icon

Sestra si myslí, že som ju okradla

18. aug 2023

Ahojte,
ja som zúfalá a neviem už čo mám robiť a viem že tu sa veľa vecí vyrieši. Mám starsiu sestru, máme/mali sme vynikajúce vzťahy často sa navštevujeme. Zastavila sa u nás, podotýkam bola som sama doma. Keď odišla všimla som si že na gauči bola vypadnutá peňaženka, tak som jej okamžite volala kôli dokladom a pod. Neviem či jej vypadla z vrecka alebo z kabelky alebo ako sa to stalo, ja som si absolútne nič nevšimla. Lenže ako sestra prišla, tak si ju skontrolovala predo mnou - to som nepochopila ale ok, a obvinila ma že jej zmizlo 500€ ktoré si predtym vybrala z bankomatu. Nikdy sme sa nehádali o peniaze, nemá finančné problémy, požičiavali sme si navzájom bežne mensie sumy alebo jedna druhú niekam pozvali, ja toto nechápem. Prisahala som jej ze som sa tej peňaženky ani nedotkla a hneď som jej volala, ona mi však neverí a obvinila ma že som zlodejka, prehľadala som škáry v gauči aj za gaucom a peniaze nikde nie sú. Sestra to už stihla vytrúbiť svojmu mužovi aj našim rodičom a všetci sa proti mne spikli, nikto mi neveri a sestra mi oznámila písomne do schránky dátum dokedy jej musím vrátiť peniaze lebo na mna podá TO že som ju okradla. Ja proste neviem čo mám robiť, mna to ubíja že som nič neurobila a zrazu je proti mne celá rodina, ja jej tie peniaze nemám teraz ani z čoho dať.

Strana
z6
ema22270
23. aug 2023

@ema22270 a jasne peniaze som nemala z ruky pustit vtedy, bola to chyba, ale uz to nezmenim, ale aspon sa mi potvrdilo, ze naozaj sa nalozilo s peniazmi, tak ako som hovorila a uz sa im to aj vracia (otec ma tie zdr problemy z pitia) atd... ked mama bude mat ist do zariadenia, som zvedava, ci jej bude stacit jej dochodok, ja som to zariadenie vybavila, je 3 v poradovniku. Nakolko doma trpi pri otcovi, chcela som, aby sa mala lepsie aspon na stare kolena, ma uz 67 rokov, ale ma psych.ochorenie a ja si ju domov nezoberiem, lebo by mna kleplo z toho.

karolinakr
23. aug 2023

@ahhola
🤣
krsný ma teraz mimoriadne dobrý spánok

karolinakr
23. aug 2023

@ema22270 fu a ked nebudu mat peniaze a pridu za tebou s prosikom? poslala by som ju za krsným, ten má v réžii rozhodovanie o peniazoch

vikus17489
23. aug 2023

@karolinakr Asi tak nejak. Nech by sa dialo uz cokolvek, nepovolila by som a v takejto veci by som im uz nepomohla, lebo cele sa to len otocilo proti tebe

karolinakr
23. aug 2023

@ema22270 ja mam tiez skusenosti so zavislym, takym do ruky nic len lopatu, vytiahne ti aj postel spod zadku, aby sa mohol napiť

ema22270
23. aug 2023

@karolinakr krstnemu to je podla mna uplne jedno - oni tiez financne problemy nemaju a tiez maju synov alkoholikov a kopec problémov - ja lutujem len krstnu, lebo tiez musi vela vytrpiet a vychovava vnucky, od jedneho zo synov (proste telenovela) ...🫣

ema22270
23. aug 2023

@karolinakr tak ano to mas pravdu, ked otec nepil este sa to dalo, 5 rokov nepil aj sa zaujimal o prveho syna, dokonca mu kupil autíčko na ovladanie, velke na vozenie,ku vianociam, to som skoro odpadla vtedy.
Teraz uz ani nevie, ze maju nejake narodeniny deti, ale mne nejde o darceky, ale o zaujem len...

ema22270
23. aug 2023

@karolinakr peniaze mam len tie mamine 1500e, ktore pustim z ruky len v pripade, ze pojde do zariadenia, kde bude potrebovat nejake veci, alebo tak. Alebo v pripade pohrebu (mozno trosku divne, ze to pisem) ale musim sa pripravit aj na taku moznost. Kedze oni nemaju nasetrenu, ani korunu

valeria_h
23. aug 2023

To je strašne divné, sestra to určite narafičila, ale nechápem ako Ťa hneď odsúdila celá rodina. Píšeš, že vzťahy ste mali pekne, ale skôr len v Tvojich predstavách..aj keď, v živote sa deje všeličo. Každopádne je mi to ľúto, určite Ťa to bolí, ja už by som ich nechcela vidieť, ani sestru, ale ani mamu a ostatných, ktorí Ťa hneď odsúdili.

valeria_h
25. aug 2023

@autorka Je niečo nové? Komunikuješ so sestrou alebo s mamou?

Strana
z6