Sebecká sestra ?
je od sestry sebecké alebo nie keď mi nepozicala peniaze ktoré som potrebovala pre dieťa keď mi to tento mesiac nevyšlo a oni si idú kúpiť nové auto lebo sa im paci a pritom majú uz 3?
Na modrom koni su vsetky zeny davno za vodou s vlastnou nehnuteľnostou, bez hypoteky s 3000€ výplatou a 500 0000 na účte. Ano v dnešnej dobe sa zije z ruky do huby a stredna trieda, sa už uplne vytráca. A mať kojenca, na ktreho miniete rodičovský je uplne pochopitelne pri dnešných cenách. Ved umelé mlieko, plienky vitaminy, kozmetika drogeria, polrocne dieťa už aj príkrmy, ovocie zelenina. Starsie školopovinné dieta taktiež stale nejake výdavky. My sme s muzom 50-tnici mame urcite aj nejaké uspory ale v dnesnej dobe žiť, chce naozaj vedieť robiť zazraky. Potraviny neskutocne položky. Jeden nakup pod 60 € nedam .Dcera ma potravinove alergie, tie ceny nehorázne. Takže úplne chapem autorku, že nie každý mesiac to vydá. Urcite tých 50€ by som sestre požičala.
@anna777115 a ešte si predstav matky samoživiteľky, ktoré toto musia všetko utiahnuť samé z 1 platu. Tak či tak nie som na strane autorky, lebo mám pocit, že ona je tá, čo vždy z tohto súrodeneckého vzťahu ťaží.
@anonym_5aca33 jedno dieťa je v škole a druhé dieťa ma teraz pol roka
@anonym_autor tvoj manžel má lukratívne remeslo, ozaj môže pracovať navyše aby ste vyšli
Ani neviem či sebecké ale za mnou keby príde súrodenec že potrebuje peniaze pre dieťa nevahala by som a dala toľko koľko viem .
@anonym_5d9b98 isteze, to je všetko pekne, lenže sú súrodenci, ktorí si požičiavajú stále a míňajú peniaze na blbosti. Ja jedného takého mám. Ver mi, že ak si od teba sestra pozicia a vzápätí dá tie peniaze prvému debilovi, ktorého stretne, už jej nepožičias, sestra-nesestra. Ta moja sa tiež tvári urazené, že jej už nechcem požičať, hra sa na chúďatko… to, prečo jej už nechcem dať peniaze, to už nikomu nepovie… len akú zlu a namyslenu sestru ma. Takže pomaly s tými sudmi… každá minca ma dve strany.
Už jej to ide na nervy, a prečo si furt požičiavaš?, existuje práca, brigáda, keď mi nevychádza a nie využívať sestru, mne osobne by to bolo riadne trápne pýtať, a ona má svoj život takže môže mať aj 30 áut a teba do toho absolútne nič, sebecká si len ty
Mne to pride, ze sestra toho super vztahu kde si pomahate, strazite deti navzajom a poziciavate peniaze ma uz vcelku dost - lebo z tvojich odpovedi vysvitlo, ze pomaha len sestra ako tvojimi detmi tak s peniazmi, lebo oni deti nemaju a penazi maju tiez dost a teda ty im nepomahas ale len ona tebe
Tak, keď nemáš dieťa nepôjde na výlet. Ja som tiež nešla, keď naši nemali.
financne je neviem pomáhať,ale pomáhame si iným spôsobom,ja jej nekukam na silu deti,sama si ich pýta lebo s nimi chcú byť... bývame neďaleko od seba, keď jedna nestíha uvariť obed alebo večeru druhá donesie alebo ju pozve,ja som teraz doma keď niečo potrebuje napr nasadiť cibuľu vytrhat burinu napíše pribehnem, keď treba postaviť nejaký nábytok presťahovať niečo pomôcť auto opraviť ten druhý príde, keď jej dojdu vajcia donesiem jej naše, pomáhame si ako vieme a nie naozaj som si nepozicala často
financne je neviem pomáhať,ale pomáhame si iným spôsobom,ja jej nekukam na silu deti,sama si ich pýta lebo s nimi chcú byť... bývame neďaleko od seba, keď jedna nestíha uvariť obed alebo večeru druhá donesie alebo ju pozve,ja som teraz doma keď niečo potrebuje napr nasadiť cibuľu vytrhat burinu napíše pribehnem, keď treba postaviť nejaký nábytok presťahovať niečo pomôcť auto opraviť ten druhý príde, keď jej dojdu vajcia donesiem jej naše, pomáhame si ako vieme a nie naozaj som si nepozicala často
@anonym_autor to si myslis iba ty,ze nie casto.Ale v dnesnej dobe a ked kupuju auto je jej tiez dobre kazde euro a o vylete viete velmi,velmi dopredu.Treba na to mysliet.
