Sklamanie, nedôvera a pocit viny. Ako ďalej?
Ani neviem ako začať...potrebujem len sa vyrozprávať a ak sa dá poradiť.. vôbec neviem ako ďalej...som teraz momentálne psychicky zle...a akosi neviem prekusnúť čo sa stalo a čo je,a čo vlastne bude...v skratke k môjmu problemu..som skoro 12rokov vydatá, s manželom máme dve deti, vzťah asi ako každý iný...raz dobrý , raz trošku horší...ale vcelku bol fajn...možno až teraz behom roka..sa dosť pohoršil..viac hádok...podozierania...akosi sme si prestali rozumieť...ale inak sme fungovali vcelku dobre..nevidela som v tom nejaký zádrhel...veľa sa to pohoršilo, keď začal manžel dosť často chodiť s kamarátmi von..vlastne už to bolo pravidlo, každý tt..len kamaráti...už mi to prišlo ,že sa vlastne ani na nič iné neteší, len ako pôjde von..a bude sa baviť...stále sa to predlžovalo..až to ostalo v štádiu chodenia domov až nadránom...a v podnapitom stave..dosť zle som to znášala ...už vtedy som reagovala dosť podráždene, plačlivo..všetko mi bolo ľuto..mňa zo sebou muž neberie..pretože ako vraví, on sa so mňou nebaví..nevie sa tak baviť ako keď som tam neni...skôr viem,že vadím jeho kamarátovi..a on ma tam nechce..pretože som neni taký typ...proste bavím sa svojim spôsobom..nemusím byť stredobodom pozornosti..som skôr tichšia..ale bavim sa..len všetci ostatní to asi vnímajú inak...ale to nie je dôvod..prečo tu píšem..už dlhšiu dobu mi bývalo zle..stále som mala tušenie, že nie je niečo v poriadku...manžel stále na mobile...tvrdil že si píše s kamaarátmi..ale mne to nešlo do hlavy..nič iné doma.len mobil v ruke..chat..a tak...tak raz keď som volala z jeho telefónu mi pípol chat..a kedže už vtedy mi prišlo dosť zle, rozklikla som ho...lebo som v podvedomí tušila že je niečo zle...a tak som sa dozvedela, že sa vlastne stretáva s jednou babou...tiež vydatou..ale bohužial akosi im to prerástlo ..a proste robili to stále,písali si stretali..vtedy sa mi zrutil svet..s manželom sme sa o tom porozprávali..tvrdi mi že s ňou nespal..a boli tam len bozky ale sex nie..neviem , myslím,že vraví pravdu...stretla som sa aj s tou dotyčnou..kedže mi zavolala a poznám ju..a chcela si to vysvetliť...nehnevám sa na ňu..je to fajn baba..má peknú rodinku..len proste sa to stalo...ošial..neviem...ukončila to definitívne...a viem,že sa s ním už nestretne..ani si nepíšu..teda dúfam,že môžem v to veriť..s manželom sme sa síce dohodli,že to skúsime...kedže ako manžel vraví..bolo to len vyvrcholenie našich nezhôd.hádok..a proste bol na nesprávnom mieste..a tak...ale bohužial už to nie je ono...neviem sa sústrediť..jeho to mrzí..ale teraz vlastne rozmýšľa , či to nebol ten okamih ísť od seba...či to nebolo znamenie...chceme to skúsiť..ale je to ešte čestvé...chce to asi čas...len ja to proste nezvládam...nemôžem sa sústrediť..stále plačem...som ako bez duše...som ranená..a strašne mi tým ublížil...neviem či to dokážem spracovať..aj keď sa dosť snažím...lenže vlastne ani manžel teraz po tom nevie čo ďalej..necháva to tak...ako sa to vyvinie...nemôže mi ani povedať že ma ľubi...kedže to nevie....to ma raňuje asi najviac...ja manžela aj presto všetko ľubim....aj keď viem,že možno by to malo byť naopak...možno to chce len čas....musela som si dať predpísať lieky..kedže to fakt nezvládam.....
