icon

Sama s dvomi deťmi, rozvod a hľadanie si bývania

lucindao
21. feb 2016

Chcela by som sa opytat ci je tu taka mamicka co ostala s dvomi detmi sama.ako to zvladala.ja som sa rozhodla podat o rozvod a teraz si hladam byvanie len je to tazke ked mam 7 mesacneho a poberam iba rodicovsky

Strana
z2
lucindao
autor
22. feb 2016

Viem kym prebehne sud,pravoplatnost,potom ak nebude platit exekucia po troch mesiacoch nahradne vyzivne.je to na dlho

lucindao
autor
22. feb 2016

Este jedno riesenie.dosiahnut aby on odisiel z bytu a najst si neaku babu do jednej izby.to by bolo uplne super.

timea7
22. feb 2016

@lucindao čí je byt, v ktorom bývate? nemôžu ťa rodičia prichýliť aspoň na pol roka, na rok? Vyšlo by ťa to lacnejšie im prispievať, ako platiť nájom. Mysli aj na to, že ak odídeš bývať sama, deti môžu bývať často choré, kto bude s nimi? A ak prídeš o prácu, potom čo? Viem, že si teraz v ťažkej situácii, najlepšie by bolo odísť ešte dnes, ale priprav si dôkladne podmienky na odchod. Neverím, že by ťa niekto z rodiny na čas neprichýlil - teta, babka....najprv si skopíruj všetky doklady, daj si zveriť deti do tvojej starostlivosti, držím ti palce.

lanugo
22. feb 2016

@andrylm pekny pribeh, naozaj🙂

lucindao
autor
22. feb 2016

Akurat som na urade idem poziadat o vyzivne.to je prvy krok.nechcem sa unahlit aby som potom nelutovala a ostala bez penazi.vsetko si musim dobre premysliet

ada32
22. feb 2016

všetky ti tu radia mudro, tiež mám niečo za sebou, peniaze su na dlhé lakte.
Ak som správne pochopila , tvoj partner nepodniká ale je zamestnaný, to je veľká výhoda v tvojej situácii a hlavne pri určovaní výživného. Zrejme sa to nebude ťahať do nekonečna ako to býva pri mužoch ktorí podnikajú.
1. niekto ti tu veľmi dobre radil daj preč odtiaľto fotky svoje aj detí, byť tebou bola by som radšej inkognito.Asi ten tvoj nebude pc analfabet keď vie behať po zoznamkách.
2.daj si zveriť deti do výchovy a určiť výživné na deti, ak by sa dalo, tak aj na seba.
3.uvažovala by som naozaj niekoho vziať do bytu - ale nepíšeš či je tvoj alebo spoločný, uvažoavala by som nad nejakým mužom, cítila by som sa bezpečnejšie. Políciu predvoliť na tel. určite, keď ti ťahá šnúru v alkohole aj týždeň, môže začať byť agresívny, asi aj je , sama si písala o tej polícii. Na druhej strane, na policajtov by som sa až tak nepoliehala, aspoň mne ešte v živote nepomohli.
4. prenájom keď aj garsonky asi v situácii so 7 mesačným dieťaťom neutiahneš, hľadaj , určite nájdeš ako si trošku privyrobiť. Hlavne ak by ti ho mal kto povarovať.
5. Hneď požiadaj o sociálny byt, čím skôr tým lepšie, je jasné že budeš čakať ale čím neskôr požiadaš, o to dlhšie budeš čakať.

Držím ti palce .

evitka83
22. feb 2016

@lucindao sak mu povedz, nech si vydrhne hubu debil, ked mu smrdi cely byt, dycha si pod nos a potom sa cuduje, ze to vsade citi 🙂

Strana
z2