Sestra odmieta nosiť syna k našim
Ahojte,
moji rodičia sú v koncoch s nervami.
Mám sestru, ktorá má 2 a polročného syna a odmieta ho nosiť domov.
Jej manžel sa s mojimi rodičmi pohádal. Vznikol tam totiž problém, že otec "nevedel" údajne o svojej exekúcii a napísali na neho dom, ktorý zdedili. Bolo to kvôli tomu, že ho chceli neskôr predať, ale oni už TP nemajú v SR. Exekúcii zaplatili oni. Teraz sú z toho samozrejme cirkusy, lebo naši im ju nemajú z čoho uhradiť.
Taktiež sa im nepáči ak rodičia napomenuli malého, oni ho totiž nenapomínajú.
Sestra raz za čas dôjde domov na 5 min., ale sa celkom odcudzila inak. Vzťah k rodičom takmer žiadny, bojím sa, že sa to bude stupňovať.
Mamu to trápi, ale ona má blbú povahu, neukáže to, skôr útočí a kydá na sestrinho manžela. Otca to pomaly zabíja, aj tak je vážne chorý. Malého zbožňoval.
Teraz sme v tom, že mi viacerí povedali, že údajne b malý ani nechce k babke.
Sestra žije na 160 km od nás.
Tiež si myslím že dieťa nepatrí do takejto atmosféry. Najprv by si to mali vydiskutovať. Ale určite to nebude za deň, ani za hodinu.
Tak oni mu prepíšu dom a on sa hnevá, že niečo musel zaplatiť? Akú má hodnotu dom a aká bola výška exekúcie?
@saslavka73 nie..ja som to pochopila,že zať zdedil dom a ten prepísal na svokra lebo bývali mimo SR..a exekútor mu na ten dom siahol..
@r_d ak ma dieta dva a pol roka a starkych ani poriadne nevidelo, tak je pravda, ze by sa ku nim aj balo ist, ved je to male dieta. Majetky su dost casto problemom v rodinach. Ale ak zat vyplatit exekuciu, tak preco je potom problem, ze mu oni prepisali dom, ved takto ostal dom aspon v rodine. Keby tu exekuciu nevyplatil, tak mozno ten dom uz ani nemaju....treba si vyriesit najskor tieto otazky a potom je mozne zacat budovat nanovo vztahy medzi sestrou a rodicmi a aj vztah ku dietatu...
@dominika6 Aha tak pardon.
No asi špekulovali a došpekulovali. Však to mohli na niekoho iného prepísať. A keby oco náhle zomrel? Píšeš, že je chorý. To je ich blbosť.
Nevidím nič na tom ze tam nechodí... Nie vždy sú vzťahy s rodinou ok, a len preto tam chodiť nasilu len za to že sú rodina no neviem neviem
Tiež si myslim, že sú dôvody adekvatne🤷🏻♀️ Stari rodičia sa majú vediet chovať.. problem je v nich a nie v sestre.. ani sa necudujem, ten do takého prostredia sestra nechce vodiť dieta
@r_d Akoze nemaju z coho uhradit? Nemozu sa dohodnout na mesacnych splatkach? Alebo si zobrat uver-vyplatit ich a splacat ho banke? Mama nema co kydat na jej manzela, ved oni kvoli nim skoro prisli o dom😮 Sa ani necudujem ze tam sestra nechce chodit. A ci si napominaju svoje dieta alebo nie je ich vec. Stari rodicia by chceli vychovavat a pritom su sami nevychovani.....
Velmi zmetocne a neprehladne napisane.ako mohol niekto dedit po otcovi ked este zije.
Ako napominaju starki vnuka ked k nim nechodi
Nechapem.a som sama ? Či ?
@r_d no ak som to pochopila dobre, ze zat zdedil nehnutelnost a prepisal ju na svokra a nasledne svokrovi na to siahol exekutor tak sa necudujem, ze ich to nastvalo... 😵
Byt tvojou sestrou: ak by som vedela, ze to otec nespravil umyselne a jednalo by sa o sumu, ktora by nas financne nezruinovala (napr.: zmierim sa s tym, ze kvoli tomu nebudem mat planovane lepsie auto a nepojdem na dve dovolenky) tak to nejako prekusnem.
Neodpustila by som to ak by som v kutiku duse vedela, ze to otec urobil umyselne a ak by nam to sposobilo existencne problemy (jednalo by sa o sumu kvoli ktorej nemame za co zaplatit nasledujuci mesiac byvanie a pod.).
No a bez debaty by som rodicov nenechala napominat moje dieta. Ak by to robili aj napriek tomu, ze som ich poziadala aby prestali tiez by som tam casto nechodila. Ist vyse hodinu a pol cesty aby mi niekto hucal po dietati a hovoril mu co ma robit? Ani nahodou.
