icon

Sklamanie z manžela, ktorý už nechce tretie dieťa

10. jan 2021

Pred svadbou sme sa s mužom dohodli, že chceme minimálne dve ideálne 3 deti. Dve už máme a pred rokom som mužovi povedala, že by som rada aj tretie ale on je absolútne proti. Dôvod vraj už nemá chuť počúvať detský plač, dieťa by nás obmedzovalo v našich aktivitách ako sú výlety, turistika, šport a najmä chce zabezpečiť finančne dve deti, tri by mali menej. Máme chlapca aj dievča, tak to tiez používa ako odpoveď, že po ďalšom netúži. Nebude sa množiť ako taký potkan ako niektorí ľudia. Minule mi blbol cyklus, myslela som, že sa nám pošťastilo ale bol to plany poplach. Najviac ma sklamal v tom, že povedal, že ak by som bola tehotná, je za potrat. Pritom sme zdraví, finančne zabezpečení.

lenka2710
10. jan 2021

Aj my máme dve deti, dievca a po 5 a pol roku chlapec, ale dlho sme zvažovali, či nebude jedináčik! Muz bol zdravý zdravý, resp. nechodil po lekároch, ved mu nič nieje a nakoniec - infarkt v 32 rokoch! Takže ďalšie dieťa neprichádzalo ale ze absolútne do úvahy, zmierila som sa s tým a povedala som si, že aspoň dáme staršej všetko, okrem súrodenca 😭 po dvoch rokoch sa všetko zmenilo, zdravotný stav sa zlepšil, aj finančná situácia, tak sme si povedali, že teda ideme na druhé, podarilo sa prakticky hneď! Poviem ti, keby bolo prvé také ako teraz druhé, už nechcem ani za svet! Chvíľami som aj rozmýšľala nad 3.babom, ale potom som si povedala, mame dve krásne zdravé deti, zdravie ta môže zradit kedykoľvek, takisto financie ani nevieš co sa stane a budete niekde úplne inde! Je to všetko strašne pekne, ved deti sú dar, ale poviem ti, robilo mi dosť problém po takmer 6rokoch znova sa vrátiť do toho kolotoča! Podla mňa ma tvoj muž pravdu, cíti zodpovednosť a možno sa boji co prinesie budúcnosť, nikdy nevieš 🤷‍♀️

valdovalda
10. jan 2021

Presne viem, ako sa citis, ja som na tom podobne, tuzim po tretom dietati, ale muz uz nechce, ma podobne dovody ako tvoj manzel. Len to neinterpretuje tak expresivne

gabika4
10. jan 2021

Nič v zlom, ale nemôžete manžela tlačiť do ďalšieho dieťaťa ...písali ste, že ste sa dohodli na 2/3 deťoch...veď máte 2, tak si ich užívajte...aj z finančného hľadiska dáte 2 deťom viac ako 3...aj energie viac, aj si môžete konečne užívať rodinný život a nie stále okolo uplakaných detí stresovať...detičky sú krásne, ale niekedy treba ísť na to s rozumom...máte 2 určite krásne, zdravé a múdre detičky, venujte sa im a konečne sa môžete začať venovať aj mužovi 🙂 možno preto vám povedal o tom potrate, lebo je z vás zúfalý, keď ho nechcete počúvať, že sa na ďalšie už necíti...

ivangeline
10. jan 2021

@kayyaa obdivujem ťa. Tiež chceme viac detí ale akosi začínam mať strach. 🙈 A tie komentáre tu...ako keby som čítala to, čo by hovorila naša rodina... 🤣 Prajem vám všetko dobré, nech sa vám aj naďalej darí a ste šťastní. ❤️

benit
10. jan 2021

Ja som tiez po mojich dvoch- dievca, chlapec chcela este tretie. Muz tiez ani pocut, ze uz mame deti samostatne, mozeme cestovat,neobmedzovat sa a... v lete prisiel s napadom na 3.dieta. mam cez 40 a on blizsie k 50. Deti 18 a 14. To urcite, naozaj pri takychto velkych detoch a mojom veku i jeho, uz nemam zaujem.

