icon

Schudla som a manžel ma odsudzuje

mayca20
25. aug 2013

ahojte kocky, schudla som 17kg za 2-3mesiace, konecne som sa po porode citila ako kocka :D no bolo to dovtedy kym moj manzel nezacal s tym...ako sa mu nepacim, mala by som pribrat a podobne veci.
mala som nadvahu, o tom niet pochyb, ale teraz citim, ze stracam manzelovu priazen :(
predtym bol spokojny so mnou on a ja nie, teraz som spokojna ja a on nie..co robit? :(

hameeda
25. aug 2013

@zuzitko74 : no tak to asi ťažko pretože ja celý život konzumujem len plnotučné výrobky, nizkotučne mi pripadajú ako riedené vodou, respektíve samá voda, ja keď jogurt tak chcem taký poriadny a mlieko výhradne plnotučné kupujem, u nás ani v rodine nikto také nizkotučné nekonzumuje, tiež stravu nemám žiadnu dietnu, normálne sa napraskam všetkého 😀

dendy1
25. aug 2013

@mayca20 skús ísť na takých 55 kg, je to + polovica toho čo si zhodila, budete obaja spokojní je to taká zlatá stredná cesta. Tiež sa mi zdá 48kg málo. A to že Ty si spokojná je jasné. Ak by som chcela schudnúť, tiež by som to tak videla. len kde je tá tenká hranica, kedy sa už na svoju váhu nepozeráme okom anorektičky, tie sú tiež spokojné so svojími 35kg na 170cm 😢 Štíhlosť je pekná, vychudnutosť už nie.

kaciatko2912
26. aug 2013

Ach kocky, to, ze tak rychlo schudla je zavideniahodne-v dobrom slova zmysle. Je sice pravda, ze nejake tie 3 kg by neuskodili. Ale ak mozem povedat ja mam opacny problem. Mam 170 cm a pred porodom som mala 57 kg, co bolo v celku ok len to brusko uz niekde bolo. Teraz po porode mi ostala vaha 60 kg a to moje brusko. Moj muz tym nie je moc nadseny, aj ja osobne by som chcela ist aspon o 5 kg dole....ale nedari sa mi to a to lietam v domacnosti ako diva.....maminy to poznaju co maju za robotu. Takze ja neviem co ti chlapi presne chcu, v kuse su nespokojni-jasne, ze nie vsetci.

eeffka
26. aug 2013

@mayca20 ahoj mozno nejda tak o vahu ale o sposob ako si k nej prisla, 17kg za 2/3m sa da dosiahnut len drastickou dietou a prudkym cvicenim, bez urazky ale takym ludom zvykne prepnut, zacnu pocitat pocet zrniek ryze na tanieri, nakolko to nie je tvoja normalna vaha, neriesim baby co maju 35kg aj s topankami a zjedia aj slona, tym uprimne zavidim ich metabolizmus 😀 ale clovek co schudol odriekanim ma tendencie komentovat jedlo, viest reci o nezdravych stravach ao ostatnych lenivcoch co nic nerobia a len tlacia ecka do hlavy, bla bla bla.... a toto je otravne. mala som taku cest v rodine, v skratke tiez sme je odporucali aby sa najedla lebo jej ketoza udiera na mozog.
168/48 je zalostne malo ak nemas taku genetiku, sama mam taku vysku a pri 52 by som bola vychudnuta, mavala som v casom najvacsej slavy 54,5 🙂 teraz mam 59 , 2deti a 36r, ako mohla by som schudnut 3kg len zo zadku inde mam vsetko podla svojich predstav 🙂

cerez
26. aug 2013

@jabadaba Áno, súhlasím s tebou. Má podváhu. Ja mám 162 a 50 kg a už som hraničná. Preto som jej napísala, že je to veľký úbytok. Slovo "dosť" - dosť veľký úbytok , tak som to myslela.

juliana77
26. aug 2013

@mayca20 Neviem čo si očakávala od tejto diskusie, ale asi sa tu niektoré kočky zhodli s názorom tvojho manžela.
Je len k tebe úprimný, otvorene ti povedal, že sa mu nepáči to málo mäska čo máš na sebe a možno si mu to naservírovala v príleš krátkej dobe a jeho zrak dostal šok. Za dva tri mesiace je prirodzené schudnúť možno šesť kíl, a nie sedemnásť, ale to je len môj laický úsudok, nestudovala som to zo zdravotného hľadiska.

