icon

Sebaničiteľky

sylvia02
14. okt 2014

Čítam tu strašne veľa rôznych životných osudov,príbehov,problémov a nedá mi nenapísať...ženy zobuďte sa nenechajte sa od tých Vašich chlapov toľko trápiť...život je príliš krátky a príliš pekný,aby ste si nechali ubližovať čo i len jeden deň...pozastavuje sa mi rozum keď čítam,že podvádza ma manžel,nevšíma si ma,ubližuje mi,neprejavuje mi žiadnu nehu,náklonnosť,sex máme raz za mesiac,nedáva mi žiadne peniaze,žiarli , nepomáha mi,nezaujíma sa o deti atd...a Vy sa ešte pýtate,že čo robím zle alebo ako mám zachrániť vzťah,ktorý už dávno neexistuje,možno len vo Vašej hlave...Keď Ťa niekto nemá rád,nezaujímaš ho,si mu ľahostajná,tak prečo Tebe vôbec záleží na takomto človeku,je jedno či je to muž alebo žena...To naozaj tak úboho potrebujete mať takéhoto chlapa pri sebe,len aby ste náhodou nezostali samé alebo s titulom rozvedená??? Nie láska od muža je tá najkrajšia,ale láska od Vašich detí...len tá je úprimná a naozajstná...a pritom im tak veľmi ubližujete...na jednej strane vyhlasujete,že ich milujete najviac na celom svete a na strane druhej dovolíte,aby Vás videli smutné,to ako plačete,ako Vám muž ubližuje,niekedy aj im...Zobuďte sa a zoberte život do svojich rúk a verte mi,že žiadneho chlapa k tomu nepotrebujete,aspoň nie takého,ktorý si Vás neváži a má Vás len ako nejakú handru,slúžku...len toľko som chcela.

Nedovoľte niekomu aby sa stal vo Vašom živote prioritou,keď Vy ste pre neho iba jednou z možností...

mawka
15. okt 2014

@yanni ved to, ved to. ja som sice mala "len" 22, ked som sa vydavala, ale aspon sme mali obaja pracu, byvali sme sice rok v prenajme, ale byvali sme sami a sami sme sa starali o seba. potom prisla hypoteka, lepsia praca, u ex vynikajuca praca, vystrel ku hviezdam a asi mu zacalo hrabosit v hlave z toho, asi mu velmi narastlo ego, ked musel rozhadzovat peniaze na devky, ukazovat sa. takze ono nie je to o veku, aj mlade baby mozu mat skor deti, vydat sa, ale ako pises, aspon nech maju pracu a nech sa osamostatnia.
vzdy ma nasi viedli, aj mojho brata k tomu, ze mladi maju byvat sami a maju sa cim skor osamostatnit a vyletiet z hniezda. mozno aj preto som potom po vsetkych udalostiach vedela co a kam, atd., pretoze som nikdy nebola zavisla od statnych penazi a od rodicov. praca je pre kazdeho, napadov je plna rit a je to volba cloveka. tiez som nebola na materskej,s malym chvilu, pri malej uz vobec vzhladom na rozvod a ex dosiel o rpacu, teda ju nemal uz tri roky, takze som tahala vsetko sama. a do prace som si aj malu nosila. a este bol ten sprosty zakon, ze matka zamestnana alebo szco nema narok na rodicak, takze som od statu dostavala az 42 euro a zvysok bol proste na mne. ale aj tak sme vzdy mali kde byvat, co jest. ale bolo to na zaciatku noveho zivota aj o pocitani centov na chleba.... nuz ale kazde zaciatky su tazke..

katarinamarkova
15. okt 2014

@meluela moje myslienky 🙂

mima4
15. okt 2014

@yanni
plne s tebou suhlasim 🙂 ale vysvetluj to tu 19-22 rocnym dievčatám, pre ktore je svet "gombička" a už ti len vypisuju, ze si odrodia a šup na karieru a budu si uzivat ako 35 rocne, kym ich rovesnicky budu vtedy riesit 5-8 rocne deti 😉

yanni
15. okt 2014

@maria1989 aha no samozrejme. Ja som sice zdrava, do 25tky mam 4 deti a potom mi pokapu od hladu, lebo im nebudem ma za co kupit ani chlieb? Zdravotne hladislo. Ja sa napr teraz v takmer 40tke citim zdravsia a vitalnejsia ako hadam polovica tych 20 co tu pisu. Kolko krat citam, ze: "nevladzem, som na vsetko sama, nespim, mam depku, nic sa mi nechce atd." Tak o mne sa to neda povedat. Spim ako babätko, akurat, ze deti strasia uz o 6 rano, ale za to chodime my s muzom do spisa najneskor o 9 😀 😀 😀 😀 😕 😕 😕 😕 😕 , takze sa obaja vyspime, mame na zdrave potraviny, vsetci sportujeme. Jasne, priroda je priroda. A nie vzdy ma otehu ci neotehu nieco s vekom. Kolko mladych bab tu pise, ako nemoze otehotniet. A dost casto je chyba dokonca v muzovi. Takze, netreba hned vsetkemu verit.
A tiez je totalna hlupost, ze matky, ktore maju deti vo vyssom veku uz tak nestihaju behat za detmi ako v 20tke. Skoda, ze tu nie je strasne a hlavne zvukovo brutalne nahlas sa rehotajuci smajl. Nas najmladsi ma 4 roky, a ver, ze stiham behat cely den za vsetkymi. Ja stiham dokonca behat aj maraton. 😉 😉 😉 😉 😉 😉

