Sex po 11 rokoch manželstva a zúfalstvo manžela
Neviem, či je to "rodinný problém", ale u mňa je to asi takto. Dve deti, máme dobré finančné zamestnania... a sex? Tak napríklad minulý rok (2014) to viem presne... február 1x, december 1x... už mi to ide riadne na hlavu. Niekedy mám riadnu depku z toho.. Keď začnem na tému sex s manželkou, tak aj rýchlo prestanem, lebo jej pohlaď stačí a viem, že sa nemieni o tom baviť. Už fakt neviem, čo mám robiť. Chcela byt v inom meste, kúpil som a presťahovali sme sa. Myslel som si, že to pomôže ale nič sa nezmenilo. Fakt už neviem čo mám robiť...ľúbim ju, aj svoje deti...keby neboli, asi by som pri takomto stave utiekol alebo skončil na psychiatrii, ale deti ma ako tak držia nad vodou. Problém je aj v tom, že sa nechce o sexe baviť. Skúsil som kúpiť aj pekné prádlo-vyhodené peniaze...Už som v koncoch.
@horana To zase je ženský pohľad na sexualitu ktorý ale nie nie je celkom pravdivý. Pozorovania ukazujú že kopulačné indexy pre adultné samce šimpanzov vysoko v hierarchii (s kým iným sa porovnávať 😀) sú v rôznych štúdiách od 0.1x/hod po 0.2/x hod. To znamená že samec kopuluje priemerne raz za za 5-10 hodín pozorovania (očividne v noci pozorovanie nie je dostatočné, určite väčšinu noci spia) a samozrejme preferujú samice so zdurenými genitáliami (znak že sú vo fertilnom období), pokiaľ nie je taká k dispozícii vyberajú si medzi pár obľúbenými partnerkami (to už musí byť láska 😀 ). Pretože šimpanzí alfa samci sú vo veku 20-26 rokov je to viac ako priemer v ľudskej populácii - tu len tí najzdatnejší dlhodobo zvládajú 2-4 súlože za 24 hodín.
PS. Šimpanziemu alfa samcovi sa nehovorí nie.
@oldman50plus pannamariapodsrpenskááá,mňa asi picne 😀 😀
@adrian7 niekde je problem....určite
@oldman50plus Tak pockaj, zensky pohlad na sexualitu nie je celkom pravdivy, ale muzsky ano? Urcite su rozdiely v interpretacii faktov muzmi a zenami, ale zas tak velke nie.
Uznavam ze tie simpanzy hlavne ten druh bonobo su vynimkou, oni to maju tak raritne ze nielen ze sa pouziva sex naparenie ba dokonca ani nielen rekreacne, ale akosi takticky. Oni sexuju ako pri pareni, tak aj napriec pohlaviami (teda aj samec -samec) aj ako vybitie stresu a napatia, dokonca aj ako pozdrav ci vramci vymenneho obchodu za potravu. Napriek tomu samice tam rodia len kazdy piaty az siedmy rok a zaroven su tymi veducimi v hierarchii, pokial viem alfa samec u nich prave neexistuje, ba nielen alfa samec ale vobec dominantny samec, nakolko samice to tam maju skupinovo pod palcom, a akonahle sa zacne pripadny samci dominant formovat, rychlo nastolia poriadky, dalej postavenie syna je zavisle od postavenia matky atd..
Tak neviem ci by ludsky chlap vymenil keby ho sef namiesto pozdravu rano pri prichode do prace....ehm.
ja tiez :D
tak- tak, alfa samcovi v podobe šéfa sa nehovorí nie 😎 😀 😀 😀 😀
@horana no to je dobré, vybuch smiechu..... ty si tedá riadna srandistka...
