icon

Sestra nezvláda prácu a domácnosť. Ako jej pomôcť?

15. feb 2025

Je u mňa na návšteve sestra s deťmi, včera do noci sme sa rozprávali a napíšem v skratke o čo sa jedná...
Sestra má 30 rokov, dvoch chlapcov majú 4 a 6 rokov. Bývajú na východe kúpili si 3 izbový byt. Po RD sa zamestnala lenže nemá šťastie na prácu. Robila predavačku v Lidl na skrátený úväzok nestíhala to tempo. Potom robila v škôlke na kuchyni tam bol zlý kolektív a ľudia ju vyštvali. Potom sa zamestnala v škole na kuchyni tam tiež zlý kolektív zákerné ženy dali jej všetko vyžrať, rozkazovali jej dali jej robiť podradné práce. Je z toho nešťastná. Behom roka už vymenila 3 práce. Teraz je na úrade práce dala výpoveď lebo je vyčerpaná psychicky. Na celú domácnosť je sama, muž jej doma ani prstom nepohne. Jedine deťom sa venuje hrá sa s nimi stará sa o nich.
Často sa hádajú doma muž jej vynada že je neschopna že nič nevie. Ona je z toho v koncoch. Nevie čo má robiť kde sa zamestnať. Čo by ste jej poradili ak ste boli v podobnej situácii?

Strana
z5
simca06022011
16. feb 2025

Sestra musí popracovať na sebe. Nie je možné že všade je kolektív ktorý ju výštve a nezvláda ani skrátený pp... kde pracovala po skole?

profantova
16. feb 2025

Môže byť doma do 6 r. dieťaťa aj bez zdravotných ťažkostí, avšak bez príspevku...výhoda však je, že štát za ňu platí dôchodkové a roky sa jej počítajú...

andrea2667
16. feb 2025

@janickacrazy Robí sa to tzv. rýžákom, čo je ciroková kefa na konci rúčky od metly. Potom sa to stiahne takou gumenou stierkou, podobnou ako stierka na okná. Čo si čakala?

janickacrazy
16. feb 2025

@andrea2667 robila som v kuchyni, tam sme nič také nemali, umývala podlahu upratovačka normálne mopom a raz do týždňa sa robilo veľké upratovanie, vtedy išiel ten veľký vysávač, čo aj umýva aj dezinfikuje

0kristina0
16. feb 2025

Pracovala v lidli na skrateny uvazok a ona nic nestihala? Prepac ale tvoja sestra je bud leniva alebo neschopna.

autor
16. feb 2025

Volala som s ňou čítala aj komentáre a hovorí že kto nezažil ten nepochopí čo tam prežívala že to chápu len ženy čo bolo v tej istej situácii a nepraje nikomu aby prežíval takú šikanu v práci.

michelle567
16. feb 2025

Mne ešte napadlo nech si dorobi pomaturitne štúdium napr na pedagogickej a mohla by ísť robiť asistentku do školy alebo škôlky. Škoda že nemyslela skôr na to čo by išla robiť. Už to mohla mať aj dokončené popri rodicaku

tiika
16. feb 2025

“Taká skromná, dobrá duša to je, nikomu by neublížila.”
A toto keď ostatní odhalia (muž, kolektív v práci), tak ju začnú vyuzivat. Niektorí ľudia ako napr.tvoja sestra určite tipy priamo priťahujú.
Ak je na tom psychicky zle, mala by navštíviť nejakého psychológa, psychoterapeuta, ktorý by jej pomohol s asertivnejsou komunikáciou, vytvárať si hranice, držať si odstup, začať si samu seba viac vážiť.

nikaeli
16. feb 2025

Pracujem v školstve, kuchyňu - a vôbec všetky priestory školy upratujú a umývajú upratovačky. Kuchárky sa starajú o čistotu riadov a strojov, ktoré používajú pri práci. Čo sa týka prázdnin - všetci zamestnanci školy si počas prázdnin berú dovolenku alebo náhradné voľno. Ale (!) kuchárka je nepedagogický zamestnanec, má menej dovolenky ako učitelia a asistenti. Preto chodia počas prázdnin na pár dní do práce. Počítať s tým, že bude robiť v školskej kuchyni a bude mať počas prázdnin voľno? to veľakrát nemajú počas celých prázdnin ani učitelia. Drhnúť podlahu kefou? a ona si nevie otvoriť ústa? aj ja som introvert a ochotná kde komu pomôcť, ale odtiaľ potiaľ. Čítala si svoju náplň práce? bolo tam aj umývanie priestorov? ak nie, mala ísť hneď za svojou nadriadenou a informovať ju o tom.

zazka666
18. feb 2025

@martinagnidova si šikulka 😃

Strana
z5