Sestre našli nádor s metastázami
Mojej sestre našli 2 veľké nádory s metastázami na pľúcach. Všetci sa snažíme jej pomáhať, ale ona už 3 týždne takmer vkuse plače. Chcela by som jej veľmi pomôcť, ale neviem ako. Viete o nejakých príbehoch z okolia kde sa podarilo ľuďom vyliečiť aj s takýmto problémom? Poznačilo to celú našu rodinu.
Autorka u nas v rodine bol tazky pripad leukemie a dobre to dopadlo. Aj ine onko ochorenia a vsetci ziju. Drzim palce. Plac.je v tomto prioade na mieste. Clovek to musi dostat zo seba von ale potom sa aj vzchopit
@eliska13 ja tomuto absolútne neverim. Rodičia dieťaťa: dvaja jedni z najlepších ľudí co poznám. Pracovití, milí, ľúbia sa proste naozaj idylka nie taká pretvárka naoko. Ak niekomu nepomohli tak úmyselne nikdy neublížili. Jednoducho naozaj dobrí ľudia a ich dieťa dostalo rakovinu. Prečo?
@andreakotesova IV.štádium je konečné štádium pri rakovine....tam sa dáva už len paliatívna chemoterapia, lebo už nie je nádej na vyliečenie......
@mogaa nie je to vždy tak, že je to pre pacienta konečné štádium.
Zazraky sa deju, musi verit. ❤️ Môj otec mal vela nadorov, jeden obrovský na creve, dalsie v mechure a uz je tomu 8 rokov, co je "cisty" Napíšem ti starsie informácie co som vtedy nasla: Su lekari, ktori vyberaju aj metastazy... Je to tazka robota, vela Dr do toho ist nechce. Jeden bol v BB, ale meno neviem. A citala som vtedy, ze su lieky, co zabranuju tvorbe metastaz: Avastin. Je to uz davno, mozno sa nieco zmenilo... Ak chces meno dobreho Dr na vybratie nadoru, posli mi IP, mojmu otcovi vybral velky nador a dobre, bol ako grapefruit....
Teta je vyliecena z rakoviny prsnika, priblizne rok bolo zle, chodila na chemo, oziare ale dostala sa z toho, popri cajikoch, stiav z cvikle a neviem coho ano aj riadna liecba, nie len alternativa. Zmenila stravovanie, myslenie, citala tiez tie motivacne knihy od Murphy, vitaminy. No a uz to len udrzuje aby sa nevratilo 🙂
Aj ja som mala rakovinu, v 24 rokoch, najdolezitejsie je nastavenie, nemoze sa takto opustat, to fakt vie velmi zhorsit tu liecbu, ja som ani sekundu neuvazovala nad tym, ze by som zomrela
@redana mala aj metastázy?
@msnesquik mala si metastázy?
Nie, ja som mala leukemiu
Nador sa rozsiril na mocovy mechur a konecnik, ale vzdialene metastazy nemala..
Môžem vedieť koľko má sestra rokov?
@mischap Prepáč ak je to osobná otázka ale mal aj metastázy?
@nikuska744 Tento rok mala 37
nie, on mal leukémiu ale mal zasiahnútý aj CNS.
Iniciatíva Nie rakovine má tzv.pacientske poradne, kde pacienti, ktorí si tým prešli/prechádzajú psychicky rádia ostatným, odporučia na koho sa obrátiť,.... Skúste.
Musí ona sama chcieť bojovať, žiť každý okamih naplno. Nikto nevieme, ako dlho tu sme, tak nech po nás niečo ostane. Je to šok ale čím skôr sa k tomu zodpovedne postaví čelom, tým má väčšiu šancu žiť.
Prosím Vás, ako ke na tom sestra ? My riešime podobne veci a tiež hľadám povzbudenia, že sa to dá zvládnuť ..
Asi pred rokom som v TV v relácii Moja diagnóza videla príbeh mladej mamičky, kt.zistili rakovinu pľúc s metastázam v mozgu, mám pocit, že 4.štádium. Vďaka presnej diagnostike typu nádoru presne nastavili liečbu a kočka sa z toho krásne dostáva, zmenšili sa resp. zmizli metastázy aj nádor. Tento typ ma velmi úspešnú liečbu, len teda treba chcieť.. aj podľa mna je dobrý nápad onkopsycholog..

@aniele treba si nieco nastudovat o psychosomatike a nie hned vyjadrovat sa k tomu comu clovek nerozumie