Senior a hrozba koronavírusu.
Ahojte,
mam taky problem, resp. dilemu s mojou mamou. Ma 75 rokov, zije sama, cca 10 km od nas. Ja som momentalne doma na OCR. Mame 2 deti. Samozrejme dodrziavame nariadenia, na nakup len raz tyzdenne, a pod.... Berieme to vazne. Len moja mama akoby si vobec neuvedomovala vaznost situacie. Ma ruska odo mna, kazdy den rano si ide pre noviny, ten aspon 15 min. pohyb za den vonku potrebuje. Velke veci jej my kupime raz za tyzden. Je na mna strasne naviazana, odjakziva panovacna a direktivna. Rada by ma stale riadila. S tym suvisi, ze stale ked spolu volame, tak chce aby som tam prisla, upratala jej, napiekla a pod. Ked jej vysvetlujem dolezitost karanteny, tak sa hneva, prska, akoze ja sa vyhovaram a pod. A citovo vydiera, ako je tam sama a pod. Tieto citove vydieracky su u nas odjakziva... A ja mam dilemu, ano som doma, mohla by som k nej teraz castejsie zajst, nieco jej pomoct, lenze je tu to riziko korony. Z druhej strany jej verim, ze sa citi sama. Takze otazka, ako ostatni riesite momentalne navstevy svojich seniorov v rodine?
Ja som so synom zostala u mojej maminy. Otec zomrel pred mesiacom, takže by to bol pre ňu zabijak byť teraz sama.
Ona ešte do 20.3. pracovala, teraz sme doma. Nakupovať idem 1 - 2x týždenne ja sama, nakoľko mama VP nemá a syna do obchodu ťahať nechcem.
Na prechádzky nechodíme, mama býva v dome, takže máme dvor. Ak je pekne, trávime čas tam, aspoň upracem auto.
@januarova normálne chodíme aj s deťmi k našim na víkend, alebo aj na týždeň. Okrem toho nikde nechodime. Maju obaja 66 r a môj otec je frustrovaný z tej corony aj bez toho, lebo nikde o ničom inom ani nehovoria a už pre všetkých je to na nervy. Keď sa máš nakaziť, tak sa nakazis.
Ja mam rodičov o mnoho mladších a nenavstevujeme sa. Moja mama ma ale tiež takúto povahu... Len ja mam inú povahu ako ty, sem tam sa z ľutujem, dám ukecat, pomôžem... Oľutujem, lebo to spustí kopu požiadaviek, lamentivsnia. Pomôže jedine nutné veci, nákup, pred dvere a lamentacie jedným uchom dnu a druhým von...
@adika51 stačí vypnúť správy. Ja som už dva týždne bez toho. Začnú len Upútavky na spravy a vypinam. To je taky psychoteror, dom bola zrelá na psychiatriu 😁 .. Bez toho mi je 1000x lepšie. Plus treba do nájsť aktivity na doma.
@simca06022011 ono tym dochodcom co pozeravaju spravy vela rokov, vela hodin denne (moj svokor nonstop zapnuta ta3) je tazke povedat vypni tu telku.

@januarova tak keď si vie, musí jej stačiť telefón