@jabadaba netvrdila by som že o prsia tu nejde, prudkým chudnutím zmiznú samozrejme, ak mala predtým štvorky a niekam zmizli, tak ver že jej mužovi chýbať budú i ked nám dvom nie.

vejula
26. aug 2013

ja nechapem, ako niektore z vas hned spravia z jej manžela žiarlivca 😖 Vas nenapadlo, že možno sa len boji o jej zdravie...
Že schunuť behom 2 mesiacov 17 kg nieje zdrave, je to velmi nezdravé a hrozia pritom rizika. Predstavte si, že by takto schudla vaša dcera behom tak kratkej doby. Nebali by ste sa o nu? NEbali by ste sa, že trpí poruchou prijmu potravy? NEbali by ste sa, že to bude pokračovať a že ohrozi vlastny život nezdravym chudnutím.
Taketo chudnutie, nieje zdrave ani racionalne chudnutie, to si overte na každej stranke venované zdravemu chudnutiu. Zakladatelôka nemala nadvahu 100kg pri ktorom sa dá takyto rychli pokles vahy ešte pochopiť.
Podla mna sa jej muž len boji o jej zdravie a snaži sa jej nejako naznačiť, že on chce zdravu manželku, ktorá vyzera normalne. Možno mu vôbec nejde o prsiaa, ale o zdravie

jabadaba
26. aug 2013

@juliana77 noooo, myslim, ze tu je muz nanajvys druhorady. Prsia nie su stiskacia hracka pre chlapa preto mu nemaju co chybat natolko, ze ma zbytocne komentare. Radsej nech ma obavy o celkove zdravie svojej zeny a nie len o prednosti.

jabadaba
26. aug 2013

@cerez aha, tak sme sa asi len zle pochopili. 😉

vejula
26. aug 2013

tvoj BMI index je 17,1 a toto piše o tvojej vahe internet:
Podváha (méně než 18,5)

Tento pojem ukazuje na příliš nízkou hmotnost v poměru k tělesné výšce člověka. Podváha může být příznakem nemoci. Někteří jedinci ale mají k podváze genetické předpoklady. Dále může být podváha důsledek způsobený odmítáním potravy. To často směřuje k poruchám příjmu potravy a nemocem jako je anorexie a bulimie (BMI je většinou menší než 17,5). Tyto nemoci patří mezi psychické onemocnění.

Nemocní anorexií a bulimií často nemají jen psychické problémy. Vedle deprese, nesoustředěnosti a podrážděnosti se ženám nedostaví menstruace a začínají vypadávat vlasy. Dalšími příznaky jsou nízký tlak, řídnutí kostí, snadný výskyt modřin a náchylnost k infekcím. Extrémní případy mohou skončit i úplným selháním srdce.

jabadaba
26. aug 2013

@vejula ja teda dufam, ze je to presne tak ako pises, ze muzovi ide predovsetkym o zdravie zakladatelky a nejake prsia neriesi.

cerez
26. aug 2013

@jabadaba Skôr ja som mala inak formulovať vetu. 😀

jabadaba
26. aug 2013

@vejula presne, vcera som sem hodila linky na vypocet BMI. A presne si pamatam ako mne zacal organizmus raplovat akonahle som sla v zamestnani rapidne dolu vahou. Zmizla menstruacia, ovulacia bola ako na heslo, bola som casto chora a nevladala som nic. Len co som dala vypoved z toho stresoveho marastu a pribrala normal vahu, tak okamzite telo zacalo fungovat ako svajciarske hodinky. To som mala presne ako zakladatelka - 48 kg na danu vysku. A to som velmi drobnej konstitucie, utlych kosti. Ale urcitu vahu potrebujem.

jabadaba
26. aug 2013

@cerez aaaale neva, hlavne, ze nam to je jasne ako sme to mysleli. 😵

vejula
26. aug 2013

@jabadaba viem o čom hovoriš, na vyške som mala pri svojej vyške 161cm vahu 46 - 47 kg a tak isto som mala absolutne nepravidelnu menštruaciu. Môj manžel, ked začal vtedy somnou chodiť, tak len basnil o tom, ako sa teší, ked otehotniem a priberiem a budem mať hrubšie stehna a väčší zadok. JA nechapem, ako je možne, že tolko žien si myslí, že automaticky manžel musí žiarliť, že pdvyživená žena je automaticky krásna a potencialny zdroj nadmerneho zaujmu zo strany mužov.