chcem vás poprosiť o radu...či mámo tento vzťah bojovať...a či myslíte, že sa to môže dať ešte dokopy..a bude to ako predtým...ďakujem za vypočutie.. :(
@juliana77
@p.j.jacky dakujem kocky za reakcie....viem ze sa muzi spravaju aj lepsie...mam kopec znnamych...co ja sama citim z ich chovania ako zenu lubia....ono to je tazke ked clovek len sniva a realita je uplne ina .. nejako to budem musiiet zvladnut,len to je tazke....chcela som aj odist a rozmyslat nad vztahom osamote..lebo kedze sme spolu doma je to tazke....tvarit sa nejako....vsetko mi pride luto... A este teraz aj tie vianoce.....budu pre mna strasne smutne....dufam ze uz take nikdy viac neprezijem...a dalsie budu lepse ako tieto....svojho muza lubim aj presto vsetko...mozno keby sa s nou vyspal bolo by to ine...neviem....co robit ,nechat to adi tak a cakat co pride a ako sa budeme vediet k sebe chovat
@haslerka27 ja nie som taka co chce oplatit veci rovnakou mincou...nepotrebujem to na dokazanie si toho cco citim. Viem ze ho lubim aj presto vsetko....aj ked ma to boli a ublizil mi...
@metty33 viem ze to neni lahke.Ja sama som sa v tom patlala 2 roky.Stale ho obhajovala a na sebe hladala chyby.On ziadal odomna stale viac a viac.Pomohli mi tu dievcata,ktore mi pomalicky otvarali oci.Nakoniec som bola ja ta,co podala o rozvod a dokonca si nasla noveho priatela....Zo zaciatku som kolisala medzi nimi dvomi.
A preco si neodisla? On chce zachranit manzelstvo? Pomaha ti stym nejako?
Zlato moje, prezila som co ty pred 4 mesiacmi..ale aj ked som bola na dne aj ked ta bolest, uzkost sa nedala znuest, aj tak som nesiahla po liekoch a vies preco? Kvoli detom, to sa maju pozerat ako im odchadza otec a ich milovana mama je ,,mimo,,? To chces aby ti zobral aj deti ked ho to napadne ved uvazuj..ooo aky sa musi citit ako pan ludstva ze sa kurvi ( o tej rozpravke len o bozkoch) haha sama si hovorila ze chodil rano...ved mu ukaz dofrasa si dobra zena, matka ty si neurobila ziadnu chybu to on je decko co musi poza chrbat riesit..to kvoli nemu si na dne? Ved jemu ak ta nema rad si len na smiech, vytri mu zrak bud vyrovnana, povedz ze si to chces premysliet ci ti za to stoji..a nie sa mu pchat...ako mne muz prejavoval city..hned sa to snazil udobrit a ,,nosi,,ma na rukach, nehovorim ze nepride na mna tazka chvila, ale prve co som po prevaleni urobila bolo, ze chcem byt sama
A poslala som ho prec, prip. mu povedz ze budete zit ako dobri znami a uvidis ako rychli zisti ze ta ,,nelubi,, ked ta bude stracat, ale ty mu len nahravas, ved on vie ze ty bez neho nevydrzis, prosim pracuj na sebe...si silna, silnejsia nez si myslis tak kasli na lieky a bojuj za seba, to chces skoncit ako troska kvoli chlapovi co nemal gule ti do oci povedat je koniec? To si ako vazis samu seba, potom si ta ani ini vazit nebudu..mne otvorila.oci nevera a som jej vdacna ze bola, lebo sme k sebe otvorenejsi, ale hlavne myslim aj na seba, nielen na druhych, ps. V stredu mala milenka nehodu, dost vaznu, manzel hasic ju tahal z auta..ma zlomenu panvu, ale on prisiel domov a pibozkal ma, ze sa bal ako to vezmem, chapes ? Bal sa o m.a nie o nu..a nakoniec bozie mlyny melu pomaly...ktovie ci to je trest...drz sa a kedykolvek mi napis, ale neber to svinstvo..
Az citit z Tvojich riadkov tu bolest a sklamanie, o ktorych pises, ktore prave prezivas...uplne Ta chapem...Aj ja by som sa tak citila...No podla toho, ako opisujes reakciu manzela, mi to pride akoby aj jemu to bolo luto, len je slaby na to, aby sa Ti ospravedlnil, prip. aby to riesil, lebo vie, ako pochybil a ako sa Ta to dotklo. Preto len caka, ako sa to vyvinie, lebo si je vedomy chyby a nevie, aka by bola Tvoja reakcia v tejto chvili...
