Sestra sa urazila pre neúčasť na krstinách?
Chcela by počuť váš názor, lebo ja fakt neviem, či som divná alebo čo.
Mám sestru o 5 rokov staršiu, ktorej sa minulú zimu narodilo dieťa. Všetci v rodine sú z nej hotoví (malé dieťa po veľmi dlhej dobe a vymýšlajú somariny. Teraz si sestra zmyslela, že ju idú krstiť. Nechápte ma zle na krstinách nie je nič zlé ale my nie sme vôbec veriaca rodina, ona ani nemá mať ako krstných rodičov, lebo nikto z nás (okrem môjho snúbenca) nie je pokrstení. Predstavte si to proste niečo ako "párty" na jej počesť. Ale k problému. Sestra si vymyslela, že to budú organizovať na Donovaloch s tým, že "program" je piatok a sobota doobeda. Čo pre mňa znamená, že by som si v piatok musela zobrať voľno z práce (ktoré je otázne či by mi dali), piatok sobota program, no v sobotu odtiaľ nikto nepôjde lebo všetci budú piť takže domov v nedeľu. Nejako by som to prekusla, no sestra zadelila, že ubytovanie a stravu si platíme všetci separé.
Tak som sa vyjadrila, že teda neprídeme vzhľadom na časové a finančné možnosti. Keby to robili niekde blízko (obe sme z Bratislavy) tak by som sa v pohode zastavila. Sestra mi ani neodpísala, len ma poohovárala po celej rodine aká som "chamtivá" a ako mi na nich nezáleží. Moja mama mi to asi druhý týždeň plieska o hlavu, že ako som toto mohla urobiť. Ja som sa jej snažila vysvetliť, že cesta + ubytovanie + jedlo + darček by nás vyšli pomerne dosť a že aktuálne sme dosť natesno s peniazmi (platili sme zálohu za byt). Osopila sa na mňa, že to nemôžem myslieť vážne.
Som fakt ja tá chamtivá alebo je toto normálne?
A oni aj reálne idú krstiť, alebo len urobiť okolo toho takéto haló? Lebo ako píše vyššie, to nefunguje ze prídem do kostola hocikde a hocikedy a krstite mi dieťa. Aký program preboha chce robiť v piatok a sobotu, to 2 dni chce krstiť, ci co vlastne?
To, ze si každý "musí" platiť všetko sám, je tiež divne, ešte by som pochopila ubytovanie, ale však hostinu obvykle platí ten, kto pozýva, aspoň ja to tak poznám.
Mne príde, ze sestra to ma nejako popletené.
Dobre. Tiež by som sa na nich vybodla, keby ma pozvú a mimochodom si mám hradiť všetko ja.
Tá tvoja sestra bola vždy padnutá na hlavu alebo sa to stalo až po pôrode? V prvom rade krst nebude ale nejaké rodinné uvítanie do života a platiť si majú všetko hostia? Veď by ma hanba fackovala. Keď niečo organizujem - pozývam, to znamená platím jedlo, ubytovanie a všetko v tom zahrnuté, od hostí čakám len prísť a zabaviť sa.
by som povedala že sestra je celá hin že zorganizovala rodinné stretnutie, možno to aj s mamou prebrala že to bude super rodinný vylet… proste ona sa len podujala zorganizovať to … a keď budeme všetci spolú oslávime aj “krstiny”… kolega tak mávali výlety s dcérami a zaťmi a vnúčatmi. toto mi príde ako niečo podobné…
Ja odpadnem. Čo si ešte tieto novodobé premotivované mamičky nevymyslia🤦🤣🤣🤣. Ona sa musí na tej materskej riadne nudiť, keď už nevie ako by upútala pozornosť. Ja osobne, keby mňa pozve idem. Už len preto aby som túto traposinu videla a dobre sa na tom zabavila. To oni budu všetkých tri dni hostiť či aj jedlo a pitie si budú všetci platiť ako ubytko🤣.
tak je sestra dobre blbá, keď ste s peniazmi akurát, a keď píšeš, že ste platili za byt...dar by som jej doniesla osobne a taktiež osobne ozrejmila, prečo nejdeme, ak to nepochopí, dovi, dopo...