Tam može byt viacej dovodov, Treba si však uvedomit jedno a to, že ked dvaja spolu chodia, sex je vacsinou príjemná priležitost ktorej predchadza určitá predohra, večera, prechádzka, mesto, kino alebo čokolvek aj menšie kedy sa dvaja venuju sebe a vyusti to do sexu, po ktorom su tiez v klude spolu. Tiež to platí pre manželstvo v ktorom ešte nie su deti. Hoci časom to samozrejme zovšednieva, to nevravím ale ked obaja chcu da sa to udržat na rovine že je to zaujimave, vzrušujúce. Ale ak prídu deti, a to píšem iba z mojho pohladu ženy s dietatom, je sex skoro na poslednom mieste a to pre absenciu tzv. predohry. Chlapy ju nepotrebuju ale ženy ano, Potrebujeme mat predtým klud, rozpravat sa, možno niekam ist,jednoducho dostat sa do nalady. Chlap to vacsinou nepotrebuje, jemu stači spomenut slovo sex a vlezie do postele a už pracuje. Ak si chlapi myslia, že žena ked je cely den v praci, potom vari,upratuje, píše ulohy s detmi, zavezie na trening, z treningu a večer o pol desiatej uloží deti, že prvá jej cesta bude do spalne a roztiahnut nohy z prepačením tak sa nečudujme, že maju ludia problémy a maju sex 2 x do roka. Ak chcete mat sex ako za mlady, treba sa vratit k tym veciam, čo ste robili predtym, deti už mate vacsie, dajte ich starým rodičom, zober ju niekam cez zlavudna, oddychujte, prechazdajte sa, rozpravajte sa a uvidiš, že po takomto dni bude mat určite vacsiu chut ako v beznom stereotype.A hlavne sa o sexe nehadajte, aj ked ta to hneva. lebo ak sa budete o tom hadat tak možnost sexu pochovaš uplne.
@beatrixka77 takze sex je vlastne urcita forma odmeny poslusnemu pskovi ak sa velmi snazi 🙂 stale som si myslle ze je to hlavne preto ze na to maju chut obaja a ze je to sucast zivota. A ako pise oldman, hlavne urcite vyjadrenie lasky oboch partnerov. Ale zda sa ze tato premisa plati iba po "ano" pred oltarom alebo max po dieta. Potom uz iba za odmenu. Myslim ze sa iba utvrdzujem co donekonecna opakujem mladsim rocnikom. Chlapi nezente sa ani za svet. Manzelstvo ako ho defimuje zapadna spolocnost je obrovska pasca na chlapa. Ak vam uz ale nie je rady. Sup sup do Azie a odtial doniest este zenu ako zena naozaj ma byt. Mozno trosku tvrde a na tomto fore obzvalst, ale su to tvrdo vyzrete zivotne skusenosti. 🙂
Hod do mna kamenom kto je bez viny 🙂
@beatrixka77 Uz sme to tu pisali a vysvetlovali, ja a ostatni tu pritomni pani mame doma pripady, ked zena bud nepracuje vobec alebo chodi do roboty nie kvoli peniazom, ale aby nesedela zavreta doma. Konkretne moja zena nevari, neupratuje, na to je upratovacka, nerobi ulohy s detmi atd. Oddych, vylet, dovolenka, romanticke vecere atd. su vnimane ako samozrejmost. Prave naopak, ako vidim z tejto a podobnych diskusii, predmetnym problemom su postihnute skor zabezpecene manzelstva, kde zena netaha na sebe cely chod domacnosti.
Tvoj prispevok je pre mna velmi informativny, vidim tu jednu z moznych pricin takeho spravania - su zeny, pre ktore sex nie je podstatny, nezaujima ich, mozno je az neprijemny, resp. vnimaju intimne chvile ako nevyhnutne zlo v manzelskom zivote. Presne ako pise pan vyssie, odmena za dobre spravanie, nepaci sa mi to, ale co uz, chlapi to na rozdiel od nas potrebuju, tak mu raz za cas dovolim. Toto ale podla mna znamena skor ze sa taki partneri k sebe nehodia.
