Sestra si myslí, že som ju okradla
Ahojte,
ja som zúfalá a neviem už čo mám robiť a viem že tu sa veľa vecí vyrieši. Mám starsiu sestru, máme/mali sme vynikajúce vzťahy často sa navštevujeme. Zastavila sa u nás, podotýkam bola som sama doma. Keď odišla všimla som si že na gauči bola vypadnutá peňaženka, tak som jej okamžite volala kôli dokladom a pod. Neviem či jej vypadla z vrecka alebo z kabelky alebo ako sa to stalo, ja som si absolútne nič nevšimla. Lenže ako sestra prišla, tak si ju skontrolovala predo mnou - to som nepochopila ale ok, a obvinila ma že jej zmizlo 500€ ktoré si predtym vybrala z bankomatu. Nikdy sme sa nehádali o peniaze, nemá finančné problémy, požičiavali sme si navzájom bežne mensie sumy alebo jedna druhú niekam pozvali, ja toto nechápem. Prisahala som jej ze som sa tej peňaženky ani nedotkla a hneď som jej volala, ona mi však neverí a obvinila ma že som zlodejka, prehľadala som škáry v gauči aj za gaucom a peniaze nikde nie sú. Sestra to už stihla vytrúbiť svojmu mužovi aj našim rodičom a všetci sa proti mne spikli, nikto mi neveri a sestra mi oznámila písomne do schránky dátum dokedy jej musím vrátiť peniaze lebo na mna podá TO že som ju okradla. Ja proste neviem čo mám robiť, mna to ubíja že som nič neurobila a zrazu je proti mne celá rodina, ja jej tie peniaze nemám teraz ani z čoho dať.
To je zvlastne...prve co mi napadlo, ci to nenafingovala, na druhu stranu mali ste vzdy dobry vztah a ste dospele. Verim, ze sa najdu, ak je to tak, mohli niekam vypadnut.
@janage Ja by som to neurobila.
Ale ktovie aká je sestra autorky a ci ten vzťah aj z jej strany bol taky ideálny (alebo sa taky zdal iba autorke).
No co autorka, bola si na policii, v banke, bola si to riesit namiesto zvonenia sestre? Poriadne si ju zdzubala v spravach co si to dovoluje? Nie? Ty robis presne to, ze si clovek mysli ze si tie peniaze naozaj vzala. Lebo keby nie, nesedela by si a nestrachovala co bude dalej. Dali sme ti kopec rad a ty nic.
to je slovo proti slovu. by som povedala, ze ma nejaky ten problem financny a snazi sa to riesit takto. ak s tym nemas nic spolocne, tak prost trvaj na svojom a snaz sa zistit, co sa vlastne ozaj stalo
Mech ho dá. Podľa mna je to narafičiť. Veď nech ho dá skontrolujú aj jej výdaje a bude spokojná
@maribell aku absurditu. Obvinenie pred kradezou celej rodiny je vazna vec. To ze tebe by nevadilo ze cela rodina ta ma za zlodejku sice nechapem, ale tvoja vec. Ja by som chcela ocistit svoje meno a 1000% by som sa isla spytat do banky/policie, ake su moje moznosti zistit, ci dotycna nenechala peniaze v bankomate. Navyse, keby na tu policiu sla, bolo by este viac jasne rodine, ze to asi nebola ona. Ked ma cas ist vyzvanat sestre, ma cas aspon ked nie osobne, tak telefonicky zistit. Je nelegalne nechat si peniaze ktore niekto zabudol v bankomate, cize kraasne by vedeli zistit ze kto si ich nechal. (Ak sa to tak stalo, pripadne kam dala peniaze). Robia to bezne, pre policajtov zabudnite stovky v bankomatoch absurdita isto nie je.
Ps: nie je to obycajna navsteva, je to cela rodina. A to by mi za to rozhodne stalo, aby sa to vyriesilo. Takto aj ked sa vztahy nejako mozno napravia, vzdy tam bude ten otaznik, ci nie je zlodejka v rodine. Cele zle
@liv1 ja si totiž neviem takú situáciu ani predstaviť. Ako to, že celá rodina tomu automaticky uverila? Autorka sa nesnažila rodinu kontaktovať a povedať aj svoju stránku príbehu? Veď už len to je celé zvláštne.
Myslíš, že zábery z kamier ukazujú banky na počkanie? Keby lietam po meste, tak to je dôkaz, že som nevinná? A ako by sa vlastne celá rodina dozvedela, že behám po polícii a bankách? Uverili by mi vôbec keby im to hovorím?
