icon

Sebecká sestra ?

17. mar 2026

je od sestry sebecké alebo nie keď mi nepozicala peniaze ktoré som potrebovala pre dieťa keď mi to tento mesiac nevyšlo a oni si idú kúpiť nové auto lebo sa im paci a pritom majú uz 3?

Strana
z5
0kristina0
18. mar 2026
@anonym_f4c37e

@0kristina0 a ucitelka je jej banka? Preco by mala platit 50e za cudzie dieta a cakat, kym ich dostane späť? Tiez ma svoj zivot, svoje deti.....
Kazdy by sa mal starat o svoje dieta a ked na to nemam, tak bude doma.

@anonym_f4c37e kde si prosim ta vycitala, ze jej to ma ucitelka zaplatit? Nauc sa citat s porozumenim.

barborab1411
19. mar 2026
@0kristina0

V pondelok by si jej vratila? Tak skus vysvetlit ucitelke, ze dieta donesie tych 50 eur v pondelok, resp. v utorok. Myslim si, ze ucitelka ti hlavu pre to neodtrhne a pochopi vasu situaciu. Mozno ti sestra tym chce dat najavo aby ste sa na nu prestali spoliehat v poziciavani penazi.

@0kristina0 a kto teda zaplati tych chybajucich 50 eur pocas toho vyletu ?

leopardus
19. mar 2026
@anonym_8fd216

@leopardus uz je na Slovensku take teplo? Ja som sa do posledného bytu nasťahovala vo februári / marci a kým som vybrala chladničku a došla mi, som mala krabicu na balkóne. Neviem ako dlho, ale určite dlhšie než 2 týždne. Normálne som uvažovala, či sa mi oplatí jednu kupovat. Varím každý den. ale tak kúpila som… mrazak, keď je plný, tak to je samozrejme blbe. Ja nie som z tých, čo tam majú kilá mäsa. V podstate tam mávam iba zmrzlinu a taký sacok na poranenia a sem tam niečo iné

@anonym_8fd216 děkuju za odpověď. my právě máme v mrazáku všechno možné. a lednička nám kdysi odešla v létě a na balkóně se to schovávat nedalo. proto mě to napadlo.

kikazoe
19. mar 2026

úprimne, mňa by hanba fackovala nepožičať.... aby mi neterka či synovec nešli na výlet. sama by som jej to zaplatila ( ozaj nikdy človek nevie čo sa mu zajtra stane ) a dala aj pár € ako vreckové.
prípadne vedieť že sestra/ brat sú na tom horšie a nepomôcť im- či nákupom, drogeriou alebo prosto na 50€ - použi ich kde ti treba.
autorka príspevku sa snaží a nenatrča len tak ruku- privyrába si k materskej, jej muž pracuje... a hej, všetci dobre vieme ako je to s platbami za FA a druhým národným športom na Slovensku- nevyplacaním FA . Roky som robila v stavbarine na SR a tam to nie je také ružové ako si ľudia myslia- často natahovanie termínov alebo vôbec nevyplatené, krádeže na stavbách, ....
a to že jej to teraz nevychádza, neznamená že o rok či dva, nebudú inde a nebudú sa mať lepšie. veľa ľudom v poslednom roku rapídne klesla životná úroveň a bohužial týchto ľudí bude iba pribúdať. a vôbec to nie je tým že sa nesnažia, nechcú... holt, nárast cien je tu veľký a len tak si z ničoho nič mesačne plus 200€ nevyčaruješ

anonym_d4266c
19. mar 2026

@anonym_autor ahoj autorka, mrzí ma v akej ste situácii. No sem nepíš nech uz budes mat akýkoľvek problem. Na pár výnimiek su tu iba zatrpknuté nešťastne ženy, ktoré nemaju pekného slova. Tie hyeny z teba raz dva urobia prizivnika, ktorému vyhovuje takýto život.
Porozpravaj sa s mužom a dajte to nejak doporiadku, doba je velmi zla a asi bude horšie. A skús zdvihnúť ceny za torty, je to ťažká robota a suroviny su drahé.

simca06022011
19. mar 2026

je to zvlastne...

0kristina0
19. mar 2026
@barborab1411

@0kristina0 a kto teda zaplati tych chybajucich 50 eur pocas toho vyletu ?

