icon

S vnukom trávim málo času. Čo s tým?

Dnes o 09:29

Dobrý deň, som mladá babička. Mám 47 rokov a mám 2,5 ročného vnuka od dcéry. Iné vnúča nemám. Dcéra s manželom a vnukom bývajú 5 minút pešou chôdzou od nás. Predstavovala som si ako bude malý celé víkendy u nás, ako sa budeme veľa stretávať, ako si užijem že som mladá babička plná síl. Ale splietla som sa, pýtam ho denne a dostanem ho jeden krát týždenne. Vezmem ho knám/do mesta/do herne, som sním približne 3 hodinky. Raz za dva týždne prídu všetci knám a sú u nás tiež cca tie 3 hodinky. Raz za mesiac ideme my knim. Takže som s vnukom mesačne tak 7x. Od septembra má škôlku, bojím sa že sním už nebudem vôbec. Čo stým ? Dcéry som sa slušne pýtala prečo mi ho nedá viac ale povedala mi že majú aj svoj program a že vnuk má aj druhú babku. Je mi smutno.

Strana
z4
anonym_3c2cfb
Dnes o 09:36

Je to az veľa. Ja by som mohla, kedy chcem, ale stačí, ako je. Mam rada vnucata, ale je to únavné. Taky malinký este nechce prespavat u babky, ja by som svoje malinke dieťa na prespavačku tiez nedávala.

parvinka0001
Dnes o 09:38

Ty si si svoje dieťa vychovala a užila tak nechaj aj svoju dcéru aby sa starala o svoje dieťa . Nato aky je malý máš ho až až . Keď sa nudis kúp si psa .

ivik4
Dnes o 09:38

Pane boze to nemyslis vazne
Si s nim az az . Si stale mlada, co si tak uzivat aj svoj zivot ?

anonym_b940b5
Dnes o 09:41

Mladi majú aj svoj život, svoj režim, potrebujú tráviť čas spolu ako rodina, ísť na výlet iba oni a podobne a tiež majú aj druhu stranu rodiny, ďalších rodinných príslušníkov a priateľov, s ktorými tiež určite chcú byt… čo s tým robiť? Prijať, ze svet sa netočí okolo seba a že nie vždy všetko je podľa našich predstáv, nemali dieťa preto, aby tebe splnili sen a byt vďačná za ten spolu strávený čas, lebo čím viac na to budeš tlačiť, tým väčšiu priepasť medzi vami vytvoris

krasneleto
Dnes o 09:42

@anonym_autor nie si jedina babka v jeho zivote.. a neboj sa. praveze skolkou, ked tvoja dcera pojde naspat do prace sa ti mozno vytvori vacsi priestor... si mlada, predpokladam teda, ze aj tvoja dcera je mlada a stiha, co ber ako pozitivum... ze proste ta nepotrebuje... a zije zivot s partnerom a malym... nie je vsetkym dnom koniec

anonym_e0effb
Dnes o 09:44

@anonym_autor pevne verím, že je to zasa jedna trollovacia téma.

anonym_476699
Dnes o 09:44

Boze to je ako moja svokra...ta si tiez poplietla roly a mysli si, ze vnucence su jej deti...ine zaujmy nema.

biba_18
Dnes o 09:45

sorry, ale to sú tvoje predstavy ... nie tvojej dcéry a nie tvojho vnúčaťa ...

biba_18
Dnes o 09:48
@anonym_476699

Boze to je ako moja svokra...ta si tiez poplietla roly a mysli si, ze vnucence su jej deti...ine zaujmy nema.

@anonym_476699 aj moja viac menej... viac takým popletených behá po svete ...

rozculena
Dnes o 09:48

@anonym_autor toto tu už bolo....ja neverím,že v tvojom veku si taká hlúpa,uvedom sa,to dieťa nie je tvoja hračka...
ak je toto vôbec reálne...

anonym_ebc3db
Dnes o 09:50

Každý víkend u Vás ? 😳😳😳😳😳si asi zabudla že aj oni chcú byt dolu a mat vlastný program a život ako rodina

anonym_523d37
Dnes o 09:51

Predstavovala si si, ako bude maly cele vikendy u vas 😃😃😃. No ty si vtipna zena. Mas 47 este stihas svoje dalsie dieta, nic ine sa ti na to neda povedat. To je tvoje vnuca a nie tvoj syn -tuto vetu si opakuj pravidelne.

anonym_476699
Dnes o 09:52
@rozculena

@anonym_autor toto tu už bolo....ja neverím,že v tvojom veku si taká hlúpa,uvedom sa,to dieťa nie je tvoja hračka...
ak je toto vôbec reálne...

