Sex po 11 rokoch manželstva a zúfalstvo manžela
Neviem, či je to "rodinný problém", ale u mňa je to asi takto. Dve deti, máme dobré finančné zamestnania... a sex? Tak napríklad minulý rok (2014) to viem presne... február 1x, december 1x... už mi to ide riadne na hlavu. Niekedy mám riadnu depku z toho.. Keď začnem na tému sex s manželkou, tak aj rýchlo prestanem, lebo jej pohlaď stačí a viem, že sa nemieni o tom baviť. Už fakt neviem, čo mám robiť. Chcela byt v inom meste, kúpil som a presťahovali sme sa. Myslel som si, že to pomôže ale nič sa nezmenilo. Fakt už neviem čo mám robiť...ľúbim ju, aj svoje deti...keby neboli, asi by som pri takomto stave utiekol alebo skončil na psychiatrii, ale deti ma ako tak držia nad vodou. Problém je aj v tom, že sa nechce o sexe baviť. Skúsil som kúpiť aj pekné prádlo-vyhodené peniaze...Už som v koncoch.
@adrian7 Tak možno sa obáva dalsieho tehotenstva. Ale rozpravat by sa o tom mohla. Bud mala tazke tehotenstvo, porod, mozno sa v tej jej psychike nieco udialo.
Volaco ju mozno stve. Nerobi to z pomsty? Alebo sa pocas tvojej 7 mes nepritomnosti nestala "hlavou rodiny" ? Musi to zvladnut, zabezpecit vsetko sama, byt v pozicii otca i matky ( v roli muza i zeny) zaroven.
Mysli ona na to, ze to moze viest k rozchodu? Alebo, ze si najdes bokovku? Trapilo by ju to, ci ani nie? Je taka sebaista, ze sa nic take nemoze stat, alebo by to snou ani neotriaslo a zvladla by rozchod lavou zadnou?
Nemusis sa s nou bavit o sexe, bavte sa o buducnosti. Treba si to vyjasnit.
mne pride inak tiez dost divne, ze iba dvakrat za rok. a po siedmich mesiacoch? mohol by prist aj z dzungle s dlhou bradou a neumyty smradoch. supla by som ho do sprchy a dobehli by sme zameskane. pride mi to, ze ma asi ineho. keby mala zdravotne problemy, tak jedine ze by mala nejake skutocne obrovske zranenie na pohlavnych organoch, co ja viem, rodila nedavno? ;) nebodaj ju niekto znasilnil?... mne proste pride nepochopitelne, ze po takej dlhej dobe a nic. u zeny by som povedala, ze to je skor psychicky problem, asi ma nejaky blok. a ten mi vychadza, ze jedine z toho, ze niekoho ineho ma a k manzelovi ju uz nic nepritahuje. a mozno iba zbytocne krelsim certa na stenu. pytali ste sa jej, preco sa s vami nehcce rozpravat o sexe? a ci si uvedomuje ake to ma dosledky? ja by som jej to asi povedala tak, ak,o ste tu napisali. nechcete jej byt neverny, vazite si ju ako manzelku aj ako matku svojich deti, mate ju velmi rad, a isto sama vie, ze zdravy intimny zivot je esencialny pre spokojne manzelstvo. vy si to neviete vysvetlit, ci ste sa niecim previnili alebo co a ved ste manzelia a kadecim ste si uz presli, tak snad nebudete mat pred sebou tajnosti.
@adrian7 Ona zrejme pre peniaze.....a skutočne nemá milenca? Lebo my sexujeme často, možno až príliš....bolo by mi podozrivé, keby zrazu nechcel, alebo ja by som ho odmietala......a keď jej to nechýba, príčin môže byť niekoľko.....všetky tu už žienky spomínali. Ale jednoznačne by si to mal riešiť, si zdravý chlap, tak na čo čakáš?
@adrian7 Ono z opačnej strany- môj muž napríklad musí byť v psychickej pohode a "spokojný sám so sebou", aby mal chuť sa milovať, vtedy mu to chýba, inak vôbec (tiež má 40). Zase u nás to nie je raz za rok, to vôbec, ale prosto už nemá potrebu "šukať kade chodí". 😅
No a najviac ti povie nejaká jej zmena v chovaní alebo podobne. Či sa aj napriek tomu, že sa nechce s tebou milovať, je k tebe milá, prejavuje ti nejakým spôsobom intimitu medzi vami... Pokiaľ nastane nejaký blok, zväčša sa to prejaví...
A samozrejme baby vyššie spomenuli možností a možností... Najdôležitejšie je sa porozprávať.
