Sama po rozvode a dieťa je u otca. Ako to zvládate?
Dobrý večer mamičky,
chcem sa spýtať na názory tých, ktoré to prežívate - ste po rozvode/dôvodom bola manželova dlhotrvajúca nevera a fyzické násilie/,,,,Jednak v sebe riešiť to poníženie, ktoré ako podvádzaná žena prirodzene prežívate,,,A hovorme si čo chceme, aj okolie Vás už vníma cez ten filter /česť výnimkám/,,,na všetko ostať sama .cez nákupy, výmenu žiarovky 🙂 a platenie účtov,,,,
Ale,,,,, najhorší ten pocit, ked malá ide na víkend al. teraz cez prázdniny k otcovi, a vy ste boli predtým so svojim dieťaťom stále a nepretrržite a predtým ste bez neho neboli ani jedinú noc....každá minúta je ako večnosť...
@hanatom pisala som sem, ale asi mi to neodoslalo, tak skusam znova 🙂
chapem, co prezivas, som na tom podobne ako ty, tiez som s malym stale spolu, v izolacii, tiez nie som kavickovy typ, kamosky mam daleko a podobne...takze rozumiem tej tvojej prazdnote a mozem ti poradit iba tolko, ze to nesil, ta prazdnota je prirodzena a casom to bude lepsie a lepsie, ale naozaj to moze vyriesit iba cas...a dovtedy si skus najst na dobu, kym mas dieta prec cokolvek co ta zamestna, chod na vylet, na turu, do fitka, na plavaren, zaplat si dvojdnovy zajazd niekam, chod do welness, na vystavu, do muzea, ozvi sa kamoskam, bez do kina, kup si na seba nieco pekne...proste vyplnaj cas ako sa len da, sprav si program vzdy vopred, ked mas ostat sama...a ver mi casom sa to zlepsi a nakoniec si to budes uzivat...ale to chvilu potrva
@marionmarion ahoj, vdaka, ale to je uz rok...vies, moje ozajstné kamosky sú daleko, velmi daleko, kolegyne sú štastne vydaté, aj segra býva daleko...nikdy som nebola kaviarenský typ. a sadnút ssi sama do baru ci do kina, blbé asi.....a stretávat vsade stastné rodinky, tiez nic moc 😉
@hanatom blbe? Neviem...ak si mam vybrat ci budem smutit doma, alebo si idem sadnut sama do kaviarne, tak do tej kaviarne pojdem ( a ver mi ze som sa v tych kaviarnach ci kinach sama dost uz nasedela 🙂...a najst si nove kamosky? Zapisat sa do nejakho kruzku, ja neviem tresnem,hrciarskeho a spoznat novych ludi? Sustredovat sa na stastne rodinky nie je prave najlepsie riesenie, tie su aj budu na kazdom kroku...neexistuje nic, co ta bavi, co by so chcela skusit? tolko veci je na svete...mas nejake hobby, zaujmy, zaluby, tajne sny? Tak si ich pln!
Rok je uz dlha doba a ked to stale takto vimas, mozno by ti pomohla aj psychoteraia...teda mna po jednom velmi bolestivom rozchode neskutocne pomohla, aby som dokazala vykrocit dalej...
Drzim palce!
@hanatom zdravim ta.som na tom asi rovnako.
Tie co radia aby sme sa nejako zamestnali kinom-sama?smutne.ved do kina chodia minimalne vo dvojiciach. Ist na kavu?skym?kamosky maju rodiny.kazdy ma niekoho a kazdy ma svoj zivot. O com kecat?o akych zazitkoch?chodit na nakupi?to chce peniaze a sama s dietatom zivitelka asi sa vyskakovat prilis neda..
@marionmarion nevravim, že sa sustredujem na stastne rodinky, len mi pripada blbé na niektoré miesta proste chodit sama
@hanatom do kaviarne chodim s knihou...
vzdy je cesta ako problem riesit...no ak niekto riesit nechce, potom tazko radit...chcela si len polutovat? Na to ja nie som...rad som ti dala az az, ta kaviaren bola iba jedna z desiatich...
@7zahrad je jednoduchsie doma sa lutovat...
Musíš si zvyknúť, asi si čestvo rozvedená. Ja som sa rozvodom oslobodila. Bol to muž (ak sa to tak dá nazvať), ktorý bol naučený z domu, že žena robí všetko a muž nič - ale to je mimo témy.
Po pol roku budeš aj rada, ak budeš mať volný víkend - samozrejme za predpokladu, že si dieťa bude brávať (u nás sa to zredukovalo na 2 - 3 x ročne, ale to už neriešim). Na dieťa budeš sama denno denne 24 h. Ver mi, príde ti vhod pár dní oddychu.
Do kina ? išla som už aj sama, do kaviarne ? veď sú knihy, noviny..... plaváreň, sauna, masáž, nakupovanie, bicyklovanie,.........................
Treba začať žiť a nie hľadieť do minulosti.
@hanatom vies ake je fajnove sadnut si sama na kavu, precitat si noviny cerstve, casaky, ktore tam maju a hodinku byt sama so sebou a zaroven medzi ludmi? a v kine? teda ja som tam nebola jeina sama zena, co si vsimam. a co, dovtedy som aj tak v kine bola s pratnerom, ale v kine sme sa nerozpravali, ani nerobili neviem co, takze je uplne jedno,c i ides sama alebo s niekym inym, sak tam je tma a aj tak pozeras. ty nehladas sposoby, hladas dovody ako to nejde. a ze co si ludia povedia, ze idem niekam sama, tak to mi je uplne u riti. uz som to tu niekde nedavno napisala, bud nech idu so mnou alebo nech sa zdrzia komentarov. nikto z tych ludi nepride a nepovie, ze mi bude robit spolocnost, tak mi mozu leda tak svojimi recami skocit na hrb. slovenky maju take nizke sebavedomie, ze sa necudujem, ze su take nestastne stale. bez do zahranicia, tam si zena da najkrajsie oblecenie ake ma a ide hoci aj vecer sama do baru na poharik a nikto to nevnima ako nieco divne.