Chce to cas...daj mu ho...daj ho sebe...pockajte chvilku a znova sa o tom porozpravajte...s nadhladom a odstupom. Vsetci robime chyby...preto sme ludia...A neviem, ci nejake naprieky k niecomu vedu...alebo ak sa zacnes chovat tak isto ako on...K comu to vedie...? Svoju silu ukazes tym, ze sa zachovas slusne a nie tym, ze sa zachovas ako on, len aby si ho priviedla do neistoty...ved naco...? A ked mu po tomto dokazes odpustit, tak to zmysel ma...ked budes citit, ze sa nad to vsetko nevies povzniest, lebo Ti ublizil, tak to zmysel nema...
@metty33 Aj ja si myslim, ze to chce cas, je to cerstve. A nepoddavaj sa tomu tak, mysli viac na seba, vztahy prechadzaju aj problemami a krizami, je len na vas co bude dalej, ale fakt sa v zivote stavaju aj horsie veci. Treba ist dalej, ak chces ty aj manzel urobte ciaru a zacnite odznova, ale potom uz nema narok na dalsiu taku chybu. Samozrejme , ze musi chciet a snazit sa aj on, ako si to vlastne predstavuje dalej?
Mne keby povedal že nevie či ma ľubi brala by som to tak,že nie.Cíti sa byť vinný a boji sa že príde o rodinu,istotu.Takto mu dávaš najavo že Ti na nom zaleží že sa trápiš.Dohodni sa s ním nechaj mu deti chod večer s kamoškami von,prídi vysmiata v dobrej nalade a povedz mu že už ani Ty nevieš ako je to s tými citmi,nevieš či ho lubiš a tak.On sa vyživa v tom ,že sa trapiš,že si zničena.
@p.j.jacky
@pekaska
@ella555
@sopkape Dievcata. Dakujem vam za podporu...velmi si to vazim....som rada ze som tu nato neni sama a mam sa komu vyrozpravat. Bolíma to velmi,a neviem fakt co robit..mozno ma ani neboli to co sa stalo,ale ako to teraz je....ta cela situacia,ta neistota z buducnosti...to ze sa necitm byt milovana. Ze stracam tu lasku...viem ze mi muz ublizuje a ja mu tym len nahravam do vsetkeho,s tym ako stale placem a trapim sa.. viem ze sa ponizujem....a nemam ziadnu silu ist dalej....cakala byvsom mozno inu reakciu od muza... Stale to skor speje k tomu ze pojdeme od seba,,teraz to riesit nechce idu sviatky ale myslum ze po vianociach a novom roku sa to zacne uberat tym smerom...nebojuje...lutuje ale je chladny...sam nevie co chce a ci chce zostat so mnou...odist nechce ..ale dal navrh ze kupime byt dalsi nabuver a polku bude platit..a na deti tiez...myslym ze to je strattene. A zbytocnevsavtrapim....ked uz nechce byt so mnou a ten ulet bolo len vyvrcholenie nadich nezhod... Trapi ma to lebo som dala do toho vsetko,som dobra manzelka...matka...mal vsetko co chcel....snazila somvsa ustupovat,hladat kompromisy,ale ked som chcela nieco ja tak nie... Stale clovek ustupuje..nerobi o co chce a v kutku duse sa trapi....ono mozno keby neprislo toto ,prislo by ine.. obaja smevuz rozmyslali ze ododeme od seba len nikto nemal tu odvahu..a ci toto bol uz ten definitivny dovod neviem. Je to 12r manzelstva...neda sa to hodit za hlavu,,chcem aby som vedela ze som pre zachranu urobila vsetko....