@anonym_autor aspoņ netáraj a nedavaj také príklady, kde ty urcite nepomahaš: poskladať nábytok, presťahovať, opraviť auto...
@blondiee83 viem si predstaviť, že na boľavý zub by jej požičala, ale na výlet nie.
Ok, tak niektorí nemáme kotol a bojler, ale máš pravdu. Z mojich spotrebičov počká vážne všetko aj mesiac, keby muselo…
@anonym_8fd216 a co lednička nebo mrazák? tam to opravdu měsíc nevydrží...
@anonym_autor boze tieto zavistlive reci ako si idu kupit auto a uz maju 3, tak nepotrebuju...povedz celu pravdu lebo je urcite dovod preco nepozicala,.... otca dieta ma kde? ..., ked je to pre dieta tak sa obrat na otca....ibazeby si rozflakala vsetko a vzdy a skryvas sa a dieta....
Podla mna tu celu pravdu nepises. Ak si tak pomahate , berie si tvoje deti a nosite si obedy, v minulosti poziaciavala, tak asi sebecka nie je. Skor jej lezie na nervy, ze sa neviete postavit na nohy a zabezpecit si rezervu a potom ju beriete ako banku. Na ake veci ti poziciavala predtym? Ze nemate na vylet pre dieta vycitajte len sami sebe. Ja som vyrastala v chudobnej rodine, bola taka doba, nasi robili co mohli. Ale zial na vylety nebolo a normalne zijem, viem, ze to nerobili naschval. Viem, ze doba je teraz zla a mnohym sa zhorsila situacia. Ale takto sa zit neda, od vyplaty k vyplate s nulovou rezervou. Akonahle muz zarobi viac, treba minut len na najdolezitejsie a zvysok odlozit, aby bolo na pokazenu pracku, zub alebo ten vylet. Alebo ist na brigadu a tie peniaze nechytat, ani keby traktory padali. A ak na nule zijete dlhodobo, tak potom treba ozeliet vylety a vsetko, co nie je zivotne dolezite a nevinit sestru.
@anonym_autor nech sa muz zamestna na tpp a budete mat stabilny prijem a vies si vsetko na cely mesiac naplanovat a aj odlozit.
Tipnem, ze dalsi "podnikatel", co cely prijem ide na odvody a pre rodinu uz akosi nevyda😏
Ja si neviem predstavit takto zit, ze si chodim poziciavat. Tiez sme mali financne tazke obdobie, ale v6skakovali sme len do vysky prijmu. Nikdy by som si nesla pozicat. To je zacarovany kruh. Ved ich musis vratit a budu ti chybat zasa. Treba sa naucit hospodarit.
@anonym_autor nie nie je to sebecke, len ti nechce pozicat ani ja nepoziciavam peniaze, a je uplne jedno ci to je sestra alebo znama
@blackcat8885 máme super vzťahy, máme sa veľmi radi, určite mala na to dôvod nejaký..
@anonym_autor tak si sa jej mala narovinu spytat na ten dovod a nedomyslat si svoje. na jednej strane, sestra je financne niekde inde a tych 50eur pozicat by ju zrejme nezruinovalo, takze ano, mohla ale na strane druhej neviem si predstavit situaciu, ze pri 2 malych detoch nemat doma ani 50eur v zalohe. o vylete ste vedeli urcite dostatocne vopred, tak keby aspon po 5eur by ste na to odkladali. ak by som bola na tvojom mieste, tak by som sa pokusila aspon nieco popredat alebo ist niekomu spravit predvelkonocne upratovanie, umyt okna ci pozehlit bielizen, proste hladala by som cokolvek kde by som mohla tych 50eur zarobit. ak nie, tak dieta nepojde na vylet a ano, prezije to, aj vy, ale do buducna sa zamysli ci takto chcete zit a ci to nechcete zmenit.
