Sestra nakazila moju rodinu Covidom-19
Ja viem,ze covid rozdeluje v nazoroch spolocnost, ale snad ma pochopia aspon matky, co zazivaju nieco ako ja.Bola som 5 rokov na materskej,hned na to prisiel covid,cize do prace som sa popri tom,ako su vkuse deti doma nedostala.Snazime sa chranit,neohrozovat clenov rodiny, dodrziavat opatrenia.Moja sestra,teta mojich deti ma pracu,kde aj napriek covidu denne chodi a navstevuje mnoho ludi.Jej nazor na covid je z mojho pohladu nezodpovedny,ma to v pazi,vsetci vraj prehaname.Moju doveru si neziskala.Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti.Vsetko by bolo ok,ale teraz je POZITIVNA a bola chora uz cez vikend,ked zase prisla k nam.Nikto nechape moje nervy a zufalost,ze zase budem 2 tyzdne doma zatvorena ucit deti.Sestra zije sama,covid je pre nu dovolenka s knihou v ruke a v posteli,ale ja ci mam horucky, ci som nespala sa staram o deti ( uz chore) a rodinu...A teraz problem v rodine, v navale zufalstva som jej vynadala,ze je pre mna nezodpovedna sebecka osoba, a uuuz som ja ta zla, lebo ona nemoze za to,ze je pozitivna.Ale moze za to,ze chodi k nam !!! Som uz vycerpana zeny.
"Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti."
"ale riziko, ked pride sestra,kt.vobec nepotrebujeme, zial,take su vztahy, tak to ma stve....Nerespektuje to, vravela som jej to mnohokrat."
s toho som pochopila, že chodieva KU VAM, píšeš že stále navštevuje tvoju rodinu.
A ak som to zle pochopila a si to aj myslela tak, že chodieva KU MAME (a nie ku vám) tak to už absolútne nechápem, načo tam dávaš deti, keď vieš že tam chodí človek čo sa v práci stretáva s XXX ľuďmi a je nezodpovedný. Však nezodpovedná si v prvom rade ty, ty máš zodpovednosť za svoje deti, tie deti tam nemali byť ani keby tam sestra nechodila a nie ešte keď vieš že tam chodí a dáš ich tam.
Nezvaľuj to stále na sestru (mne je jasné, že aj jej chovanie je nezodpovedné), veď mama ti doviedla syna domov. Ja keby sestra neprišla ku vám do bytu, tak nakaziť chlapca mohla ja u starkých, kde ako píšeš chodí a ty tam aj tak dieťa dávaš.
Ako si si zariadila tak máš. Keď to dieťa dávaš na "na návštevy" kde chodí sestra, tak s tým musíš rátať, že sa tam nakazí a tie teraz svoju vinu hádzať na sestru.
Jedine zrazu píšeš že tam sestra chodila "poza tvoj chrbát" a predtým zase píšeš že vieš že tam chodila, raz píšeš tak a raz tak.
@alby2014 áno presne preto nemala AUTORKA dať dieťa k starkým, kde chodí nezodpovedná osoplená sestra.
Ja nevravím že sestra je bez viny tá je naozaj nezospovedná, ale zodpovednosť za to že ochoreli je na autorke a ona stále len hľadá vinníka inde. Nevie sa pozrieť na seba a zobrať zodpovednosť. Zákaz zbytočných návštev je vládne nariadenie a nie článok v novom čase na srandu.
No to moze byt rada ze neni moja sestra,ta by si vypocula a uz v zivote ku mne neprisla. Dobre si spravila,nemas sa za co ospravedlnovat. Covid moze a nemusi byt nebezpecny,to nemoze vediet. A vedome niekoho ohrozovat,ja by som ju v klude aj udala🤣🤣si zapamata ze pozitivna ma byt doma a nie vyobijmat celu moju rodinu
@blunka ok, tka takto vacsi podiel viny ma urcite autorkina sestra, lebo kym ona porusila max. zakaz navstev, jej sestra porusila zakaz navstev, mozno aj karantenu, plus zakladny chochmes, ze ani nachcipana nikam nechodim ...a nie len, ked je pandemia Covidu. A ano, autorka sa ma pravo hnevat a keby to bola moja sestra, tak ja viem tak ziapat, ze by ohluchla aj cez telefon.
