Slovo ľúbim ťa vraví, ale nechová sa tak
otázka...
prečo chlapi vravia, píšu partnerke slová lubim ta, milujem ta, mam ta velmi rad,a stále to iste dokola, hovoria to aj každý druhy den,ale vlastne nič nerobia,aby to potvrdili cinmi ?stalo sa vam to?je to u chlapov bezne,ci ?
je lubim ta,len nejaka formulka, naucena fraza pocas rokov vztahu,a ked to neni tak,tak si to chlap ani neuvedomuje ?a vravi to stále,ci ako to je ? ok, pmoze s nakupom, pomoze s niecim, odvezie niekam,ale inak nič, ziadne pekne slova, ziadne pekne reci, ziadna romantika, ziadne ine prejavy, ziadne hladkanie, ziadne nič..uz aj objatia strádajú, skarede slova, hádky,kriky, je to slovo lubim ta vymysel? ako tomu chápať teda ? ciny hovoria nieco ine.
@marisola Nie, nie je to tak, ze ludia by mali byvat spolu iba vtedy, ak chcu plodit deti, to vobec nie. No pokial by som ja bola na vasom mieste, z tvojej strany vidina zalozenia si rodiny 10r (opravnene, pretoze studujes a chces sa zamestnat), tiez by som nic podstatne neriesila ako muz, nejake velke zmeny. Keby bola tvoja vidina napr. 2r, ano, detom, rodine je vhodne vytvorit adekvatne podmienky. A vedz, ze ten komentar ktory bol pre teba nefer, bol uplne vystizny. Kazde obdobie vztahu (manzelstva) je proste na inom leveli. Chlap inak vnima milenku, manzelku, matku svojich deti, manzelku po 20r. Koniec koncov....ty si ta, co hlada chyby, miesto toho aby si uprednostnila pozitivne stranky tvojho partnera. Vies, darmo budem mat pri sebe Romualda, ktory mi bude otvarat dvere na aute, napustat horucu vanu v zime zahadzanu ruzovymi lupienkami, zapali sviecky, pomiluje ma podla mojich predstav, ked to bude iba ten Romualdo a budem po nom vsade zbierat handry, upratovat po nom cele dni, okrem toho okolo deti a on bude cele dni prec ale hlavne ze vecer mi zapali vonnu sviecku. Ano, vztah treba pestovat, aj bez deti, aj s detmi, no vzdy to bude na inej urovni. A nie, nie je pekne, ze ti skaredo nadava, tak isto nie je pekne, ked ty na neho ziapes (ako si to napisala), pretoze ucta je pre mna najvacsiu prioritou vo vztahu. Ucta by sa nemala vytracat za ziadnych okolnosti.
Moja rada....skus hladat na partnerovi pozitiva a nie len negativa, mozno to bude mat efekt taky, ze sa prestanete hadat. Ver tomu, ze po niekolkorocnom vztahu (manzelstve) ocenis aj to, ked budes dva dni bez muza a bez deti. A neberiem ani argument, ktory si mi napisala, ze co bude potom, ked uz teraz ti neprejavuje dostatocne lasku...vies, co mozno potom bude ? Mozno budes rada, ze sa konecne vyspis pri dvoch detoch a ty budes mat svaty pokoj a klud, nie aby si este vecer muza osprchovana cakala😀 Iluzie je krasna vec, achchch, zlate to casy, no nic nie je dokonale, a ani tvoj pripadny novy vztah nebude dokonaly. Dolezita je spravna rovnovaha pozitiv a negativ. Ked je to minimalne 50/50, je to ok.
@charlie1980 ok, toto berem,co si napisala.je jasne,ze ked budeme mat deti,tak mi bude dobre,ked sa postara a nebudem riešiť kraviny,ako sviecky a romanticke vyznania avsa teraz je situácia taka,ze nemame zavazky, preto by to mohol robit, lebo sme slobodni, mladi, volni, lubime sa, nic nam v tom nebrani, aby sa tak choval, preco sa chova ako po 20 rocnom manzelstve ?toto mi nejde do hlavy.
