak sú spolu tak 3 hodiny… veď to dieťa ma aj režim, obedny spánok, večer večera, kúpanie sa. Tiež by som nebola nadšená mať vlastnú matku ani svokru nasackovanu niekoľko krát do týždňa u seba doma keď máme povinnosti. A aj keď sme niekedy len doma cez vikedn tak človek chce vypnúť, chce byt ako rodina spolu. Nehovoriac o tom že kebyže mi chodia pravidelne neohlásene ci jedna ci druha obe by som poslala kade ľahšie… kedysi rodičia posielali svoje deti na dva- tri týždne cez prázdniny k starým rodičom. Teraz už ta doba je iná rodičia sa snažia tráviť tŕň čas kvalitne so svojimi deťmi.

lindous
Dnes o 10:42
@anonym_autor

@anonym_autor To môže byť tým, že na to tak netlačia, nerobia z toho haló, nevydierajú, nevyčítajú a tak sú tie vzťahy lepšie, príjemnejšie a spolu strávený čas je radostnejší, čiže prirodzene sa viac obracajú tam. Ako tu už padlo, keď budeš na to až príliš tlačiť, tak ich odtlačíš od seba úplne a aj ten psík je fajn nápad.