Škôlka si pýta kontakt na celú rodinu
Ahojte,vždy som udávala pri staršej dcére kontakt iba na mňa,či už do škôlky alebo do školy.Sice je pravda že bola som sama na ňu,no nikdy nepýtali kontakt na viac osôb.Teraz tak isto som postupovala pri synčekovi dala som kontakt do škôlky len na seba.Ved ja ho nosím aj vyzdvihujem.Mam stále mobil pri sebe,keby mi zavolali že niečo sa stalo.A teraz chcú kontakt aj na otca aj na babku a na dedka.Pride mi to divné.Manzel je celý deň v práci,aj tak by nezdvihol mobil keby mu volali.A babky sú od nás 100 km ďaleko,keby volali im aj tak by nedošli pre dieťa do škôlky.Tak na čo to je dobré mať kontakt na celú rodinu,keď aj tak sa stará len matka o veci okolo škôlky?
Autorka, ty si šťastná žena. Zrejme veríš, že si nesmrteľná a absolútne nepripúšťaš možnosť, že by sa ti mohlo čokoľvek nepredvídané stať. Neviem si predstaviť nemať číslo na mužovu mamu, alebo on na moju. V rodine máme čísla všetci na všetkých.
Len tak na okraj, keď sme dávali do škôlky kontakty na blízke osoby, ktoré môžu vyzdvihnúť dieťa okrem rodičov v prípade núdze, dohodla som sa s jednou mamičkou, čo mala dieťa v tej istej triede, ja som dala ju a ona mňa. A veru sme to aj obe využili, všeličo sa môže vyskytnúť. Vždy je lepšie, keď dieťa pol hodiny počká u kamaráta, než naháňať babku, čo býva 20km.
u nas, ked deti chodili do skolky chceli kontakt na osobu, ktoru maju kontaktovat ako prvu a potom este jeden, ak by prva osoba nebola v dosahu. To sami zdalo ok. ALe naco na celu rodinu. To by som im absolutne nedala, naco strasit babky a vyvolavat im??
@h2 Ja mám číslo na svakrovcov aj na svagrovcov.Len môj muž nemá na moju mamu.My sme sa tak dohodli keď niečo sa deje treba volať mne,a podľa toho mi volajú lebo vedia že manžel nemôže zdvíhať barskedy.Priklad svokra mala infarkt,svokor volal mne.Nevidim na tom nič divného.Co sú deti s mojím v triede,ja ich nepoznám,ani ich rodičov.Ci mám niekomu cudziemu povedať že počuj výber moje dieťa zo škôlky keby niečo.
Tieto kontakty sú pre prípad ak by sa niečo stalo žeby si si napríklad dieťa neprišla vyzdvihnúť. Nedajboh ťa cestou zrazí auto, dieťa v školke, neprídeš po neho. Ak nemajú koho kontaktovať alebo nikoho nezastihnú volá sa na políciu a tá si dieťa prevezme...
@jankalukasova na margo chirurga - u nás v nemocnici hlavný primár chirurgie nosí na operačky telefón a keď mu vola manželka tak mu to vybavujú inštrumentárky alebo my z anestézy, lebo vie akú má doma sekeru a by ho sprdla, že nedvíha 😂 takže aj chirurg môže vybaviť škôlku :D
Autorka - ja som do papierov dala číslo na seba/manžela, maminu (ktorá býva 20min od nás), susedu-kamarátku a švagrinú (15min od nás) a vôbec som neriešila, že to chcú. Keďže viem, že ich budem potrebovať ozaj len keď sa stane niečo vážne mne a manželovi.
A to ze sa muzovi neda do prace dovolat, je divne aj ked je to mozne, na pracoviskach casto mobily nie su dovolene, ale potom treba dat cislo do prace/firemne. Musi byt sposob ako ho v priapde nudze skontaktovat. Nevolaju len tak zo srandy z institucii. Mne za zivot volali zo skoly raz, zo skolky nikdy...
@lubina ake strasenie, ked matka nedviha, otec nedviha... tak asi niekoho musia mat v zalohe. To ako si, ktora rodina zariadi, tak to ma. Spoliehat sa na to, ze mama je vzdy dostupna jedna jedina, je kratkozrake. Nie je. Moze tam napisata ako dalise osoby surodencovi, hocikoho.
Ty si stále svoje dookola melieš. Dobre, nechcela som použiť tento príklad, ale inú cestu už nevidím: keby si nedaj bože umrela, ako dá tvoj muž vedieť tvojej mame?
A odpoveď na otázku, či máš osloviť rodičov spolužiakov tvojho dieťaťa: Áno, prečo nie? Volá sa to nadväzovanie kontaktov.
Nikdy som sa nejak nezamýšľala nad tým, že by to pre niekoho mohol byť až taký problém, dať takto telefónne číslo. Veď nie je to nič, čo by mohlo niekomu ublížiť
Manžel je nonstop v práci? Však keď mi skončí pracovná doba pozriem či ma náhodou niekto nezháňal, či sa nedajbože niečo nestalo.