@obsadenemeno tak ja sa snazim, aby nas vztah bol romanticky, pekne sa obleciem, uvarim veceru, dam sviecky, hudba, romantika, sampus, aspon niekedy teda, kupim si nove spodne pradlo, pozyvam ho do kina /divadla, pozyvam ho na romanticke prechádzky, pisem mu zalubene pekne veci, aspon sem tam, vzdy som mila a nezna k nemu, letmo sa ho vzdy dotykam, hladkam ho, v posteli mu dam pusu na celo,objimem ho,on akoby o to nemal záujem.on si lahne do postele a zachrape hned, bez toho,aby ma aspon objal a povedal,ze ma lubi....ja sa snazim,ale uz moja snaha sa vytratila teraz tiez, uz sa spravam,ako on-/ nezajem= nezajem/,uz sa nejdem pretrhnuť,uz chcem zase od neho iciniativu.
@marisola Hovori sa, ze po 2r clovek naozaj zisti, aky ten druhy clovek v skutocnosti je...ked sa zacne chovat prirodzene...skus si s nim sadnut, vysvetli mu, ze ti chyba jeho "blizkost"...tie nadavky nech si odpusti (pokial mu na tebe zalezi, pretoze kazda jedna sa moze vryt do duse a znicit lasku a uctu)...povedz mu, ze ti to ublizuje. A tak isto ani ty nekric po nom. Ste dospeli ludia, schopni komunikacie. Dostala si sa do fazy nezaujem-nezaujem, ale to je kratkodobe riesenie. Resp.ziadne. Nikam to nevedie. Tak urob krok, ktory by niekam viedol. Povedz mu, co ti vadi, chyba, ale s kludom a s presvedcenim.
@marisola no tak potom bud akceptujes, ze je taky, aky je (a ver, 99% chlapov v dlhodobom vztahu je rovnakych) alebo sa rozijdete a ty sa budes nahanat za chimerou s nazvom "rozpravka romanticka". A najdes niekoho, kto vo faze "dvorenia" a "lapania vtacka" bude romanticky a robit vsetky tie veci co ti tak chybaju. Asi tak prvy polrok. Potom to sklzne do rutiny a romanticke gesta sa zacnu pomalicky vytracat..... a ty zase zacnes byt nespokojna....a cele to zacne odznova. Len si daj pozor aby si neskoncila ako jedna z tych, co sa stale zenu za "idealom" a nikdy pre ne nie je nikto dost dobry.
Ja si skor myslim, ze vo vasom vztahu si to ty, kto bude musiet robit tie romanticke srandy lebo tvoj priatel to proste v sebe nema. A cim viac to vyzadujes, tym viac ho to otravuje.
A ja osobne by som bola veeeeelmi opatrna keby moj chlap bol extra romanticky po rokoch spolu, ver mi, mala som to doma, romanticke gesta, basnicky, kvetinky.....a zrazu sa z neho vyklul slaboch, co to robil, aby zakryl frajerku, aby si ocistil svedomie, ze klame a podvadza, aby mi zalepil oci. Ale vies co, neber toto v uvahu, je to len moja skusenost, takze ja som zaujata.
@marisola Zase nie, je dosť chlapov určitým spôsobom romantických aj v dlhodobom vzťahu. Nie tak ako v období dvorenia ale dostatočne aby každá bola spokojná. To ovšem vyžaduje zodpovedajúce správanie aj od teba. Ak ho nepretržite úkoluješ, sekíruješ, stále si s niečím nespokojná, čakáš že ti vie čítať myšlienky a trpíš čím ďalej tým viac migrénami 🙂 tak tú romantiku odbúra veľmi rýchlo. Ak chceš aby chlap sa správal romanticky aj ty musíš sa správať tak aby túto potrebu pociťoval.
A zas faktom je že väčšina chlapov mimo obdobia dvorenia sa romanticky správať nebude. Bodka. Ak to neakceptuješ musíš si nájsť iného ale myslíš že nájdeš nejakého ktorý má na čele napísané "som trvalo romantický" 😀 ?
Celkom úprimne ak čítam čo píšeš myslím že by ma romantika vo vzťahu s tebou rýchlo prešla. Večne s niečím nespokojná a vyrývajúca (súdim podľa toho čo píšeš, ako sa v skutočnosti správaš neviem) - mala by si sa realisticky zamyslieť nad svojou hodnotou "na vzťahovom trhu".
