Sestrine rozhodnutie ohľadom škôlky
Podla vás je normalne neprihlasit dieta 3 rocne do najblizsej skolky, lebo ze dieta si este pyta na kakanie plienku a ze skolky v okoli zoberu aj v septembri, alebo cez leto, a ze najblizsia skolka sa jej nepaci,hoci tam ine deti radi chodia, podla mna je to nezodpovedné.
Nie nezda sa mi normalne akokolvek vobec riesit, komentovat, rozoberat ci davat nevyziadane rady. Snad je sestra svojpravna, dieta jej nebolo odobrate, nema povinnost sa nikomu spovedat ani obhajovat. Ber jej rozhodnutie ako fakt.
Tiez sme vozili deti do skolky o dve dediny dalej... proste nam koncept, strava a vybavenie vyhovovali viac. Toto fakt nechaj na rozhodnuti matky.
Poznas vsetky dovody jej rozhodnutia? Ak nie alebo im nerozumies, nechaj tak, tvoja vec to nie je.
predpokladam ze ked vyrabala deti tak si nesedela v prednej rade s pukancami a neradila ako na to .... neporodila si deti za nu , neprebalovala nekojila nestarala sa -tak preco sa staras teraz??? dostala si neaky navod ako spravne vychovavat deti a teraz toposolstvo posuvas dalej? mas snad za sebou porod futbalovej jedenastky ze mas tolko skusenosti,ze vies co je spravne a co nie? co je a co nieje zodpovedene nechaj na matku daneho dietta .. nikdy nevies co vyrastie z toho tvojho ak dake vobec mas ..
A prečo by to nemalo byt normálne. Pokiaľ ju ty nezivis, nechaj ju nech si urobí podľa seba.
Ty máš koľko deti
Ani ja som nedala deti do najblizsej skolky lebo sa mi niektore veci nepacilo.. a skolku vsetci chvalia aka je uzasna.. 100 ludi 100 chuti..
Ja poznám viacero ľudí, ktorí nedali svoje deti do najbližšej škôlky a všetci mi prídu celkom normálni.
A co na tom ma byt akoze nenormalne? Nenormalne je jedine to, ze ty, ktorej do toho je velke nic, to tu riesis...
Povinna skolka je od 5tich nie od 3och....tvoja sestra vie co je najlepsie pre jej dieťA
Co je nezodpovedne?nie kazdy odratava dni, aby mohol dat dieta do institucie.Da ju vtedy, ked uzna za vhodne.Nic sa nestane, ked pojde ako 4,5 r.
Podľa mna je nezodpovedne , keď sa niekto nechutne stara do druhého a rieši ho na mk
Ad 1.: dieťa som dala do skolk v 5 rokoch , nič z neho neubudlo
Ad 2.: nedala som ho do skolky , ktorú mám pred domov , ale zvolila som inú , ktorú som z hľadiska rôznych veci považovala za optimálnu.
No a keď to tak cítila ze ho teraz neda nech nedáva každá mama sa môže sama rozhodnúť povinná skolka je ta predškolská keď dieťa má 5
Kto ma sestru sko ty, nepozrebuje nepriatelov 😁 Ked zacnes riesit seba a svoje s.acky, garantujem ti, ze nebudes mat cas riesit dieta tvojej sestry. Bohu vdaka, ze moja sestra je normalna, napriek rozdielnym nazorom na vychovu. Ona respektuje moju, ja jej. A ano, rozhodnutie tvojej sestry je uplne normalne!