@pekaska ano presne to si myslím..on vie,že mi ublížil..ale aj vie,že ho lubim..a môže si so mňou robiť čo chce..nakoniec..aj keď urobil on chybu..bude to vlastne moja chyba....lebo sa to stalo na základe tých nezhôd..a aj keď on zlyhal...tak aj keď si to priznal..stále cíti, že je on ten čo môže rozhodovať o našom osude..vie,že žena to nemá ľahké s uživením..s deťmi...a kedže si je istý , že asi neodídem..tak si dáva pravidlá...a dúfam,že si tým nič nepokazí..čo doteraz mal...a ostane to ako to bolo...neustúpi vo svojom...neurobí kompromis..prečo by to robil???veď som zostala..tak mi zostane sa stým buď len zmieriť..alebo nie.... neviem čo si mám o tom myslieť...som strašne nešťastná..a sklamaná....neviem ako ďalej...keby nešli tie vianoce..a mohla som odísť..aspoň na týždeň kdesi..kde budem sama...a možno keby odšiel on..aby si uvedomil...ale on nepôjde..tiež nemá kam...už len mi zostáva počkať..čo bude..neovplyvním to nijako....iba si tým budem stále ubližovať..keď nad tým budem stále rozmýšľať.....vykašlem sa nato...nejako sa to snáď po novom roku vyrieši....
@metty33 Možno ho ponížilo že ho ta jeho odmietla,sebavedomie 0bodov,a tvoje správanie mu robí dobre.On si zvykol že robíš všetko pre rodinu venuj sa deťom,sebe pekne sa uprav,usmievaj sa.Viem,že to bude ťažke ale skus,uvidíš ako on otočí.Daj mu za pravdu,nech sa rozíde,nech ide.Ked mu budeš ustupovať on bude ešte horší,viacej si dovoli.Jedna holka tu písala ako sa k nej manžel spraval,ponižoval hovoril ako ju už nema rad,vyhadzoval ju s bytu.Ona od neho odišla teraz jej vypisuje sms,vyhraža sa jej,že ked sa nerati tak on sa zabije a bla bla,proste ju citovo vidiera.Ona si uvedomila ake peklo s nim mala a požíadala o rozvod.ked chces najdem a poslem Ti čo popísala.Bože píšem jak tatar 🙂
@p.j.jacky teraz máme 3 izb.byt.nemáme žiadnu hypotéku..mali by sme len na ten druhý byť..a aj to by polku platil on....polku ja...samozrejme...ja svoj nájom a on svoj..v 3izbovom... len aby sommala čosi isté aj ja....a nebývala v podnájme....deti by mohli byť kde budú chcieť....našla by som si to len tu na sídlisku...nech nemajú ďaleko školu a všetko...len by sme neboli spolu....slovo rozvod zatiaľ nepadol..tak neviem... ☹ ☹ ☹ ja to chcem stále skúsiť..ale z jeho strany asi nie...nevie čo chce..a ani to teraz nerieši...uvidí ako sa to vyvinie..on vraví,že sa nezmením..a nechce obetovať nič z toho..čo vadí mne...a aby sa to trošku upravilo...jeho chodenia von..do rána...stále chat...doma..a tak...ja fakt už neviem..chcem zaspať..a prespať toto obdobie ☹
@pekaska ďakuejem...ak nájdeš pošli mi to....ano presne to si myslím aj ja...lutuje toho čo sa stalo..ale len preto,že vlastne odkopla ona jeho..skončila to hneď ako sa to prevalilo...ja som s ňou v kontakte..kedže ju poznám...možno jej bolo dobre len otvoriť oči..ale myslím,že to pochopila sama..že to nemá význam...a bolo to len pobláznenie....ale môj to asi nezniesol....lebo ukončiť to chceli už dávnejšie..ale neukončili.keby chcel urobil by to aj on..ale neurobil !! nechcel...robil mu dobre jej záujem..že si sňou rozumel...ale pritom doma som cítila,že je zle..ale správal sa vcelku fajn.....až napodivne... :(( som fakt zmetená....celé je to nafigu...neviem čo ďalej...trpím stále...ja viem,že to musím spracovať..a nejako prekonať...len je to tažké..kedže som povaha aká som..a teraz viac plačem ako sa usmievam..veď nemám dôvod.... ☹
@metty33 moj vtedy este mm sa ku mne vratil stym,ze ja budem za neho vdacna a on ten KRAL co si bude davat podmienky. Nakoniec to zaslo tak daleko,ze ja som musela sediet v aute s dcerkou pred tescom a on siel nakupovat,aby som ja neutracala JEHO peniaze!!!