@alex_40 , no áno, tiež si myslím, že jednoducho sú ženy, ktoré ten sex proste k živote nepotrebujú, zdanie niekedy klame, paradoxne môžu to byť práve ženy, ktoré navonok vyzerajú veľmi sexuálne a pre chlapov sú atraktívne. Také, ktoré povedzme zabezpečenejší chlapi vnímajú ako taký úlovok, prostriedok, aby sa pochválili, akú atraktívnu ženu získali. Možno už od začiatku takýto vzťah je skôr povrchný, zameraný na vonkajší dojem - z oboch strán - nečudo, že neskôr môže prísť k tvrdému vytriezveniu a sklamaniu - hlavne zo strany muža. Žena, ktorá vyzerá vášnivo, nie vždy aj vášnivá je 😉, aspoň čo sa týka postele. Ale toto je o zlom výbere (odhade) partnera - partnerky.
Hnevať sa ale na všetky ženy a myslieť si o nich, že sú to vypočítavé mrchy, ktoré sú ochotné milovať sa len za "odmenu" je smiešne. Ale je to jednoduchšie, ako si priznať vlastnú chybu, že @vybehovymodel ? 😉 😀
Je x žien, ktoré sa so svojimi manželmi, partnermi milujú radi a ochotne a užívajú si spoločnú blízkosť dlhé roky. 😉
A ináč k tebe, je vidno, že čítaš a vidíš len to, čo chcieš vidieť a čo ti pasuje do tvojho obrazu. @beatrixka77 hovorí o naladení ženy, ty o odmene. No nečudo, s takýmto postojom a s takýmto názorom na ženy, že máš
málo sexu. 😉
Tak to sme sa ale zle pochopili, vobec som nechcela povedat, že ide o odmenu, ved predsa ked pred dietatom to fungovalo určitym sposobom a nenazyvali ste to "za odmenu" tak prečo sa potom tolko čudujete. A druhá vec, píšete, že ide o akt lásky oboch a ked maju obaja chut, ale čo ak jeden z nich nema chut skoro vobec? či už žena alebo muž, lebo aj muž može stratit chut na sex, čo potom? ma to ten druhý robit z povinnosti? alebo sa premoct? pretvarovat? ak to tak necíti? čo je zle na tom starat sa o ženu a pripravit jej raz za čas prekvapenie alebo príjemné chvile? čo tak to robit aj nezistne a nečakat odmenu? ja neviem ale dvaja sa beru pre to aby si život ulahčili, spríjemnili. Ja nemam problém robit mužovi radost, ja u nas planujem výlety, som rada, ak je rodina v pohode, a to nemame peniaze na vyše, nechodime do wellness alebo nedostavam darčeky ale som človek a chcem aby si ma manžel vážil a nebral ma iba ako niečo s čím može mat sex, ale ako niekoho. Neviem ako to mam proste vysvetlit ale v skratke, ak svoju ženu naozaj milujete tak sa na to nemožete pozerat ako že robite niečo pre nu ale pre vas ako partnerov a každý si z toho zoberie to svoje, preto že žena a muž su odlišný, na tom nie je nič zvlážtné, je zvlaštne ak sa k sexu staviate že je to nejaký štandard s ktorým pri otlári suhlasila a teraz musí 2x do týždna.
