Sklamaná z reakcií partnera
Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych, mozno mam ja zly pohlad na veci, ale uz prosto mi vadia iste veci, s muzom sme spolu 12 rokov, 7 rokov manzelia, uz pred svadbou zacali problemy s jeho rodinou, svokra mala povahu, ze prosto len ona, ona, ona, ako ju vsetci zboznuju, ako ju vychvaluju apod., furt len o sebe vyspevovala, na svadbu volala ludi, ktorych sme ani dobre nepoznali, postupne tam boli naznaky alkoholizmu, ale ked som to doma muzovi spomenula tak, hned hromy, blesky, co mam proti nej, co som taka zaujata, prosto stale sme sa vadili len kvoli jeho rodine resp. jeho matke, preslo par rokov a problem s alkoholom sa uz nedal ututlat, uz to bolo jasne ako facka, ona si samozrejme nic nepriznavala, stale sme boli vsetci ostatni zli, proti nej, proste kto to nezazil, tak by neuveril, neskutocne obdobie stresov, hadok, kriku, ked zazvonil telefon uz clovek zas trpol, co sa deje, ja uz som toho mala dost, moje vztahy k nim zacali byt uz totalne negativne, vobec som tam nechcela chodit, mala som problem s otehotnenim, tak muz mi parkrat povedal, ze to kvoli tomu sa nam nedari, lebo mam taky postoj voci nim, aj ked zdravotny problem tam bol, ona podstupila aj liecenie, pobyt na psychiatrii, nic ju nenakoplo, nenastartovalo, nedala ani na svoju matku, manzela, deti, ostatnu rodinu, na nikoho. Moj muz ma strasne blbu povahu, vsetko riesi, o vsetkych sa strachuje, opakovane som mu vysvetlovala, ze nech sa netrapi nad vecami, ktore nemoze ovplyvnit, ze mi na nom zalezi, bojim sa o neho, ale to akoby hrach na stenu hadzal, som mu povedala, ze on uz teraz v 30 rokoch taketo situacie zaziva, ci sa nechce ani 40 tky dozit, riesi ked nie matku, tak otca alebo surodenca, ktory s nimi byva, my sme samostatní uz 10 rokov, byvame desiatky km od nich, velmi nam pomohli moji rodicia, z jeho strany akoby to brali za samozrejmost, ze to tak je, nikoho to netrapilo, brat je tiez tridsiatnik, byva s nimi, neprispieva ani na domacnost, ani na nic, stve ma ta nespravodlivost, pretoze pred par rokmi, ked bol nezamestnany, tak povedal, ze nechape naco tolko robime, ze ci sa chceme ustvat, no bohuzial, ked sme sa chceli osamostatnit inac sa nedalo. On teraz s priatelkou budu byvat u nich, vsetko ako na podnose, svokor sa vyjadril, ze im zrekonstruuje ich cast, brat kupil auto za cca 20 tis., skoro vsetky uspory, to sa mi zda tiez nie normalnene u cloveka, ktory si planuje rodinu, pripada mi to, ze zasa len budu visiet im na krku, ani raz za 5 rokov, co su spolu s priatelkou nas neboli navstivit, opakovane sme ich volali, ale ked treba nieco vyzdvihnut v zasielkovni( oni v svojom meste nemaju), lebo na adresu by platil vyssie postovne, tak vie hned zavolat.( samozrejme zaplati moj muz, nikdy nezaplatil zasielku dopredu napr. internetbankingom, keby to bolo raz dvakrat, ale uz niekolkokrat viac, tak uz mi to prijde dovne). Mna stve, ked to vidim, ale ked nieco nacrtnem, tak muz hned zacne na mna ziapat, ale ze fakt ziapat, ze sa nemam do toho starat, to nie je moja vec apod, co aj scasti je pravda, nie som ich pokrvny pribuzny, avsak som jeho manzelka a stve ma, ze ked je akykolvek problem, prvy ktoreho je volaju on, on sa zoziera, trapi, ale z druhej strany na neho sa ohlad neberie, o neho sa takto nezaujimaju, ma z toho holy prd, som strasne sklamana z tych jeho reakcii a zacinam mat uz postupne negativny postoj aj k nemu, na jeho rodinu sa totiz absolutne nemozem vyjadrit, nemozem povedat svoj nazor, viem, ze v zivote su omnoho podstatnejsie veci ako zivot a zdravie, nechcem sa krenkovat s niecim, aby som privolala nedajboze nieco horsie, len som sa chcela vyrozpravat, lebo uz sa to za tie roky vo mne nahromadilo, znami o tom nevedia, asi s tym nic nenarobim, muzovu povahu nezmenim, prepacte za tak rozsiahly prispevok ale chcela som to aspon scasti objasnit, chcela by som pocut vase nazory, event mozno podobne skusenosti, akoby ste to riesili, event. nechali tak, dakujem
@xima , @ calin jeho rodina ho na to prave nabada. Tiez to citim podobne, ako ste to napisali... :(
@laska201 no tema porodu je osobita kapitola .... dotycny sa pred casom k temu porodu vyjadril, ze "chod a porod zdrave decko, potom uvidime". Alebo "co je to rodit, vsak volakedy zeny rodili na poliach a zvladli to. Teraz tam dojdes, daju ti epidural, ani neviete, ako porodite. A potom je tam zena ako v hoteli, ma o vsetko postarane cely tyzden, vyjde oddychnuta". A ked sa ho pytam, ako na to prisiel, tak vraj "vidim, vsak vychadzaju z porodnice cele usmiate".