Jediny kto tu robi vedu si ty, sorry 🤷♀️
u nas v skolke aj v skole - vzdy kontakt aj na matku aj na otca. Na babku a dedka nie, to sa mi zda uplne mimo.
boze, dnesnym matkam vadi vsetko…
odporucam si nechat dieta doma, lebo ked takto budes prezivat vsetko, koniec sveta…
Stále si ideš svoje, veď nedať žiadne číslo, ak sa niečo stane a náhodou sa ti pokazí mobil, alebo sa niečo stane tebe, budú kontaktovať políciu a sociálku, na nich číslo maju
@nykkushka mne je to úplne jasné. Veď normálny človek, keď vidí, že má x zmeškaných hovorov z jedného čísla, prípadne aj sms, tak tam hádam zavolá.
Podľa reakcií autorky usudzujem, že v tej rodine je ďaleko rozsiahlejší problém ako, to, že na seba nemajú čísla a, že jej muž citujem: " on naspäť nezavolá, viem aký je"...
Presne, ved uz ju nechajte vsetky, ak sa nieco stane, jej dieta neporiesi otec, ale poriesi policia a socialka v duchu hesla: kazda matka chce pre svoje dieta len to najlepsie.
Nic divne, u nas sa pisal aj zoznam ludi (max 5) ktori by mohli dieta v pripade potreby vyzdvihnut + tel.kontakty. SI naozaj nevies predstavit v zivote situacie kedy su taketo veci potrebne? Napr ked sa nahle nieco prihodi? Ci potrebujes robit zo seba boha za to ze si matka a len TY A TY a po tebe nikto
@janage Ja som jej 2x predtým písala. Najprv o situácii, kedy by sa mohlo niečo stať, potom o bezvedomí v prípade autonehody. Katastrofickému scenáru so smrťou som sa chcela vyhnúť. Ale autorka argumentuje stále len tým, že ona má vždy telefón pri sebe, vždy nabitý a vždy ho dvíha. Tak už som zašla do krajnosti, dúfajúc, že snáď si potom uvedomí, že naozaj sa môže stať, že ten telefón nezdvihne. Ale asi je to márna snaha.
A najlepsie na tom je, ze aj keby dala cisla na vsetkych styroch starych rodicov tak to ucitelky zalozia do suflika a na 99% ich nikdy nepouziju. Lebo na 99% sa vzdy dovolaju matke. Taka veda z toho 🙈🙉 Dam kontakty a hotovo.
Otec by nezdvihol a nevolal spat aj keby mal 100neprijatych..a uz vidis ako by babky leteli po dieta, keby sa vam nieco stalo. Ze by na to kaslali.
Lutujem velmi to dieta. Uprimne. Koho ma okolo seba.
@danieladeley aj normalna babka, keby sa nieco stalo, najde sposob, ako prekonat 100 km, ak keby mala stopom trielit do skolky…
no ale cela rodina si mysli, ze ak odovzdaju svoje cisla skolke, pani ucitelky im budu vo volnom case vyvolavat…
radost mat takeho manzela ako ma autorka…
Inak s číslom na otca trocha nechápem čo píšeš, pretoze všetky papiere čo som vždy vyplnovala ohľadom či už škôlky alebo školy sa týkali oboch rodičov, pretože sú obaja zákonni zastupcovia - už v papieroch na začiatku školského roka pýtajú údaje otca aj matky - vrátane emailu a telefónneho čísla.. až následne je papier na splnomocnenie prebratia v prípade že sa nedovolaju týmto DVOM zákonným zástupcom a tam sa pýtajú na ďalšie kontakty a ich vzťah k dieťaťu.. takže to že doteraz nemali číslo na otca dieťaťa je dosť neštandardné.. nepýtajú ho len v prípade ak si osamelý rodič..
Nechápem ako toto môžeš riešiť ved je to úplne normálna vec ...jeden kontakt je malo u nás pýtajú aj na otca ....keby sa aj niečo stalo tebe tak ten otec uvidí ze ma neprijatý hovor ...dokonca niektoré dávajú telefóne čísla aj do prace keď je taka situácia ako ma tvoj muž nech mu prídu povedať...neboj sa nechce ho učiteľka volať na kávu 😅
Ved tak daj cislo na seba a manzela a povedz, nech si k tomu daju poznamku, aby volali vzdy primarne Tebe. Pises, ze mas stale mobil pri sebe, tak ani nemusi nastat situacia, ze by museli vytocit manzelovo cislo.
@jana_eyre_2 tiez nerozumiem. Vsade vyplnam aj muzove tel.cislo a mail. Ani mi nenapadlo sa pytat sa, ci vobec mozem. A teda neviem si predstavit situaciu, zeby mi povedal, ze jeho cislo tam nemam davat🤷♀️ Cele divne
@anonymous87 presne.. môj muž je tiež často pracovné vyťažený, že koľko krát ani nemá ako telefón dvihnúť, ale neviem si predstaviť že by som na neho neudavala kontakt.. 🤔 veď sú to aj jeho deti, keby čokoľvek musí byť kontaktovaný..
A nechcem si predstavit, ako budes vyvadzat, ked zistis, ze standardne formulare do statnych skolok a skol obsahuju kolonky “zamestnavatel, zamestnanie”…. To sa na koho obratis…? Ministra skolstva dufam…
To čo je, že otec nezdvihme keď volajú zo škôlky? To ako musí byť zaneprázdnený aby nedvíhal?

@gabika128 muž ma asi zvlaštne nastavenie 😅