icon

Šikanovanie cez SMS a cez odkazy vo výpise z účtu od otca môjho dieťaťa

zdenka51
14. apr 2020

Otec môjho syna, s ktorým sme nikdy spolu nežili, ma sústavne už 6rokov šikanuje cez smsky, vypisuje mi, aká som kur.a, psychicky narušená a mnoho iných nepravdivých vecí. Rovnako sa vyjadruje aj o mojej rodine. Aj vo výpise z účtu pri výživnom mi pravidelne necháva pikantné odkazy, v ktorých ma očierňuje, vypisuje klamstvá, ktoré ma urážajú.
Už viackrát som naňho podala na polícii podnet za toto všetko, avšak vždy ma odbili s tým, že to nie je na trestný čin. Ja to však vnímam ako šikanovanie. Mám už x smsiek aj odkazov na výpise z účtu. Príde mi to tak, že on mi serie na hlavu a ja som proti tomu bezmocná.
Ako sa proti tomuto môžem brániť? Je to psychopat, ktorý nepozná pocit viny ani súcit a empatiu, len mi robí zle, o.i.si vymýšľa, že keď volá synovi, ja mu nedvíham mobil, čo však nie je pravda. Prekrúca fakty, manipuluje skutočnosti tak ako mu to vyhovuje, mobil mi nedvihne keď mu volám, on mi nikdy nevolá, iba 100x vypisuje, že mi 30x volá a ja nedvíham. Klamstvo na klamstvo. 5r synovi dal mobil bez toho, aby mi to čo len oznámil. A teraz syna magorí, že ja som zlá a beriem mu mobil a že ten mobil mu dal preto, aby sa synovi dovolal, lebo mne sa nedá dovolať. Klamstvo do neba volajúce!

Strana
z2
zdenka51
autor
14. apr 2020

@stela01 robím to isté 🙂 vymýšľame aktivity a keď sme v prírode, je to šťastné dieťa bez mobilu 🙂

zdenka51
autor
14. apr 2020

@kotulicek všetci chcú min.100euro a to mi je veľa ☹

zdenka51
autor
14. apr 2020

@adell77 on ma iba vytočí a zloží, mne to nezvoní a on má dôkaz, že mi volal ☹

gabrielkaa
14. apr 2020

@zdenka51 nebol tvoj prípad medializovaný ? Niečo mi to pripomína

zdenka51
autor
14. apr 2020

@jvasenka a to som nespomenula, že sa voči nemu už pár rokov vedie trestné konanie za vydieranie chránenej osoby... avšak vraj ani toto proti nemu nemôžem použiť a políciu to nezaujíma...

amelie2017
14. apr 2020

A tebe na vypise neukazuje aj prichadzajuce hovory? Lebo mne ano a to jeho vytocenie cisla sa da dokazat. Ja by som mu asi napisala, ze v case od 19:00 do 19:30 cakate na jeho telefonat, aby sa porozpraval so synom a informoval o jeho stave. V inom case mu odpoved neviem zarucit, lebo nemam mobil nonstop pri sebe.

zdenka51
autor
14. apr 2020

@gabrielkaa nie nebol. Ale rozmýšľala som aj o tejto možnosti.

zdenka51
autor
14. apr 2020

@kotulicek veď on už podal návrh na striedavku. Pane Bože stoj pri mne ☹ proti psychopatom je to boj na dlhé lakte, pomôže mi iba súdno-znalecký posudok.

zdenka51
autor
14. apr 2020

@natalienka12 je to pravda pravdúca... toto ja aj moja rodina prežívame už pár rokov a vyostruje sa to.

cacianka
14. apr 2020

Ako reaguje kolizna z upsvar ?

zdenka51
autor
14. apr 2020

@cacianka kolízna sa vyjadrila, že je to moje slovo proti jeho slovu a že bude potrebný znal.posudok na zistenie pravdy. Na ten sa spolieham.

adell77
14. apr 2020

@zdenka51 aj dĺžka hovoru sa dá zistiť ... neboj sa ho a chod mu ostro po krku a hlavne by som si vytlačila všetky odkazy vo výživnom SMS atd chod na súd pripravená a rozhodne by som tam nešla bez právnika

gabrielkaa
14. apr 2020

@zdenka51 niekde som to totiž čítala.... dosť brutal čo ti robí. Polícia je v tomto impotentná.... skús to napríklad zverejniť cez aktuality.sk ... nedá sa?

sovica
14. apr 2020

@zdenka51 Myslím, že táto skvelá kočka @renatik91 by Vám mohla poradiť, skúste jej napísať do IP. Ak bude mať čas, určite Vám pomôže - poradí, ako postupovať👍

zdenka51
autor
14. apr 2020

@gabrielkaa ako sa to dá? Osloviť ich?

zdenka51
autor
14. apr 2020

@sovica ďakujem! Vyskúšam! Dnes som zase naštartovaná, lebo som otvorila účet a zas som si tam našla odkaz, čo som ja za matku...

gabrielkaa
14. apr 2020

@zdenka51 áno, je to internetový denník aktuality.sk. Sú to investigatívci kde robil aj Jano Kuciak a sú dosť “za pravdu”... skús na nete pozrieť kontakty.

cacianka
15. apr 2020

@zdenka51 renatik napis radsej v skupine Právne poradenstvo tu na MK.
Je to super skupina.radia aj ini pravnici, zeny so skusenostami. A zaroven verejna otazka\rada pomoze aj inym.
Ty potrebujes pravnu radu, a dobreho pravnika.poradia zakladne veci aj lacneho .

zdenka51
autor
17. apr 2020

Už som sa pohla a veci sa začnú hýbať 👍

sili82
17. apr 2020

@zdenka51 super👍

Strana
z2