@sojovatycinka nechcem sa ta dotknut lebo uz aj tak mas toho urcite pri nom dost, aspon z toho co citam.. ale kde si prosím ta vyhrabala takeho "muza"? Ja toto neznasam a otvára sa mi nozik vo vrecku ked toto hocijaky muz povie.. ze dakedy zeny rodili na poli a ze je to nic.. ano ale kolko zien a deti v minulosti zomrelo pri porodoch? Vieš co, nakop ho fajne do guli, a povedz mu ze v minulosti tiez muzi chodili na vojnu a aj horsie zvládali!
@xima dievcata, ja som uz z toho zufala, smutna, sklamana, nahnevana, rezignovana...asi vsetko. Mne je z tych reci tiez nanic. A toto je len zlomok reci, co som sa napocuvala za posledne mesiace. O to viac sa ma to boli v obdobi, kedy zena ocakava, ze muz pri nej bude stat a bude jej oporou. Existuju aj normalni muzi, lebo mne toto pride cele ako zly sen.
@sojovatycinka ochhh tak potom to robia naschval, aby Tebe ublizili v tom najcitlivejsiom obdobi 😣. Zial neviem co by som ti poradila - to babatko v prve dni bude cerpat energiu z Teba aj z neho..skus mu este aj to povedat..sice predpokladam, ze uz si skusila aj nemozne 😥 len nech je malicke zdrave..potom vsetko pojde na istu dobu stranou a casom sa vrhnes na svoje stastie - take kde nebudes o nic ziadat ❤ drzim ti palce ❤
Len mat otvorene oci - vsak na tu dovolenku mozte ist spolocne trocha neskor. Takych to, co este nie su oddeleny od pupocnej snury mat od seba na mile daleko..skoda, ze si to nevidela skor. Ak muz uprednostni rodinu pred svojou zenou - nie je to pre zdravy vztah dobre. Ci uz v zivocisnej risi to vidiet...mladata sa odtrhnu od rodicov a ziju svoj zivot
@sojovatycinka och toto normalny clovek nepovie ani zo srandy.ved jasne usmiate ved konecne idu domov aj s krasnym vonavym zdravym batoztekom.och nemam slov
@calin nemyslim, ze to robia naschval. On taky jednoducho je (a myslim, ze aj jeho rodina. Odtial ma take vzory). Svoju rodinu ma na piedestali, robi pre nich vela veci. Ked potrebujem pomoc ja, otoci sa mi chrbtom.
@laska201 :( :( snazim sa tie slova vytesnit z hlavy, ale nejak mi to nejde
@sojovatycinka tak ani nemas nad cim premyslat - na prvom mieste mas byt Ty!
@sojovatycinka to by neslo ani mne veru.ja som rodila 4krat a muz bol pri mne 3krat.pri 3tom v poradi bol ale na telefone a dychal somnou aspon takto.a samozrejme po porode hned prisiel domov a bol pri mne cely tyzden.ja by som takeho chlapa hadam aj zaskrtila keby mi toto povedal alebo min.nieco po nom hodila nech sa preberie
@sojovatycinka toto nebude dobre.. ked je preňho jeho rodina na prvom mieste, aj teraz. Hodnoty sa v živote menia, teraz by si mala byt ty prva a vase dieta. Inak neviem ci myslel tou vetou "chod a porod zdrave dieta a pitom uvidíme".. co uvidite? Si nejaka zlatokopka ktoru vydrziava? Skus si vybavit niekoho blizkeho na ten cas porodu.. kto bude pri tebe. Ak teda on pojde stoj co stoj na tu dovolenku. Vzdy mi je luto ked take citam.. dieta ani nie je este na svete a uz sa jeho otec onho nezaujíma 🙁 uvidis co bude ked sa narodi, ale nevidim to ruzovo.. teraz sa sustred hlavne na malicke, a potom uvidis.. zrejme bude potrebna vymena partnera😔 taky, ktory ti bude oporou. Drzim palce ❤️
@sojovatycinka a tohto inteligenta si dlho hladala? Neverim, ze je taky az teraz. No bud ho posli k mamicke, alebo sa obrn trpezlivostou, bude to horsie
a co hovorite baby na to, ze muzova rodina vam 3 roky po sebe nezagratuluje k narodeninam, meninam, tu vobec nehovorim o dare, ale o obycajnej prostej gratulacii, uz ma to teda teraz tretim rikom pekne nasr....., muz mi na to povie, ze asi zabudli, takze asi tak si vazia cloveka..., ale ked maju sviatok oni, tak to uz je ina kapitola, to teeba stat prvy v rade v uvodzovkach, napiste mi, ci aj u vas to takto chodi, aby som vedela, ci to mam povazovat za normalne, lebo ja si myslim, ze to normalne nie je

@sojovatycinka a hlavne mal by byt pri porode az aspon trochu vidi co vsetko ake bolesti zena musi pretrpiet.Vtedy si ten muz viac vazi zenu matku svojich deti.A zene je obrovskou oporou pri bolestiach.