@vybehovymodel @alex_40
Ja som z vás určite najstarší, ale presne toto som mal doma. Celý život. Presne toľko "udržiavacieho" sexu aby som sa nezbalil a neodišiel. Dnes si uvedomujem ako presne to dávkovala, nedá mi neobdivovať to majstrovstvo. Jednoducho manipulácia sexom. Poslednú dekádu som sa s tým zmieril a rezignoval, predtým som sa ale naozaj snažil čo mi sily stačili a dúfal a dúfal... Potom až som zistil že žena má dlhoročného oveľa mladšieho milenca (zase ale nie 25 rokov takže nebol primárna príčina) aj keď súhlasím že je to skôr tak že platila sexom jeho duševnú pozornosť (v období kedy už som sa jednoducho nesnažil a nerobil čo som jej na očiach videl ako bola zvyknutá), tu nejako nešetrila ako na mne celý život, som sa skutočne nasral. Teda hlavne vzhľadom na situáciu, ak by mala záujem o sex tak by som to pochopil že zmena je život a chcela niečo skúsiť a povedal si že to nie je mydlo, nezmydlí sa. Pretože absolútne nejavila snahu ukončiť aféru ako som si predstavoval našiel som si milenku, len teoreticky mladšiu ako ja a tá má o sex hádam väčší záujem ako ja. Takže nie každá žena je rovnaká ale proste s takými prípadmi ako máme doma jediná šanca je si nájsť druhú. Čím rýchlejšie tým lepšie. Vnímam ako výsmech osudu že skutočne sex o akom som sníval som mal v živote v dvoch obdobiach - ako 18-19 ročný (moja láska nešťastne zahynula) a teraz, vo veku kedy k 60-ke už máme o chlp bližšie ako k 50-ke (a som vďačný za každý deň kedy ešte môžem aj keď fyzicky som zatiaľ vo veľmi dobrej forme klop klop). Ak by som mal povedať nejaké ponaučenie mladším tak okamžite odisť ak je nezáujem o sex (bez jasnej príčiny ako sú veľmi malé deti alebo vážne zdravotné problémy) u manželky rok-dva pretože jednoducho SA TO NIKDY NEZMENI a bude to len horšie. Teda aspoň nie vzhľadom k manželovi. Alebo zostať s vedomím že do konca života to v tejto oblasti bude len utrpenie bez šance na zlepšenie. Záujem, skutočný záujem o sex je vlastnosťou ženy, alebo ho má alebo nie (naladenie a podobne to sú babské drísty, nie je možné aby 20 rokov nech robíš čokoľvek si ju nenaladil aby to robila s nadšením, ani raz). Škoda len že tie čo ho nemajú sa vedia skoro dokonale pretvarovať po narodenie detí a mladý chlap ako ja ktorý mal len pár sexuálnych kontaktov nemá dosť skúseností aby to prehliadol.
@oldman50plus neviem kolko si s tou milenkou, ale casom sa intenzita sexu meni ci chces alebo nechces 🙂
@alex_40 nuž tak keby som ja žila život tvojej manželky, energiou by som len tak sršala 🙂 ale zase nevidime do vašho vztahu a bolo by treba si vypočut obe strany. 100 ludi 100 chutí
@oldman50plus Ty chceš teda povedat, že maš milenku, za ktorou kedykolvek prideš tak sa milujete, vašnivo a hned na to odideš preč, neberieš ju na večeru, nechodiš s nou nikam a nikdy si jej nič nekupil, lebo ak ano, tak to robí za odmenu, platiš jej, sorry ale je to tak.
@oldman50plus absolutne pravdive a presne. Suhlas.
@beatrixka77 Ohľadom peňazí. Nie som zle situovaný, asi nie tak ako alex-40, aj keď ako hovorím keď človek zháňa byty a autá pre deti tak dočasný nedostatok nastať môže 😀, ale moja milenka je ešte lepšie situovaná ako ja. Na peniazoch jej absolútne nezáleží a preto sa k nej len hrnú. Ak by aj okamžite prestala pracovať (neprestane, robí presne to čo ju baví a čo vie) do konca života nemusí prstom pohnúť. Naopak ma hnevá tým že trvá že všetko chce platiť napolovicu. Naším problémom je čas, obaja sme veľmi vyťažení. Naše stretnutia sú skutočne hlavne o sexe (občas prerušovanom luxusným wellness, operou alebo hoci Cirque du Soleil) pretože nemáme k sebe dostatočný prístup (na noc kvôli deťom pravidelne odchádzať zatiaľ nechcem ale asi to budem musieť hodiť za hlavu).