maria1989
15. okt 2014

@mima4 čo si bude 35 ročná užívať? dúfam, že tým nemyslia to, že bude kdesi chodiť baliť chlapov ako za mlada. či to, že deti budú samostatné, a ony sa môžu ísť v pokoji zrelaxovať napr. čo ja viem na plaváreň?

yanni
15. okt 2014

@mawka ano tak tak. Ked ma skolu A PRACU. Ale nie ako poniektove, vystatuju sa tu VS, ale v zivote nerobili. Moja naj kamoska na SK tiez tak. Po vyske hned dieta a po troch ci 4 rokoch dalsie. Brali sa, myslim, ze bola nejak v poslednom rocniku. On je o 5 rokv starsi, cize on uz to co mal aj zarobene. Tiez dostali prachy na byt od jeho rodico, takze svet gombicka aj ked si museli este trochu hypo brat. Aaaaaale...ona nikdy nerobila. Po 10 rocho si zacala zhanat pracu a vyplaavala, ze ju nikde nechcu. A co cakala? Takmer 40tnicka, deti sice uz velke ale ona nema ziadnu ale ziadnu prax. Po 11tich rokoch nasla nejaku robotu ale vo svojom vystudovanom odbore nikdy robit nebude. Cele roky to takal jej muz. Este ze jemu nepreplo. On je fakt taky dobrach, vsetkych ich miluje. Ale chlap na na cucky. Aj zdravotne problemy mal, len makal a makal. Ano dobre zarobil, aj hypo splatili dost rychlo ale tak ako je on prepracovany....no hroza. Aj moj muz maka, viac ako ja, aj ked ja sa zase staram okrem mojej prace aj o ten zvysok. Cize je to vyrovnane. Najvzajom sa doplname. ked on rano o 5 prileti po 7 hodinach letu, tak ho poslem do postele, nech sa riadne vydrichme. On ma zase necha vydrichmat sa cez vikend a postara sa o deti.
Clovek potrebuje aj oddych.

mawka
15. okt 2014

@mima4 mimus, ale to ja hovorim tiez 😀 ze ked budem mat 40, tak budem mat ake velke decka a zivot sa este len zacne. inak toto je pravda, to je pozitivum skoreho rodenia. co sa veku tyka, ako 23 rocna som rodila a starala sa o maleho s lahkostou. ako takmer 30 rocna, no uff, nebolo tolko sil ako 7 rokov dozadu, to je fakt. ale nic nemeni na tom, ze keby som rodila prve dieta ako 30 rocna, tak by bolo vela veci inak. rozhodne by som mala viac rozumu. a trebars by som nesla do spolocnej hypo. a hlavne by tym nemusel prechadzat maly, tym vsetkym. alebo by som po roku bola rozvedena.. proste sprosta som bola 😅 no co uz. ja viem, ex je debil, ale v prvom rade som si musela priznat ja chybu. keby som to nedovolila, tak si nedovoli on. alebo keby som nemala ruzove okuliare, ze vsak vsetko bude ok all right, tak som fakt rozvedena do dvoch rokov a usetrila by som sa tych tazkych situacii. je dolezite priznat si chybu, upprimne. je lahke hadzat vinu na vsetkych. ale clovek musi zacat sam od seba, jedine tak dokaze nieco zmenit.

maria1989
15. okt 2014

@mima4 a ešte jedno... že zamestnávatelia sa nehrnú zamestnať napr. tridsiatničku s 2 menšími deťmi, je fakt. isto, v takom obchodnom reťazci to nevadí... alebo v štátnej správe... toto je fakt, darmo pred ním budeme zatvárať oči. ale tak nech každý robí, ako vie, len keby sme sa aspoň troška snažili na svet pozrieť triezvym pohľadom.