janinah
10. jan 2021

@elementissa prežitok viac detí? Tak Európanov netreba.len ti počerní nech sa množia aj moslimovia.vsak? Taký chorý názor na deti som tu ešte ani nečítala....

petrisa213
10. jan 2021

@kayyaa tak toto si veľmi dobre napísala 👏😊

nominativ
10. jan 2021

Takto. Máme dve deti. Aktuálne pri otázke tretieho tiež reagujem približne ako tvoj manžel. A tiež som povedala (precitlivene osoby prestaňte čítať), že by som šla na potrat, aj keď reálne asi nie. Ale strašne by som ho oplakala, keby mám mať ďalšie. Deti sú náročné, vyčerpávajúce (zrejme v každom veku) ale bábätká sú bábätká a život je značne obmedzený.

Potkany a potrat - myslím, že sú to také slová, lebo ho desí predstava zas a znova toho istého. Chápem ho. Milujem moje deti, ale stačí. Možno za 10 rokov, ak mi švihne.

janinah
10. jan 2021

@benit môj dostal syna k 50 tke ja som mala 42... šťastnejšieho chlapa nebolo keď sa malý narodil.ma už 15. A každý deň ďakujeme Bohu že ho mame

benit
10. jan 2021

@janinah no vies, vtedy to bolo o jeho pohodli, dnes o mojom. Obe deti som odlezala na rizikovom a v nemocnici, s dcerou 9 tyzdnov pred porodom, obe predcasne narodene. Napchali do mna injekcii a infuzii aby ich udrzali nespocetne mnozstvo. Za mladi by som sa do toho este pustila, ale Uz by som to v tomto veku nedala ani psychicky.

drzaopica
10. jan 2021

@elementissa
@alchemilkazltozelena
@nikolka1986 ubohe od zien take komentare.Byt matkou je len o vareni, prani a byt otrokom?o kolko viac sa vari pri 3 detoch ako pri 2?ani sa necudujem, ze zena v domacnosti ci matka ma taky zly socialny status a pozera sa na nu cez prsty ako na nejaku ubohu chuderu ci darmozracku, ked maju ludia a este k tomu zeny taky nazor.A to jedna je bezdetna s lakomcom a druhej vypomaha mama ci svokra?minule som citala a zasla ako to maju niektore lenive zeny zariadene a ako sa zbavuju aj jedneho dietata

agikaku
10. jan 2021

@deti95060810 aj my máme štyri a sme manželia, nie potkany. Peniaze sú potrebné, ale niekedy je menej viac.

natycaga
10. jan 2021

@elementissa to co mas za názory? Vies co je empatia? Co si dovolujes??

ajuga
10. jan 2021

Ja by som tiez chcela este kedno dietatko, mame dve, ale musim ist do prace, potom o dva, tri roky mozno, este sme mladi, tak snad nam bude dopriate. Manzel neni tomu velmi nakloneny, ale kedze mame dve dievky, dava mu to sancu splodit chlapceka 🙈 tak mozno ho zlomim. Kazdopadne, beriem to tak, ze ked sa nebude dat, nebudeme tlacit na pilu. Absolutne si neber k srdcu slova o uhlikovych stopach 😀 nechaoem ako toto moze z ust vypustit jedna zena.. ale tych potkanov a potrat si mohol manzel odpustit. Urcite sa k tejto teme vrat a vysvetli mu, ze ta jeho slova ranili. Drzim palce. Ak si veriaca, pomodli sa a ver na zazrak 🙂

