Sestra nakazila moju rodinu Covidom-19
Ja viem,ze covid rozdeluje v nazoroch spolocnost, ale snad ma pochopia aspon matky, co zazivaju nieco ako ja.Bola som 5 rokov na materskej,hned na to prisiel covid,cize do prace som sa popri tom,ako su vkuse deti doma nedostala.Snazime sa chranit,neohrozovat clenov rodiny, dodrziavat opatrenia.Moja sestra,teta mojich deti ma pracu,kde aj napriek covidu denne chodi a navstevuje mnoho ludi.Jej nazor na covid je z mojho pohladu nezodpovedny,ma to v pazi,vsetci vraj prehaname.Moju doveru si neziskala.Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti.Vsetko by bolo ok,ale teraz je POZITIVNA a bola chora uz cez vikend,ked zase prisla k nam.Nikto nechape moje nervy a zufalost,ze zase budem 2 tyzdne doma zatvorena ucit deti.Sestra zije sama,covid je pre nu dovolenka s knihou v ruke a v posteli,ale ja ci mam horucky, ci som nespala sa staram o deti ( uz chore) a rodinu...A teraz problem v rodine, v navale zufalstva som jej vynadala,ze je pre mna nezodpovedna sebecka osoba, a uuuz som ja ta zla, lebo ona nemoze za to,ze je pozitivna.Ale moze za to,ze chodi k nam !!! Som uz vycerpana zeny.
ona ma kluce ze k vam dojde bez povolenia?
A prečo si ju k vám púšťala? Alebo Ty o tom nerozhodujes???
Chápem ta, ale ak máš ty deti u mamy, tak sa vlastne stretnú "náhodou". Veď mamu ideš pozrieť tiež. Ťažko tu radiť, áno na jednej strane sa chces chrániť, na druhej tiež nesedis doma.
@tatisna vtedy, ked prisla k nam, bola u nas doma moja mama, kt. doniesla syna ( bol v ten den u mami a aj tam prisla sestra za nim)...ja som isla zatial na nakup a v tom dokvitla sestra...vsetko poza moj chrbat
Ked má Covid-19 nema byť v karanténe 14 dni podľa mňa by mala sedieť doma. A neroznašať to ak by ju niekto načapal na ulici ktorý o nej vie že má Covid a zahlasi ju že je pozítivna a beha po ulici dostane vysoku pokutu od policie a UVZ to nieje sranda ONA vedome širi chorobu že vie o tom že má a je pozítivna ak by o tom nevedela a bola nosičom tak je to ine lenže ONA to širi dalej a tým pacha trestný čin.A reakcia tvojej mamy je neprimerana kedže ju v tom zrejme podporuje.
Jasné
Ja mam malé deti 2 a 4 roky, my sa stretávame
Máme fakt dvoch kamarátov akonáhle niečo oznamuje sa a návšteva sa ruší alebo my sme šli na návštevu sme šli najprv na test
Nechápem..tak tvoje deti chodiť k babke môžu,ale jej dcéra nie? Trošku nefér mi to príde. Ale nachladena na návštevu v žiadnom prípade ísť nemala.
,,do toho prisla nepozvane sestra aj k mame a aj potom ku nam , kym ja som bola na nakupe a nevedela ( v ten isty den),,
Hmm očividne ti všetci podkopávajú opatrenia tým že si dovolia byť bez tvojej prítomnosti s tvojou sestrou....to kto ju pustil k tebe domov keď si tam nebola?
Mas pravdu, aj ja by som bola nastvana
@jankapepe no mama, strazila deti, kym som bola v tom obchode
Vieš keby mne niekto zakázal objať človeka ktorého ľúbim a zakázal mi stretnúť sa s ním, tiež nepochodí 😁
Z môjho pohladu je nezodpovedná a neberie ohlad na vás ako rodinu... Držím palčeky, aby ste to zvládli 😇☀️🍀
sory ale je to tvoja vina! vedela si ze je tu covid vedela si ze sa stretava s ludmi a vpustila si ju ku vam...mozno si nechcela, ale ze mas slabe hranice je zase len tvoj problem! ak by nebola pozitivna pravdepodobne by si na nu vobec nekricala a boli by ste nadalej kamosky, tak sa teraz nevyhovaraj. a prijmy cast svojej zodpovednosti za to co sa deje....