m.i.r.i
15. okt 2014

@yanni stotoznujem sa s kazdym tvojim slovom..ale to nevysvetlis..bolo tu dost tem typu "kedy je najlepsie mat dieta" a stale prevladaju nazory ze v 20-25, lebo citujem " zeny sa hrnu za karierou a zabezpecenim a potom placu, ze nemozu mat deti"...tak ale potom to presne takto konci, ze ked priroda vola, ze som najplodnejsia, tak rychlo mat deti, ale ked ma muz odkopne alebo nici, tak ostavam s holym zadkom...a potom je najlepsie stazovat sa na stat, ze dava nizky rodicak a ze ked je viac deti, aj tak len jeden rodicak...( uf co to za vymozenost dostavat peniaze od statu 3 roky!)... a dostaneme sa k temam co tu ficali este minuly rok, ze podme strajkovat za vyssie davky...lebo co ja doma na materskej, manzel mi nic neda, vydeluje peniaze, ja zijem z rodicaku a ten je nizky atd atd...ale aby rozmyslala predom....
Ja som si tiez vzdy hovorila, ze ak by som bola dcera Donalda Trumpa alebo hoc len Borisa Kollara a viem, ze vzdy budem zabezpecena a ja ani nic preto robit nemusim, tak super...vydam sa aj skor ak po tom tuzim a budem mat deti v 25 ako mi to priroda kaze....( aj ked ja som nechcela len nasetrit peniazky a zabezpecit sa pracovne, ale aj ziskat ine zivotne skusenosti, spoznavat ine krajiny a sposob zivota kym sa sama usadim)..ale budis...taka zena co je zabezpecena vlastnymi rodicmi a cely zivot nechce a nemusi pracovat, tak budis..nech ma deti v mladom veku a rodi aj kazdy rok a uziva si rodinu.....nema existencne problemy ak ju dotycny tyran vymeni za mladsi model alebo ju inak terorizuje..to je obrazne povedane..ale myslim tym, ze su zeny, ktore maju uz velmi dobre zazemnie od rodiny a potom ok...mam kamaratku, jedinacika, jedinu dceru a jedinu vnucku...otec podnikatel, dedo podnikatel...na 18 kluce od bytu, na promociu auto....nakoniec sa sice vydala v 30, lebo zas nestretla toho praveho, ale aj ked ju raz muz opusti, ona vsetko ma uz od rodicov...nechcem tu teraz moralizovat co je lepsie pre dieta, ci sa sam naucit o seba postarat ci mat rodicov co pomozu, ale to je zas uhol pohladu a kazdeho vec...ale ona nikdy nebude mat problem ak sa raz nahodou rozvedie...okrem toho je lekarkou, kedze samozrejme ako jedine dieta ju dali studovat, venovali sa jej a vsetko..mohla sa vydat hned po skole a rodit ak by chcela...
Je to len potom velmi zarazajuce, ked sa mlade kocky co sa vydaju v 20 a su 10 rokov doma obuvaju do starsich mamiciek, ktore sa snazili sa zabezpecit a ist do zakladania rodiny zodpovedne, ze " ako sa budu ich deti citit na stuzkovej, ked maju take stare matky" ..tiez opat z temy tento tyzden.....
Zivot sa neda naplanovat do bodky, vzdy sa mozu stat neocakavane veci, ci uz nas skolia choroby, ci nas odkopne muz, ci prideme o pracu...nic nie je 100% iste a nalinajkovane a v niektorych veciach treba dat volny priebeh pocitom pred raciom, ale ja osobne tiez nikdy nepochopim zeny, co sa dobrovolne nechali od zaciatku zivit muzom, na ociach klapky a zaslepenost a potom vyplakavaju...
Este jeden postreh ale --- vidim, ze je vela zien ale co im to tak vyhovuje...ked si len predstavim napriklad zeny moslimky, ktore maju prava ake maju, musia nosit burky a posluhovat muzom a pre nas je to proste nepredstavitelne a kazdy by im chcel pomoct..ale drviva vacsina z nich je tak spokojna! Nic ine nepoznaju, takto boli vychovavane a takto to podla nich ma byt a oni netrpia..my trpime uz len pri tej predstave, ze by sme takto mali zit..ale oni su cudujsasvete dokonca stastne...tak ako si oni svoje stastie predstavuju..a u nas je to to iste...samozrejme si nemyslim, ze tyrana zena je stastna....to je uz extrem..ale tie ostatne domace panicky, sluzky..ktore mi takto nazyvame to pokladaju za normalne, spravne a su so svojim zivotom spokojne...

maria1989
15. okt 2014

@m.i.r.i keby štát nedával rodičák do troch rokov, zrejme by sa mu nerodilo toľko budúcich platiteľov daní 🙂

