icon

Sestra navrhuje, aby jej syn u mňa býval. Som sebecká?

20. sep 2026

Dobrý deň.
Bývam sama v rodičovskom dome, miesta je tu dosť. Sestra sa ma teraz spýtala, či by u mňa nemohol na pár mesiacov zostať jej 26-ročný syn, kým si nájde niečo nové. Zdvihli mu nájom a momentálne sa mu nič rozumné nedarí nájsť.
Lenže ja som už roky zvyknutá bývať sama a úprimne sa mi do toho veľmi nechce. Najviac sa bojím toho, že z pár mesiacov bude nakoniec pol roka alebo rok a potom už bude blbé povedať, že stačilo.
Som sebecká, keď ho k sebe nechcem, hoci mám v dome voľnú izbu?

Strana
z4
anonym_a4ea8e
20. sep 2026

@anonym_autor sorry, ale rovnaký nárok tam ma bývať tvoja sestra, alebo jej syn, ako ty. Sa nehanbis?

lenka7477
20. sep 2026

Ak Ti bude prispievať a stanovíte si pravidlá ... nemala by som problém

anonym_c12601
20. sep 2026

Dom je v tvojom osobnom vlastnictve alebo tam ma sestra nejaky podiel?

anonym_d819ea
20. sep 2026

rodicovsky dom je len tvoj alebo je sestra spoluvlastnik? ak je spoluvlastnik nemas na vyber ma tam sestra a jej syn rovnake pravo byvat, takysto ti tam sestra moze kedykolvek dat podnajomnika. Ak je len tvoj tak ho tam vziat nemusis

anonym_069c0b
20. sep 2026
@anonym_a4ea8e

@anonym_autor sorry, ale rovnaký nárok tam ma bývať tvoja sestra, alebo jej syn, ako ty. Sa nehanbis?

@anonym_a4ea8e na to si ako prišla ? Možno to majú už vyriešené, a tá jedna sestra je jedinou vlastníčkou rodičovského domu.

biba_18
20. sep 2026

aj keby bol dom iba tvoj - nechcela by som takú tetu ktorá by mi v núdzi nepomohla 😔
lebo on je zvyknutá žiť sama…
tebe by to nebolo blbé? ako by si sa pozerala na to decko, ako by si sa s ním bavila o živote na rodinných stretnutiach? no čo jurko, ako sa ti žije pod mostom? alebo v tej malej garsonke za 800€? nevychádza ti z platu? sere to pes..
normálne ma tá predstava nasrdila…
😏

0silvia0
20. sep 2026

@anonym_autor ak by ma o to sestra poziadala, velmi rada by som synovca prichylila, my mame dobre vztahy a synovcov a netere mam rada.
Ale to zalezi na vasich vztahoch.

anonym_b6229a
20. sep 2026

Ak si jediný majiteľ domu, tak nie. Len, aby ťa potom nechceli vyštvať z domu. Jej syn može ísť bývať k tvojej sestre, teda k svojim rodičom.

autor
20. sep 2026
@anonym_a4ea8e

@anonym_a4ea8e My sme si dom vysporiadali, ja som ju vyplatila - zabudla som to uviesť.

anonym_9c291f
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_a4ea8e My sme si dom vysporiadali, ja som ju vyplatila - zabudla som to uviesť.

@anonym_autor prečo potom mladík nejde k matke?

biba_18
20. sep 2026

u mňa žila kamoška - cudzí človek - tri mesiace, keď sa vrátila zo zahraničia, kým si vybavila ubytko… 😏

ivik4
20. sep 2026

Neviem, ja by som pomohla na dohodnuty cas. Napriklad 3 mesiace . Moja mamina tiez takto pomohla synovi svojej sestry kvoli praci. Ale ak nechces tak co, je to ozaj len tvoja vec

anonym_d819ea
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak to mate vysppriadane nemusis ho vziat, zvaz ale ci ti par mesiacov stoji za pokazenie vztahov so sestrou, ty si ale synovca poznas, ty vies ci sa bude chciet ppstavit na vlastne nohy alebo zneuzit sityaciu

anonym_196051
20. sep 2026

A prečo nejde bývať k tvojej sestre, teda jeho mame (rodičom)? Veď keby ja potrebujem na chvíľku bývanie, tak najprv rátam s vlastnými rodičmi a to by fskt muselo byt niečo vážne, aby odmietli a musela by som žiadať tetu.

maca1984
20. sep 2026

Ja ti napíšem za seba - som tak extrémne zvyknutá na náš priestor, naše súkromie ... bývala u nás 3 týždne kamarátka po odchode od manžela. Ale tie 3 týždne sme si dohodli. ( nevyhodili by sme ju samozrejme )
Ale neviem koľko by som " zvládla " 😃
Ak to máte majetkovo vysporiadané,tak je to čisto len tvoja vec, tvoje rozhodnutie. Ty vieš aké máte rodinné vzťahy a čo bude odmietnutie znamenať, či prípadná dohoda napr.pol roka potom nebude že rok, dva, tri.