dai
26. aug 2013

@mayca20 ahoj, ja som ti uz pisala v tvojom albume a ty si tam tiez pisala ze si schudla hlavne stravou, cvicila si minimalne... ja som ti pisala ze v obleceni sa mi pacis ale v plavkach uz nie... viem si predstavit ze podobne je na tom tvoj muz co sa estetiky tyka - proste tam si uz na svoju vysku strasne vychudnuta, je ti vidiet kosti a to sa podla mna uz malokomu paci - stale je toto ale len jedno hladisko - esteticke - proste co je pekne je pre kazdeho z nas ine, tvoj muz ta spoznal s viac kilami, taka si sa mu pacila a pravdepodobne sa mu viac pacia take trosku baculky - aj rici aj cici... otazka je ci ste sa niekedy bavili o tom co sa paci tebe, ze chces byt taka chudulinka etc. ... baby tu pisu ze na tvojho muza kaslat - no neviem... mne by sa nepacilo keby bol moj muz teraz zrazu obezny ked som si ho brala pre mna tak akurat a urcite by som to s nim riesila aby so sebou nieco spravil - nemusi mat svaly ako adonis ale vyzerat normalne...( detto by sa mi nepacilo keby bol vychudnuty ako troska )
ty si teraz extremne chuda - tak modelkovsky - nie supermodelkovsky🙂 lebo tie krivky maju, ty ich uz nemas zial ziadne... podla mna aj vzhlad je pre ludi dolezity, pokial je teda pre nich dolezite aj nejake to spoluzitie sexualne, nielen kamarati ktori spolu byvaju ale aj partnery 😉

ja ked som takto schudla mala som napr. zdravotne problemy, tiez som ti to pisala - moje kamosky ma hecovali, pocuvala som len chvali, ale moja mama sa napr. o mna bala a dost ma uz stopovala - proste jedna vec je ako to vidi cudzi clovek ktoremu je tvoje zdravie ukradnute - ti vidia len superstihlu babu a ak im to prave chyba tak urcite aj zavidia, ti co ta lubia sa nato pozeraju inak - vidia svojho cloveka ktory sa za 2 mesiace totalne zmenil a momentalne posobi chorobne chudo...
moj otec takto schudol ked mal diagnostikovanu rakovinu hrubeho creva - a pre nas jeho blizkych bolo strasne pozorovat ako rychlo chudne - o jeho diagnoze sme sa dozvedeli az neskor ale cely ten proces sme sa bali ze je velmi chory... takze presne takto to moze vnimat aj tvoj muz aj ked teda ty chudnes nizkosacharidovou dietou...
jasne, mozes nasledovat baby co ti tu radia aby si na neho kaslala a povazovala ho za blbeho ziarlivca .... je to ale tvoj muz, urcite ta lubi omnoho viac ako baby tu na stranke 😉 takze sa zamysli ci to nestoji za nejaky rozumny kompromis - ked budes mat 53 - 55kg pri svojej vyske budes stale velmi stihla ale budes mat aj nejake krivky - ak budes cvicit tak nebude na tebe ani gram tuku, len budes mat vypracovanu peknu zensku postavu, nielen kost a kozu😢

vejula
26. aug 2013

@dai krasne a pravdivo napisane 🙂

bazarocka
26. aug 2013

@kveta prosím ťa ja mám 45,5 a podvýživená nie som a cítim sa dobre, keby mali iné jesť to čo ja tak sú z nich medvede, mám to v génoch, a chlap ktorému by som sa nepáčila či chudá či silnejšia takého by som nechcela ani nepotrebovala, môj chlap je pupkatý a nikdy som to neriešila, ja ho proste milujem on mňa, človeka predsa miluješ srdcom a keď miluješ okom tak to nie je láska, raz som čítala o žene ktorá prišla o obe prsia kvôli rakovine jej muž s ňou zostal a stále sa ľúbia, ona vtedy povedala jednu vetu, ktorú by si mala každá žena vtĺcť do hlavy, ak vás muž naozaj miluje je mu jedno aké máte prsia, a či máte jedno alebo žiadne !

dai
26. aug 2013

@bazarocka predpokladam ze ty si nikdy tucna nebola a mas len rychly metabolizmus - tvoj chlap ta takuto spoznal a takato sa mu pacis, detto ty si svojho pupkateho tak spoznala a paci sa ti... jasne ze clovek miluje srdcom ale je naivne si mysliet ze srdce sa zamiluje do niekoho kto pre nas absolutne nie je atraktivny a sympaticky ( upozornujem ze pre niekoho je to vychudnuty clovek pre ineho to moze byt clovek az obezny...)
ine je keby si jemne baculata cely zivot a za 2 mesiace schudnes na uplne chudunku postavicku - netvrd mi zeby to tvoj muz neriesil - jasne ze ta preto nenecha ale riesit to urcite riesit bude ( tak ako aj muz zeny ktora prisla o prsia sa s tym musel vyrovnat etc. ... neznamena to ze ju prestane lubit ale musis sa s tym vyrovnat - kedze tu ale vidi zdravotne obrovske plus pre zenu a zaroven nevyhnutnost tak ju bude milovat aj dalej a lahunko sa s tym vyrovna - tak ako napr. moj otec absolutne neriesi ze moja mama nosi parochnut pretoze vdaka radioterapii kvoli ktorej o vlasy prisla mu este stale zije... , tu je ale opacny pripad ktory vobec nie je o tebe - cloveku funkcnom s rychlym metabolizmom, ale o zene ktora drzi radikalnu dietu ktora zdravotne ohrozuje a vdaka tomu schudla...)