yanni
15. okt 2014

@maria1989 ja som si uzivala za mlada. A uzivam si vlastne stale. A to budem ma 37 rokov 😕 😕 😕 😕 (stara rachetla, ja viem 😀 😀 😀 😀 😀 )
Ale 20tka rozumie uzivanie asi ako dosko, drugs a alkac....ja rozumiem pod uzivanim. ist do divadla, na wellness vikend, cestovat, dokonca ist do officu. baby ved to je ako dovolenka. Kde mam cas toko konovat ako v office? 😀 😀 😀 😀 Popri robote postiham este aj sukromne veci. Poplatit "seky", zorganizovat vsetky prazdniny, popisat maily, vybavit to a one. Cez obednajsiu prestavku ist nakupit, popripade po shoppingoch, alebo poshoppingovat v internete a dalo by sa pisat hodiny...Viem, ze nie vsade sa to da, ale ja pisem za seba.
Doma z tychto veci neurobim nic. Aj keby som bola fakt ze len doma. Doma je vzdy nieco ine. Tam kopa pradla, tam treba gruntovat, varit, prat atd. A ked nie je z tohto nic, tak sa rada nastahujem do skrin, decka rastu, treba triedit atd.
Kamoska mi raz povedala, ze ako deti zacali chodit obe do skolky, tak nestihala doma nic. Cela domacnost stala. Lebo ona mala vzdy nieco dolezitejsie: internetovat a televizorovat 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 Lebo mala cely den cast porobit aj zvysok. A potom to tak vyzerala, ze hodku pred tym ako mala ist pre deti do skolky, tak varila a upratovala 😀 ked zacala chodit do roboty, zase zazrakom vsetko stihala a aj sa citila lepise, nie tak vycerpana. To sa inak vola timemanagement 😀

m.i.r.i
15. okt 2014

@yanni ja to mam inak velmi podobne..aj ked robim z domu nie z officu..ale stiham vsetko...tiez konikovat ako teraz 🙂 Tiez pracujem a zaroven nakukam na kona, platim faktury, nakupujem darceky na nete, vybavujem vsetko co je treba a popri tom ale aj nalozim pracku, vyvesim, usteliem a cez obed pripadne rano po odvezeni maleho do skolky skocim do obchodu.....ale som zaroven myslienkami aj inde..aj pri detoch, pri blizkych, pri vyletoch a najblizsom wellness pobyte ale aj v praci, pri cislach, tabulkach, kolegoch..raz za cas zajdem aj do officu nech mam socialne vyzitie🙂 ale presne o tom to je.. tiez nepotrebujem ine "uzivanie si"..ja mam len jedno dieta a mam pocit, ze vegetim a uzivam si nejako prilis, chcela by som druhe...ale sklbit to vsetko dokopy...nie len na materskej..ale jedno s druhym..to je ale zas o pocite sebarealizacie, naplnenia a priorit..pretoze aj ked sa nestotoznujem, ale chapem a respektujem aj mamicky co sa najlepsie citia doma pri vareni a venovani sa detom....len to potom si stale hovorim, ze bud im silno budem drzat palce, ze muz ich bude milovat a starat sa o nich cely zivot, alebo od milionara vytlcu pri rozvode vysoke vyzivne alebo ich zabezpeci rodina ak sa nieco stane...lebo je super ak ich to naplna, naozaj im fandim, kazdy sa vidi v niecom inom a proste niekto nechce chodit do prace a deti su to jedine co im je dolezite ale nedajboze sa romantika s manzelom skonci......

maria1989
15. okt 2014

@yanni ja ťa chápem 😉 otázku som zle napísala... mala byť prečo si tu niektoré mladé ženy s malými deťmi myslia, že "užívať" si budú, keď budú deti veľké? s malými si "neužívajú"? čo s nimi len "prežívajú"?

yanni
15. okt 2014

@m.i.r.i no kde je ten smajlo s tym zdvihnutym palcom???
Presne ako pises, niekto nemusi. Vid boahati rodicia. Ale kto zazil uz za detstva biedu, tak by mu to malo v hlave cvaknut, ze pre mna ako tieta to bolo hrozne, toto svojim detom nechcem urobit, tak sa ma snazit inak. Najskor ako tka zabezpecit a potom rodina. Ono to nie je lahke, vzdy budu dve strany mince, ale ja, aj ked by som sa mala kde vratit, ja by som sa hanbila. Ale to je aj vychova. Ako @mawka pisala, aj moj brat a ja sme boli vychovani k samostatnosti. Radsej s tym, ze nikto ti neda nieco len tak. O vsetko sa musis snazit sam.
Podobnu vychovu dostal aj moj muz. Mna ide roztrhnut, ked niekto zapoti, ved vy sa mate ako prasce v zite. hahaha....vsetko nasa zasluha.....nik nam nic nedal.

A este k tym moslimkam. Ono to take cierno-biele zial nie je. Vela by aj chceli zit inak, aj ked boli k tej podradenosti vychovavane. Len ono to nie je jednoducho len tak neico zmenit. Postavit sa proti ich zakonom a rodine, by pre vela znamenalo smt. Popripade by museli utiect do zahranicia. S holym zadkom.
Uz je to tu vo fore asi dost znama, moj muz robi v Saudskej Arabii. Je to jedina moslimska krajina, kde je to este vsetko velmi prisne. Ano aj tma uz zeny protestuju. Uz aj nieco dosiahli, konecne mozu studovat. Ale to je vsetko. Teraz chcu dosiahnut, aby sa mohli volne pohybovat, urobit si vodicak a viest auto. Je to ale otazka dalekej buducnosti. Na druhej strane, na verejnosti tam zeny nemozu ani pipnut. Ale, aspon v Saudi to tak je, doma rozhazuju zeny. A to doslova rozkazuju. Chlap doma nemoze nic. Doma rozhoduje zena. A dokazu byt dost velke furie. Na verejnosti chudatka ale doma si to vynahradia 😀 😀 😀 😀 😀
Emiraty to je uz nieco ine-skor zapadniarsky styl zivota. A zalezi velmi aj od rodiny. Moslimovia v Europe su väcsi Moslimovia ako v krajinach i povodu. To vidat dost tu v nemecku. Turci co tu napachaju, to je v Turecku uz takmer nemyslitelne.