@charlie1980 a ty si myslis,ze som to neskusala ?! preboha, ved ako prve som si s nim sadla pekne po dobrom, som mu povedala,ze toto a toto sa mi nepaci a tak, nech sa to snazi zmenit, nič som nedosiahla, potom som zacala byt viac dozadovacna pocas hadok som mu to vykricala, ze uz nevie ani,co je romantika a pod. a teraz uz na to serem.
už sa snazim aj ja byt chladna,ako je on...ked je mily, som mila, ked je nezny,som nezna,ale nic neprehanam,a ked samozrejme je chladny, som chladna aj ja.a velmi.
az sa ma pyta,co mi je.
nadavky si nechce odpustiť,a tie mi uplne z ovsetkeho najviac vadia,a adavky si nevie a nechce odpustiť.lebo porste ich pouziva bezne,a prenho to neni nijake ine slovo od bezných...sa zo mna smeje,ze co mi to tak moze vadit, ze to je bezne slovo,ze nech sa neurážam, ze sice ostrejsie,ale bezne.no mozno prenho.
povedala som mu s kludom co mi vadi a on nic...jeden den sa snazil, potom vobec.
@obsadenemeno
tak jeho to zjavne otravuje, on iba pivo, vylozit nohy na stol a mat kvaitny a rychly sex, dobre jedlo, klasicky slovensky chlap ,nic ine ho moc netrapi, naco predohra, naco romantika nejaka,naco pekne slova, gesta mile...nacoooooooo
lenze ja som takato proste neni :(
@oldman50plus práveže ja mu ot nevravim vobec casto, raz za pol roka,ani to nie, aj dlhšie, neukolujem ho vobec, je mi jedno,ako sa chova a vacsinou som ticho, nevadim sa a uz vobec nie kvoli tomuto. to je uplne inak.len vidno na mne proste tu nespokojnost a tak,som smutna proste ...ale on sa ani nesnazi rozveselit ma,ani nic.ja proste potrebujem niekedy aj velke gestá lasky od neho...
proste keby mi aspon napisal pocas dna sms..ze " milujem ta,myslim na teba",take nieco..toto spravil možno 5krat za nas vztah..aj to iba po kvaltnom sexe.nic inak ho nenadchne.
napriklad,ako som uviedla..ale budiš..
minule ked som bola unho mi spravil srdiecko vyrezal z papriky ked ju umyval a krajal,ja som si to nevšimla ani, a zjedla som ju a on bol sklamany,ze som nevšímava,ze chce byt romanticky a ja si to ani nevšimnem..ale dajme tomu toto ozeliem,taketo gestá,ale ine gesta by som potrebovala..napriklad pre mna dokazom lasky by bolo,kebyze povie.." budem sa snazit viac vo vztahu,aby si bola stastna ",(a naozaj sa bude snazit ),a nie vyrezavat mi z papriky srdce.
@marisola ty si zjavne nespokojna vo vztahu, tak to ukonc a mozno ho to motivuje trosku. Ak nie, there is plenty of fish in the sea.... 😅
@marisola Takze si si to s nim vydiskutovala...ok. Tak Este by som zbehla do nejakeho knihkupectva a pytala by som si nejaku literaturu ohladne toho, ako funguje chlap a ako zena. Mozno tam by si sa niecoho dopatrala, nejakej odpovede. Popravde, keby na mne chlap neustale visel, asi by ma z toho trafilo 😄 Preto sa zasadne nepytam mojho, kam ide cez den, len vecer sa ho opytam, kde bol a Co robil, Aky mal den 😄 Ale to som ja. Takze sup do knihkupectva, zacni sa zaoberat osobnostami ludi, plus rozdiel muz-zena, mozno ti to pomoze.
@marisola no vidis, zozrala si jeho srdce a furt ti to nestaci.... 🙄
@obsadenemeno 😂😂😂
@oldman50plus ja som mala raz romantika , a stacilo 😝
akože fajn. vy si myslite,ze som tupelo, mlade,ktoré nič nevie o vzťahoch a nevie nic o živote,ale proste nie som spokojna s nim, chcem,aby sa chlap správal k slečne inak. apredstavujem si to inak. romantika- neromantika chcem ju.
o vzťahoch a o rozdieloch medzi Ž a M viem toho mnoho už, cítala som mnoho kníh, okrem iného aj jemu som tie knihy dala, dokonca som mu dala aj knihu stastie nie je nahoda,a povedal ze su to bludy a ze preictal dve stranky, nic viac, ze ako mozem riešiť take p....no super...ja sa snazim...