@nasta55 Súhlasím, v našom prípade určite rýchlejšie ako u mladých, len kým to nastane ona určite sa dostane za prechod a ja už nebudem môcť tak si užívame kým sa dá. Nebude dosť času aby nás to omrzelo 😀
Som si ale na 100% istý že ak by sme mali sex od mladosti bavilo by nás to dodnes aj keď určite nie až tak ako nás to baví teraz kedy je to celkom čerstvé. Na druhej strane oveľa viac by nás to bavilo celkom čerstvé v 20ke ako v 50ke aj keď napodiv stále nám to celkom dobre ide. Nie je pre starého chrena lepšie afrodisiakum ako skutočný záujem partnerky 😅 .
@adrian7 nemusi byt za tym nevera. Mozno mate nieco vo vztahu nedoriesene, tiez to moze byt zdravotny problem. Nemusis o tom vediet, ani ona sama. Hormony vedia narobit neplechu. Tym, ze sa o tom nechce bavit len potvrdzuje, ze to tiez vnima ako problem, a boji sa tu temu otvarat. Horsie by bolo, ak by ti povedala, ze v tom nevidi ziaden problem, ze zvelicujes... Skus jej navrhnut poradnu, aby ste riesili VAS problem. Nebude to len o nej. Zensky sex nie je len o energii, o case... (ak neratam nymfomanky a k...y 🙂...Normalna zena hlada aj pocit dovery, intimitu... Pises, ze si obcas pracovne mimo. Nepodozrieva ta z nevery? Nie je zneistena? Musis to vykomunikovat, prilis netlacit na pilu, niekam ju pozvat, aby ste o tom zacali rozpravat. Bez toho, aby si nieco ocakaval. Ocividne ju mas rad a chces to riesit. Urcite ti nebudem radit bokovky. Nic to nevyriesi a charakternemu cloveku to len ublizi. ☹
@oldman50plus tak potom je to super, takto je to najlepšie ale to isté by sa vam asi v 30tke nepodarilo, keby ste mali doma napr. 2 malé deti a nespali by ste 4 -5 rokov poriadne, takže sa to nedá zovšeobecnovat.
@beatrixka77 a predstav si male dieta, kvoli ktoremu sa nevyspis a k tomu pubertiacku, ktora uz chodi spat neskor ako ty! 😀
@beatrixka77 S tým nespaním - doteraz nespávame 3-4 noci v týždni, partnerka kvôli službám v nemocnici a ja kvôli zvláštnemu charakteru podnikania (začínam asi za hodinu). Nevadí nám to, teda vlastne vadí ale sexuálne vzťahy neovplyvňuje.
Super to ale nie je ani náhodou. Som duševne strašne frustrovaný situáciou že žena si chodí za milencom, ja za milenkou, pred deťmi to tajíme, som stará škola a neviem sa s tým zmieriť aj keď manželke to nevadí ani trochu. Najhoršie je že pracovať musíme spolu, vlastní polovicu firmy a majetku a zase úprimne ani ja ani ona nie sme nahraditeľní, bez druhého by to vo firme nešlo a položiť ju môže každý z nás. Mohol by som sa k milenke nasťahovať ale tým by som stratil možnosť obživy, vrátiť sa k pôvodnému povolaniu lekára sa nedá keď som to robil posledne keď ešte Čalfa bol predsedom vlády a začať niečo úplne iné v mojom veku je ťažké a bolestné (asi ale budem musieť ak sa nemám zblázniť, hľadám ale mám z toho hrôzu). Milenka síce hovorí že ma bude bez problému vydržiavať ale ja by som tak nevedel žiť, to by som stratil všetku sebaúctu a určite by to dlhodobo nefungovalo. V 30 by som žiadny problém so zmenou nemal.