yanni
15. okt 2014

@m.i.r.i juuuj tak to mas presne ako ja. Ja tiez prave uzazujem, ze si dam aspon 2 dni v tyzdni homeoffice. Lebo do kanclu dochadzam hodinu, cize dve hodiny denne stratene. Aj ked, rano vo vlaku podriemkavam a poobede citam 😀 Cize ten cas zase vyuzivam 😉 Ale keby som tie dva dni robila z domu, tak tiez zaroven aj praska vyperie, susicka vysusi, sporak navari 😀 A ked sa prave nic nedeje, by som aj povysavala. Cez obed by som si na hodinku vybehla a nemusela trenovat vecer po tme. Oz sme o tom s muzom hovorili. Ak sa babo podari, tak nieco po roku, 1,5 takto poriesime, ak sa nepodari, tak od dalsieho skolskeho roka, cize od septembra 2015 zacnem takto robit. V mojej robote to nie je problem.

yanni
15. okt 2014

@maria1989 chapem chapem. Ale kto vie, mozno ze len prezivaju 😕 😕 😕 😕 😕

terezka1947
15. okt 2014

ja obdivujem(uprimne) zeny,kt.sa rozhodnu mat viacero deti,prip.ich riesia cez adopciu a pestunsku starostlivost,atd....to klobuk dole-ano,moze ich to naplnat a asi aj naplne,lebo ked clovek vidi nejake pribehy v telke,tak tie zeny nevyzeraju nestastne
ale napr.ja som 10rrobila,kym som sla na matersku...a pride mi to asi "lepsie"riesenie ako ist hned po skole na 1,2,3materske-rodicovske.....aspon aka taka skusenost v obore a ked uz aj ie v obore,kt.clovek vystudoval,tak v inom a nejake postupy v nom za par rokov...lebo ked sa zena vrati ...a zase nie kazda sa moze vratit trebars po polroku do prace...skratka,zena ma aspon co to v rukach....co moze zamestnavatelovi ponuknut...aaaaj ked ide doba rychlo dopredu a jednoducho su zamestnania,kde sa naozaj treba zapotit,ked clovek naskoci na vlak a je uz ako tak "v obraze"....
no a zena,kt.is pracu zacne hladat trebars po 30tke,v zivotopise okrem maturitneho vysvedcenia alebo VSdiplomu nic,hmmmm....to ma podla mna tazsie
aj ked..aj jedna a aj druha skupina moze stale po nastupe po rodicovskej ocakavat vypoved...bohuzila aj to je realita
lenze...opat-myslim,ze je to o cielavedomosti zien...aj jedna a aj druha skupina moze zmobilizovat sily no a karieru este urobit🙂
tak som uvazaovala minule,ze deti,kt.su uz v skolke,potom v skole....uz je citit,ze toho rodica potrebuju urcitym sposobom menej a menej-resp.cim su starsie,viac potrebuju usmerovat-ci uz v uceni,v spravani,vo vychove...potrebuju podporit talent,atd...atd...poriesit chut do ucenia,atd...ale uz to nie je ako do nejakych 3rokov,kedy je dieta uplne odkazane na toho rodica a skoro nic ine nepotrebuje,iba jeho blizkost(cele pisane s nadsazkou)
aaale,ked uz deti zacnu odrastat a potrebuju nas uz "inym"sposobom....asi by ma uplne nenaplnalo cakat ich doma s obedom,vecerov...tak isto aj manzela...asi by som chcela zaplnit svoju "nepotrebnost"aj niecim inym,nejakou sebarealizaciou...ci uz v praci,alebo nieco ine....aby som sa aj ja rozvijala..a to uz nehovorim o financiach,lebo ked chcete pre deti viac prilezitosti na rozvijanie talenov-tak eurace su potrebne 😀
no a mat 40-45r...byt relativne mlada( 😀 😀 😀 ) a mat pocit,ze uz moj zivot skoncil...taaak to musi byt velmi smutny a frustrujuci pocit...
ale poznam kamosky,kt.su dobrovolne doma-aj ked mali moznost pracovat a manzel az tak super nezaraba...aaaale...uz chcu mat "pokoj"...ze uz odrodili,ze deti ich potrebuju(15r.) a tak radsej nebudu kupovat nic extra a nic si ani nedovolia a budu doma pre deti a pride mi to v ich pripade ako strach-strach z toho,ze sa maju opat zaradit do spolocnosti a mozno sa uz boja zlyhania,neveria si a nejako si to ospravednia aj takto

