icon

Sestra nakazila moju rodinu Covidom-19

30. apr 2021

Ja viem,ze covid rozdeluje v nazoroch spolocnost, ale snad ma pochopia aspon matky, co zazivaju nieco ako ja.Bola som 5 rokov na materskej,hned na to prisiel covid,cize do prace som sa popri tom,ako su vkuse deti doma nedostala.Snazime sa chranit,neohrozovat clenov rodiny, dodrziavat opatrenia.Moja sestra,teta mojich deti ma pracu,kde aj napriek covidu denne chodi a navstevuje mnoho ludi.Jej nazor na covid je z mojho pohladu nezodpovedny,ma to v pazi,vsetci vraj prehaname.Moju doveru si neziskala.Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti.Vsetko by bolo ok,ale teraz je POZITIVNA a bola chora uz cez vikend,ked zase prisla k nam.Nikto nechape moje nervy a zufalost,ze zase budem 2 tyzdne doma zatvorena ucit deti.Sestra zije sama,covid je pre nu dovolenka s knihou v ruke a v posteli,ale ja ci mam horucky, ci som nespala sa staram o deti ( uz chore) a rodinu...A teraz problem v rodine, v navale zufalstva som jej vynadala,ze je pre mna nezodpovedna sebecka osoba, a uuuz som ja ta zla, lebo ona nemoze za to,ze je pozitivna.Ale moze za to,ze chodi k nam !!! Som uz vycerpana zeny.

makova333
30. apr 2021

@viktorka48 skus citat s porozumenim

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
30. apr 2021

@viktorka48 aj inde v zahranici su opatrenia, nikde si ludia nerobia co chcu

mima172
30. apr 2021

My sme mali kovid všetci (ja, manžel, 11m dcérka) a môj názor to nezmenilo, tj určite to nie je hodne tohto divadla okolo. Vzbudiť strach v ľuďoch je cieľom médií, politikov atď, no načo? Aby sa rozdelili rodiny, nestretavali priatelia, vznikali hádky...
Nemala som lahky priebeh, dávala som sa dokopy mesiac, no aj tak tvrdím, že je to cele nafúknuté a prehnané. Hlavne no stress a nepokaz si so segrou vzťah pre nieco takéto 😉 Bola by si na ňu taka naštvaná aj keby vám "prinesie" angínu, chrípku, či čokoľvek iné? 🙂

xima
30. apr 2021

@viktorka48 @makova333 dala dobre prirovnanie, skoda ze nechápeš. Tak ako si normalny,zodpovedny clovek nesadne ozraty za volant, tak normalny, zodpovedny clovek nepojde chory kade tade po návštevách. Kapišto?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
alby2014
30. apr 2021

@viktorka48 tak rob co chces...nemusis nas o tom informovat,ani presviedcat.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
xima
30. apr 2021

@viktorka48 jej sestra bola chorá ked prisla na návštevu. A toľko sa rozčuľovat ako ty je tiež škodlivé pre človeka 😉

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
alby2014
30. apr 2021

@viktorka48 nerozculujes, trollovia ma neirituju. Inak ja som plne ockovana, nemusim sa uz testovat a aj rodina sme ockovani a stretavame sa uz bez stresu. A ano opatrenia som dodrziavala, lebo som videla ako okolo mna umieraju moji blizkym ludia, co tu este mohli byt..

autor
30. apr 2021

@mima172 bola, lebo chory cloveknema co chodit po navstevach,aj ked ma anginu....presne pre rovnake dovody, ze ostaneme doma, zatvoreni,chori,bez prijmu ,uciaci deti....takze ak premenujem tuto temu,ze: sestra nakazila moju rodinu anginou,....budete mat iny nazor ? :D

xima
30. apr 2021

@viktorka48 ak takto u teba vyzera zábava tak ok 😄

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
30. apr 2021

inak, my nie sme mentalne izolovani, len dodrziavame,co treba...prave pre tu solidaritu,kvoli tym,co lezia na JISkach,kvoli tym,co maju ine choroby a podobne. Ideme na cerstvy vzduch, aj do obchodu musim obcas ist, aj so susedou sa na ulici porozpravam,ked mame ruska aodstup , ale netrasiem sa strachom....a robime to hlavne preto,aby sa situaciu ukludnila a deti mohli byt v skole....to je vyznam, nie prinos sesestry,ktora tu sedi ,cumi do mobilu,ani sa s nimi nehra a este nas nakazi.....

autor
30. apr 2021

obcas mam taky pocit, ze tieto odvazne zeny,co sa smeju z nas hysteriek su preto take odvazne,lebo niekde v podvedomi si uvedomuju,ze nas,zodpovednych je dost na to,aby sme ich ochranili....

alby2014
30. apr 2021

@viktorka48 ano, ratam s tym, ockovala som sa aj 11 rokov na chripku kazdy rok. Jedna injekcia, za to, ze deti budu v skolach, budeme normalne cestovat, budu otvorene plavarne, pojdem zas lyzovat etc. Je podla mna good deal.

mima172
30. apr 2021

Áno budem, lebo podľa mňa je angína horšia a najmä človek s angínou na návštevu nechodí, lebo sa cíti fakt blbo 🙂 Ja som sa prvé dni korony cítila úplne fit a anilen mi nenapadlo, že mám koronu, čiže som normálne fungovala. Izolovala som sa akonáhle som vedela, že som bola v kontakte s pozitívnym človekom. Predpokladám, že Vaša sestra u Vás nebola s vedomím, že má koronu alebo áno?

slavaf
30. apr 2021

Áno, tu nejde iba o to, že to bol covid, aj keby to bolo čokoľvek iné, bola by som naštvatá. Moja mama, napríklad, takmer zomrela, pretože kolegyňa chorá stále chodila do práce, lebo veď peniaze. Mama skončila na JISke, ledva ju zachránili. To, že ona prišla chorobou o peniaze, čo teda nie je to najdôležitejšie, ale vezmem rovnaký meter, to tej jej podarenej kolegyni ani nenapadlo. Takže trochu ohľadu na iných by tejto spoločnosti naozaj neuškodilo.

autor
30. apr 2021

@mima172 podla mna inteligentnemu cloveku, kt.vnima,ze je tu rok pandemia musi stacit na to, aby chranil inych vedomie, ze - citim sa zle a pracujem denne s cudzimi ludmi.... -je tu velka sanca

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
mima172
30. apr 2021

Pozri, zjavne sa ti páčia len názory, s ktorými súhlasíš 😉 Píšeš, že ide o sestru, čiže nerozumiem, keď sa tejto "pandémie" tak bojíš, prečo si sestre nepovedala už dávno, že si neželáš osobný kontakt, pokým táto hroooozna pliaga neodíde?
My sme napr boli stále doma, muž na PN a v tom mu volal brat, že sa cíti zle a ešte, že ho veľmi seklo v chrbte a nemá sa ako dostať k lekárke. Muž samozrejme skočil do auta a brata zaviezol. Tak sme od neho dostali koronu a vieš čo? Zaviezol by ho znova, lebo je to brat a vôbec sa za neho nato nehneváme. Každý soplik a teplotou 37,1 nemusíme považovať hneď za hrôzostrašný kovid 🤭🙂
PS: život je krátky a radšej sa budem s rodinou a priateľmi stretávať ako sedieť doma v rohu a baaaaať sa toho hrozneho strašiaka 🙂

gabika128
30. apr 2021

@viktorka48 ty sa tu teda riadne odbavuješ 😅😅 neviem komu teda táto pandémia lezie na mozog viac. 🤷‍♀️