@majcika nechcem mu linkovať ,ale predstavujem si iank trošku romantiku,a nie vyrezana paprika..len on to nechápe,akosi...ci co..že ja potrebujem daco ine
@marisola nechcela som sa Ta dotknut, ale ked v jednym prispevku napises, ze by si velmi chcela stretnut niekoho ineho, akurat sa Ti to doteraz nepodarilo, tak co si mam mysliet o Tvojej laske k priatelovi???
Takze este raz a v skratke - Tvoj priatel nie je na romantiku...nijako to donho nenalejes. Fakt, mozes sa aj rozkrajat. On sa na chvilu mozno posnazi a potom bude zasa v starych kolajach. ( ja som napr. nikdy nepocula od mojho otca, ze by mame povedal lubim Ta, chybas mi, nikdy sa neviedli na verejnosti za ruky...o ziadnych listockoch, svieckach a pod neviem...ano, vzdy jej doniesol peknu kyticu k sviatku, kupil jej aj nam detom vsetko, co sme chceli a viem, ze mamu aj nas ma velmi rad, no ale jednoducho, co sa tyka romantickych prejavov, tak na to je uplny antitalent).
Kazdy sme iny a chapem, ze pre Teba je toto vo vztahu priorita cislo jedna, mas pravo na taky vztah a takeho muza, mas pravo byt stastna a spokojna, ale vedz, ze si musis najst niekoho ineho. Bodka.
@marisola On dospel, ty asi este nie. A urcite si sa aj ty zmenila, aj ked si to neuvedomujes. Pripada mi to, akoby priatel chcel uz vazny vztah, tzv. pravu laski, ktora sa prejavuje skutkami a cinmi. A ty si potrebujes este trochu uzit take to nezavazne chodenie, mozno si mladsia, mozno si si len take chodenie neuzila. Kazdy jeden vztah sa casom stane nudnejsim a menej romantickym, velke gesta sa stavaju velmi ojedinele, nie je na to cas a ani nie su potrebne. Podla mna prave taka paprika v tvare srdca je krasne romanticke gesto, je to mile, ale tak ty mas inu predstavu. On jednoducho je uz niekde inde ako ty. Ty chces bezstarostnost, romantiku, uzivat si mladost, ale on uz chce asi nieco vaznejsie. Spolu vam to nebude fungovat, lebo on uz nebude chciet len taky vztah, na uzivanie si, on je uz dalej. A ty nebudes asi spokojna, kym tu svoju romantiku dostatocne nezazijes. Rozidte sa, vysvetli mu, ze ty este taky vazny vztah nechces, ze potrebujes este vela romantiky, uzit si tu mladost, este si nedozrela na vazny a teda aj trochu nudny vztah. Hladaj vztahy na rok, na dva, za taky kratky cas by ešte romantika mala ostat (aj ked u niekoho ostane len lar tyzdnov). A ked raz na to dozrejes, tak zistis, ze chces vazny vztah a budes taky hladat. Teraz zbytocne, nepotrebujes to a ani by si to nerozoznala, ze toto je ten pravy
Mozno ti trochu rozumiem. Poznam to ked sa nahodim, nachystam veceru a v mysli si prehravam aky to bude nadherny vecer. A pride pride domov chlap a neromanticky sa spyta, co budeme jest?:D jasne, ze to zamrzi lebo skutocnost sa vobec nezhoduje s predstavou. Nemam byt co sklamana, ked som si to uz prezila v hlave. Zacala som si romantiku uzivat inym sposobom. Neocakavam. A pride vo chvilach ked ju necakam. Napriklad ked mi pri peceni spravi z cestom bodku na nose a obaja sa na tom zasmejeme. Vtedy ked som uvolnena a smejem sa mi najcastejsie povie, ze ma lubi. Inak si nevyznavame lasku kazdy den. Tak ak chces tento vztah zachranit, skus sa zamerat na humor,zazitky.Kino alebo vecera nie je zly napad, len to je pasivne. Skuste nieco ako spolocny sport, navzajom sa nieco skuste naucit. Cinnosti pri ktorych vznikaju zazitky na ktore viete spolu spominat. Budte kamarati.Doberajte si jeden druheho. Pises, ze ti nadava a podla neho su to iba slova. Tak mu ver a neber to tak vazne. Popripade mu odpovedz nieco vtipne. Pises, ze sa nehadate za vazne veci. Tak to ber s nadhladom. Ak mas ale pocit, ze v jeho hlase citis pohrdanie, tak radsej zdupkaj.