Ja som asi z inej planety ako citam komentare ale mna by taka akcia potesila. Rodina sa ma stretavat nie len na pohreboch. Brala by som to ako taky rodinny stmelovaci pobyt. Ale my mame dobre vztahy a nikoho neobtazuje zaplatit noclah na hoteli aby sme boli spolu.
By som si teraz vyberala šaty a darček pre krpca a nie písať na koníka 😥
Ale vsak vela vela z nas mame perfektne rodinne vztahy no Tato situacia je ozaj drzost . Dostat pozvanie a zaplatit si to . Vrchol trapnosti od sestry
@really8 Jedna vec je rodinné stretnutie, rodina ide na chatu/pobyt (dohodne sa kde a za koľko) to je vporiadku že to zaplatia všetci. Ale nie že dotyčný si zorganizuje oslavu, vyberie si drahé miesto a očakáva že mu to ostatný rodinný príslušníci zaplatia a ešte aj donesú dar. Však hádam keď pozívam tak platím....
Je úplne normálne že nemajú ďalších 600-700€ na oslavu keď teraz platili byt.
@really8 nie si z inej planéty ty nato máš ina rodina nie. A nie v každej rodine sú ideálne vzťahy. A predsa kvôli tomu ze ty môžeš oni nie dotycnu neukrizujeme. A robiť krst 250 až 300 kilometrov od domu nie je každodenná udalosť. A rodina dievčatka není ani veriaca.
To dobru somarinu. Že krstiny a sami platiť. Mne sanka padla
@zorkahorka keby išli len na krst,tak sa musia doviesť aj odviesť sami,lebo všetci budú od piatku do nedele a sestra nechce o Tom ani počuť,že prídu len na ten deň.Sestra je riadna "zlatokopka"🤦😂
@markusrasford nejaký si roztržitý, to že keď je dobrý vzťah tak pôjde aj 700 km som nepísala ja, ale iná žena v hneď prvej reakcii na príspevok.
@really8 rodinný stmelovaci pobyt môžem robiť aj na záhrade, za minimálne náklady. A tiež bez toho, aby mi niekto prikazoval kedy musím prísť a odísť. Nemusím sa na to trepať 250km od BA a bude ma ten špás stat tak 1.000€. Plus si ešte brat dovolenku z prace 🤣 my sme teda extrémne "spoločenská" rodina ale toto by nikoho nenapadlo. Aby ma niekto zavolal na 3 dní na oslavu s tým, ze si to mam platiť plus ešte doniesť aj dar 🤣🤣🤣
Odpovedam na otazku, ktoru si ty dala. Ano si divna. 😱 mňa by ani nenapadlo neist na krstiny. Ale kazdy sme iny a kazdy mame ine vztahy v rodine. Nie, ze by si bola rada ale tu sestru ohovaras🤦♀️ a este dodam k tomu co si napisala, ze kazdy je hotovy z toho, ze ma sestra babatko. Je to uplne ale uplbe prirodzene, ze sa tesia. Neviem, nepoznam ťa ale nebude chyba v tebe? Ze nie si stredobod ty?
No citit z teba ze ta stve ze cela rodina je hotova zo sestry a jej dietata. Cela rodina sa tesi spolu so sestrou kedze sa im po dlhej dobe podarilo dieta a chcu mu urobit party kde ho privytaju do rodiny.
Ak by boli financie skutocne dovod preco neist na vykendovu party, tak by som prisla v sobotu na obed, zablahozelala sestre, potesila sa s babatkom a isla domov. Cesta z Blavy na Donovaly a spat sa da uplne v pohode zvladnut v jeden den. To ze ostatny clenovia rodiny su radi si urobit 3 dnovu oslavu predsa neznamena ze to musis urobit aj ty.
@zmrzlinka8 prepac
@jaass možno je divná. Ale robiť 3 dňové krstiny je tiež divne. Určite ze pravda je uprostred. A není divne mat krstiny v rodine ktorá není veriaca? Není divne mat 250...km od domu krstiny? V tomto prípade je viac veci divnych
@jaroe
@rorino
@lienka.7
Odpoviem vam hromadne.