@kaktusik007 ze dalsia perlicka mojho ex. tak po roku konecne mam termin u logopedicky s malou, konecne uz netrci v poradovniku. dali termin uz buduci piatok, pisala som exovi sms teda a sms naspat ze: FASA, A TO SME SI CHCELI VZIAT DETI UZ V STREDU. jaj magor, mi dvihol tlak. som mu odpisala, ze ked deti nevidi 5 tyzdnov a vydrzi, tak tie dva dni mu nemozu urobit nejake problemy a ak predsa len problem ma, nech sa paci, moze novy termin, najlepsie v utorok, vydiskutovat s logopedickou, v opacnom pripade mozeme cakat dalsi rok. ak toto skutocne chce, nech sa paci. ale ze je velmi starostlivy otecko, tak nech sa paci, moze s malou na logopediu ist on, aj pre vymenny listok k dokimu.
jaaaaaaaaaaj, proste vidite ako furt chce byt tatko dokonaly. uz neodpisal, sak jasnacka.
vsadim sa, ze keby ze nejdeme na logopediu, tak si pre ne nepride v stredu, ale v piatok. normalne by som sa vsadila o stovku, fakt.
a pyta sa malej, ze kam by chcela na vylet. a mala ze do Pariza 😀 skoro mu zabehlo 😀 on asi myslel nejaky jednodnovy vylet niekam 5 km od jeho baraku. tak nech sa realizuje, nech vezme svoje laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasky do pariza 😀 😀
@mawka prave preto mam styk otca s detmi upraveny sudne. Ak by ich mal mat - bud by som ich tam neobjednala na tento termin (alebo preobjednala, ak by sa dalo) alebo proste NIE.
a mala je s tym parizom suprova, len tak dalej!!!!! 🙂
@kaktusik007 akurat dnes po tomto som sa rozhodla, ze po novom roku to budem riesit sudne, upravu styku presne pre tieto dovody. nie som saso na spajli, ze on si zmysli raz za mesiac. vyhukoval /a je to v papieroch/ ako miluje svoje deti a chce byt s nimi casto, pricom raz za 6 tyzdnov casto teda nie je, tak nech to upravi sud, vratane prazdnin a dovidenia. uz ho mam plne zuby. ja tu sasa zo seba robit nebudem. a ze vela jazdi po EU, nech jazdi, ja sa tiez musim zariadit. este si nejake veci doriesim do konca roka a potom nech to upravia. aj ked on je jebo, on poziada o znizenie vyzivneho, takze budeme bojovat, lebo on musi vzdy zo vsetkeho vyjst jak majster sveta. vracia vsetko aj s urokami a nesere sa s nikym a nicim. debil
@mawka nema dovod na znizenie vyzivneho... skor na zvysenie - mohol byt s detmi kedykovlek, cize kedykollvek sa mohol o ne starat a daval im napriklad jest... teraz to bude mat jasne dane...
jeho argument, ze casto jazdi po EU --- prave to je dovod, aby to bolo upravene... Budu jasne pravidla, ty deti objednas k dr vtedy, ked on nebude mat pravo byt s nimi tak akoze kde je problem???
a pri tychto navstevach, ze raz za 5 - 6 tyznov, by som oteckovi dala jeden vikend mesacne.... a zvysenie vyzivneho o 30% oproti aktualnemu. Natvrdo.
@kaktusik007 velmi mudro pises. sak kym on zije s priatelkou sam, barak je na nu pisany, ona to ma ten mestsky, co sa stavaju, kde ONA si ho splaca. tam je jasne kolko, podla zmluvy, s tym nevydrbe a jeho meno tam nefiguruje, takze aj ked jej nieco prispieva, co si myslim, ze skor nie a ak, tak malo, takze to preukaze plus to, ze su sami dvaja a pri jeho navstevach a charaktere prace sa tiez da zistit, kolko zaraba a po odratani vyzivneho ma viac nez dost stale. to, ze kam to on dava, to mna uz nezaujima. ja si tiez riesim sracky z manzelstva, riesim si prenajom, plati sa detom skola, skolka, obliekam ich, ja s nimi idem k lekarovi, ja vydrbavam za lieky, za volny cas, on ich neberie do kina, na dovolenku, rekreaovat sa a podobne. tak nech nieco zacne pred sudkynou skusat na mna. a on skusat bude a bude aj spinu vytahovat. lenze, na rodicovske nechodi, pre decka v skole, skolke bol max 2x za celu dobu, zavolam si svedcit nasich a pojde aj do pice, je mi to jedno. bud sa spamata alebo nie.
@miskap2111 aj ostatné žienky keď odídem od otca dieťaťa bolo by pre neho ľahké dostať 4 ročného syna do striedavky? Bývali by sme 2 km od seba ale nikdy sa o neho extra nestaral? Nojim sa ze ho dostane a ja to neprežijem
@p.j.jacky
@horana
@dancez to neviem. Držím palce!

@hanatom tak to je sila. fakt niektori chlapi su idioti.