@rozculena Taketo zeny bohuzial existuju. Ale ci je prave tento prispevok realny alebo nie, to nezistime.

autor
Dnes o 09:57

Dnes to na mňa akosi doľahlo. Lebo sú tu aj výnimky - ako teraz, že malého neuvidím takmer mesiac. Idú k moru na 14 dní a v ten deň čo sa vracajú ideme my. Ale to samozrejme nie je nikoho chyba to je normálne, to chápem. Len leto má 2 mesiace a keď ho v auguste zase uvidím 7 krát tak je to vlastne 7 krát za celé leto, čo je smutné. Na jeseň bude v našom meste Smejko a Tanculienka, chcela som ho vziať alebo bolo mi povedané že by išli radi oni lebo malý bude mať narodeniny. Jednoducho som si to predstavovala inak ...

anonym_7b1b49
Dnes o 10:00

možno dcéra pôjde do práce a spomenie si aj na babku - budeš chodiť do mš pre vnuka, alebo v prípade prázdnin, PN a pod. im budeš ešte dobrá.

anonym_d0e714
Dnes o 10:01

No ak si chcela este dieta, tak sa to dalo do 45 este stihnut. Netlac na pilu, dieta podrastie, bude treba riesit ocr, prazdniny, odviest do skolky, skoly, vyzdvihnut,... este sa dockas.

anonym_768ac7
Dnes o 10:02

Nastúpi do ms, dcéra do práce a budeš na rade....

autor
Dnes o 10:03

dcéra aj zať majú prácu z domu, navyše čakajú druhé dieťatko, takže tak skoro sa nedočkám...

anonym_b940b5
Dnes o 10:03
@anonym_7b1b49

možno dcéra pôjde do práce a spomenie si aj na babku - budeš chodiť do mš pre vnuka, alebo v prípade prázdnin, PN a pod. im budeš ešte dobrá.

@anonym_7b1b49 babka v tomto veku pracuje zrejme tiež ešte, takže nemyslím, že sa v tomto na ňu spoliehajú

domkakvet
Dnes o 10:04

@anonym_autor ked pojde tvoja dcera do prace bude mat menej cas, zrejme prave vtedy budes uz s nim castejsie.

betulinka1
Dnes o 10:05

@anonym_autor neboj sa, dcera pojde do prace, hned budes strazit viac. Potom pride skola a milion prázdnin a zase si užiješ.

anonym_e0effb
@anonym_autor

dcéra aj zať majú prácu z domu, navyše čakajú druhé dieťatko, takže tak skoro sa nedočkám...

@anonym_autor mohla si mať aj ty ďalšie dieťaťká, bolo by potencionálne viac vnukov, sú aj také deti, ktoré šupnú decká k starým rodičom, aby mali od nich pokoj.

anonym_7b1b49
@anonym_b940b5

@anonym_7b1b49 babka v tomto veku pracuje zrejme tiež ešte, takže nemyslím, že sa v tomto na ňu spoliehajú

@anonym_b940b5 moja mama mala podobný vek a keď už brat nevedel čo s chorľavým dieťaťom tak mama chodila opatrovať vnučku na dovolenku. Zobrala týždeň dovolenky a odcestovala k vnučke. Takto pomińala celú dovolenku. to bolo ešte za socíku.
Ľudia sa vždy trápili s deťmi za každej doby.

anonym_7b1b49
Dnes o 10:06
@anonym_autor

@anonym_autor čakajú druhé bábo? Neboj budeš im vhod.

anonym_523d37
Dnes o 10:07
@anonym_autor

Dnes to na mňa akosi doľahlo. Lebo sú tu aj výnimky - ako teraz, že malého neuvidím takmer mesiac. Idú k moru na 14 dní a v ten deň čo sa vracajú ideme my. Ale to samozrejme nie je nikoho chyba to je normálne, to chápem. Len leto má 2 mesiace a keď ho v auguste zase uvidím 7 krát tak je to vlastne 7 krát za celé leto, čo je smutné. Na jeseň bude v našom meste Smejko a Tanculienka, chcela som ho vziať alebo bolo mi povedané že by išli radi oni lebo malý bude mať narodeniny. Jednoducho som si to predstavovala inak ...