bazarocka
26. aug 2013

@hameeda môj mi hovorí presne to isté 😀

dai
26. aug 2013

@bazarocka inak mas sice len jednu fotku ale co som videla urcite nebola vychudnuta zena - mas normalne ruky aj nohy, asi si malinka😉 ale majka je vysoka😉

bazarocka
26. aug 2013

@dai hej som taký drobec po mame 🙂 ,dcéra ma už za chvíľu prerastie, ona je po mužovi pevnejšia kostra , vlastne už váži viac ako ja, ruky má hrubšie pevnejšie, ale ona chodí na lezenie, tak tam sa vypracovala 😉

viera27
26. aug 2013

vo vahe podla mna absolutne nie je problem, ani sa mi nezda vychudnuta ci anorekticka. Telo sa ozve same ak daco. Problem vidim v tom rychlom ubytku. Okrem ineho sa to muselo kvalitne podpisat na kozi.

kveta
26. aug 2013

@bazarocka Odvolavala som sa na hodnotenie podla body mass index.

Neviem cim som si zasluzila prednasku o nezistnej, cistej laske len preto, ze som varovala pred podvyzivenostou, jej zdravotnym rizikom a navrhla som plastiku prs ako riesenie straty prs.

Kazdopadne Ti na to poviem vysledok drobneho prieskumu mojho kamarata, ktory sa svojich muzskych kamosov spytoval, ci si svoju manzelku brali z lasky alebo to bol "deal". Vsetci muzi mu odpovedali rovnako: "Deal." Zrejme preto su zeny v case choroby ci znetvorenia castejsie opustane ako muzi.

bazarocka
26. aug 2013

@kveta tá "prednáška" mala byť už skôr pre zakladateľku, fúha tak to mi je ľúto manželiek tých kamošov 🙂 myslím to v dobrom

jabadaba
26. aug 2013

@bazarocka a kolko merias? Nebavime sa tu o urcitej vahe univerzalne, ale v suvilosti s vyskou. Vaha a vyska maju byt v pomere.

maria1989
26. aug 2013

@kveta sa kroť tochu prosím ťa

dai
26. aug 2013

@kveta v kruhu mojich kamaratov sa nastastie brala vaecsina z lasky😉 a vaecsina stale spolu je, ci priberaju ci chudnu😉 ale fakt je ze napr. mne ked zostalo 20kg po porode tak som to riesila - moj muz sa tesil z mojich FFcok😀 ale mne to vadilo, a s vahou tiez isli dole aj prsia - ale teda ja som hlavne cvicila a k tomu upravila stravu , nic drasticke😉 a moj muz je pri mne napriek tomu ze mam spaet svoje C-cka - ale stale sa ma pyta ci by som nechcela tie FFcka😀 on by mi ich aj zaplatil😉 ale pre moju vysku a stavbu tela by to bol zabijak - proste chlapy su vizualne tvory a s tym svojimi romantickymi zenskymi recami nic nenarobime😉

dai
26. aug 2013

@bazarocka ved to - chapes, ja mam 162cm a samozrejme ze ked mam 60kg tak uz je na mne kopu tuku , pre mna je ok tych 54kg, stihla som ked mam 49-50kg, pod som uz chuda... a opaet je ine ked tu vahu mas lebo je to tvoj metabolizmus, inak vyzeras ked schudnes cvicenim a stravou - vtedy je telo pevne, pekne, vypracovane... ked ale schudnes drasticky dietou, tak jedna vec je ze ti to rozhadze hormony, metabolizmus a aj znici kosti a druha ze to telo je zial vychrtle - lebo chudnes vtedy tak tuk ako aj svaly☹
majka ma ale 168cm - pri takej vyske je vaha 48kg fakt uz hranicna... ja mam kamosku odmala - ona ma 168 a okolo 50kg - ale cely zivot, a cely zivot si uvedomuje svoju chudost a stale riesi ako pribrat... majka si to ale vobec nepripusta ze je uz moc chuda - a to moze byt prave to co vadi jej muzovi, ze pravdepodobne nevidi zeby si to ona uvedomovala a asi sa toho aj boji a preto to s nou riesi☹

mirage
26. aug 2013

@kveta Co myslel pod tym dealom? V okruhu mojich znamych sa vacsina brala z lasky..

K tym drobynm prieskumom, citala som statistiku v jednom casopise, a vyslo tam, ze vacsine muzov sa pacia zeny s konfekcnou velkostou 40.