777januska777
10. jan 2021

@elementissa samozrejme Európa vymiera, ale ty tu budeš riešiť premnozenie (podla teba) Slovákov, ktorých je malo 🤦‍♀️
@alchemilkazltozelena tak ono vieš deti nie sú len plienky a varenie a pranie a podobne, niekto v rodine vidi svoj zmysel.

janedoe
10. jan 2021

My sme sa tiez dohodli, ze chceme 3 deti. Aj dom mame postavany tak, ze mame pracovnu, reps. izbu pre tretie. Snazit sme sa nesnazili, len to nechali na nahodu a teda muz predychaval 😊 Ale uz je rad. A teda nemyslim si, ze sa mnozime ako potkany.

cacianka
10. jan 2021

@elementissa uhlikova stopa Vš v zahraničí. No fakt drbnuty koment....

drzaopica
10. jan 2021

@cacianka tiez nerozumiem planuje sa odstahovat do krajiny kde poleti lietadlom a pise o uhlikovej stope

sweetlife001
10. jan 2021

No tak podľa mňa by si sa s tým mala zmieriť, dieťa musia chcieť obaja.
Tu nejde o nový televízor, že on nechce a ty hej a prečo by si ty mala ustúpiť a nie on a bla bla, ale o dieťa. A keď jeden vyslovene nechce, tak bohužiaľ.
Ja sa ani nečudujem, že niečo také vypustil, možno z nervov, keď doňho s tým furt hustis, koho by to bavilo riesit, keď poznáš jeho názor na toto.
Nikoho.
A také reči a vydieranie akože spravím si decko s druhým keď ty nechceš to už je hardcore 🤣🤦

hopsadobrandejsa
10. jan 2021

Ze su zeny sklamane z muzov ktori im doma nadavaju, nepomahaju, nevenuju sa detom, piju, tyraju ci uz fyzicky alebo psychicky, nezarabaju dostatocne, hraju sa hry namiesto venonavania sa povinnostiam a mnoho dalsich veci.......tomu vsetkemu rozumiem.

Neber to v zlom, ale ty si z manzela sklamana? To naozaj? Mate 2 zdrave deti, financne ste na tom tiez dobre, vyzera to, ze je zodpovedni pretoze chce aby boli deti zabezpecene v buducnosti a ty si z neho sklamana pretoze uz sa jednoducho neciti na to mat 3 dieta????

Na vsetko treba dvoch. Nepride ti to, ze si tak trochu sebecka? Ty pozeras na to co chces ty a co takto pozerat na to co chces tvoj muz? Ci na nom nezalezi? Ty si si zmyslela tretia dieta, tvoj muz na to nepristupil tak automaticky ta sklamal.....

Ked tu tak clovek cita tie prispevky, naozaj tu je vidno vela podobnosti. Ked je Vam zle, pridete sa sem postazovat, ked je Vam dobre, najdete si nieco co Vam nevyhovuje a znova sa sem pridete vyplakat pretoze Vam bolo akosi ublizene.

To s tym potratom podla mna nemyslel vazne.

Ak ti mam povedat pravdu, skor by mal byt tvoj muz sklamany z teba.....nie preto, ze chces 3. dieta, ale preto, ze sa ho snazis natlacit do niecoho do coho ocividne nechce ist.....aj za cenu emocionalneho vydierania.

Ak 3. dieta nechce, zmier sa s tym. Niektore zeny nevedia dokopat priatelov k svadbe nie to este k dietatu a ty mas dojem, ze tebe je cosi odoprete. Osobne mi je tvojho muza luto pretoze sa snazi postarat o rodinu ktoru mate a nejako si to nevazis......ved sama tvrdis, ze si z neho sklamana. Smutne...

