icon

Sestra nakazila moju rodinu Covidom-19

30. apr 2021

Ja viem,ze covid rozdeluje v nazoroch spolocnost, ale snad ma pochopia aspon matky, co zazivaju nieco ako ja.Bola som 5 rokov na materskej,hned na to prisiel covid,cize do prace som sa popri tom,ako su vkuse deti doma nedostala.Snazime sa chranit,neohrozovat clenov rodiny, dodrziavat opatrenia.Moja sestra,teta mojich deti ma pracu,kde aj napriek covidu denne chodi a navstevuje mnoho ludi.Jej nazor na covid je z mojho pohladu nezodpovedny,ma to v pazi,vsetci vraj prehaname.Moju doveru si neziskala.Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti.Vsetko by bolo ok,ale teraz je POZITIVNA a bola chora uz cez vikend,ked zase prisla k nam.Nikto nechape moje nervy a zufalost,ze zase budem 2 tyzdne doma zatvorena ucit deti.Sestra zije sama,covid je pre nu dovolenka s knihou v ruke a v posteli,ale ja ci mam horucky, ci som nespala sa staram o deti ( uz chore) a rodinu...A teraz problem v rodine, v navale zufalstva som jej vynadala,ze je pre mna nezodpovedna sebecka osoba, a uuuz som ja ta zla, lebo ona nemoze za to,ze je pozitivna.Ale moze za to,ze chodi k nam !!! Som uz vycerpana zeny.

kittykat22
30. apr 2021

Podla mna si frustrovana z toho ze si doma, a mas toho plne zuby. Ty doma lietas okolo deti a namiesto toho aby si sa konecne dostala von, mala moznost sa sustredit aj na seba alebo tesit sa z pohody, ze pojdes do prace, tak pride tvoja sestra - ktora je pozitivna, a cele ti to kazi. Chapem co pises, a sestra by ma tiez vytocila. Je rozdiel byt doma 2 tyzdne s nohami hore, a je rozdiel byt doma zatvorena s detmi ... Este predstava ze budes chora, ti urcite dodava na nalade. Dobre, ze si sestre povedala, co si povedala - preco sa nerozculit 😀 Usli ti nervy. Nic sa nedeje. Nalada vychladne a bude to opat fajn. A teraz ostava len dufat, ze nebudete chora cela rodina. Neboj, ockovanie svisti, deti budu chodit viac vonku a ty sa urcite coskoro do tej prace dostanes. Drz sa.

autor
30. apr 2021

@cickamon
@danieladeley
@ndrag musim uznat, ze mate kus pravdy v tom,ze keby som razne povedala, NEJDE K NAM NIKTO, tak by to bolo mozno ine.Pisem.mozno, lebo razna som bola rok,verte mi, ale pod tlakom rodiny som povolila stretnutie deti so starkou, kt.bola mesiac doma, mali zatvorene v praci, sama izolovana, my uz na nervy z deti, tak som polavila.Ale sestra tam nemala co robit, aj som to povedala a nerespektuje ma nikto, kym nerobim krik, ked pekne poviem,nikto nic...

sono2
30. apr 2021

Ja neviem, ale neni trestné chodiť pozitívny? Nemá sa byť v karanténe?
To je čo za divnu osobu, ona je pozitívna a chodí hore dole a ešte k vám a deťom?
To je úplne jedno kto to je? Ku mne by viac neprišla!

h2
30. apr 2021

Nečítala som príspevky, ale hneď mi napadlo, že sestra síce nemôže za to, že je pozitívna, ale za to, že k vám chodí, môžeš aj Ty. Keď si raz neželám, aby ku mne niekto chodil, tak sa podľa toho zariadim.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
30. apr 2021

@kittykat22 ty si to presne vystihla.....do bodky presne.Pre mladu pracujucu babu bez deti je covid uplne nieco ine, ako pre matku skolopovinnych chorych deti, 5 rokov zatvorenu doma

autor
30. apr 2021

@sono2 v ten den sa citila zle, ale az po navsteve u nas si robila test, bol negativny, a dnes dalsi test a pozitivna...princip je to, ze ak mam aj obycajnu nadchu, na navstevu nejdem,je to neeticke

majla87
30. apr 2021

No, ta nezodpovednost je ale na obidvoch stranach. Pokial nechces dostat covid, nemala by si ty prijimat hociake navstevy. Jedine tie zaockovane. Ona navyse kedze to ma v pazi, tak jej je jedno, ze ona niekoho nakazi/nenakazi... Ale sebecka je. To ano. Ale to je vacsina ludi (pandemia ukazala, kto je slusny a zodpovedny a kto buran)..