@oldman50plus porovnavaš neporovnatelné. Ani ja nemam problem byt do noci hore a pracovat ale vstavat k plačucemu dietatu každu pol hodinu je trochu iné kafe. Zaspíš na 30 min a zo spanku ta vytrhne plač a takto do rana, to predsa nemožeš porovnavat s dobrovolnym ponocovaním. Co ta na tom ubyja, ked to tvojej žene nevadí? chceš sa priznat detom, že mate obaja milencov? kolko maju deti rokov? ak su teenageri tak ti to neradím, ak su dospelí tak to skor pochopia. Ak sa nastahujete s milenkov do jedného bytu časom sa vytratí to vzácne čo ta teraz na tom vztahu baví a pritahuje.
@beatrixka77 Obaja sme vychovali vlastné deti, myslíš že spávali viacej ako spávajú dnes? Takže asi to vieme porovnať. Ak povieš že som chlap ktorý nevstáva toľko ako žena ktorá kojí tak to je pravda, ale napríklad keď bola manželka v nemocnici s druhým o to prvé som sa staral a malo menej ako 2 roky. A partnerka kojila a hovorí že v porovnaní so službou o nič horšie.
Mojim deťom do tridsiatky moc nechýba ale stále sú to pre mňa deti aj keď dospelé a niektoré veci im jednoducho mám veľmi silné zábrany povedať. Lenže ak budem chýbať v noci alebo pozde večer bez vysvetlenia častejšie domyslia si a bude to horšie. S milenkou máme za sebou skoro 50 rokov priateľstva a sympatií a viaceré silné spoločné záujmy, to sa len tak nestratí. To nehovorím o tak pominuteľnej veci ako je láska hoci bola mojou prvou platonickou (ja jej ale nie hovorí že ako na muža na mňa nemyslí viac ako 15 rokov, to až keď ma mohla porovnať s doterajšími vzťahmi). Sexuálna aktivita v našom veku samozrejme musí začať postupne odumierať, nikto tu nebude večne aj keď obidvaja sme z dlhovekých rodín takže ak sa nič zlé nestane nejaké roky spolu ešte byť môžeme, najprv so sexom a potom bez.
@bodka70 Nikdy som nezovseobecnoval a v ziadnom pripade sa nehnevam na vsetky zeny. Iba pripustam, ze existuju zeny s predmetnym modelom spravania, nazveme to asexualitou ci akokolvek inak. A zaroven predpokladam, ze existuju aj taki muzi. V tom pripade trpia ich partnerky, ktore tu blizkost potrebuju.
@beatrixka77 Ved to aj robim nezistne a odmenu necakam. Avsak, kedze sa tu spominala nevyhnutnost vytvarania romantickej nalady, sprijemnenie zivota wellnesom, vyletmi, dovolenkami, restauraciami, tak len som chcel povedat, ze aj napriek tomu nemusi to fungovat. A naopak, funguje to bezchybne vo viacerych manzelstvach, kde si to mozu dovolit iba minimalne kvoli obmedzenym financiam ci casu a unave.
Konkretne v mojom pripade nejde ani o zmenu v spravani po narodeni dietata, to by som si potom vedel vysvetlit. Ale kedze vzniklo to spontanne bez ziadnej badatelnej suvislosti s nejakymi udalostami, tak som chcel pocut mozne dovody od pritomnych tu zien.
@oldman50plus Suhlasim ze sa to nezmeni a mozne riesenia su rozvod alebo mimomanzelsky vztah (alebo zivot bez sexu). To si uz kazdy muz musi zvolit co je v jeho pripade vhodnejsie.
už si to dlhšie všímam, že muži okolo 50-55 sú sexuálne aktívnejší ako tí mladší, že by si viac uvedomovali svoj vek?

@pamaja áno súhlasím že to mohlo ublížiť... ono najhoršie je že človek ťažko môže radiť ak to nepozná 😀 Ale myslím že tvoje rady napomohli k smeru problému