katarinka89
10. jan 2021
janage
10. jan 2021

Nikdy nevieme co nám život donesie. Poznám rodinku, kde on pochádzal z 2 deti a keď mu zomrel súrodenec niesol to tak ťažko. Rozhodol sa, že on chce aspoň 4 deti, aby nikdy neostalo žiadne samé. A majú s manželkou 4. Obaja vysoké školy, ona dosť náročnú super baba, šikovná do voza aj do koča, pracujú obaja
Tak ako môže zomrieť či ochorieť jeden z rodičov tak isto môže ochorieť či zomrieť dieťa.
Samozrejme to dieťa nič nenahradí, ale myslím si, že rodičia, ktorí prídu o to jediné to prežívajú omnoho horšie.
Každý nech má toľko detí koľko dokáže s láskou prijať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nela6
10. jan 2021

@miriam11 otazka je, preco nechape on ju, kto ma ustupit?

hopsadobrandejsa
10. jan 2021

@nela6 Ak by deti nemali tak by som jej tuzbe rozumel, ba dokonca keby mali len jedno a chcela aby malo surodenca, ale maju uz 2 zdrave deti a pokial jej muz tretie nechce tak by do toho podla mna nemali ist.

Dieta musi byt chcene z oboch stran. Je to velky zavazok. Ak sa na to neciti tak sa s tym autorka musi zmierit.

nela6
10. jan 2021

@hopsadobrandejsa len ja ju chápem, tiez som sa nevedela, len u nas sa to nakoniec zlomilo na ano... ale inak, tiez by som sa zmierila

mariska1989
10. jan 2021

Zober to tak ako je buď rada za to že máš chlapca a dievča a že sú zdravé .áno viem aká je túžba a chápem ťa .a ako s tým potratom to zadrel ako toto keby povedal môj má smolu ak by som bola v tvojej koži a raz bude tá situácia že by si znova bola tehu a poslal by ťa na potrat tak jedna vec čo by si mohla povedať tak toľko že je to tvoje telo ty ho budeš nosiť pod srdcom tie zvyšné mesiace ty si tá ktorej sa zmení telo .ty si tá ktorá si vytrpi pôrodné bolesti .ty si tá čo bude držať zuby od bolesti na začiatku kojenia, ty si tá ktorá v noci bude musieť vstať a vytahnut prsia .ty si tá ktorá bude obmedzená v jedle kvôli kojenie .ty sa o to dieťa budeš báť najviac lebo si matka ,upratovať , prať, žehliť najviac sa starať , učiť sa . Výlet , turistika , šport vždy sa daxsj s dieťaťom .možno ho nechce teraz . nepíšeš aké máš staré deti koľko máte rokov ...tiež po druhej dcére som s mojím rozprávala že by sme mohli skúsiť toho syna samozrejme bolo že ok .a keď som sa neskôr vrátila k téme tak že nie .rok som doňho hustila 😂 že ma oklamal že chcem a tď potom sme sa dohodli že v akom obdoby to teda vyskúšame .hold syn není aké nám 3 dcéru takže keď nie syn jeden tak budem mať 3 zaťkov 😂

leeo
10. jan 2021

@elementissa uhlikova stopa? Preplnena planeta? O com to tocis prosim ta? To sa teraz tak nazyva pohodlnost a hedonizmus? Sa vyjadrujes o ludoch akoby to boli tankery alebo boeningy, ze vraj uhlikova stopa. Problem nie je vela ludi/deti, ale ich NENAZRANOST. Keby sme zili skromne ako nasi predkovia, tak by sme nemali tieto problemy teraz so stopami a pod.

babydesire
11. jan 2021

No vidis a my sme obaka za ze tretie nie..teda ja vravim ze zatisl nie,,najblizsich par rokov,,mozno tak po 40tke..ale on ze vobec nieeee,ale tak ktovie,,

mpg
11. jan 2021

V tomto období by som ani ja neplánovala tretie dieťa, môže sa veľa vecí rýchlo zmeniť, aj prísť o prácu nie je nič zvláštne, aj byť pozitívny na Covid nie je nič zvláštne, ani mať z toho dôsledky alebo umrieť nie je nič zvláštne. Ak budú lepšie podmienky tak možno.