@anonym_autor Ty si riadne otravna babka. Skoro ziadna babka nema vnuca az 7 dni v mesiaci a este sa ti mali. Len ich otravuj dalej- daj mi ho, daj mi ho a uvidis ho este menej. Tvoje vnuca ma aj druhu babku. Ak aj s tou je 7krat do mesiaca. Tak ozaj otravne to ma tvoja dcera. Je to jej dieta a uzit si ho ma ona. Najdi si iny zmysel zivota.

anonym_b940b5
Dnes o 10:08
@anonym_autor

@anonym_autor to je ten problém, že ty si si niečo predstavovala, ale to sú len tvoje predstavy a očakávania, dcéra podľa mňa k tomu pristupuje veľmi rozumne a skús sa sústrediť na kvalitu a nie kvantitu spolu stráveného času, lebo ako vravím takto ich od seba odoženieš, vypočítavať to na dni, užívaj si čo máš, lebo ti to preletí pomedzi prsty ani nevieš ako... ako si to mala ty ako mladá mamička? boli ste každý deň s babkou?

autor
Dnes o 10:09
@anonym_b940b5

@anonym_autor to je ten problém, že ty si si niečo predstavovala, ale to sú len tvoje predstavy a očakávania, dcéra podľa mňa k tomu pristupuje veľmi rozumne a skús sa sústrediť na kvalitu a nie kvantitu spolu stráveného času, lebo ako vravím takto ich od seba odoženieš, vypočítavať to na dni, užívaj si čo máš, lebo ti to preletí pomedzi prsty ani nevieš ako... ako si to mala ty ako mladá mamička? boli ste každý deň s babkou?

@anonym_b940b5 my sme bývali u mojej mami celú mladosť, takže babka bola druhá mama...

mandzula
Dnes o 10:11

Zi si svoj zivot a mladych nechaj zit si ten svoj. Je to ich dieta, nie tvoje, aby si mohla rozhodovat, planovat, predstavovat si.
Kolko realne by si s nim chcela travit, aby si bola spokojna?

autor
Dnes o 10:11
@anonym_523d37

@anonym_autor Ty si riadne otravna babka. Skoro ziadna babka nema vnuca az 7 dni v mesiaci a este sa ti mali. Len ich otravuj dalej- daj mi ho, daj mi ho a uvidis ho este menej. Tvoje vnuca ma aj druhu babku. Ak aj s tou je 7krat do mesiaca. Tak ozaj otravne to ma tvoja dcera. Je to jej dieta a uzit si ho ma ona. Najdi si iny zmysel zivota.

@anonym_523d37 skúšala som nájsť si iný koníček aby som nemyslela toľko na vnuka, nenašla som, istý čas sme chodili s mužom na golf.... aktuálne chodí sám cez víkendy, o to viac cítim samotu

autor
Dnes o 10:13
@mandzula

Zi si svoj zivot a mladych nechaj zit si ten svoj. Je to ich dieta, nie tvoje, aby si mohla rozhodovat, planovat, predstavovat si.
Kolko realne by si s nim chcela travit, aby si bola spokojna?

@mandzula raz týždenne ho mám 3 hodinky, chcela by som ho dvakrát ale stým že niektoré dni môžem len tak prísť a na pol hodinku ho len zobrať na hojdačku za domom ... ale to neexistuje, keď som tak zavolala že by som prišla malého pohúpať cítila som z jej strany nervozitu, dovolila mi to ale malého mi ani nenachystala, dala mi najavo že si ho mám vychystať sama lebo ona nemá čas

Strana
z4