Ona ju obvinila, tak nech si to ona rieši na polícii. Veď pravda sa snáď ukáže. Len či tá rodina aj napriek tomu zmení názor, keďže nepotrebovali veľa k tomu, aby sestre uverili.
Mne to príde podozrivé.. Až veľmi.. Nikdy by mi nenapadlo ísť k niekomu na návštevu a tam vybrať z kabelky peňaženku vraj aby som skontrolovala ci tam mam hotovosť ktorú som vybrala z bankomatu a keby som už takto kontrolovala hotovosť tak asi aj skontrolujem ci potom si riadne spracem peňaženku a nie ze ju nechám náhodou na gauči.. Mala v peňaženke aj inú hotovosť? Tu tam aj našla? Priveľa náhod.. Podľa mňa je spekulantka a mala to pripravené.. A tým ze by si jej peniaze dala by si sa len priznala a keďže si nič nespravila.. Nech to dá na políciu.. Keď vieš ze si jej nič nevzala co môže? Ale zdá sa mi ze to bola snaha okradnúť ťa.
Dupľom keď to bezala všade vytrubit.. To len aby ľahšie prišla k 500 e.. Bohvie kde ich minula. Alebo komu za co dala.
@gab ja som tolko x reagovala k tomuto, lebo mi to strasne pripomina moju sestru a tiez je taka manipulativna, presne obhovaracky po rodine, tu zas islo o peniaze, ktore mama zdedila a nevedela zniest, ze krstni rodicia ich poslali mne, aby som sa isla s rodicmi poradit na co sa pouziju, kedze oni su nezodpovedni, za rodicmi som bola, bol navrh vyplatit maminu pozicku (6500e) a potom nechat peniaze na zariadenie pre mamu, kedze ma psychicke ochorenie, a caka v poradovniku a otec je alkoholik. My sa so sestrou 2 roky nerozpravame, ale o peniazoch sa dozvedela a isla ma ohovarat ku krstnym, ze som tie peniaze uz asi aj minula a podobne. Vtedy mi krstny volal a rozpraval sa so mnou tonom, ze mi az zle ostalo, v ten den som poslala mame vsetky peniaze - a hadajte co sa s nimi stalo. Otec ich vsetky prepil a cast z nich si sestra vraj od mamy pozicala. 😅 Islo o 10 000e. Pozicka sa nevyplatila.
To som si povedala, ze je to POSLEDNA kvapka a aj ked som sa s nou este na jesen chcela uzmierit, uz to viac neurobim. Lebo toto co ona je schopna, je iny level. 👌
Ak máš ciste svedomie, nemáš sa čoho báť. Je to tvrdenie proti tvrdeniu. Bodka.
@gab manzel pracuje v zahraničí o ničom nevedel, ale do vcera som mala odovzdať peniaze, tak som mu všetko povedala a dohodli sme sa ze ju proste budem ignorovať a ziadne penieze nedostane a dpteraz sa neozvala, tak uvidime ja jej ich pre pokoj v rodine dávať nebudem, tymto u mna skončila a zaujimalo by ma že preco toto spravila
Dobre robíš, ja by som postupovala rovnako. Nič si jej nevzala, tak jej nemáš čo vracat.
Autor, je možné sa segra "stiahla", lebo sa dozvedela, ze ju pitvas na MK a možno jej došlo, aka vesmírna chamajda sa z nej stala... Teraz bude mozno lavirovat, ze ich nasla v aute, na ceste😄možno sa omluvi... No podaj prosím obden správu s novým vývojom...
