icon

Sestra mi vyčíta, že som sebecká

25. mar 2023

Ahojte, mám o rok mladšiu sestru. Dosť veci mi vyčíta a má iné názory na to čo a ako robím, podľa nej robím všetko zle. Môj prvý vzťah nevyšol, ostala som slobodná mamina. Už to sa jej nepáčilo že som si nechala dieťa a vychovávala ho sama. Že som si pokazila celý život. Po rokoch som si našla manžela proste idyla. No po svadbe mi povedal že už sa nemusí snažiť o nič už ma má poistené svadbou a prestal sa zaujímať o mňa aj o moje dieťa. Rozviedla som sa. Podľa sestry som sebecka že myslím len na seba, že som mala ostať s manželom a nie xty krát sťahovať sa s dieťaťom. V robote som spoznala muža sadli sme si vo všetkom. Mal rád aj moje dieťa. Po rokoch bola svadba a máme aj spoločné dieťa. Ľúbi aj moje prvorodené dieťa. Žije sa nám skromne no šťastne. Sestra zas začala mať reči že muž určite robí rozdiely medzi deťmi, že nemôže ľúbiť cudzie dieťa. Verte či nie ľúbi obe deti rovnako. Nikdy nikomu som neublížila, no dosť ma rania reči čo má sestra na mňa, že som sebecka a myslím len na seba. Ona si našla bohatého muža, až potom mala deti keď už bola zabezpečená. Majú nezhody v manželstve, no ostáva s ním. Vraj nechce pokaziť deťom život, že není taká špina ako ostatné čo za blbosti sa hneď rozvádzajú. Má úplne iné názory na všetko úplne opačne čo ja. Už neviem čo s ňou, aj to ma napadlo že ukončiť s ňou kontakt, no neviem.

Strana
z2
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mam1na
26. mar 2023

To, čo do teba sestra hustí je skôr o nej než o tebe. Nie je spokojná vo vlastnom manželstve, preto sa upína tvojím smerom a rieši tvoju životnú situáciu, vzťahy. Nemusí byť zlá, len si neuvedomuje, že ty máš vlastný rozum, podľa ktorého si ideš, ako si ide aj ona sama, len ty jej do toho nekafreš a nesúdiš. Máš 3 možnosti.
1. Pokecáte otvorene
2. Jedným uchom dnu a druhým von
3. Minimalizuješ stretávanie

miadi
26. mar 2023

Autorka vidis su ludia ako tvoja sestra co ti neuveria ze tvoj muz berie tvoje prvorodene dieta ako svoje vlastne. To su ludia pre ktorych aj adoptovane deti su vzdy cudzie. Proste nepochopia. Neuveria a nech si myslia co chcu. Ty vies najlepsie ako to u vas doma je. Nemusis nikoho ani tu ani segru o tom presviedcat. Ale sestre by som uprimne povedala co mi vadi. Ja som taka a vo vztahoch preferujem uprimnost. Ona nema pravo hodnotit tvoj život. A nevyziadanu kritiku si moze nechat pre seba. Jednoducho jej musis nastavit hranice. Nemusi premietat svoju nespokojnost zo svojho zivota z rodiny na teba.

autor
26. mar 2023

@zoro9836 Aké tri deti?Mám jedno dieťa z prvého vzťahu čo som ostala slobodná mamina a teraz druhé dieťa s týmto druhým manželom. Prvé manželstvo tam sme nemali spoločne deti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tykat
26. mar 2023

Povedz sestre, že kto nie je spokojný so svojim životom tak hľadá chyby na životoch iných. Aby z toho svojho nebol až taký sklamaný 😉 Poľutuj ju, že jej to nevyšlo podľa jej predstáv a povedz jej že snáď nájde šťastie. A že je šťastná spozná podľa toho že prestane posudzovať život niekoho iného.

nepic
26. mar 2023

To že bývate 5km od seba neznamená že sa musíte navštevovať,tak isto neznamená že musíte byť každý deň v kontakte na messengeri. Ja som si napr aj vymazal sestru s priatelov na FB a napíšeme si len na narodeniny/meniny resp Vianoce. A mne to stačí. Našťastie nie sme všetci rovnaký a tým pádom máme aj rozdielne povahy a názory. A to že sme súrodenci neznamená,že sme povinný trpieť maniere toho druhého. Ja na tom nevidím nič zle,keď si človek lepšie rozumie s cudzím ako so súrodencom.
Ona si našla partnera s peniazmi,postavili chalupu,tak sa automaticky cíti ako že dokázala v živote niečo viac. Len u nás to bolo aj odmalička tak vštepovane a rodičmi robené rozdiely,tak je jasné že dotyčnej to ostalo,že bude stále niekoho riadiť a rozkazovat. Ty si si svoj život po svojom,ako tebe vyhovuje.

