icon

Skladať sa na kar: Je to normálne?

10. jún 2024

Moja babka a dedko mali vždy veľa peňazí.. veľa dedili.. dedko vždy hovoril že čo on bude robiť s takými peniazmi že to neminie do konca života… že nemá šancu
No a zomrel .. už sme ho pochovali už minulý týždeň.. mal 3 deti moju mamu, a ešte dvoch bratov ma mama…
A môj otec začal vymýšľať že kar ktorý stal 500€ že sa ideme naňho skladať… ja pracujem popri tom si platim vysokú… môj brat nechodí do roboty ešte aj on ma dávať… príde vám to normálne? Nemali by sa skladať iba deti?

erikab82
10. jún 2024

Veď píšeš, že to bol mamin otec, tak čo sa do toho otec montuje.

sasa1310
10. jún 2024

platiť nikto, ale keď bude dedičské, to budú mať všetci záujem

luccija
10. jún 2024

Platiť majú deti, alebo žena.Pytat od stredoškoláka z usetreneho je nonsens.Maminy bratia nedali nič a vy vnúčatá máte dať?Úplne pomylene

sisska96
10. jún 2024

Kar by mala platiť manželka. Môžu prispievať aj deti, ak každí sa dohodne, Ale vnučky /vnuky určite nie

klip0
10. jún 2024

A starajú sa finančne o vás o deti rodičia ? Lebo toto znie dosť zle.
A okrem toho takto vám môžu zbytočné negatívne emócie dať na dedka

mantilka
10. jún 2024

To určite nie. Nech sa skladajú deti, ak je to vôbec potrebné. Možno babka ani nechce. A keď bude dedičské konanie, tak sa odpočítajú náklady na pohreb len treba doložiť bločky. Mám to žiaľ čerstvé za sebou. Vrátia peniažky kto hradil a zostatok sa podeli.

amelie2017
10. jún 2024

Normalne mu povedz, ze nemozes, ze setris na jeho kar, aby si od svojich deti nemusela pytay, ak sa ich dozije..

mantilka
10. jún 2024

Ja to nerozumiem lebo tvoji rodičia si neplnia vyživovaciu povinnosť voči vám deťom....oni nesmú pýtať od vás peniaze.

autor
10. jún 2024

A najviac mi je ľúto, že ide na mňa psychologickými ťahmi.. ty si dedka nemala rada? Nedával ti nikdy nejaké peniaze na narodeniny? Už si zabudla na dedka? Hrozne…. ale nechápem prečo to rieši on mama bola dedkova dcéra a ona s tým vôbec nezačala… sama babka povedala ze dedko mal vyhradené peniaze čisto na svoj pohreb… a dosť peňazí vraj

matullienka
10. jún 2024

Na rovinu mu povedz, že ty sa skladať nebudeš a tie psycho ťahy nech si nechá pre niekoho iného. Že ty setris na jeho kar

mantilka
10. jún 2024

Veď práve. Rodičia mávajú našetrené na pohreb. Myslím, že kalkuluje koľko zdedia a nechce aby kvôli pohrebu bolo menej...

mandarinka555
10. jún 2024

Potom nám napíš, ako to dopadlo...Toto je skutočne "otec roka" 🙈 Ja len nechápem, čo tým sleduje, keďže pohreb aj kar sú už zaplatené a on ide riešiť veci, ktoré sa ho ani netýkajú...Nedala by som mu ani cent !

drakvak
10. jún 2024

@januska12323 Ale tatko je zať, nie syn, takže bude dediť po svojich rodičoch, nie po svokrovcoch 😉

vieronika14
10. jún 2024

Ked nie je na kar
Netreba ho robit podla mna

tiezjedna
10. jún 2024

@autorka prečo to vôbec riešiš? Babka sa vyjadrila, že nič nechce. Ty nebývaš s rodičmi. Tatko nech sa skladá na čo chce, ale ja by som mu jasne povedala, že môja záležitosť bude jeho kar.

lubkavargova1
11. jún 2024

Este je aj taka sranda, ze ak na dedicske pride s mamkou tvojou, tak notar je povinny sa opytat ostatnych dedicov ci suhlasia, aby bol co len v jednej miestnosti pri prejednavani dedickeho s nimi...staci, ze len jeden povie, ze nie, nechce ho tam a musi opustit miestnost a vtedy len sklapne naprazdno a nebude vediet vyskakovat a tlacit kaleraby do hlavy tvojej mamky....no presne, pre peniaze sa vzdy rodina rozhada....a ja mam pocit, ze teda az tak vela peniazkov nebude mat dedko a babka v tych obalkach teda...

januska12323
12. jún 2024

@drakvak keď sa spíše závet alebo inak ukecá babku neskôr mamu môže zdediť všeličo.

lavender94
12. jún 2024

Tvoji rodičia chcu po tebe a tvojom bratov- študujúcich deťoch aby ste sa na niečo skladali? A také že vyživovacia povinnosť im niekedy niečo hovorila?

simca06022011
12. jún 2024

Nie, nie je to normálne. Deti nech si podelia.

simca06022011
12. jún 2024

A aj manželka žije. Mala to hradiť z ich peňazí ona...

autor
16. jún 2024

No dopadlo to povedala by som zle.. nechodím tam vôbec aj keď by som rada za mamou išla .. ale stále mi píše že mám doniesť peniaze (otec)

matullienka
16. jún 2024

Rázne by som mu odpísala, že na nič sa skladať nebudem, keď chce platiť nech láskavo platí zo svojho

autor
16. jún 2024

@matullienka už som napísala.. začal ma citovo vydierať lebo vie že dedka som mala rada… tak mi je ešte aj do plaču..

matullienka
16. jún 2024

Nereaguj na neho, skrátka mu napíš, že je to tvoje posledné slovo a nech ti dá s tým láskavo pokoj.

clarae
16. jún 2024

Povedz ze si mala dedka rada a kedze si uz za zivota vyhradil peniaze na kar, tak nepojdes snad proti jeho voli, ze to by si dedko neprial.

moneequa
16. jún 2024

A predtym bol ten tvoj otec normalny?

nikaeli
16. jún 2024

Je mi to ľúto. V tejto smutnej chvíli by ste si mali byť vzájomnou oporou a nie sa takto kvackať. Otcove správanie voči vám je nepochopiteľné 🙁 Posielam ti objatie 🩷

autor
6. júl 2024

Vždy si spomeniem že som zakladala túto diskusiu keď som sa chcela poradiť a vidím že ste mali všetci názor ako ja… no nedopadlo to dobre..rieši sa to doteraz - teda môj otec to rieši a dnes sme sa tak pohádali odišla som s plačom a povedala som si že poslednýkrát som bola doma.. aj keď tam mám mamu .. až takto to dopadlo..

klip0
6. júl 2024

To ma mrzí že to takto pokračovalo. Pohádali ste sa lebo ešte stále pýta peniaze ?

mamina7070
6. júl 2024

vsetko povedz babke

a od rodicov ziadaj cez sud vyzivne na UPSVAR ti lomozu spisat ziadost na sud