Mňa až udivuje čoho je rodina schopná. A vravím aj z vlastnej skúsenosti. Niekedy je rodina tá, ktorá ti ublíži najviac. Nemá ti ako dokázať ukradnuté peniaze. Nastrasila na teba pascu
@ema22270 no a čo? krsny je spokojny? ked su peniaze prepite a nič nevyplatene? ty maš teda tiež dobru rodinu..a ako funguješ? si v poriadku? nema to na tebe nasledky? lebo to je dost zle rodinne prostredie plus nenormalny krsny..vsak si mu ich mala ukazat, tu su vsetky peniaze, na to sa použiju. Teraz nemaš nič a sestra si z nich zobrala.Tak si prehrala na plnej čiare..Ale vy ste už museli mat konflikty predtym..Teraz ked na teba zhukne s krsnym, vždy im ustupiš? No povedz krsnemu, ako to dopadlo, ked je taky mudrlant.Nech ti on vyplati ten zbytok, čo si nedostala
@ema22270 stačilo krsnemu ich ukazat a na stole odratať, este by sa ti musel ospravedlnit..hlavne, ze sestra si z nich zobrala.A to krsnemu nevadilo, vtedy uz nemal vôlu vykrikovat? No ja by som mu svoje povedala, žeby on nemal naladu tentoraz
@karolinakr treba mu brnkut, ci spravila dobre a je spokojny, pôžička nevyplatena, sestra zahojena, starý uslopany....krstny ukojeny... peniaze nič nevyriešili v tej rodine, iba prehĺbil priepast👽emá mala zobrať a precestovať... (Ameriku) ▪️
@karolinakr tie peniaze, ale teda nebolo dedicstvo nase - nas deti, ale mamine - krstny je mamin svagor, on to riesil s krstnou - maminou sestrou , oni predali rodicovsky dom po rokoch. Oni tiez chceli najskor dobre, preto neposlali peniaze rodicom, ale mne, nech na to dohliadnem, lebo vedeli, ze som zodpovedna. To, ze uverili sestre
vtedy, je ich problem. Neviem, ci je spokojny, ja som mu len nedavno napisala smsku, ako sa nalozilo s peniazmi, ja som nevedela totiz vsetko, co im sestra vtedy povedala. Az nedavno mi to neter povedala, ktora tam bola so sestrou. A jasne, ze nasa rodina je totalne na prd - aj bola, aj bude, ale to dedicstvo len vsetko zhorsilo, podla mna peniazmi sa vzdy ukaze charakter v plnej krase. 😆 otec ten sa so mnou vobec uz nerozprava, nieze by mi to nejako chybalo, ale to, ze mne poslali peniaze, nevedel prezit, ze oni posielaju peniaze KADE TADE, tak mi do tel povedal. A ze ked ich mama vsetky prefajci a prepije (mama nikdy nepila) je to jej vec 🤷♀️ ale tym, ze vsetky peniaze prepil sa mu to aj vracia, lebo uz ani pit nemoze, ma hnisave rany na nohach, jeho telo to uz nezvladlo a som zvedava, ako to bude dalej, ma 63 rokov. My byvame 200km od nich, mozno keby som boola vtedy blizsie, zajdem za krstnym osobne, ale ja som vtedy nechapala, co sa deje, ze mam poslat peniaze hned mame a hotovo, ze oni chcu vyplatit pozicku. (Ja som tomu tiez vtedy uverila, ze ok, ze sa teda aspon pozicka vyplati)...este krstny hovoril, ze ved on moze s nimi tam zajst do banky. Ja som sa potom uz nestarala, a takto to dopadlo.
ja som si tiez roky myslela, ze mam dobre vztahy s rodinou. a potom som sa rozvadzala, podala na exa TO za tyranie (dostal zakaz priblizenia a zakaz vstupu do domu) a zrazu moja vlastna sestra aj matka na mna kydat a ohovarat ma, neskutocne klamstva.
nepredchadzal tomu ziadny konflikt, ale to, ako ma sestra ohovorila, doslova klamala a kydala na mna, to nedokazem predychat dodnes.
s odstupom casu (presli 3 roky) si myslim, ze ona na mna cely cas ziarlila, a ked videla prilezitost, ako mi to dat vyzrat, tak sa jej proste chytila a vyuzila ju.
ja som sa potom odstrihla od celej rodiny, so sestrou sa nebavim vobec, ani sa nezdravime, ked sa stretneme, s rodicmi riesim len ked chcu vnucata. inak nic.
@ahhola no popravde, momentalne nemam na to nervy to riesit, lebo to je strasne komplikovane a ideme sa stahovat a mame 2 male deti. Tak radsej sestrim svoje psychicke sily na nas, na nasu rodinu a nic by sa tym nevyriesilo, lebo vacsina penazi je uz v prdeli.len mi to nedalo a napisala som to sem, lebo mi to napadne pripomina sestru autorky. A to sme boli so sestrou dlhe roky ok, vychadzali sme dobre, ale tiez som si uvedomila, ze som dlhe roky ustupovala a bola submisivna, len aby sestra bola spokojna. Ja radsej budem sama, len pre nasu rodinu, manzela a deti zit, ako uz riesit rodicov a sestru atd.
@karolinakr a my sa mame dobre s manzelom a financne problemy nemame, asi aj preto sme v rodine trnom v oku- ze my mame, oni nemaju (ze otec nas preto nenavidi)... o vnukov sa nezaujima... a to by som mohla pokracovat. Rodina na nezaplatenie.

@lenkakravcova ak by to aj tak bolo a mala by si normálny až vynikajúci vzťah so sestrou, neverila by si sa a nepoziadala o pomoc, miesto podávanie TO za krádež a ociernenia pred celou rodinou?