sante81
30. apr 2021

Ak máš dlhodoby problém so sestrou, ktorý sa nedá riešiť, tak ju odstrihni, kontakt úplne na minimum. Ja som tak urobila pred 2 rokmi a veľmi sa mi uľavilo. A čo sa týka covidu, osobne poznám ľudí ktorí sa nakazili na testovani, priamo u lekára, alebo iba v obchode. Tiež mám 2 deti, rúško vonku nenosím uz mesiac, veľa času v prírode, nesledujem médiá a snažím sa žiť normálny život bez strachu z nakazenia, pretože nakaziť sa ozaj môže všade. Takže v tomto ma tvoje sestra u mňa malé +

ndrag
30. apr 2021

Autorka, ja tomu inak uplne rozumiem. Je tazke odolat tomu tlaku od najblizsich, ked im chce clovek vlastne dobre. Mne sa nasi doteraz smeju, ze ked pridem, tak len s respiratorom po cely cas. Robim to tak od zaciatku a uz pochopili aj surodenci co to nerobili ked mal kazdy stret s nakazenym, potom sme 2 tyzdne trpli so stiahnutym zadkom, ci to rodicia nechytili. Mozno sa aj sestra teraz uvedomi.

amarilka26
30. apr 2021

Nic v zlom, ale ja ani rodicov nepustim k nam. Nezodpovedne ste obe. Kazdopadne treba klud, stres a nervozita su zivna poda. Prajem hladky priebeh hlavne a skore uzdravenie celej rodinke ;)

marse
30. apr 2021

sestra uz vedela , že je pozitívna ked k vám došla?

kvetinka75
30. apr 2021

akože nikto sa ťa na nič nepýta? Bývate sami? TAk potom smola. Neotvorím a deťom teiž poviem, neotvárať a hotovo. A nech stoja pred dverami. My sme tiež obmedzili návštevy, k nám nikto ani mi nikam nechodíme. Teda nechodili sme, keď bol každý naokolo pozitívny. Teraz postupne uvoľňujeme, keď sme si tým prešli a aj ľudia naokolo. Ale opatrní sme stále. Do práce chodíme ale tam sa snažíme aj keď nenosíme rúška, nebývať blízko seba a sme opatrní. Ale aby ku mne prišiel niekto keď si to neželám, tak také ešte nebolo a ani nebude.

kvetinka75
30. apr 2021

@viktorka48 hlupy? tak ty si dobre mimo. Asi nemáš v rodine chronicky chorých alebo ľudi s onkologickým ochorením. Dvom mojim kamarátkam zomreli otcovia. 65 roční. A susedovi kolega 50 ročný, švagrinej brať 45 ročný skončil v nemocnici a stále nie je v poriadku. A takto by som mohla pokračovať. Tak sa nebudem tváriť, že to nič nie je. Potom si už zbytočne budem chcieť budovať medziľudské vzťahy, keď nebude s kým.

lujza123
30. apr 2021

Vieš počas epidémii ľudia v panike robili rôzne nepekne veci.... Krvavé ludské obety, hľadanie a umucenie zdanliveho vinníka, keď sa v rodine vyskytol nakazený zamurovali ich vsetkych zdravých aj chorých spolu v dome nech tam umru... Ci už hladom alebo chorobou. Častokrát vyzabijali celé mesta či etnické skupiny...

Dobre, žijeme v civilizovanejsej dobe, ale to nám nebráni správať sa "neludsky" a hlúpo.

Vírus tu je už celý rok a nejaký ten rôčik ešte bude. A možno už navždy, bohvie. A ukazuje nám aký má kto charakter.

A ukázal sa aj ten tvoj. Ty si pustila sestru do tvojho domu, ty si si nenasadila respirátor keď prišla návšteva, ty si poslala deti k starým rodičom. Ty a iba iba TY si sa vedome vystavila riziku.
A teraz keď ste chorý kopes okolo seba a obviňujes sestru. Vynadala si jej, uľavilo sa ti, ved celý covid je predsa jej vina, však. Lebo ona sa stretáva s ľuďmi tak isto ona doniesla.

A čo keď ste ju nakazili vy a ona to iba zistila skôr? Lebo áno, nakazili sa (bohvie kde) aj ľudia ktorý sa izolovali. Z môjho okolia to boli práve títo covid panikari medzi prvými kto to chytil. Neviem možno zákon schválnosti, možno stres co oslabil imunitu.

Hlavne ze ona si bude isto domka čítať knižku a ty trpieť v horuckach. Aby ta tieto tvoje slová nevyfackali keď budeš mat náhodou sestru bojujúci o život na JIS

makova333
30. apr 2021

Autorka: Uplne ta chapem, tiez by som bola vytocena. A ze teda riadne. Kazdopadne, co sa stalo, uz nevratis spät. U mna by bolo stanovisko po tomto jasne. Nik z nich (ani sestra ani matka) by pekne dlho neprekrocil prah mojho bytu. Nielen kvoli korone a nakazeniu vas, ale najmä kvoli nezodpovednosti a zhadzovaniou teba ako osoby.

autor
30. apr 2021

@lujza123 precitaj si vsetko, co pisem:

od zaciatku pandemie sme zodpovedni, s nikym nie v kontakte
- pod tlakom rodiny som polavila a dala deti k mame, kt.zije sama
- do toho prisla nepozvane sestra aj k mame a aj potom ku nam , kym ja som bola na nakupe a nevedela ( v ten isty den)
- sestra mi nezavola,ze pride,cize mi neda sancu povedat, aby neprisla a hovorit preventivne: mami, tak ide k tebe moj syn, nie aby sem prisla tvoja druha dceeeera...no zase by som bola za hysterku

- sestra bola u nas v den, ked sa citila zle,vedela,ze sa citi zle, okrem toho obehla obchody s odevmi, mozno stretla aj teba....