Tento byt kde byvate nespada do vasho BSM?
Chod za pravnikom ohladom majetku a zacni to riesit.Nech vies ake mas moznosti.Aby ti nakoniec neostali este len dlhy,ked on rozmysla nad kupou dalsieho bytu. Budes mat na splacanie hypoteky(i ked len polku)energie a zitie pre deti? Teraz ti moze naslubovat aj zlatu vilu.Aj mne moj hovoril ako mne a malej necha cely byt ,ako sa o nas postara atd.KECI KECI KECI!!!on plati 1/3 a my s dcerkou 2/3 nakladov na byt.Lebo on je jeden,my tu sme dve a mala bola zverena mne do opatery,ze dava dost penazi aby si dcera
dokazala zaplatit svoju 1/3 ....jeho vyrok roka!
ja som si tiez zo zaciatku myslela ze lutuje toho co spravil.Nie on lutoval toho ze som na jeho neveru prisla! Ze nemoze mat milenku a aj rodinu a foolservis...
@ella555 manzel to neriesi uz..proste mi povedal ze to vyriesit nevie,lutuje toho,ale proste stalo sa a nezmeni to...povedal ze pre nieco sa to stalo,,,kedze sme sa stale hadali v poslednej dobe..a rozmyslali obaja o odchode od toho druheho....teraz proste nevie ci chce zostat so mnou alebo nie,ci ma lubi to nevie..nevie nic.. a neriesi to..mysli ze sa to nezmeni,ze sa nezmenim ja ako som povedala...ze proste bude zase pod tlakom,ze ho chcem izolovat..a tak....pritom chcem len rodinnu pohodu..nie stale len internet..mobil v ruke...a nezaujem.... ☹ ved necchcrm tak vela...ale on asi nechce....je tvrdohlavy a proste ak nrma byt po nom..nevie sa s tym zmierit..ze bufe v niecom ustupovat..a ja ze chcem zmenuvovztahu aby to bolo ine
@metty33 ja to chcem stále skúsiť..ale z jeho strany asi nie...nevie čo chce..a ani to teraz nerieši...uvidí ako sa to vyvinie..on vraví,že sa nezmením..a nechce obetovať nič z toho..čo vadí mne.
Toto si ako myslela? Co je na Tebe take, ze on s Tebou kvoli tomu nemoze a nechce ostat???
Nuz, z Tvojho posledneho prispevku to vyznieva, ze Ty si ta, co chce vztah zachranit napriek jeho nevere, a on voci Tebe absolutne nic neciti a je pripraveny od Teba odist. 😔 Vo vyssom prispevku Ti velmi dobre radia ohladom toho bytu, co mate akoze obaja kupit na polovicu. ak to naozaj vyzera na rozvod, chod sa poradit s pravnikom. Ved naco vam kupovat napoly druhy byt, ak jeden uz mate??? A preco by si sa mala stahovat Ty s detmi? Nech sa stahuje on.
Tieto sviatky ber tak, ze to mozno budu posledne ako jednotna rodina, a ze mozno o rok budes s normalnym chlapom a nie takym chrapunom...nechapem, co sa to rodi teraz za chlapov 🙄 Sami sebci. Cim to je? Dobou? Vychovou? Spolocnostou?
Skus sa nad to povzniest a netrapit sa. Ako sa vravi v jednom mudrom prislovi, netrap sa nad vecami, ktore aj tak nemozeme zmenit. Ak on chce od vas odist, nezmenis to. Len sa zbytocne trapis. Skus sa od toho odosobnit, venuj sa detom, sebe, zajdi za pravnikom, a hlavne si poriadne vy dvaja ujasnite, co teraz bude. Ci rozchod na skusku, ci rozvod. Lebo ostat s niekym, kto Ta nemiluje, ma to pre Teba zmysel? Ste aspon dobri priatelia?