Ok, ked je človek chorý/prechladnutý má byť doma a nechodiť kade tade, to je pravda. Ale toto co sa tu deje(vseobecne , nie len v rodine autorky) to obviňovanie,ukazovanie prstom, ničenie si vzťahov, toto je podľa mna tisíckrát horšie ako nejaká korona.
Zbytočne sa tu zamýšľame keď nikto z nich nemá pcr zatiaľ hotový....či má? Lebo na toto si mi neodpovedala.
Mnohé tu vinite autorku, že si je vlastne sama za to môže, lebo dala deti k mame na chvíľu čo potrebovala. Ale to že dceruska čo sa nechráni a chodi akoby sa nechumelilo a keď už citi, že nie je fit a ešte ide nakaziť vlastnú mamu.... akoze ta mama je aj autorkina mama... to vás nejak netrapi. Sestra je bezohľadný sebec - a nech sa aj zničia vztahy. Čo ju ma autorka ofukovat keď jej rodine a mame toto vedome urobila? A možno zničila zdravie- a to je rozhodne dôležitejšie. Pre toto sebectvo ľudí sa ničia vztahy.
citam vsetko,co pisete a snazim sa zobrat si zo vsetkeho nieco...lebo ma toto velmi trapi....
Ked prisiel covid, tak som ja zatiahla rucnu brzdu pre celu rodinu, samozrejme,ze sa to nikomu nepacilo, chranili sme seba,aj rodinu. Sestra, ako som uz spominala,prudko v pazi,rusko nosila ako gumicku vo vlasoch, zdielala clanky o tom,ako nikto nie je na ventilacii, vesela dokvitla k nasej 85 rocnej babke, sak cooooo a podobne....
Cez Vianoce, ked sa to tu prudko zmenilo, som este viac pritvrdila.
Uznavam jednu vec, co asi pochopia len matky ,kt.su non-stop doma s detmi, ucia sa s nimi,varia, popri tom muz pracuje v inej izbe, no,len si na to spomenme,asi nikomu nebolo lahko posledne 4 mesiace, my sme boli len doma, od 15.decembra do 12.aprila..... Naskytla sa prilezitost, ze otestovana moja mama zoberie deti k nej na jeden den, uz sme to vsetci psychicky potrebovali a kdeze sme boli len doma, boli sme ok. Mame som povedala, ze pre bezpecnost ju prosim (ano,pekne som jej povedala) aby sestra, kt.mala aj noveho frajera a bola v uplne inej bubline,v jeho rodine, nesla k mame,ked su tam deti. Viete, co ma cakala,ked som poobede po deti prisla? !!!!!!!!!! ????????????????? U mami sedkala moja sestra a z obyvacky vybehla mamina kamoska !!!!!!!!!!! taky cirkus,aky som tam vtedy narobila bolo pocut aj na prve poschodie panelaku, mesiac sme sa nerozpravali a jasne som im povedala,ze toto uz prepiskli. Ze ma nezaujima ich nazor na covid,ale s mojou rodinou to dodrziavat budu,inak deti neuvidia.
A vidite, co riesime dnes ?!!!!!!!!! to iste, to iste.... Moja matka, chce byt s vnucatami,ale prave sa od nich odstavila a nepomaha ani to,ked im razne ,alebo pekne poviem. Niekto tu pisal,ze stale pisem inak...prepacte, snazim sa reagovat na vase prispevky, mozno vznika nedorozumenie.....ale ja sestru nepustam k nam, nevolam ju, vyhybame sa,proste ju pusti takto moja mama,ked moje deti 2-3x boli takto u mamy....a povedali mi to doma.
