icon

Sestre našli nádor s metastázami

30. júl 2023

Mojej sestre našli 2 veľké nádory s metastázami na pľúcach. Všetci sa snažíme jej pomáhať, ale ona už 3 týždne takmer vkuse plače. Chcela by som jej veľmi pomôcť, ale neviem ako. Viete o nejakých príbehoch z okolia kde sa podarilo ľuďom vyliečiť aj s takýmto problémom? Poznačilo to celú našu rodinu.

kvetinka75
30. júl 2023

@aniele treba si nieco nastudovat o psychosomatike a nie hned vyjadrovat sa k tomu comu clovek nerozumie

eliska13
30. júl 2023

@aniele má pravdu.Nestastny človek čo nemá radosť zo života dostane chorobu, aby sa spamätal, alebo niečo zmenil.Deti preberaju choroby od rodičov.Karmicke generačné zaťaženie.
Dusekove slová boli vytrhnuté z kontextu

kvetinka75
30. júl 2023

Autorka u nas v rodine bol tazky pripad leukemie a dobre to dopadlo. Aj ine onko ochorenia a vsetci ziju. Drzim palce. Plac.je v tomto prioade na mieste. Clovek to musi dostat zo seba von ale potom sa aj vzchopit

aurora33
30. júl 2023

@eliska13 ja tomuto absolútne neverim. Rodičia dieťaťa: dvaja jedni z najlepších ľudí co poznám. Pracovití, milí, ľúbia sa proste naozaj idylka nie taká pretvárka naoko. Ak niekomu nepomohli tak úmyselne nikdy neublížili. Jednoducho naozaj dobrí ľudia a ich dieťa dostalo rakovinu. Prečo?

mogaa
30. júl 2023

@andreakotesova IV.štádium je konečné štádium pri rakovine....tam sa dáva už len paliatívna chemoterapia, lebo už nie je nádej na vyliečenie......

medea2003
30. júl 2023

@aurora33 Tomu sa ani len nesnaz verit. Su to len hlupe ezotericke zvasty ludi, ktori si myslia, ze su mudrejsi ako ostatni a nemaju ako vidiet, ako zufalo su mimo...

isis234
30. júl 2023

@aurora33 nepíšem o tom že si pritiahne rakovinu... ale o tom,, že vyzdravie.
Buď taká láskavá a píš k téme autorky. Na čo sa ona pýta.

aurora33
31. júl 2023

@isis234 tak by ma ešte zaujímalo ako sa môže vyzdraviet dieťa, ktoré ešte ani netuší o čo vlastne ide. Ty buď taká láskavá a nepis tu dristy.

andreakotesova
31. júl 2023

@mogaa nie je to vždy tak, že je to pre pacienta konečné štádium.

vedorka
31. júl 2023

Zazraky sa deju, musi verit. ❤️ Môj otec mal vela nadorov, jeden obrovský na creve, dalsie v mechure a uz je tomu 8 rokov, co je "cisty" Napíšem ti starsie informácie co som vtedy nasla: Su lekari, ktori vyberaju aj metastazy... Je to tazka robota, vela Dr do toho ist nechce. Jeden bol v BB, ale meno neviem. A citala som vtedy, ze su lieky, co zabranuju tvorbe metastaz: Avastin. Je to uz davno, mozno sa nieco zmenilo... Ak chces meno dobreho Dr na vybratie nadoru, posli mi IP, mojmu otcovi vybral velky nador a dobre, bol ako grapefruit....

samkolea
31. júl 2023

Teta je vyliecena z rakoviny prsnika, priblizne rok bolo zle, chodila na chemo, oziare ale dostala sa z toho, popri cajikoch, stiav z cvikle a neviem coho ano aj riadna liecba, nie len alternativa. Zmenila stravovanie, myslenie, citala tiez tie motivacne knihy od Murphy, vitaminy. No a uz to len udrzuje aby sa nevratilo 🙂

redana
2. aug 2023

@mogaa mojej svokre zistili pred 11 rokmi karcinom krcka maternice v IV. stadiu..operovat nemohli samozrejme, tak “len” ozarovanie a chemo. Dostala sa z toho, samozrejme chodi na pravidelne kontroly raz rocne..

msnesquik
2. aug 2023

Aj ja som mala rakovinu, v 24 rokoch, najdolezitejsie je nastavenie, nemoze sa takto opustat, to fakt vie velmi zhorsit tu liecbu, ja som ani sekundu neuvazovala nad tym, ze by som zomrela

autor
2. aug 2023

@redana mala aj metastázy?

autor
2. aug 2023

@msnesquik mala si metastázy?

msnesquik
2. aug 2023

Nie, ja som mala leukemiu

mischap
2. aug 2023

@mogaa môj syn mal tiež 4. Štádium a žije už je 7rok po liečbe. 4 štádium neznamená konečná, ale určuje sa to podľa toho, čo všetko má rakovinou zasiahnuté.

redana
2. aug 2023

Nador sa rozsiril na mocovy mechur a konecnik, ale vzdialene metastazy nemala..

nikuska744
2. aug 2023

Môžem vedieť koľko má sestra rokov?

autor
3. aug 2023

@mischap Prepáč ak je to osobná otázka ale mal aj metastázy?

autor
3. aug 2023

@nikuska744 Tento rok mala 37

mischap
3. aug 2023

nie, on mal leukémiu ale mal zasiahnútý aj CNS.

dupinka
3. aug 2023

Iniciatíva Nie rakovine má tzv.pacientske poradne, kde pacienti, ktorí si tým prešli/prechádzajú psychicky rádia ostatným, odporučia na koho sa obrátiť,.... Skúste.
Musí ona sama chcieť bojovať, žiť každý okamih naplno. Nikto nevieme, ako dlho tu sme, tak nech po nás niečo ostane. Je to šok ale čím skôr sa k tomu zodpovedne postaví čelom, tým má väčšiu šancu žiť.

portys
3. jan 2024

Prosím Vás, ako ke na tom sestra ? My riešime podobne veci a tiež hľadám povzbudenia, že sa to dá zvládnuť ..

xsuzannex
8. júl 2024

@vedorka prosim ta, vies mi k tomu do ip napisat nieco viac? Moj brat tiez bojuje 😔

vedorka
8. júl 2024

@xsuzannex neviem na co presne sa pytas.

ninka123
8. júl 2024

Asi pred rokom som v TV v relácii Moja diagnóza videla príbeh mladej mamičky, kt.zistili rakovinu pľúc s metastázam v mozgu, mám pocit, že 4.štádium. Vďaka presnej diagnostike typu nádoru presne nastavili liečbu a kočka sa z toho krásne dostáva, zmenšili sa resp. zmizli metastázy aj nádor. Tento typ ma velmi úspešnú liečbu, len teda treba chcieť.. aj podľa mna je dobrý nápad onkopsycholog..

xsuzannex
8. júl 2024

@vedorka ci mi nevies povedat meno toho lekara

vedorka
10. júl 2024

@xsuzannex Toho z BB nie, nasla som ho kdesi vo fore, recenziach na chirurgov. Viem, poslat do spravy iba toho, ktory operoval môjho otca.

xsuzannex
10. júl 2024

@vedorka ak by som ta mohla pekne poprosit