icon

Sesternica predstiera tehotenstvo

5. máj 2022

Dobrý večer všetci si myslíme že sesternica predstiera tehotenstvo je v 9 týždni a hovorí že gynekológ jej povedal pohlavie dieťaťa ale fotky od ultrazvuku nám neukazuje a neviem jak u vás ale dobre vieme že gynekológ pohlavie dieťaťa hovorí až v 4 alebo v 5 mess.. hovorila že si zaplatila 55€ aby jej povedal a mi ukázala sms od doktora mne neide do hlavy to že jak gynekológ jej môže napísať do správy pohlavie dieťaťa a o výsledkoch atď to hovorí keď idete u neho čo si myslíte môže povedať gynekológ už pohlavie v 9tt ?

Strana
z2
55kvetinka55
5. máj 2022

Ved uvidíte o par týždňov ci jej bude bruško rast alebo nie..nechajte sa prekvapiť😉😉možno je jej túžba tak veľká až to začala chuda predstierať🥺🥺netreba ju odsudzovať keď nevies co je za tým..možno potrebuje pomoc..skus sa s ňou v kľude porozprávať

ckatka
5. máj 2022

Pohlavie sa da z krvi zistiť v 10 týždni (okej 9/10 reálne...). Výsledky však z etických dôvodov pred 12 týždňom neposielaju.
Ci niečo predstiera, je jej vec...možno si len zle rozumela týždne a nie je to 9 ale 19 🤷‍♀️
Ktovie kde je pravda. A nakoniec - môže ti to byť lautr fuk. O nejakých 3-4 mesiacov to už bude alwbo nebude vidno.

babydesire
5. máj 2022

Nam pohlavie gyn na 70%pravdepodobnost povedal pri prvotrimestralnom screeningu v 12tt. Urcuje sa podla "uhlov" (pozri google) nieje to sice gyn.propagovana metoda a treba dobre sono a ochotneho gyn. ale "trafil sa" . Jj, vzdy je to 50 na 50, ale on mi bez vahania hned povedal,ze dievcatko. A aj tak bolo. A platila som len sono.
Tvoja sesternica nemusi klamat o tehotenstve, ale mozno klame o tom ze jej gyn takto povedal pohlavie... my si zas myslime, ze moja exsvagrina klamala o potrate a urcite moje dve svagrine klamu pokazde ked dojdu stym ze ,hups stala sa nehoda a tak nejak som zas tehu a prave sme to zistili (v case kedy interupcia uz nieje zo zakona mozna )...traaaapne,ubohe a taaak zbytocne

petamich
5. máj 2022

@elanor asi treba dodat, ze to bezne fakt nie je to mozne, z etickeho dovodu, jediny pripad, kedy ti to aj pri IVF povedia resp. riesia je, ked mas geneticky potvrdene, ze nevies donosit nejake pohlavie alebo ak jeden z rodicov ma nejake dedicne ochorenie, ktore sa prenasa na iste pohlavie, inak ti to nepovedia - tak si to aj ty myslela (si myslim 😃)

elanor
5. máj 2022

@petamich ked si zaplatis geneticke vysetrenie embrii, aby sa zvysila co najviac pravdepodobnost vklad geneticky najkvalitnejsieho embria, a teda aby sa co najviac zvysila pravdepodobnost uspesnosti, tak ti povedia pri vklade co to je. Dostanes aj spravu, kolko embrii bolo vysetrenych, ktore boli vadne, ktore su ok, a ktore embrio je (bolo) co.

elanor
5. máj 2022

@petamich je to dobrovolne vysetrenie, ktore sa robi vtedy, ked si ho clovek cele zaplati ako samoplatca. Samozrejme nie za ucelom zistenia iba pohlavie ako takeho, nie za ucelom vyberu pohlavia. Ale za ucelom eliminovania geneticky vadnych embrii, a vyberu toho najpravdepodobnejsieho najkvalitnejsieho, aby sa co najviac zvysila pravdepodobnost uspechu uchytenia a nasledneho donosenia zdraveho babatka.

danica2711
6. máj 2022

no dobre, a čo ty vlastne riešiš? Čo je teba do toho? Pravda, nech už akákoľvek, sa tak či tak ukáže, bez toho, aby si do toho strkala nos

17alexis
6. máj 2022

@dori2 su testy, kde okrem ineho sa zistuje aj pohlavie dietata a neviem, ci sa nerobia od 9.tt, stoja vsak zopar stoviek, mna gyndos na ne plsielal, kedze som po IVF, ale nesla som. A autorka - mne normalne na sone, kde sa robi prejasnenie sije okolo 12.tt, povedala dr, ze cakam dievca a kazde dalsie sono to potvrdilo. A ze nema fotku? Som v 7. mesiaci a od mojho gyn nemam ani jednu, ale tie velke sona si platim u odbornikov a ti mi davaju aj fotky.