Keby ma rodicia osklbu o peniaze, vkuse mi kricia po dietati a nadavaju na mojho manzela tiez by som tam nechodila.....
Dom zdedil môj švagor, napísal ho na môjho otca. Otec mal exekúciu a môj švagor ju uhradil.
Tiež si myslím, že to vaši prepískli a mali by spraviť ústretový krok, vyjasniť veci, ospravedlniť sa a nie vyhrocovať situáciu. To dieťa za to nemôže. Mali by zapracovať na vzťahu s vnukom aj keby mali preto prekúsnuť svoju pýchu (pýchu myslím nepriznanie si viny, aj keby nevedel otec o exekúcii, hneď ako sa o nej dozvedel, mal sa k tomu postaviť).
@r_d otec sa zachoval nečestne. Nechal na seba prepísať dom, aj keď vedel, že má dlhy a keď sa to prevalilo, opäť sa zachoval nečestne a klamal, keď tvrdil, že o svojej exekúcii nevedel. Ak by aj ešte nebolo začaté exekučné konanie, musel vedieť, že má dlhy, ktoré neplatí. Tvoju sestru neposudzuj, ona to má najťažšie, lebo je uprostred konfliktu, na jednej strane rodičia, na druhej vlastná rodina. Nečudujem sa, že sa prikláňa k svojej rodine, manželovi, s ktorým má dieťa - je to prirodzené a dôležité pre ich fungovanie. Na tvojom mieste by som do toho nezasahovala. Nenechaj rodičov, aby do teba na túto tému hučali a prenášali to na teba. Zastav ich, keď o tom začnú a povedz im, že si to potrebujú riešiť s tvojou sestrou a jej mužom. Ak on odmieta s nimi komunikovať, tak mu môžu napísať, poprosiť o prepáčenie. Oni urobili chybu, treba si ju uznať a potom možno ľady povolia.
@r_d tak pokial to otec neurobil umyselne ale zo zufalstva, ze nema na dochodku ani cent a ich to nezruinuje tak kvoli 3-4tisicom by som to dalej vobec neriesila... Ved kolkonasobne viac do nas rodicia dali do kym sme zacali zarabat?
Ak to urobil s umyslom dceru a svagra vyuzit je to hroza.
Ono nejde ani tak o zaplatenie exekucie.. ale otazka stoji. Zaplatil by ju svagor aj keby v tom nebol ten dom.. "z dobrej vole" aby pomohol. Alebo bol donuteny okolnosrami aby neprisiel o dom. Jasne ze dieta za to nemoze. Ale maju sa vsetci tvarit akoby nic ??? O exekucii ak prebiehala vediet musel. To by musela byt nahoda ze by ju prave zaxali riesit po prepise, a keby to svagor nevyplatil dom preda exekutor na drazbe pod cenu. Tak ci tak by otcova exekucia bola zaplatena zo scagrovho. Pripada mi to dost ucelove.
Sestra je nedzi dvoma mlynskymi kamenmi a tu by mali sklopit usi ridicia a nie este kydaju na svagra a postupne mu exekuciu vracat a byy tebou namiesto kydania na sestru sa wnazim dohovorit rodicom....
A apropo keby mi napriek mojmu nesuhlasu napomina dieta kt ma dva rojy tiez sa nehrniem 160km niekam
@r_d ak toto neporiešite teraz, bude sa to ťahať roky rokúce. Dohovor rodičom, sestra musí byť na strane manžela, inak by sa jej rozpadlo manželstvo, ona nemá na výber. Niečo podobné máme v rodine, rodičia a zať nekomunikujú cca 12 rokov a ich dcéra to má najťažšie. Ľahko je majetkové záležitosti pohnojiť, oveľa ťažšie sa to napráva. A do budúcna pre poučenie, majetky neriešiť v širšej rodine, len v tej naužšej, čiže manžel-manželka. Ak sú tam zaangažovaní zaťovia a nevesty, tam je to už riziko. Človek nikdy dopredu nevie predpokladať, ako sa vedia veci a okolnosti zvrtnúť.
O exekucii vediet musel. Exekutor posiela upovedomenie o zacati exekucie.

@r_d myslím že dôvod je naozaj adekvátny k atmosfere doma..
niekedy človek naozaj netuší že je mu vedená exekucia za nejaké staré resty,pôžičky atd atd..čiže ono je to dosť diskutabilné dokazovanie...to že rodičia nemajú za čo vyplatiť zaťovi dlžobu je tiež klinec do rakvy,mohli mu to krásne mesačne splácať..hoci po malej sume..
pre pokoj v rodine..lebo napokon nenávisť pretavili na dalšie generácie,ktoré ani nechápu súvislosti a prichádzajú tak o starých rodičov..
a ty s tým naozaj neurobíš nič,kedže je to chúlostivá téma..