Skladať sa na kar: Je to normálne?
Moja babka a dedko mali vždy veľa peňazí.. veľa dedili.. dedko vždy hovoril že čo on bude robiť s takými peniazmi že to neminie do konca života… že nemá šancu
No a zomrel .. už sme ho pochovali už minulý týždeň.. mal 3 deti moju mamu, a ešte dvoch bratov ma mama…
A môj otec začal vymýšľať že kar ktorý stal 500€ že sa ideme naňho skladať… ja pracujem popri tom si platim vysokú… môj brat nechodí do roboty ešte aj on ma dávať… príde vám to normálne? Nemali by sa skladať iba deti?
si na dennom studiu? ak ano mas narok na vyzivne hlavne rodicom nedavaj peniaze ak tak chodievaj k babke mozno by si mohla u nej aj byvat
Pokiaľ študuješ na dennom štúdiu, máš nárok na výživné, aj keby si si vedela na seba sama zarobiť. Aj keby na to výživné odkázaná nie si, tak požiadaj už len z princípu. Takéto správanie sa k vlastnému dieťaťu je čistý hyenizmus.
Nie baby ja som externe… na dennom by som sa neuživila..
a keď tak rozmýšľam už viem prečo tato tak strašne chce aby sme sa skladali stále hovorí že dedko pre nás veľa spravil… ja nechcem byt povrchna ja sa len snažím vidieť realitu.. okrem toho že ma dedko pár krát odviezol do školy a na narodeniny mi sem tam dal nejaké peniaze pre mňa nespravil nič… a to naozaj nechcem aby znelo zle.. proste to tak je
Ale viem čo spravil pre mojich rodičov… dal im dom ktorý si len prerobili a byvaju tam.. kvázi zadarmo dostali dom tak asi sa citi byt zaviazaný.. ale ja už v tom dome nebyvam .. teraz mi robí teror lebo som tie peniaze nedala..
Babka je nanho neskutočne nahnevaná za to čo robí.. nemá naňho pekného slova a priznala sa mi že to nieje len kvôli tejto udalosti ale celkovo…
No to sa teda babke nedivím, a čo si chce tie peniaze nechať keď babka ich nechce?

@mamina7070 ale ja popri štúdiu na škole aj pracujem čiže prečo výživné?
Babka o všetkom vie nie raz som za ňou prišla s plačom (býva vedľa mojich rodičov hneď ) a povedala že ona môjho tatu nikdy nemala rada že ona nechápe kde ho moja mama našla.. ešte ma tato oklamal že babka sa vraj vyjadrila že nebude mať na to peniaze .. keď som to babke povedala skoro ju porazilo.. že nikdy nič také nepovedala oni majú veľa odložené.. môj tato si chcel asi splhnut alebo neviem