1. Vzdy to jeden organizuje a ten kto uz taketo veci riesil vie ako sa dohaduje 15 clenov rodiny ktori maju svoje zivoty a povinnosti. Nie vzdy sa da vyhoviet vsetkym. Ani miestom ani terminom. Zatial to vyzera ze jediny kto ma problem je autorka.
2. Jedna noc na donovaloch urcite nestoji 1000e ani 600 ani 700. Tipujem to max 200 aj s darom a benzinom.
3. My sa nastastie vieme s muzom spravat tak, aby sme nemuseli jest struhanku aj ked sme platili napr nove auto alebo vyplacali hypoteku. Je to trosku o financnej gramotnosti a planovani.
4. Uplne nieco ine bolo ked sme ako rodina isli na chatu niekam dalej, kazdy si vzal na starosti obed alebo veceru, isli sme spolu na turistiku a potom do aquaparku a uplne nieco ine je ked ideme k niekomu na zahradu. To sa absolutne neda porovnat. Asi ste to nezazili.
5. Mna autorkina sestra nevolala takze smola. A je ironia ze hovoris ze dobra sestra by sa neurazila a neohovarala? Toto co predvadza autorka nie je ohovaranie? Pretriasat rodinu na verejnom fore je o co vhodnejsie? Tak isto mozem povedat ze dobra sestra by bola rada ze moze stravit vikend so svojou rodinou a neterkou.
Hovorim. Sme doma nastaveni trosku inak vo sa tyka vzajomnych vztahov.
@andreatytler pozvem ta do Tatier na moju oslavu ale dám ti zaplatiť ubytovanie, jedlo aj darček mi dones. Nebude to divné?
@markusrasford mozno sestra chce aby sa vsetci stretli a zabavili sa. Mozno keby sem pridala diskusiu sestra autorky, tak to znie uplne inac 🙂 neviem, autorka mi pride zavistliva a ako keby nemohla prekusnut, ze nie je stredobod pozornosti
Ja razím teóriu, že keď pozývam, tak platím. Každému všetko. Sestrina akcia by bola pre mňa neprijateľná. Poslala by som prianie a darček pre dieťa a slušne odmietla osobnú účasť. Mne tieto pseudopozvania prídu ako vrchol drzosti...
Tvoja sestra organizuje krstiny, ktore ani krstiny nie su a vsetci si maju hradit ubytovanie sami ale schmatnut dary jej nie je kok.tne? Tvoja sestra je riadna sedlaňa.
Jooj ta tvoja sestra vyzera byt jedna z tych okazalych maminiek, mam dieta a vsetci by ste mali zneho padnut na zadok.
Z Ba robit krstiny na Donovaloch? Ktore ani nie su ozajstne krstiny, ale okazala party na pocest narodenia dietata. Mam rada deticky, ale taketo akcie pre rodicov ( nie pre dieta) nemusim.
Podla mna si sa zachovala dobre, nie si chamtiva. To su praveze oni.
@markusrasford Ano, to by bolo cudne, ale tym ze autorka hned na zaciatku negativne rozprava o svojej sestre a jej dietati, tak jej informaciam nemozem verit a povazovat ich za objektivne.
Pozri, nech urobis hocico, uz si aj tak zlá. Sprav videohovor ty+sestra+mama a narovinu sa opytaj preco nemozes prist iba na sobotu na oslavu, kto a preco potrebuje aby si tam 2 noci spala a kto je ochotný tvoj pobyt zaplatit? A mimochodom, do obalky by som jej dala iba prianie a čokoladu. Lebo toto je akcia iba na zárobok.... nie kvoli radosti z rodiny.

Ja nechápem ako ju napadlo krstiť dieťa keď je to tak ako píšeš. Aj im farar dal povolenie na krst mimo farnosti či to si tvoja sestra myslí že dobehne do kostola a hneď jej dieťa pokrstí. Musia ísť na krstnu náuku . Nemajú to náhodou len oslavu bez obradu ? Aby sa ukázali a zarobili na dieťati ?