Poznám také mamičky, ktoré si nechali deti doma, až kým ich nemuseli dať do škôlky povinne. Proti gustu žiaden dišputát. Ja to síce nechápem a nikdy nepochopím, ale osobne si nemyslím, že jedno či druhé musí byť pre to dieťa "zlé". (dať do škôlky vs. nedať do škôlky kým nemusím).
ja som svojho 4 ročného syna tiež nedala do škôlky a nedám, až kým nepojde do predškolskej- mám na to x dôvodov, prečo nie,tak ako ten, ktorý dá dieťa do škôlky má x dôvodov, prečo áno. A ja som napr už v takom stave, že absolútne nemám potrebu toto niekomu vysvetľovať..Ja, moje dieťa, manžel, a aj mladší syn sme tamto šťastní a spokojní, moja Dr mi chcela dať nobelovu cenu dokonca😁a pripadám si maximálne normálna! Každý si žije svoj život, nech si ho žije podľa seba, ono je načase si uvedomiť, že svet nie je čiernobiely a nikdy nebude! A každý by sa mal starať o svoj život, potom bude naozaj o všetkých postarané!!!
@danica2711 presne aky je nadpis, taka je pravda.
@lucinka1988 tiez som sa napocuvala o co dieta ochudobnujem nebude vediet basnicky, socializovat sa su to vsetko blaboly.Len je dane, ze dieta ma byt v 3 r v skolke a to je ako mantra.Potom sa rok chodi po lekaroch tri diagnozy, ale hlavne, ze je tam.Nie kazde dieta miluje skolku a rodina mu da viac ako statie v rade, aby sa mohli vycurat a jest nieco co nechce a pod...a to robim s detmi, ale ja som antiskolkova az od isteho veku...
@luccija ja rovnako, len nechcem tu rozpútať debatu o škôlke/ neškôlke, lebo isto sa tu niekto toho rad chytí a mňa už absolútne nebaví sa s nikým o tom baviť a presviedčať, prečo som nedala moje dieťa do škôlky a že vlastne to bolo najlepšie rozhodnutie môjho života. Ale súhlasím s Tbeou maximálne👌👍
@luccija by som tu mohla do večera písať, aký benefit to pre neho má, že tam nechodí..Ale! V tejto téme sa držím jedného krásneho príslovia- Kwd sa mýliš, priznaj si to, keď máš pravdu, buď ticho🤷♀️☺️
@lucinka1988 nikomu netreba nic vysvetlovat tak som sa rozhodla...socializuje a bude pocuvat autority este dost.A uz je pubertacka uz viem zhodnotit co nam to dalo
@luccija mala som aj ja pochybnosti, lebo ten dennodenný tlak okolia je celkom silný, až raz- nedávno, som si tak uvedomila, bol to veľmi silný pocit, bola som s deťmi sama na ihrisku, hrala som sa so starším synom, kým mladší spal v kočíku a som si tak uvedomila, ze veď- ja aj moje dieťa sme takto najspokojnejší, nič viac nám netreba, veľmi silný a autentický pocit to bol, ktorý ma tak veľmi presvedčil, ze na ničom inom nezáleží a už vôbec nie na názore okolia, ktoré nežije náš život, ale ten svoj, že odvtedy som s tým absolútne v pohode, a preto nemám potrebu vysvetľovať, len sa pousmejem a idem ďalej☺️Len tiež to chcilu trvalo, kým som dospela do štádia, že je úplne zbytočné vysvetľovať a obhajovať svoje rozhodnutia cudzím ľuďom, známym a tak ďalej
Ani ja som synovi nedavala prihlášku do najbližšej skolky. Mám tam kamaratku, tak viem, ako to tam chodi. Strava strašná-same mucne a sladke jedla, program-vôbec neinformujú rodicov, čo deti cez rok robia(my mame napr whatsapp skupinu, kde nám posielajú učiteľky každý piatok zhrnutie, čo vyrabali a aké basnicky sa učili), v našej škôlke deti aj chodia na výlety, majú kruzky, aj je o polhodinu dlhsie otvorená, keby sme nestihali na 16:30 dobehnut. Aj medzi skolkami sú veľké rozdiely a ak je možnosť, treba dávať prihlasky podľa referencii.
Precitaj si este raz nadpis vlastnej diskusie: SESTRINE ROZHODNUTIE...
PRD ta do toho...

Ked sa bude kazdy starat o seba, bude o vsetkych postarane