mawka
15. okt 2014

@yanni
@maria1989
lebo si uzivat nechcu. lebo je jednoduchsie fnukat nez dvihnut prdel a niekam ist. co ja viem, s mojimi deckai je sranda vzdy. aj keby som obcas prijala nejake dialkove ovladanie na nich ze VYPIIIINAM 😀 😀 prdole moja zlate. a mozno je to aj tym, ze sa nemusim tvarit podla modelu z 80. rokov - karfiol na hlave, zastera okolo pneumatiky a drzta hubu, prebalovat, varit, upratovat, servirovat... a tvarit sa, ze to je mojim zivotnym poslanim, ze som oddanna matka, manzelka, cpem sa kazdemu do riti a inak po mne ani pes nestekne.
ja som matka, naseriem sa, pokricim, capnem po riti, poviem deckam na rovinu ze uz prehanaju, potrebujem od nich vypnut, decka ma poslu na kavu a vybavene 😀 a chvalabohu, mam robotu aku mam, mesiac som vypnuta uplne, az mi to lezie ale na nervy. nic nerobenie. ja vlastne robim, ale nic nerobim. to je choreeeeee. potrebujem byt aktivna, nieco riesit, byt medzi ludmi.. ach.. no sak, pride zmena po novom roku 😀 mna by slak trafil mat po sebe dve tri materske, rodicovske. ved to je na hlavu...

m.i.r.i
15. okt 2014

@yanni no ano ano..ja tiez povysavam aj popracem...zalezi kolko je roboty samozrejme...niekedy viac, niekedy menej.....a ked mi chodia balicky tak som vzdy doma, nemusim pre to bezat na postu...a denne 30 minut cvicim...ma to svoje vyhody veru...ja keby som byvala blizsie k officu, tak by som asi chodila tak 1x do tyzdna do prace...trosku kvoli udrziavaniu kontaktov..ale byvam striedavo 200 az 400 km odtial, tak to nehrozi...ale tiez si predstavujem, ze mat tak druhe, tak po 1-1.5r by som sla spat do prace..mozno najprv na polovicny uvazok....no je to este vo hviezdach....
A s tymi moslimkami -- ja nemyslim urcite ze oni su vsetky s tym spokojne ako to tam je..to ani nahodou...len mnohe z nich ano..prave preto, ze si mozno ani nevedia predstavit nieco ine...tie uvedomelejsie sa buria a chcu zmenu, to je ako u nas, ze su zeny co su ine a nechcu byt len sluzky muzom..je to presne to iste, len tam to maju v nasom ponmani uz extremne..my mame predsa slobodu a viacmenej " rovnost pohlavi"...
Ja to vidim u nas ale napriklad v takych pripadoch ako -- dievca z dediny ( samozrejme ani nahodou nie vsetky)..ale z rodiny ktora nikdy nebola ambiciozna, nikdy sa nesnazili o zmenu..take to klasicke slovenske krestanske zazemie...posluchat, chodit do kostola, vydat sa, rodit deti..nikam neist...casto su s tym samozrejme spojene aj financne podmienky... a ta slecna nemala nikdy ambicie a nikdy nevidela nic ine ako taky zivot aky ma...v telke sice vidi americky film, ale to je vzdialena realita..Bratislava je velkomesto kam sla 2x za zivot na vylet a obdivovala elektricky...nevie jazyky, nepozna iny zivot...tak ona ani nema o com inom snivat a chciet nieco ine...kamosky na diskach randia a chcu sa pacit chalanom a vydat sa a ona tiez..a ked sa tak stane, tak je stastna....stastna ze sa moze doma starat o muza a o deti.......ja naozaj takych ludi poznam..a niekedy si s muzom sami hovorime, ze im je asi aj lepsie...nevedia-- netuzia -- neporovnavaju.....my co sme uz co to zazili, co vidime plusy aj minusy zivota v inych krajinach, vidime, ze sa veci daju robit aj inak sme potom za dudrosov, rebelov, negativistov, lebo sme vecne nespokojni.....ale proste cim clovek viac vie a viac spozna, tym viac skusa a nenecha sa viest davom ako ovca...je to v povahe cloveka a aj v zazemi odkial vyjde....taha spolocnost, rodina... a naozaj su niekedy tak stastni...aj ked to vyzera ze sa uspokoja s malom, ze su vlastne skromni a my ostatni asi nenasytni, ale je to len iny pohlad...
Priklad --- synovi vyberam skolu, skolku, lekara.....99% ludi z okolia povie, ze co vyberam ked mam skolky pri dome, skolu v dedine, lekara v dedine...nikto neriesi ci je dobry, ci je skola dobra, hlavne ze je...naco vozit dieta niekde inde ked vseto je poruke...a to je ta moznost volby....nie ist ako stado...ale absolutne nik sa nad tym nepozastavi, ze je na tom nieco nespravne...budu akceptovat akukolvek ucitelku, akukolvek lekarku, hlavne, ze je blizko a nemusime chodit inam...dudrat budu vtedy ak lekarku v dedine nemaju....ked niet praca, tak sa zas neda ist zit inam aby pracu mali.....nemozu nechat rodicov, nemozu odist z rodnej dediny, nemozu zobrat dieta zo skoly od kamaratov...ved si zivot inde nevedia predstavit..a tak si ziju ako to citia pre nich lepsie...lebo "sa inak neda"...a tak je to presne aj s tymi zenami co podla nas trpia a nic nespravia....