Hlavne ti držím palce, nech je to lepšie. 🙂
podla mna citi nejaku formu odporu. Mozno je to nespokojnost so zivotom, stereotyp, strata sebavedomia a mozno jej ty ' nevonias' a mozno ma naozaj nejake problemy tam dolu, alebo jednoducho teraz, ked ma deti, uz sex pre nu nie je taky dolezity. KAZDOPADNE toto nie je dovod, aby sa s tebou o tom ani len nerozpravala. Pises, ze sa o tom nechce rozpravat a radsej sa pohada... toto by som videla ako najvacsi problem. Tam viazne komunikacia,... !! ona je totalne zablokovana, nieco vovnutri jej v tom brani. Treba ju prinutit, aby hovorila... Ale ako vsak? Ty ju poznas najlepsie... mozno by pomohol nejaky vikendovy pobyt bez deti.. mozno manzelska poradna, alebo skratka vystihni moment, kedy bude mat dobru naladu... Inak s tymto typom ludi, co sa radsej pohadaju ako by si mali veci vydiskutovat, je fakt tazke vychadzat.... 😠
Mozno skus o nu znovu zabojovat, kup jej kyticu kvetov ' len tak' , povedz jej aka je krasna, ako jej to pristane, kup jej nejaky parfem, pozvi na veceru. Daj tomu cas..., mozno sa rozkeca...
@zuzulik1234 Myslím, že toho času už mali dosť a ona nechce komunikovať.....A ináč si to napísala veľmi dobre...kvety...večera a tak....
po 7 mesiacoch si sa vrátil?zo zahraničia ?ty kokossss :O to jak si vydržal tak dlho preč bez rodiny?:(iuff..asi žena si zvykla bez teba žiť,aj po tej fyzickej stránke,:(iné mi neprichádza do úvahy..alebo teda má ineho partnera,alebo sa bojí otehotnenia.a ked ste mali sex tie dva razy do roka ?tak to ako prebiehalo?akože ?s nechutou ona?ako si ju do toho dotlačil ?hm ??? to si nepovedal ...
a naozaj,ako baby radia....zober ju niekam na dovolenku ,aspon na víkend,len VY dvaja bez deti,proste vy ...a nič,užívať si jeden druheho,kvety,kytička,pozornosti,krásne slová,akaá je krásna,nežné vyznania,ako za čias kedysi spred manželstva 🙂musíš byť k nej pozorny a mily,a nenastojiť trvedohjlavo a hrubo na sexe!najma to nie,to potom,ked žena " vie,že musí "tak vtedy just to nejde!! ja mam tiež take iste stavy
po 11rokoch ta este stale dokaze umlcat pohladom? 🙂
no nesmies sa dat pekne narovinu nech ti povie nemusis ani ako radia baby romantikus a snazit sa pretrhnut aj tak podla toho co pises ti neda...o to vacsie bude tvoje sklamanie
ste dospeli ludia tak by ste sa mali byt schopni porozpravat o hocicom a toto je dolezita tema sucast vztahu.
Vysvetlenie je minimul co od nej mozes ziadat.Dlhuje ti to.
Takze ziadne specialne nacviky pripravy sexy oblecko normalne si snou sadni sami dvaja a pekne sa porozpravajte. Ked ti vysvetli svoje dovody potom sem mozes prist s dalsou otazkou ako to poriesit ale hlavne sa tuto otazku musis opytat jej.
mna by zaujimalo, ze ako to bolo pred detmi a ked spolu chodili, prve mesiace, roky a kedy nastal ten zlom...
Priklanam sa ku katy....mozno od toho druheho porodu sa sama sebe hnusi,pozname zopar takych zien ,nepripadaju si atraktivne sami pred sebou a nieto este pred manzelom..toz psychika...ale moze byt aj druha osoba vo vasom vztahu...toz milenec ..ked si pisal,ze ste sa milovali 2-3 krat do tyzdna,tak to nebude ziadny blok......mimochodom mala niekedy orgazmus?mozno ze si to robi sama....ale o tom pochybujem,ked to bolo medzi vami na zaciatkoch take naruzive...drz sa 🙂
Nemusíš sa jej vôbec hnusiť, niekedy ženy jednoducho nemajú chuť na sex. Kazde telo je iné a má iné potreby.
Ja som na tom takto bola po prvom dietati. Nič sa u nás doma nestalo, s manželom som relatívne krátko, no jednoducho som nemala veľmi dlho chuť na sex. Neviem, či sa pokazilo niečo v hormónoch po pôrode alebo čo sa udialo, no mojmu telu sex vôbec nechýbal. Občas som sa "premohla", aby som vyhovela chlapovi, ale inak som si na sex nespomenula ani po roku.
Potom som opäť otehotnela a zrazu je zase všetko ok, nehovorím, že by som sexovala 10x do týždňa, ale myslím, že teraz je to oveľa lepšie.
Viem, že to musí byť pre chlapa ťažké, sama niekedy nechápem, že to ten môj so mnou vydržal.
