Sestra sa urazila pre neúčasť na krstinách?
Chcela by počuť váš názor, lebo ja fakt neviem, či som divná alebo čo.
Mám sestru o 5 rokov staršiu, ktorej sa minulú zimu narodilo dieťa. Všetci v rodine sú z nej hotoví (malé dieťa po veľmi dlhej dobe a vymýšlajú somariny. Teraz si sestra zmyslela, že ju idú krstiť. Nechápte ma zle na krstinách nie je nič zlé ale my nie sme vôbec veriaca rodina, ona ani nemá mať ako krstných rodičov, lebo nikto z nás (okrem môjho snúbenca) nie je pokrstení. Predstavte si to proste niečo ako "párty" na jej počesť. Ale k problému. Sestra si vymyslela, že to budú organizovať na Donovaloch s tým, že "program" je piatok a sobota doobeda. Čo pre mňa znamená, že by som si v piatok musela zobrať voľno z práce (ktoré je otázne či by mi dali), piatok sobota program, no v sobotu odtiaľ nikto nepôjde lebo všetci budú piť takže domov v nedeľu. Nejako by som to prekusla, no sestra zadelila, že ubytovanie a stravu si platíme všetci separé.
Tak som sa vyjadrila, že teda neprídeme vzhľadom na časové a finančné možnosti. Keby to robili niekde blízko (obe sme z Bratislavy) tak by som sa v pohode zastavila. Sestra mi ani neodpísala, len ma poohovárala po celej rodine aká som "chamtivá" a ako mi na nich nezáleží. Moja mama mi to asi druhý týždeň plieska o hlavu, že ako som toto mohla urobiť. Ja som sa jej snažila vysvetliť, že cesta + ubytovanie + jedlo + darček by nás vyšli pomerne dosť a že aktuálne sme dosť natesno s peniazmi (platili sme zálohu za byt). Osopila sa na mňa, že to nemôžem myslieť vážne.
Som fakt ja tá chamtivá alebo je toto normálne?
@sss777 keby chcela sestra " túžiť rodinu" , tak áno môže zorganizovať chatovacku, zložia sa všetci podľa nákladov, donesú niečo pod zub (podľa druhu chaty)
ALE - neskrýva to pod pláštikom že krstiny, ktoré ani krstinami nie sú. Alebo to kľudne zaplatí sama, ak má také zdroje na to.
To koľkokrát chce oslavovať narodenie dieťaťa ? Teraz 3.x, potom 4.x a to už bude mať dieťa rok tak zase bude séria osláv ?
Uvedom si, že keď niekto organizuje pre všetkých a za všetkých, je to niečo iné ako keď pozýva.
No tak keď pozýva na krstiny, tak to ma aj zacvakat🤦a nie ze ubytovanie +stravu si budú hostia platiť 🤦

@sss777 preboha ty si strašne nechápavá 😀😀😀