sestra je pozitivna - PCR
moja mama je chora, horucky, kasel, unava
ak ostaneme chori my, nam nema kto z rodiny urobit nakup, svokra invalid, otec sa boji,ak dostane covid,je po nom... sestra domka, mama domka...babka 85 rokov
ak ostaneme chori,alebo len v karantene
- moj muz je zivnostnik,ak pracu neurobi, nezarobi,je to nas jediny prijem
- deti chore drzim dnu, dost,ze 4 mesiace boli bez kamaratov, teraz zase vysvetlujem, ze nepojdu nikam
- ja ...obcas som tu aj ja...moja psychika zle, frustrovana,unavena, dokola to iste....ale konecne som mala mat pohovor do prace v stredu, volali mi dnes.... zaujima to tuto moju sestru ? co sposobila.... ? ci ,vlastne ja som si to sposobila,ako pisete
- a to ani nehovorim o tom,ako to fyzicky chori dame, uz muzovi stupa teplota od obeda
@danim a to este dodam,ze mama ,sa v prvej vlne ockovania mohal dat v praci ako kriticka infrastruktura ockovat PFIZEROM...ale ona to ako jedina v praci odmietla,lebo ju nahuckala sestra svojimi nazormi !!!
Kľudne mohla vás všetkých nakaziť vaša mama. Tvoja sestra sa to dozvedela ako prvá lebo bola na teste.
Nechapem odkiaľ berieš tu istotu ze práve sestra je ta ktorá to k vám doniesla.
Okrem toho píšeš ze deti chodia do školy. Mohli to byť teda kľudne i oni.
@lenkakravcova moja mama je uz mesiac doma z prace, pravidelne sa testuje a nikam nechodi. Deti to zo skoly mohli doniest, ale nie sestre, ta bola s nimi cez vikend a deti mi ochoreli teraz v stredu
Ani ma to neprekvapuje 🙈 och. Plne ti rozumiem. Pozri už to nezmeníš. Nech sa oni starajú o seba a ty si opatruj rodinku. Veľmi ti držím palce nech ste rýchlo fit. Ich pusti z hlavy, lebo ti to len uberá energiu. Velmi tebe a tvojej rodinke držím palce nech ste rýchlo fit🍀
O nákup a čokoľvek popros kamarátov, nech ti donesú pred dvere. Určite Vám pomozu. Pripadne aj smeti aby vyhodili ak bývate v cinziaku..že dáš pred dvere.
@danim velmi pekne dakujem,mas pravdu,uz sa tym nejdem zaoberat...citim sa,ako ked stavias rok zo zapaliek Eiffelovku a potom ti ju niekto sfukne a je mu to jedno...
@viktorka48 ja chapem,co chces povedat,ale nestoja prave vztahy aj na vzajomnom respektovani toho,ze sme rozdielni a mame rzdielne nazory? a potom by uz bolo jedno,ci na koronu,...
@viktorka48 ze ohrozeni zomru prirodzenou smrtou je nizsia. A my sme v kontakte kazdy den. Da sa volat, skypovat. Nikto netvrdi ze cely rok sa treba izolovat ale.ked je okolo vela chorych tak radsej na tu navstevu nejdem
@viktorka48 neviem ako to mas ty vo vztahoch, ale ja napriklad ak nie som respektovana z druhej strany a niekto si hlava nehlava presadzuje egoisticky svoje, tak take vztahy asi udrziavam nema velky zmysel, aj keby islo o rodinu. A vztahy su dolezite, ale nie vsetky a bez rozdielu.
Je pozitivna ona, vy ešte nemáte ani potvrdene ze ste nakazeni ak dobre chápem... a už sa tu rozčuľuješ. A ak sa chová nezodpovedne, mala si zatrhnúť jej návštevy kd začiarknutie covidu a nestretavať sa celý rok a pol pomaly a všetky ďalšie roky koli covidu. Vy máte medzi sebou určite niečo iné, ako len rozdielne názory na covid
@viktorka48 ale to je ich problem. Kazdy nech sa zariadi ako uzna za vhodne. Ked.niekto.nechce aby k nemu chodili navstevy treba to respektovat.

@blunka ako to mozes napusat,ze pravidelne som sestru pustala k nam....ved citaj
od zaciatku pandemie som prisna na toto , moje deti zaci moju mamu navstevovat po polroku, ked ostala izolovana doma a tam zacala piza moj chrbat chodit sestra....