Autorka nepise kedy ten vylet je. Predpokladam, ze sa teda iba zbieraju peniaze a vylet bude neskor.

anonym_244be2
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_autor ahoj autorka, mrzí ma v akej ste situácii. No sem nepíš nech uz budes mat akýkoľvek problem. Na pár výnimiek su tu iba zatrpknuté nešťastne ženy, ktoré nemaju pekného slova. Tie hyeny z teba raz dva urobia prizivnika, ktorému vyhovuje takýto život.
Porozpravaj sa s mužom a dajte to nejak doporiadku, doba je velmi zla a asi bude horšie. A skús zdvihnúť ceny za torty, je to ťažká robota a suroviny su drahé.

@anonym_d4266c "Na pár výnimiek su tu iba zatrpknuté nešťastne ženy, ktoré nemaju pekného slova" nesuhlasim!! Je tu vela rozumnych, skusenych prispievateliek a casto tu vidim dobre rady. A ty sama si co za zensku ze sa takto vyjadrujes o ostatnych babach?

anonym_d4266c
19. mar 2026
@anonym_244be2

@anonym_d4266c "Na pár výnimiek su tu iba zatrpknuté nešťastne ženy, ktoré nemaju pekného slova" nesuhlasim!! Je tu vela rozumnych, skusenych prispievateliek a casto tu vidim dobre rady. A ty sama si co za zensku ze sa takto vyjadrujes o ostatnych babach?

@anonym_244be2 trafená hus zagagala

anonym_654172
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_d4266c to skôr ty. Len preto,že niekto nevie hospodáriť, ostatné nemôžu. Nazývať tie, ktoré povedia pravdu hyenami je tiež úbohé.

anonym_d4266c
19. mar 2026
@anonym_654172

@anonym_d4266c to skôr ty. Len preto,že niekto nevie hospodáriť, ostatné nemôžu. Nazývať tie, ktoré povedia pravdu hyenami je tiež úbohé.

@anonym_654172 len preto, ze niekto nevie hospodáriť ho tu netreba zadupat pod čiernu zem😃 no ťažko povedia tie hyeny pravdu, ked o autorkinom živote nevedia nic. Ale jasne konik znesie treba tu kazdemu poriadne naložiť co to da. Lebo autorka nevie, ze to niekde s mužom pokašľali a uplne jej pomôžu spravy aka je neschopná negramotna ale všetky to myslia strasne dobre aby sa spamätala 🙄👍netreba sa posmievať človeku v zlej situácii lebo sa to môže stat kazdemu, aj tým, co rezervu maju. Pekny den ti prajem.

anonym_244be2
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_654172 len preto, ze niekto nevie hospodáriť ho tu netreba zadupat pod čiernu zem😃 no ťažko povedia tie hyeny pravdu, ked o autorkinom živote nevedia nic. Ale jasne konik znesie treba tu kazdemu poriadne naložiť co to da. Lebo autorka nevie, ze to niekde s mužom pokašľali a uplne jej pomôžu spravy aka je neschopná negramotna ale všetky to myslia strasne dobre aby sa spamätala 🙄👍netreba sa posmievať človeku v zlej situácii lebo sa to môže stat kazdemu, aj tým, co rezervu maju. Pekny den ti prajem.

@anonym_d4266c o autorkinom zivote vieme to, co ONA SAMA sa rozhodne zdielat v uvodnom, popripade dalsom prispevku. Takze nie je fer povedat-nic o autorkinom zivore nevieme, ked ona sa rozhoduje co sem napise a my z toho vychadzame a podla toho formulujeme prispevky

anonym_654172
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_d4266c veď to je ten problém,že nevie hospodáriť. Stále si požičiavať nie je ok. Každý má svoj strop, podľa všetkého aj jej sestra. Zato si fakt nezaslúži potlapkanie po pleci a tvrdiť jej,že je to super. Lebo nie je.

anonym_d4266c
19. mar 2026
@anonym_654172

@anonym_d4266c veď to je ten problém,že nevie hospodáriť. Stále si požičiavať nie je ok. Každý má svoj strop, podľa všetkého aj jej sestra. Zato si fakt nezaslúži potlapkanie po pleci a tvrdiť jej,že je to super. Lebo nie je.