vler
20. sep 2026

@anonym_autor pomohla by som, ale nie s takou neurcitou dohodou ze na " par" mesiacov. To moze byt 3 aj 7 pre niekoho. Ked uz, sadnite si vsetci traja spolu a nastav si jasne pravidla dokedy moze synovec ostat a tiez pravidla pouzivania inych spolocnych priestorov, vodenia si kamosov atd

anonym_23c9d1
20. sep 2026

Ja ta chapem. Ja aj keby som neviem ake problemy mala, nikdy by som neziadala byvat u niekoho. Proste by mi to bolo extremne blbe niekomu narusat sukromie. A ani by som svoje dieta takto nepodsuvala, to by mi bolo uz duplom blbe. Preco sa sestrin syn nenastahuje spat k svojej mamicke? Nepochopim.
Nerozumiem, preco ty by si mala znasat ich problemy. Jej syn je dospely, nech si to zariadi nejak, nech financne pomoze jeho mama, alebo ako som spominala, nech si ho k sebe sama nastahuje

biba_18
20. sep 2026
@anonym_23c9d1

Ja ta chapem. Ja aj keby som neviem ake problemy mala, nikdy by som neziadala byvat u niekoho. Proste by mi to bolo extremne blbe niekomu narusat sukromie. A ani by som svoje dieta takto nepodsuvala, to by mi bolo uz duplom blbe. Preco sa sestrin syn nenastahuje spat k svojej mamicke? Nepochopim.
Nerozumiem, preco ty by si mala znasat ich problemy. Jej syn je dospely, nech si to zariadi nejak, nech financne pomoze jeho mama, alebo ako som spominala, nech si ho k sebe sama nastahuje

@anonym_23c9d1 možno preto že by sa vrátil do izby k mladšiemu súrodencovi a teta býva sama v x-izbovom dome? napr. preto…

anonym_f087ad
20. sep 2026

Komu chceš pomôcť ak nie rodine?

anonym_23c9d1
20. sep 2026
@biba_18

@anonym_23c9d1 možno preto že by sa vrátil do izby k mladšiemu súrodencovi a teta býva sama v x-izbovom dome? napr. preto…

@biba_18 a? Ma svojich rodicov a ma kam sa vratit. Teta s tym nema nic. Teta neni hotel

biba_18
20. sep 2026
@anonym_23c9d1

@biba_18 a? Ma svojich rodicov a ma kam sa vratit. Teta s tym nema nic. Teta neni hotel

@anonym_23c9d1 ty máš zjavne dobré vzťahy v rodine…

anonym_90da38
20. sep 2026

pomohla by som ale na ohraniceny cas a za derovych podmienok (prispievanie atd

anonym_196051
20. sep 2026
@biba_18

@biba_18 Ale v prvom rade ten syn má svojich rodičov a keď je v núdzi, tak by sa mal obrátiť na nich. Nehovoriac o tom, že bývanie sa dnes dá nájsť aj ako samostatná izba v zdieľanom byte. Ma 26, takže mal by niečo prekusnúť a nie sa dotrepať k tete, kde to asi očakáva zadarmo…

anonym_23c9d1
20. sep 2026
@biba_18

@anonym_23c9d1 ty máš zjavne dobré vzťahy v rodine…

@biba_18 mame vyborne. Este nieco?

0silvia0
20. sep 2026
@anonym_196051

@biba_18 Ale v prvom rade ten syn má svojich rodičov a keď je v núdzi, tak by sa mal obrátiť na nich. Nehovoriac o tom, že bývanie sa dnes dá nájsť aj ako samostatná izba v zdieľanom byte. Ma 26, takže mal by niečo prekusnúť a nie sa dotrepať k tete, kde to asi očakáva zadarmo…

@anonym_196051 no to by mohla autorka objasnit, preco synovec nejde k rodicom, myslim, ze je to v tomto pripade dost dolezite.

anonym_fcd590
20. sep 2026

Je nejaky vazny dovod, preco nemoze ist byvat k rodicom? Oni su v jednoizbaku, ci? Byvaju niekde v zapadnutej dedine a Ty v meste, ze ma chalan u Teba sancu na dobru robotu a dat sa dokopy?
Podla toho by som sa riadila. Neodmietla by som sestre pomoc, ak by ma to vyrazne a vazne neobmedzovalo (alebo moju rodinu) a ak to inak nevedia riesit. Ak ma situacia aj ine riesenie alebo je synovec pohodlny, lenivy ci problemovy, asi by som na to neprikyvla.

biba_18
20. sep 2026
@anonym_196051

@anonym_196051 veď sa zjavne obrátil - a keďže doma by boli ako sardinky, je len logické že je lepšie aby nebol v detskej s mladším súrodencom ale u tety v samostatnej izbe… veď to sa vôbec nevylučuje…

biba_18
20. sep 2026
@anonym_23c9d1

@biba_18 mame vyborne. Este nieco?

@anonym_23c9d1 nemáte. to by si nepovedala synovcovi nech ide k mame…

anonym_196051
20. sep 2026
@biba_18

@anonym_196051 veď sa zjavne obrátil - a keďže doma by boli ako sardinky, je len logické že je lepšie aby nebol v detskej s mladším súrodencom ale u tety v samostatnej izbe… veď to sa vôbec nevylučuje…

@biba_18 Pokiaľ viem, autorka nikde nespomenula informáciu o tom, že synovec má ešte súrodenca a dokonca ani to, že sa vrátil. Treba čítať s porozumením a nedomýšlať si. Ona uverejnila dosť malo informácii a stále neodpovedala, prečo sa syn nevráti spať k matke.

biba_18
20. sep 2026
@anonym_196051

@biba_18 Pokiaľ viem, autorka nikde nespomenula informáciu o tom, že synovec má ešte súrodenca a dokonca ani to, že sa vrátil. Treba čítať s porozumením a nedomýšlať si. Ona uverejnila dosť malo informácii a stále neodpovedala, prečo sa syn nevráti spať k matke.

@anonym_196051 mám za to že nie sme retardované - a nechceme aby naše deti išli bývať k sestrám ak by mohli ísť bývať k nám, že…

Strana
z4