No tak podľa mňa je to bezpochyby najmä sestrina chyba. Autorka ju síce pustila na návštevu, ale sestra vedela, že sa CÍTI ZLE. Ktorý človek sa bez upozornenia trepe k niekomu na návštevu, keď sa cíti zle? To som si nedovolila ani dávno pred koronou. Keby sestre nič nebolo a nakazila ich nechtiac, je to smola a áno, rovnakým dielom aj autorkina vina. Ale sestra sa k nim vybrala s príznakmi a to teda nie je nakazenie neúmyselne 🤦 je úplne jedno, čím ich nakazila, či už je to korona, chrípka, zápal priedušiek alebo obyčajná nádcha, sestra vedela, že jej niečo je a vedome sa vybrala na návštevu. Toto mňa vytáča do vývrtky aj bez korony. Akože fakt si ľudia myslia, že je na ich sople niekto zvedavý?
ja tomu asi nerozumiem. Ona príde a s pištolou v ruke ťa donúti jej otvoriť a následne objíma deti? Šak zatrhnem návštevy a nazdar,
Ahoj, a prečo si jej dovolila k vám chodiť keď ma rizikovú prácu a ako píšeš správa sa nezodpovedne vo vzťahu ku Covidu? Prečo si ju pustila? Teraz je už neskoro plakať.... Už len po prejdení choroby treba začať dodržiavať pravidlá o nenavštevovani sa.
Alebo ešte jeden nápad mám. Čo tak jej nabaliť choré deti nech sa stará keď zapríčinila? Možno pochopí že také lážo plážo to nie je....
Teraz som čítala že to mama spackala. Tak môžete čakať ešte horšiu nádielku, že bude chorá aj mama. No pekne to sestra zariadila, len čo je pravda. A predpokladám že covid už má potvrdený a aj tvoje deti....
Autorka, chapem Ta, musis sa citit strasne...v sobotu zacalo syna skriabat v hrdle, boli tu nasi po 5 mesiacoch, prvy raz pozriet nase najmladsie babo. Kukali sa na nas ako na divnych, ked som detom zakazala sa objimat a mali aspon jednorazove ruska. V nedelu uz mal teploty, objednala som ho na PCR test, medzitym dostala horucky dcera a mna priserne zacalo boliet hrdlo, vcera prisli vysledky, ze je negativny, ja mam od vcera brutalne bolesti svalov, tecie mi z oci, kaslem. V noci mal horucky 4 mesacny syncek a manzel ockovany je chory tiez. Korona nekorona, aj ked je syn negativny, nedovolila by som si ist nikam s nadchou ani kaslom a zvysenou teplotou na navstevu. O 3 tyzdne aj tak davam robit protilatky. Je to hnus, aj toto, co mame. A to syn chodil do skoly s respiratorom, jedine, kedy ho nemal, bol obed v jedalni a desiata. Ostatne deti tam s latkovymi ruskami pod nosom. Bol prvy chory, takze to doniesol zo skoly. Nasi prisli napriek tomu, ze som im spomenula, ze mi hovoril, ze ho skriabe hrdlo a este sa tvarili, ze naco ruska. A ja som trpla, kym neprisiel vysledok synovi a stale si ista nie som, ci to naozaj nie je covid. Lebo co ak...a presne to teraz zazivam, chora som sama, 3 deti v horuckach, muz home office na Ibalgine. A to rok sme sa uspesne chranili. Na Vianoce bola babina u svokrovcov, ja som bola cerstvo po porode, takze navsteve sme sa vyhli. A ona po tom "prechladla" a z prechladnutia bol samozrejme covid. Ale vsak "len" sople. Nastastie to zvladla dobre a nik dalsi sa nenakazil. Ale aj tak. A este sa ma svokrovci pytaju, ze naco PCR test, ved nikde nechodite, to len prechladol. No z prechladnutia nie je chora cela rodina. Tak rok tu zuri pandemia a ze naco test. Rozum mi stoji niekedy, fakt. A potom take vitazoslavne, ved sme tai to hovorili, mate daco ine. No chbala Bohu, aj to je na houby, ked horuckuje 4 mesacne tyzden po ockovani 🙄🤨
My mame teraz tiez tri pripady v rodine, s jednou pozitivnou osobou aj byvame, ale nedavame nikomu za vinu, ze ju nakazil. S muzom nikam nechodime ako je korona, svokra sa nakazila, tak co uz. Sedi si sama v svojej casti domu, my tiez sami v druhej casti a cakame na koniec karanteny. Hlavne, ze nas nenakazila. Keby som mala v rodine nezodpovednu osobu ako je tvoja sestra, tak by som ju k nam do domacnosti ani nevpustila. Ozaj sa s nikym nestretavame ako je korona, uz iba na ockovanie cakame.