Vies nechcem ti davat nadej, ale mna asi po mesiaci chytila taka depka a vtedy moj manzel naozaj rozmyslal ze ti skoncime. Vies ze sa kvoli nemu trapim...tak ak o to stojis skus byt tyzden, iba jeden tyzden najlepsia najchapavejsia manzelka na svete mozno sa ti otvori a povie co jeho trapi, a mozno aj ti kamarati raz za mesiac by sa dali..neuvezuj ho a nevyplackavaj, hlavne nie pred nim..ak za ten tyzden nenastane ziadna zmena rozmyskaj o rozvode..
Vies nechcem ti davat nadej, ale mna asi po mesiaci chytila taka depka a vtedy moj manzel naozaj rozmyslal ze ti skoncime. Vies ze sa kvoli nemu trapim...tak ak o to stojis skus byt tyzden, iba jeden tyzden najlepsia najchapavejsia manzelka na svete mozno sa ti otvori a povie co jeho trapi, a mozno aj ti kamarati raz za mesiac by sa dali..neuvezuj ho a nevyplackavaj, hlavne nie pred nim..ak za ten tyzden nenastane ziadna zmena rozmyskaj o rozvode..
Este ma napdla tu na konovi zivot po nevere, a ani jeden z tych nevernych chlapov sa nevratil domov prosikajuc svoju zenu o odpustenie a slubuvat jej vecnu lasku..to len my mame take scenare z filmov, ved jasne ze ta nelubu inac by ti nedokazal zahnut, tak skus byt aj ty trosku taka ako bola ona...a dalsia vec mozno aj on sa snazi ale ked vidi len tvoje slzy, moj napr.mi uz povedal ze ma velni lubi, ale ked na mna pride depka najradsej by usuel, akoby som mu tym ukazovala ze je pre mna len ,,spina,, ..tak skus, ako sa spraval ked si bol vyrazit? Nebol potom k tebe milsi? Vies hladaj pozitiva, moj tiez nechce stale mi sediet pri riti a to ma dve roboty je nalo doma a ked moze tak chce ist za kamosmi..ale som pochopilaa ze si tak ,,ventiluje.,nervy, a potom je hrozne na nas dobry, tak sme sa dohodli ze pojde ale az ked deti budu spat..ako nie je do rana, vacsinou do polnoci je doma..
Ty to chces zachranit za kazdu cenu, skus sa ho spytat ci by obcas nemohol ist von s tebou, alebo ze nech ide s jamosmi, ale trosku skor nech pride, ..vies nechovaj sa ako ,,policajt,,a mozno cim mu ty viac dovolis chodit tym menej bude chciet on..mozno ti robi napriek a este ak ste sa hadali asi si nebola moc prijemny spolocnik..toto vsetko ti pisem lebo vidim ze mas strach ze ho stratis, takze ziadne slzy spytaj sa ho co mu vadi na tebe, skus to zmenit..preco sa vratil, ci by nechcel otvorene manzelstvo a hlavne sa ho nepytaj ci ta lubi, on je zmeteny mozno sklamany sam zo seba, mas ho doma tak nefnukaj a bojuj, su vianoce a vtedy sa deju zazraky🙂
@metty33 Ani my sme po manzelovej nevere nevedeli, ci sa este lubime, prvotny impulz ostat spolu boli hlavne deti, ale jedno sme si uvedomovali, ze nieco musime zmenit, tie problemy,ktore k tomu viedli. Ja mam pocit,ze by si mu mala ukazat,ze vies byt stastna aj bez neho, vyraz si niekam, urob nieco co ti spravi radost a ukaz mu ju. Bude lepsie tebe a mozno aj jemu, lebo mozno ho zvazuje ten pocit ako ti ublizuje a radsej chce utiect a ked nic ine aspon si urobis radost.

Ja teda baby neviem...ale ani jej muz nevie ci ju lubi.Podvadzal ju a ona sa ma snazit aby sa on uvedomil co chce a ci ju miluje??? Jezisi toto same som ja krava robila...aka som bola len hlupa.Dievca spamataj sa! Ked nevie ci ta lubi,tak dovi dopo...na co cakat...ale zasa na druhej strane podla seba,chapem ta ...musi sa stat este nieco horsie aby si vedela co chces ty...este niesi v tom stadiu aby si robila zivotne rozhodnutia.
drz sa!