- sestrina vina nie je to,ze ma covid, ale to, ze je vo i ostatnym nezodpovedna a dotrrpe sa k nam, k malym detom, ked nemoze vediet, co jej vlastne je

- a mas pravdu, kazdy za seba moze sam...ja mozem za to,ze niekto bol u nas a ona si bude moct za to, ak skonci na JIS, lebo to vkuse zlahcovala

autor
30. apr 2021

@makova333 ano, toto je zrkadlo pre mna, ze vzdy, ked potlacim svoj materinsky instinkt sa to vypomsti... a nechapem,preco ma nikto nerespektuje

autor
30. apr 2021

@marse vedela, ze sa citi zle, a vedela, ze pracuje s ludmi

petulda333
30. apr 2021

Problem nie je v tom, ze chodi k vam, problem je v tom, ze si ju ty pustila!

autor
30. apr 2021

@jankapepe zakazala som jej objimat deti a chodit k za nimi poza moj chrbat...myslim,ze inteligentny clovek by aj bez mojho zakazu mal chapat....

makova333
30. apr 2021

Autorka: vies su v rodine deti, ktore ked spravia cokolvek, je im blahosklonne odpustene, lebo ved to tak nemyslei, to okolnosti, to ini za to mozu... A potom deti, ktore nerobia nic zle a vkuse su kritizovane, degradovane pred rodinou, zosmiesnovane... Neda sa s tym robit nic len si zit podla seba a trvat na svojom. Lebo, ak by si aj skakala podla priania ostatnych (co je samozrejme hlupost a nerealne zit podla priania inych), dovod na kritizovanie sa vzdy najde. Takze pekne zi podla seba, ak povies, ze nikto k vam nepride, tak nepride aj keby stal za dverami a prosil, aj keby sa s tebou rodina prestala bavit. Tvoj zivot, tvoje pravidla.

makova333
30. apr 2021

@petulda333 pokial clovek nie je retardovany, pochopi, ze neprijmame navstevy, nechodte k nam. Len hlupak, ignorant a sebec to ignoruje a dodrbe sa na navstevu.

dazdovka
30. apr 2021

Vycisti jej zaludok aj pred rodicmi, ci ma sople, kasel, herpes, mala by vám to vopred oznámit, ked sa chce stretnúť a teda sa opýtat, či idete do toho rizika, ze nakazi polovicu rodiny, ci je s tym ok? Co ked pride agresivnejsia mutacia? Vobec si nic nevycitaj, poucila si sa, aj rodina sa ma z toho nieco naucit, nastav pevne hranice, neboj sa, zvyknu si.

autor
30. apr 2021

@dazdovka ja som jej zaludok vycistila pred nasou mamou, ktoru nakazila tiez....vysledok ? moja mama sa osopila na mna, ako sa to spravam k sestre,ze ona za to nemoze, ze je chora ...zastala sa sestry,ako vzdy

autor
30. apr 2021

@dazdovka a dakujem za povzbudenie,ze mam byt v tomto neoblomna,ako pisete...moj zivot, moja rodina= moje pravidla

petulda333
30. apr 2021

@makova333 a ty ako vies ci jej to dala vediet? Zvacsa sa ludia stazuju ale do oci nepovedia nic

gabika128
30. apr 2021

Ja úplne chápem tvoje pocity a hnev. Už je toho na každého veľa, hlavne na rodičov s deťmi doma. Bohu žiaľ stalo sa, je to vina tvojej sestry aj teba a už to nezmeníš. Povedať si jej povedala a už treba len vydržať. Nech by to doniesol ktokoľvek z rodiny, hnevala by si sa tiež, lebo si už unavená, všetci sme.

slavaf
30. apr 2021

@cickamon To áno, ale keď sa necítim dobre, niečo na mňa "lezie" v tejto dobe, mám prácu, kde sa stretáva veľa ľudí, tak preboha nechodím po návštevách. Určite je to sestrina ľahostajnosť, sebeckosť a chyba.

autor
30. apr 2021

@petulda333
@makova333 ja som zienky typ,ze poviem....nie za kazdu blbost, vela veci viem predychat...ale ked sa jedna o vazne veci, ako toto, pre mna vazne je lebo to ovplyvnuje moju rodinu, muzovu pracu a zdravie, dusevne, fyzicke, tak som si sakra hubu otvorila nie raz...a hold, ako do duba