Neviem však čo ti poradiť, keďže sa ona o tom nechce rozprávať ☹
Možno skúsiť pritlačiť na ňu, teda na rozhovor... možno skúsiť ju trošku uvoľniť, spraviť večeru, trosku ju počas dňa viac odbremeniť, aby bola trošku viac oddýchnutá, otvoriť si nejaké dobré vínko a vtedy skúsiť začať nenútene tento rozhovor.
Každopádne vám držím palce a verím, že nájdete z tejto situácie východisko, ktoré bude vyhovovať vám obom.
A ešte som ti chcela napísať, že som naozaj veľmi rada, že ešte existujú muži, ktorí nepodvedú svoju ženu napriek takto sporadickému sexu 🙂
Ked som v prvom manzelstve odmietala sex tak si moj ex nasiel milenku.... samozrejme bol rozvod....
Teraz si vazim svojho noveho mm a nevydieram ho...
Skus poradnu, ked nepomoze najdi si milenku.... a potom sam uvidis ako to dopadne... ale hlavne si uzivaj zivot a nie ze sa budes psychicky tyrat... privolas si potom choroby
@adrian7 ja napisem s cim mam problem ja v nasom vztahu a preco sa mi do sexu az tak nechce. ci nieco by nesedelo aj na manzelku.
kedysi sme sa vedeli pekne rozpravat, aj si vzajomne polichotit, povedat lubim ta. teraz som to od mojho milovaneho pocula po pol roku a to az ked som si to vynutila....
mame pol rocneho synceka takze dava zabrat
tehotenstvo som mala rizikove, cize no sex a ked tak iba velmi zlahucka aby som o tom ani nevedela...
po porode to tiez nebol med lizat...
stale ma doto tak nejak tlacil a mne sa nijak nevenoval. len such such a hotovo a vytvorila sa mi taka nejaka averzia. zda sa mi ze mu ide iba o to. aj ked viem ze to nie je pravda. jednooducho mne chyba mojkanie a aj pomoc v domacnosti a s dietatom. nemam uz chut vzdy mu len "posluzit"- ked pouzijem taky expresivny vyraz. zeny to potrebuju prezivat aj citovo- aspon ja a toto ma neuspokojuje. kto posluzi mne??? tak hold uz sa urobil taky nejaky blok ze sex je prilezitostne. niekolko x do mesiaca ale zdaleka si to az tak neuzivam. skor je to nutnost. mozno by pomohlo sa manzelke sa venovat. zobrat na veceru, pomasirovat, pozerat na hviezdicky, pomojkat ju a nezavrsit to sexom!!! pretoze u nas ak je naznak nejakej romantiky tak viem ze je za tym len tuzba po sexe a hned to kazi celu tu chvilu.
Ja si to sice predstavit neviem....ale pocula som 🙂 ze baby zvyknu mat problem s tym, ze vedia, ze chvil na sex je malo a ked sa taka naskytne, tak ju "musia" vyuzit a tym padom je akakolvek chut,spontannost a naruzivost pre ... Bolo by to u vas pochopitelne,kedze mate dve male deti :( Asi by som skusila rozhovor s manzelkou aak to nebude dobre,tak pomocsexuologa... Je sialene zit bez pocitu a zazitku tej najvacsej intimity, ked ste obaja zdravi a relativne bez problemov... Drzim palce...
@adrian7 pozvi ju niekam - večera, kino+káva (detičky dva hodky určite niekto postráži) a snaž sa s ňou ešte raz porozprávať, povedať jej, že ju miluješ, že ťa priťahuje a že ak má nejaký, či už fyzický, alebo psychický problém, tak budeš trpezlivý a budeš rád, ak ho spolu vyriešite. Počkaj potom pár týždňov, čo sa udeje, ak nič, tak to zopakuj, s tým, že si normálny muž, intímny život potrebuješ a ak ho nebudeš mať dopriaty od svojej manželky, budeš nútený to riešiť ináč. Asi ťa sklamem, ale poznám ženu, ktorá muža potrebovala len ako autora detí a zdroj príjmu. Po druhom dieťati bolo presne to, čo u vás. Ona mala skrátka iné potreby, intímny život jej nechýbal a asi asi nechýba, keď je takmer desať rokov sama. Jej muž čakal, kým deti podrastú a nasledoval rozvod.