reanda
26. mar 2023

@zoro9836 laska je, ked mas rad druheho takeho, aky je.. ak chces druhemu 'dobre' sposobom, ze mu ides nanucovat svoje nazory, lebo su podla teba lepsie, ako tie jeho, nie je to laska, ale manipulacia..
ak chces druhym naozaj dobre, nemaj ich rad tymto sposobom.. to nikdy pre nikoho nie je dobre

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
reanda
26. mar 2023

@zoro9836 samozrejme.. myslis, ze dieta je nejaky iny clovek, ako dospely?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katarinka89
26. mar 2023

@miadi ja nepisem konkrétne o sebe, pisem o ľuďoch ktorí majú peňazí toľko, že by sa v nich mohli kúpať, 6x do roka dovolenka, kávičku, raňajky v restike, ....a vzťah medzi sebou na pi.u. tak prosím čítaj s porozumením.ja som so svojím životom spokojná a ľudia ktorí mi ho ničili už v ňom miesto nemaju

reanda
26. mar 2023

@zoro9836 chciet zapalit byt, nie je nazor 😀 deti nechcu zapalovat byty 🙂
ale ok, keby si chcel, tak pochopis.. ked nie, budes vytahovat hovadiny o zapalovani bytov a skakani do studne.. ja ta presviedcat nepotrebujem
ja osobne napr.vobec netuzim po tom, aby ma mal niekto rad sposobom, ze chce pre mna to najlepsie - teda to, co on za to najlepsie pre mna povazuje.. od takeho by som utekala co najdalej.. pre mna je laska, ked chce niekto pre mna to najlepsie - ale to, co je skutocne najlepsie pre mna, nie pre neho, alebo jeho nazory

reanda
26. mar 2023

@katarinka89 to, ze poznas takych ludi, neznamena, ze je to dokaz toho, ze to tak je vzdy a u kazdeho.. povodne si to napisala, ako keby slo o nemenny zakon - tam, kde su peniaze, nie je laska a opacne.. co teda je hovadina

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jaond19
26. mar 2023

Narovinu jej povedat ze pokial ti nema co ine povedat nez negatívum, nech si to nechá pre niekoho ineho, ty to nepotrebujes. Mas svoj zivot, ktory si zijes ty a druhym sa nemusi absolutne pacit, a nazormi na nho nech ta neobtazuje. Kontakt by som obmedzila na minimum.

katarinka89
27. mar 2023

@reanda ako prosím? V mojom okolí to tak bohužiaľ je, neviem, kde som napísala, že je to tak všade a na 100%.nerozmýšľal si prosím veci..... je to môj nazor- nie hlavne božie prikázanie.

reanda
27. mar 2023

@katarinka89 nuz, ked sa chces hadat - "Nemôžme mať všetci vsetko- tam kde sú peniaze chyba väčšinou láska a porozumenie a tam kde je láska žiaľ niesu prachy. " - kde beries drzost tvrdit, ze je nieco nejak 'vacsinou', ked poznas par pripadov zo svojho okolia.. to je vacsina? aspon si priznaj chybu a nie sa tu budes 'ako prosim?' naparovat..
a okrem toho, aj ked poznas tie pripady z tvojho okolia - to, ze niekde nie je laska, este vobec nemusi znamenat, ze za to moze to, ze su tam peniaze a ani opacne.. nemas na to ziadny dokaz, len svoje domnienky.. tak radsej taketo svoje mylne, na vode stojace nazory, nesir, lebo ti este niekto uveri a bude si mysliet, ze ma na vyber bud lasku alebo peniaze 🙄

nepic
27. mar 2023

@katarinka89
Ja s tebou musím tiež súhlasiť,keď sa poobzeram okolo seba,ako keby to bolo naozaj tak dané,že človek naozaj nemôže mať všetko. 🤔

katarinka89
28. mar 2023

@reanda prečo sa tak do mňa obuvas? Týka sa to aj teba? Lebo inak si to neviem vysvetliť....je to môj odsledovany názor, nikde tenisom že je to tak u každého. A prosím už má neotravuj

reanda
28. mar 2023

@katarinka89 neobuvam sa do teba, ale do nazorov, ktore siris.. nemam rada, ked niekto siri blbosti, nad ktorymi sa ani poriadne nezamysli

reanda
28. mar 2023

@nepic a vies, preco to tak je? lebo ludia uveria presne takymto hovadinam, ze nemozu mat vsetko, ze bud laska alebo peniaze, ze penaze kazia charakter a podobne.. a kedze tomu uveria, tak potom sa im to tak v zivote aj deje, lebo to tak ocakavaju

katarinka89
28. mar 2023

@reanda co sirim? Vyjadrila som svoj názor a o ton sú diskusie a ty tu násilné siris niečo.....ja sa tu obávam do niekoho takto ako ty do mňa? Ja mam svoj nazor- ty máš svoj a daj mi už pokoj. Zrejme som ti zahrala na citlivú strunu, .....

renesance80
25. jan 2025

vzdy a zasadne plati ,ze človeka ktorý rieši iných ma problém sam so sebou

Strana
z2