Nech muz prestane fajcit a zostane vam aj rezerva. Remeselnici v dnesnej dobe su drahi ako smrt. Cudujem sa, ze nemate nasetrene. Len nezamieste na dalsie dieta.
@anonym_autor požičala by som ti raz, viackrát nie.
@anonym_autor To, či sa dá postoj sestry považovať za sebecký, závisí od okolností.Na jednej strane, súrodenci by si mali pomáhať,na druhej strane však by sa nemali dať využívať
V pondelok by si jej vratila? Tak skus vysvetlit ucitelke, ze dieta donesie tych 50 eur v pondelok, resp. v utorok. Myslim si, ze ucitelka ti hlavu pre to neodtrhne a pochopi vasu situaciu. Mozno ti sestra tym chce dat najavo aby ste sa na nu prestali spoliehat v poziciavani penazi.
V pondelok by si jej vratila? Tak skus vysvetlit ucitelke, ze dieta donesie tych 50 eur v pondelok, resp. v utorok. Myslim si, ze ucitelka ti hlavu pre to neodtrhne a pochopi vasu situaciu. Mozno ti sestra tym chce dat najavo aby ste sa na nu prestali spoliehat v poziciavani penazi.
@0kristina0 a ucitelka je jej banka? Preco by mala platit 50e za cudzie dieta a cakat, kym ich dostane späť? Tiez ma svoj zivot, svoje deti.....
Kazdy by sa mal starat o svoje dieta a ked na to nemam, tak bude doma.
@anonym_8fd216 a co lednička nebo mrazák? tam to opravdu měsíc nevydrží...
@leopardus uz je na Slovensku take teplo? Ja som sa do posledného bytu nasťahovala vo februári / marci a kým som vybrala chladničku a došla mi, som mala krabicu na balkóne. Neviem ako dlho, ale určite dlhšie než 2 týždne. Normálne som uvažovala, či sa mi oplatí jednu kupovat. Varím každý den. ale tak kúpila som… mrazak, keď je plný, tak to je samozrejme blbe. Ja nie som z tých, čo tam majú kilá mäsa. V podstate tam mávam iba zmrzlinu a taký sacok na poranenia a sem tam niečo iné
Na modrom koni su vsetky zeny davno za vodou s vlastnou nehnuteľnostou, bez hypoteky s 3000€ výplatou a 500 0000 na účte. Ano v dnešnej dobe sa zije z ruky do huby a stredna trieda, sa už uplne vytráca. A mať kojenca, na ktreho miniete rodičovský je uplne pochopitelne pri dnešných cenách. Ved umelé mlieko, plienky vitaminy, kozmetika drogeria, polrocne dieťa už aj príkrmy, ovocie zelenina. Starsie školopovinné dieta taktiež stale nejake výdavky. My sme s muzom 50-tnici mame urcite aj nejaké uspory ale v dnesnej dobe žiť, chce naozaj vedieť robiť zazraky. Potraviny neskutocne položky. Jeden nakup pod 60 € nedam .Dcera ma potravinove alergie, tie ceny nehorázne. Takže úplne chapem autorku, že nie každý mesiac to vydá. Urcite tých 50€ by som sestre požičala.