@adrian7 môj názor? ak si bol tak dlhý čas preč, možno sa naozaj odmilovala alebo má iného. Ja byť tebou tak sa jej na rovinu opýtam a trvám na tom, že ti musí povedať dôvod prečo sa nechce milovať. Niečo prehliadaš, lebo žena aj s minimálnou chuťou určite potrebuje sex viac krát ako 2 razy do roka.
a ked si sa jej spytal rovno, ze kde je problem, tak sa ako vyjadrila? Lebo kym to nezistis, tak my ti to tu nepovieme.....lebo normalne to podla mna nie je (ja som s manzelom 16r z toho 7r manzelia a teda takyto problem nemame) 😔
@adrian7 ako si to vydržal tých 7 mesiacov ked si bol preč?
a ako to ona vydržala bez teba? ako ti má ona veriť, že si jej tam bol verný, ked tu ti to chýba a tam nie? Nemohlo sa stať, že práveže po sexe s tebou mala nejaké zdravotné problémy a ani o tom nevieš? Ako ti má ona veriť, ked si odišiel na 7 mesiacov preč a ju si nepotreboval, že teraz ju zrazu potrebuješ? Keby ti na nej tak veľmi záležalo, tak asi nejdeš preč na tak dlho. No a o pracovných povinnostiach v zahraničí sme tu už mnoho čítali, čo tam muži robia vo voľnom čase a doma sa dušujú akí boli verní, lebo tam im to ani nenapadlo. No poznáme mužov čo robia ked sú bez dozoru.
@adrian7 - správanie manželky je veľmi čudné a určite nie je bežné. To je však asi všetko, čo k tomu môžem napísať, pretože nemôžem ani len tušiť, aký má dôvod na takéto správanie. Zaujímalo by ma, čo by na to povedala a ako by problém opísala ona a či vlastne situáciu považuje za problém? Alebo sex považovala len za prostriedok na otehotnenie a keď už má vytúžený počet detí, odmieta aj sex? Ako sa správa v iných sférach života? Je k tebe milá? Tým sa len snažím naznačiť, či nemá nejakú bokovku, aj keď ako píšeš, problém trvá zhruba dva roky a mladšie dieťa má dva roky, tak ktovie, či nemá aj nejaké následky z druhého pôrodu (či už psychické alebo fyzické?) o ktorých z nejakého dôvodu nechce hovoriť (ja neviem, hanbí sa, je jej to nepríjemné)? Prípadne či nemá obavy z ďalšieho tehotenstva a po ďalšom dieťatku už netúži? Ak sa priamo nevyjadrí, my môžeme len hádať, ťažko k tomu čokoľvek napísať okrem toho, že to určite nie je bežné (schválne nechcem použiť slovo normálne) správanie a niekde bude nejaký problém zakopaný.
@adrian7 a to predtým 2-3x do týždňa bolo aké? páčilo sa jej to, čo si to len technicky odpracovala? skús sa zamyslieť tým, či vášeň nebola hraná. zvykla sa predtým k tebe pritúliť len tak? zvykla ťa pohladiť a ovoniavať?
poznám ženy, ktoré ich partner nepriťahuje, resp. naozaj nemajú radi sex. obdobie, kedy chceli mať deti si nejako "odpracovali" a potom nič.... komédia sa skončila
@sopkape Pekne si to napísala, niektoré ženy len čakajú aby sa mohli vysoptiť na nejakého chlapa 😀 ..
A čo sa týka témy, ja si myslím, že nie je normálne ak partner odmieta sex tak dlho .. proste ten problém niekde je, či už je to v komunikácií, možno nepíšeš celú pravdu, niečo zatajuješ, možno jej si nejako ublížil, a nechce o tom proste hovoriť, možno má milenca, možno k tebe už nič necíti, možno má len nejakú krízu , tých možno je strašne veľa a nech ti tu napíše hocikto, hocičo, jedine s ňou to musíš vyriešiť, bud trochu tvrdší, podľa mňa si dosť mäkký, keď sa necháš len pohľadom odbiť, proste si choď za tým aby sa to vyriešilo a buď neodbytný, keď nebude mať záujem ani po všetkom tom naliehaní a keď vidí, že to chceš riešiť, že ťa to veľmi trápi, a bude jej to jedno, tak ťa má proste na háku ..
Si vojak ak som z kontextu dobre pochopila, ze? Takze tam ten dlhy pobyt mimo chapem. Okrem toho co tu dievcence pisu ma este napadlo ze sa jej sex s tebou nepaci a nedokazes ju uspokojit. Neber to ako urazku, to je len myslienka a nemusi byt pravdiva... mozno keby si sa viac posnazil...

A nuvaring si nevsimaj, ona ma doma nieco ine...tam sa to manzelstvom neda nazvat, ja som s mojim 10 r. a sexujeme podla nálady, raz často, raz menej často, este ma napadlo, nebolí ju jazva po síti pri sexe,? No musíš to nejako vypátrat, malé spia s vami? Vies ci sa nebojí ze vás uvidia...kedze si uviedol vek předpokládala som, ze máte deti starsie, a co také bozky, objatia, mile slovo aj tomu sa vyhýbá? Koji malu? Aj vtedy je nechuť na sex....