mawka
15. okt 2014

akoze baby sorry, ale mala by som aj tu susicku zapnut, vsak? kks dve varky uz vyprate a neviem sa odlepit stadeto 😀 😀 a idem do mesta. idem kupit kneipp sol do kupela arnikovy. tak tu mam na prd madrac, som ako dolamana. tak si spravim fajnovy kupel dnes. sak ja uz neviem, co s casom... uz som sa od nudy sla minule depilovat sama, no dovidenia 😀 prilepili sa mi pazuchy. ked som dvihala ruky, tak som zavijala 😀 mamka si zo mna robi prdel, ze sa mam naucit hackovat alebo strikovat... ja? prilis nudne pre mna. cvicim tu, chodim sviznou chodzou, citam, ucim sa, ale furt mam kopec casu a neviem co s nim..
@m.i.r.i
@yanni
@maria1989
@mima4

alexandramaria
15. okt 2014

@mima4 áno pravdu máš, je to blbosť (názor tých dievčat čo hovoria, že si potom budú už len užívať) . Už len preto, lebo kým sa zamestnajú pretečú roky. a čo budú mať z toho, že majú 30, veľké deti, ale žiadnu korunu a vo fachu sú nikým ?
@yanni nemyslím si ,že pre 20tničky je užívanie si chlast a party. Alebo teda ako ktoré, 🙂
ja robím od maturity brigádne, a veru od pokladne v tescu až po advokátsku kanceláriu. Čiže pre mňa je naj oddych uvariť si dobrú kávu a zamávať kamoškám na intráku čo idú žiť a piť 😀 nikdy ma to nelákalo. Milujem prírodu, turistiku..nie všetky 20 tničky sú party cice 😉
Ja možno budem mierne kontroverzná, ale keď vidím mladú 18 -20 ročnú kočku vydávať sa, pre mňa je to skôr tragédia, ako veselie...nejako to tak vnútri cítim.. veď to je najkrajší vek, mladosti , ktorá má byť ešte viac- menej bezstarostná ...

mawka
15. okt 2014

@alexandramaria tak vies, niektore brigaduju v tescu a v kancelarii, ine brigaduju v posteli s cielom klofnut prachateho, cim skor, poistit si ho, atd... a poom pridu na to, ze ale to auto mal na leasing, ze ta kancelaria vlastne nie je jeho, ze vlastne to nie je jeho byt, ale len podnajom a uz to ide... jj, mas pravdu, dievca. ja som prave chcela uz skrotit hormon a mrkni do coho som sa vrhla... do prveho debila, ktory posobil absolutne seriozne. moj ty boze... uz nad tym neplacem, ale sa rehocem, ked si spatne premietam situacie, ze cim ma oblbol... proste dnes uz by som si o takeho ani bicykel neoprela... 😅

yanni
15. okt 2014

@mawka zeno ja sa rehliiiiim 😀 😀 😀
A si na SK ci v DE?
Inak Kneipp solickou mame oblozenu celu vanu. Aj decka sa soluju 😀 😀 😀 😀 😀 Mam pre nich take tie detske nakupene.
Inak, strikovat ci hackovat je sice nudne a ide to pomaly, ale tak pri telke, pri nejake Shopping Queeen, to aj cas ubehne. Ja sa sice nenudim, ale svihnuta som a zacala som tiez vlani hackovat. Chlapi sa uz len na mna pozeraju, ci mi nesviha. Ja viem totozto len ciapky. Tak hackujem kazdu zimu ciapky. Vzdy su zladeni´, s bundami, mikinami atd 😀 😀 😀 😀