Tiez mame dve male deti, takze u nas plati zakaz navstev 🙂 ..vsetci to respektuju, volame si a je to v pohode 🙂 .. na vsetkom sa dadohodnut ;)
Si plne v prave. A mas rpavo sa hnevat. Ja som mala take stavy v januari, ked som vlastnejs estre treskala s nervami telefon, lebo ona silou mocou chcela ist k nasej mame a ja som na nu tlacila, nech sa idu aspon otestovat predtym...Sestra mala tiez fazu popierania. MAs pravo sa hnevat, si v prave, mama sa myli. A naozaj je rozdiel byt doma v karantene s netflixom a cajom a zavreta so skolopovinymi detmi. Drzim palce na lahky priebeh.
@thoughtfulweirdo presne, rozhodne toto je hnusne nezodpovedne, ist chory niekam na navstevu a vsetkych vyobjimat, covid necovid...toto ja nepochopim.
Ja som normalne v soku, sestra sa nanominuje (je irelevantne ci jej otvorila matka autorky, jej dieta alebo ona sama) chora k druhej sestre s detmi, vsetkych nakazi a tu dostane sprsku, ako je autorka blba, ze sestru pustila. A vy ste akoze uplne vsetky v poriadku?
Paneboze zeny, vy aj citajte co autorka pise. Stale si meliete svoje.
Autorka uplne ta chapem, mas pravo byt nasrata, to ze tvoja mama ma dvojaky meter je asi v kazdej rodine. K tvojej sestre len tolko ze je to velmi sebecky clovek.
Autorka co to tu trepeš a viníš sestru z nezodpovednosti. Opakuješ ze si jej neotvorila dvere lebo si bola v obchode. Ved ty si dovolila pravidelne aby ku vam chodila. Len teraz bola nahoda ze prisla ked si bola v obchode.
Je zakaz navstev a ty sup deti k mame, pravidelne sestra k tebe. Nuž nedodrzala si opatrenia (TY) tak ste sa nakazili sama si z to mozes.
Moj syn sa narodil prave na zaciatku korony, teraz ma uz vyse roka a dodnes ho naživo nevideli ani moji surodenci ani muzovi surodenci.
Pchal sa sem nastastie len jeden z nich a povedali sme nie.
Moja mama ho videla v lete ked boli miernejsie opatrenia 2x a odvtedy tiez nie. Uz len cakame kedy po ockovani vsetkych budeme sa moct stretnut. Ako si si zariadila tak teraz mas.
A tiez do obchodov normalne stale chodim aj vsetko co je NUTNE vybavit osobne idem v pohode, zase extremne sa nebojim. Aj muz denne chodi do prace lebo musime z niecoho zit.
Ale navstevy su teda isto neni nutne pre nas.
Pošli sestru do prdele... fakt ešte teraz je ona chúďatko. Ešte aby si jej caj šla varit. Že si vybuchla preto sa netráp. Plne ta chapem a sestra je nezodpovedná. My mamy mame inu zodpovednosť a hlavne si uvedomujeme čo nás čaká pri chorobe... títo slobodní bezdetni jedinci toto pochopia ( možno ) neskôr. Skoro sa vyliecte. Netráp sa už preto. A kašli na ňu nezmeníš ju.

@cickamon aj zhorsovanie vztahov je vinna oboch stran...mama vzdy drzi mojej sestre stranu, nech urobi cokolvek....ked to cokolvek urobim ja,hned je zle. Aspon tu by som ale cakala, ze mama mozno povie: nechod teraz k nim,behas kade tade, maju deti, potrebuju chodit do skoly...ale nie....mama ju ma za uboziatko, hoci dlho bola sestra hrdinka,xe pozitibnym.myslenim sa vyhnes covidu a vsetci to tu len manipuluju a ine extremne sproste nazory, preto bola pre mna a monu rodinu "nebezpecna" s tymto pristupom....
ale uz to tu bolo pisane, je to dosledkom nadich vztahov, mamkin dvojaky meter...