@anna777115 toto čo popisuješ, je bohužiaľ ta kaskáda u nižšej alebo nižšej strednej triedy. Ti s tými 3000€ si zaplatia na všelijaké služby už pri pôrode, prípravy v tehotenstve, laktačne poradkyne ak treba a potom nepotrebujú žiadne UM, ak nechcú. To majú už potom pol rodicaka ušetreného a peniaze sa im takpovediac vrátili. Potom tie deti (samozrejme existujú výnimky) majú aj menšiu náchylnosť k alergiám, to už ušetrili druhý krát. Proste zo začiatku investujú do týchto dôležitých veci, ktoré sa niektorým nezdajú dôležité. To ako keď kupuješ kvalitne jedlo -> menej výdavkov v budúcnosti v lekárni
@anna777115 tak s týmto absolútne nesúhlasím . So starsiu dcérou keď som bola na rodičovskej , bol tusim príspevok 4500 korún , plienky , mlieko , oblečenie bolo oveľa , oveľa drahšie ako dnes . Niečo ako kupovať prikrmy nehrozilo , lebo by som sa nedoplatila . Ostala som s dcérou sama a musela som sa zariadiť . Nikdy v živote som si nepožičala ani 5 korún . Takze áno , pre mna dvaja zarábajúci ľudia , ktorí nemajú 50€ na účte , by mali prehodnotiť svoj životný štýl . A ako tu už niekto písal , výlet sa nikdy neoznamuje 2 dni pred . Vedeli to dopredu , tak s tým treba pocitat , alebo jednoducho keď na to nemám , tak dieťa nejde . A aj tak nevieme dôvod prečo sestra nepožičala a ten reálny sa ani nedozvieme
Nech muz prestane fajcit a zostane vam aj rezerva. Remeselnici v dnesnej dobe su drahi ako smrt. Cudujem sa, ze nemate nasetrene. Len nezamieste na dalsie dieta.
@anonym_b0f06 nefajcime
@anna777115 tak s týmto absolútne nesúhlasím . So starsiu dcérou keď som bola na rodičovskej , bol tusim príspevok 4500 korún , plienky , mlieko , oblečenie bolo oveľa , oveľa drahšie ako dnes . Niečo ako kupovať prikrmy nehrozilo , lebo by som sa nedoplatila . Ostala som s dcérou sama a musela som sa zariadiť . Nikdy v živote som si nepožičala ani 5 korún . Takze áno , pre mna dvaja zarábajúci ľudia , ktorí nemajú 50€ na účte , by mali prehodnotiť svoj životný štýl . A ako tu už niekto písal , výlet sa nikdy neoznamuje 2 dni pred . Vedeli to dopredu , tak s tým treba pocitat , alebo jednoducho keď na to nemám , tak dieťa nejde . A aj tak nevieme dôvod prečo sestra nepožičala a ten reálny sa ani nedozvieme
@lenka.25 ja som sa jej nepýtala ze preco.... opýtala som sa raz ci by mi mohla požičať na výlet,ze v pondelok jej to vrátime povedala ze nie, ďalej som sa nepýtala, potom sme boli na ďalší deň spolu a svokor im ukázal jedno auto,no a zapáčilo sa im tak začali riešiť že ho kúpia ,a kúpili
@lenka.25 ja som sa jej nepýtala ze preco.... opýtala som sa raz ci by mi mohla požičať na výlet,ze v pondelok jej to vrátime povedala ze nie, ďalej som sa nepýtala, potom sme boli na ďalší deň spolu a svokor im ukázal jedno auto,no a zapáčilo sa im tak začali riešiť že ho kúpia ,a kúpili
@anonym_autor veď píšem , že dôvod sa nedozvieme . Ale evidentne sestra na to dôvod má . Ale aký , to môžeme iba polemizovať . Ale keďže si idu kúpiť nové auto , určite ešte 50€ nazvyš mat budú . Tebe naozaj v dobrom radim , sadnite si s mužom k vašej finančnej situácii a treba si odkladať na nepravidelne a nepredvídané výdavky . Máte dieťa , neexistuje , že máte na konte 0, treba s tým niečo urobiť .

Ja by som surodencovi pre dieta dala , ale to som ja.Lenivi nie ste , nie kazdy ma lukrativne zamestnanie, ale ozaj treba prehodnotit ci uz zamestnanie manzela , alebo hospodarenie. Pouc sa a z najblizsej vyplaty odloz, nie na vylet, ale na ozaj vazne nahle situacie ako napr. ten zubar, lieky a pod. Vylet by som neriesila , ked nemate tak nepojde ,urcite nie je jediny , aj ked by ma zaujimalo o aky vylet ide takto v marci zo skoly , my okrem skoly v prirode a lyziaraku mame len sem tam dobrovolne jednodnove a to za zbieraju deti pomaly z celej skoly aby sa zaplnil autobus.Boli v plane aj zahranicne niekolkodnove a zrusili sa pre nizky zaujem .