mawka
15. okt 2014

jeziis ale ja uz fakt idem 😀

katarinamarkova
15. okt 2014

@m.i.r.i si mi pripomenula mna 🙂 dedinka....vsetci toho isteho doktora, tu istu zubarku, tu istu skolku....
vsetci sa ma stale dookola pytaju preco chodim k zubarke x km daleko, preco vozim malu do skolky do mesta, preco nakupujem tak daleko.....
pretoze zubarka tu je prd- viac pokazi ako opravi, kazdy na nu nadava, ale aj tak tam vsetci chodia....pretoze ratam s tym, ze ked pojdem do prace, potrebujem skolku, co bude otvorena aj pocas letnych prazdnin, sviatkov, jesennych, jarnych, zimnych prazdin....a pocas bezneho dna dlhsie ako do 15tej. mamicky na skolku nadavaju, lebo aj ked im chodi dieta do skolky nemaju ako ist do normalnej prace, lebo skolka......pretoze plienky kupim o polovicu lacnejsie a ked zratam aj cestu, tak stale usetrim,topanocky, vecicky atd.
x dalsich prikladov 🙂
s tym stadom bez vlastneho pohladu a rozhladu si to vystihla, ti ludia jednoducho nepoznaju nic ine a preto, aj ked su nespokojni nenapadne im menit to, lebo nevedia ako.
vsetci mi pritakaju, ze ano je super mat kvalitneho zubara, je super mat skolku ktora je otvorena ked treba....ale oni by to tak neriesili, lebo.........
prave preto je nutne aj tym ,,trpitelskym,, zenam ukazat iny svet, iny sposob zivota.....len tak budu mat moznost volby.
niekto tu pisal, ze kadernik a podobne veci nepomozu....ja si myslim ze pomozu....je to taky prvy malinky krocik k spoznavaniu sveta, k poznaniu ze vzdy je z coho vyberat, k poznaniu ze veci sa daju robit aj inak, k poznaniu ze aj ja viem mat radost z nejakej malickosti, z toho ze som krasna, mam konecne krasny uces a ludom sa to na mne paci 🙂))

yanni
15. okt 2014

@alexandramaria mas pravdu. Ani ja som nebola diskopipka. Ale tiez som stale brigadovala a jednoducho som nemala cas a ani chut ist este niekde trsat. A v tretom rocniku VS som z SK prestupila na Uni do DE. A tu uz isl o prezitie a nie zabavu. 😕

m.i.r.i
15. okt 2014

@mawka paci sa mi aku mas davku sebareflexie...ze si priznas kde bola asi chyba...lebo mam pocit, ze drviva vacsina to skor ospravedlnuje nadalej.....

mawka
15. okt 2014

@yanni tak dobre, este odpviem 😀 hah, som v DE. sak to, ze som v DE. doma sa nenudim. teda nie tak ako tu. chapes, uvarim obed a dedo ma posiela spat, ze som vela pracovala - rozumej: pyre zo sacku, polievka zeleninova a ohriate udene kare. ale to je strasne tazka robota, musim oddychovat 😀 😀 😀 nie, ja si radsej odslapem krizom krazom po meste 10 jesennych kilometrov, hlavne nech nemusim na riti sediet, lebo aj tak z nej budem mat len placku. kneipp milujem. teraz dva dni dozadu som si kupila olej na suchu a citlivu s mandlovymi kvetmi. jaj, krasne vonia a konecne nemam suche lakte a nohy. chcem skusit stade ten kasmir, co tam maju mlieko tusim. vraj velmi dobre, som citala recenzie.
ale uz ficim.... uplne ze fakt 😀

alexandramaria
15. okt 2014

@yanni áno, presne viem ako to chodí v zahraničí na univerzite 😕 skvelé, že si to tam dotiahla do úspešného konca.
Inak , ja keď koamškám hovorím že ideál na prvé dieťa sa mi zdá okolo 27-28 rokov, tak sa mi smejú že nečo chcem čakať...naj kamky len odpočítavajú dni , kedy vyjdu zo štátnicovej miestnosti, aby mohli splodiť bejby..
čo ja viem ....ja zas odpočítavam dni, kedy nastúpim do roboty, jupíííí, a potom budem zas o krok bližšie ku finančnej sebestačnosti, bývaniu, svadbe a potom aj potomkovi 🙂 všetko má svoj čas a ja sa na to už veľmi teším, ako raz budem mama. Taká, ktorá keď pôjde s bábom von a budú sa jej páčiť nejaké veci, nebude musieť hovoriť mužovi, aby jej nechal na chladničke peniažky ... (dúfam ,že mi všetko vyjde..) 😎

mima4
15. okt 2014

@maria1989
velmi vela zien si mysli, ze absolvovanie vysokej skoly a titul pred menom je niečo, čo im zabezpeči super job, su super prac. casom a super mzdou, ale vobec to tak nie je, toboz nie v tejto dobe, kedy vystuduje vysoku skolu uz naozaj kazdy kto chce.
clovek moze byt otitulovany od vrchu do spodu 😀 ale ak sa po skole nerozvija, neziskava prakticke skusenosti, tak tak skola straca na vyzname a po cca 4-5 rokov od skoly bez prace uz ta vyska nema prakticky ziadny vyznam.
Nehovoriac o tom, ze mnohe zeny si vyberaju vsetky mozne pedagogiky, socialne prace a neviem co este s jedinym cielom - su medzi VS najlahsie... 😉

@yanni