casavina
6. máj 2022

Nie je sesternica len zásterka a ide o teba? Keď teda už to nechceš riešiť?

dori2
6. máj 2022

@17alexis pred 12 tt sa pohlavie neoznamuje- aby sa zabranilo potratom z dovodu nezelaneho pohlavia. daju sa tobit od 9-10tt ale vysledky zi skor nepovedia

svettii
6. máj 2022

Mňa by zaujímalo, prečo to tak riešiš? K čomu to je. Obviňuješ ju len ty alebo ešte niekto? Nechaj to tak a uvidíš časom ako to vlastne je

travelllerka
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2022

Ja viem baby len som sa slušne opýtala prosím vás už to neriešte ďalej ani mi to už neriešime doma mne bolo ľúto babky aj jej mamy že sa na to dieťa teší keďže by to bolo jej prvé vnúča ale nakoniec sa rozhodla odísť dnes ráno odišla za priateľom chcú sa brať aspoň tak mi to oznámila jej mladšia sestra

autor
6. máj 2022

Čiže prosím vás už nekomentujte ďalej ďakujem vám za všetky odpovede neviem čo bude snou ďalej ale to je už jej život len som chcela ukázať pravdu že klame ale už ani mňa to nezaujíma ešte raz ďakujem vám a neriešte uz včera mi povedala že zistí či o nej nepíšem na diskusii tu na na koniku jak šialená začala hľadať a má blokla 🤦🏻preto už neriešim

17alexis
6. máj 2022

@dori2 trisomy testy sa robia od 11.tt, kde okrem roznych syndromov vedia hned aj pohlavie. Som po IVF a v centre to maju na dverach vypisane, ze sa zisti aj pohlavie so 100% uspesnostou, nakolko sa to vysetruje z krvi. Najlacnejsi test stoji cca 350€ a najdrahsi okolo 600€ sa mi zda, zavisi to od toho, kolko syndromov si chce dat zena vysetrit. Aj nas na to posielali, ale sme si povedali, ze je nam jedno, ake to dieta bude, aj tak by sme si ho nechali. Cakame, chvala Bohu, zdrave dievcatko.

acrobaleno
6. máj 2022

Veď keď predstiera, tak uvidíš po 9 mesiacoch, hlavne nič nekupuj. 😂

dori2
6. máj 2022

@17alexis no- 11tt plus kym vyhodnotia je 12 tt, cize v 9tt ti nik nepovie co cakas

karelova
6. máj 2022

Na to aby si zistila, kedy je možné zistiť pohlavie, ti stačí Google a nie zakladať diskusné témy, kde sa to následne bude pochopiteľne riešiť.
A fakt to nie je tvoja vec, mala by si sa viac starať o seba.

uskrnica
6. máj 2022

A nie je to prosim ta jedno, je to jej zivot, naco sa do toho len staras. Ak to predstiera, tak sa to jedneho dna aj tak prevali. Ak nie, tak len ty budes za tu hlupu, co sa starala do niecoho, do coho ani nemala

lily246
7. máj 2022

Test určenia pohlavia z krvi stojí smiešnych 84e, nie také pálky ako tu píšete, robí sa bežne v 10tom týždni. Ale! Z etického hľadiska výsledky oznámia až po 12tom týždni.

dorothee
13. máj 2022

Nebudem rozoberat to akoze zistene pohlavie,ale inak sa sprava tato baba normalne?Nema stavy ze si mysli ze je cely svet proti nej,ze ju niekto sleduje,chce jej ublizit?Nehovori z cesty,alebo nema divne reakcie?Mne toto pripomina zaciatok nejakej schizofrenie,tu si sam chory nedokaze uvedomit,neviem v akom blizkom vztahu ste,ale zvys pozornost co robi,ako sa sprava a rozprava,mozno bude casom potrebovat pomoc psychiatra,nie je to sranda,moze ist o vaznu diagnozu,ona mozno nevie posudit ze to co robi je zle alebo divne,netreba sa na nu preto hnevat,skor mozno jej bude treba pomoct 🤷🏻‍♀️

kellypiu
13. máj 2022

@dorothee je fakt, ze moze byt za tym aj nejaky vacsi, hlbsi problem. Ale tak ono je to tazko, to by clovek musel ozaj v jej tesnej blizkosti zit, aby vedel, zistil, ze ako je realne na tom.

evkamotka
19. máj 2022

To je uplne jedno, co si zaplatis. Pred 12tt ti dr pohlavie nepovie, aby sa zamedzilo potratom z dovodu nezelaneho pohlavia
Mozno si robila nejaky test, ale to vies aky je spolahlivy

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dzanka23
14. jún 2022

Aj mňa zo zaujíma.. Ako to dopadlo

Strana
z2