@anonym_654172 ved mne to je jedno. Kludne si tu ventilujte svoje komplexy. Autorke som iba poradila, nech sem svoje problémy ani nepíše lebo ju tu hned supy roznesu.
A nikde netvrdím, ze požičiavať si je ok. Ale neviem, v akej je situácii a nepotrebujem jej prehadzovat na piatich stranách aka je neschopná a negramotna

bielasovicka
19. mar 2026

Ja neverím ze by len tak pre nič za nič nepozicala 50 eur. Určite má nejaký dôvod. Nepoviem, keby to bolo 300 alebo 500.Ale 50? Niečo si nám nepovedala, podľa mňa.
@anonym_autor

anonym_654172
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_654172 ved mne to je jedno. Kludne si tu ventilujte svoje komplexy. Autorke som iba poradila, nech sem svoje problémy ani nepíše lebo ju tu hned supy roznesu.
A nikde netvrdím, ze požičiavať si je ok. Ale neviem, v akej je situácii a nepotrebujem jej prehadzovat na piatich stranách aka je neschopná a negramotna

@anonym_d4266c až tak ti to nie je jedno, keďže máš potrebu to komentovať

anonym_d4266c
19. mar 2026
@anonym_654172

@anonym_d4266c až tak ti to nie je jedno, keďže máš potrebu to komentovať

@anonym_654172 ja som sa rozprávala s autorkou nie s tebou. Ty mas potrebu pchať nos do môjho komentáru 🙂

anonym_654172
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_654172 ja som sa rozprávala s autorkou nie s tebou. Ty mas potrebu pchať nos do môjho komentáru 🙂

@anonym_d4266c ty si nazvala ženy hyenami,kvôli tomu,že jej naložili. Áno, naložili a nie bezdôvodne

anonym_d4266c
19. mar 2026
@anonym_654172

@anonym_d4266c ty si nazvala ženy hyenami,kvôli tomu,že jej naložili. Áno, naložili a nie bezdôvodne

@anonym_654172 ako myslis

anonym_654172
19. mar 2026
@anonym_d4266c

@anonym_654172 ako myslis

@anonym_d4266c 😎

vilma7
20. mar 2026

Podľa mňa je smutné, že kým yi sestra roky požičiavala tak bolo dobre a raz nepožičia a už je sebecká....tohoto sa dožijú ľuida čo večne biekomu požičiavajú.
Ty si ozaj strašne milá sestra !!!!

anonym_0f1257
20. mar 2026
@kikazoe

úprimne, mňa by hanba fackovala nepožičať.... aby mi neterka či synovec nešli na výlet. sama by som jej to zaplatila ( ozaj nikdy človek nevie čo sa mu zajtra stane ) a dala aj pár € ako vreckové.
prípadne vedieť že sestra/ brat sú na tom horšie a nepomôcť im- či nákupom, drogeriou alebo prosto na 50€ - použi ich kde ti treba.
autorka príspevku sa snaží a nenatrča len tak ruku- privyrába si k materskej, jej muž pracuje... a hej, všetci dobre vieme ako je to s platbami za FA a druhým národným športom na Slovensku- nevyplacaním FA . Roky som robila v stavbarine na SR a tam to nie je také ružové ako si ľudia myslia- často natahovanie termínov alebo vôbec nevyplatené, krádeže na stavbách, ....
a to že jej to teraz nevychádza, neznamená že o rok či dva, nebudú inde a nebudú sa mať lepšie. veľa ľudom v poslednom roku rapídne klesla životná úroveň a bohužial týchto ľudí bude iba pribúdať. a vôbec to nie je tým že sa nesnažia, nechcú... holt, nárast cien je tu veľký a len tak si z ničoho nič mesačne plus 200€ nevyčaruješ

@kikazoe mam taky príklad v rodine. Narobili 4 deti, finančná gramotnosti 0 bodov. Všetci s nimi stratili nervy - hypotéka, úvery uz nie su najmladsi (posledne diera mali obaja po 40-tke) a oni si idu na úver na dovolenku - aby ludua bideli zecna to "maju". Deťom krúžok nezaplatia, nevenujú čas....
Každý súrodenec povie ze lutuje deti ale proste požičiavať nejde lebo sa nepoucia nikdy.

zazka666
25. mar 2026

@anonym_autor No už asi neskoro. na účte vieš ísť aj do mínusu. 50 € nie je taká strašná suma

Strana
z5