S tymi knihami o stasti a laske, bud rada, ze ich necital. Je normalny chlap a ma zdrave sebavedomie. Nepoznam ziadneho chlapa, co by to dobrovolne cital. Z ich pohladu je to ako co mi ma nejaky idiotsky chmulo co ma nikdy nevidel radit, co mam robit zo zenou a so zivotom. Ak ta take knihy bavia, kludne ich citaj, popripade jemne aplikuj v zivote ale tak aby nezistil, ze ti to volaky "chmulo" v knihe poradil.
Skus byt stastna sama za seba. Rob veci, ktore ta bavia. Mozes ist do kina aj s kamaratkou a potom mu rozpravat ake to bolo skvele az ho bude mrziet, ze nebol s tebou.
Nelov ty jeho ale nechaj sa lovit. Sprav sa vzacnejsia. Nemusis byt stale mila. Spomen si na film P.S. milujem ta hilary swank je na gerarda buttlera nonstop nabrucana a on by jej aj modre z neba zniesol. Na tom filme sa mi pacilo nie to, ze jej posielal listy po smrti ale to, ze ked zil si ju stale doberal a ona bola nabrucana a nakoniec na to spomina ako na najlepsie z ich vztahu.
Romanticke vyznania typu si jedina laska mojho zivota, mas take krasne oci existuju v romantickych filmoch a v bare pred zaverecnou. Osobne su mi trapne aj vo filmoch. Vacsinou ked dostanem kompliment, ze som pekna,znamena to, ze uz sa nemam tolko prezliekat a pozerat do zrkadla, lebo sa ponahlame🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-pocit-ze-ma-partner-podvadza/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-dalej-s-matkou-ktora-je-bezcitna/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zle-spravanie-partnera-bez-zjavnej-priciny-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/moj-zivot-je-katastrofa-neviem-sa-pohnut-mam-depresie/
Toto treba riesit komplexne. Nie vytrhnute z kontextu...Skusala si terapiu? Ze by si lepsie porozumela sama sebe co vlastne chces? A potom si za tym sla a nie neustale vyzadovala od inych aby plnili nieco o com ani srnky netusia?
pre krista pana... a je to tu ... vecerne serie Daniel Steelovej a Rosamunde pilcherovej priniesli prve ovocie ..
je ti jedno ze ti doma povysava a podiela sa na domacnosti, radsej by si bola keby ti vecer zapali sviecku na stole ?
vies co.. vykasli sa nanho. urobis mu tym len laskavost, najdi si nejakeho vecneho snilka a uplakaneho romantika co ti bude chodit po byte s ruzou v ustach a tancovat vecer tango a spievat serenady pod balkonom...
po letmom precitani diskusie, mam pocit, ze fakt, zeny neviete co chcete, a necenite si, co doma mate ... a priori skuste zacat s tou romantikou od seba 😉
a co sa tyka toho lovenia. fakt si myslite, ze chlapi maju radi, ked nas lovia ? aj po xy rokoch ? ze nie su radsej ked sme aj my zeny trochu iniciativnejsie a snazime sa ich okuzlit ci zvadzat ?
byt chlapom to si domov radsej kupim gumennu ancu, keby odomna zena vyzadovala takuto romatiku a to aby ju muz cele roky " lovil " a neustale bola nespokojna...
ved to je flustracia na slucku
@marisola teraz som si zbezne pozrela dalsie temy, co si tu zalozila - no neviem, nechce sa mi verit, ze vsetko zle sa tak nabali v zivote jedneho cloveka - aby matka bola hrozna, rodina strasna, skola zla, ziadne kamosky, priatel zly, zdravie zle, lekari nevedia prist na to, co Ti je....zeby slo skor o zly pohlad na zivot? Nechcem sa Ta dotknut, ale si strasne negativna, vo vsetkych oblastiach zivota mas problemy, musis najst odbornika, ktory Ti pomoze. Ked sa Ti nebude zdat, ze pomaha jeden, vymen za druheho... Prajem Ti vela stastia.
Fiha...tak som len tak povrchne preluskala linky .... Tak toto je uz naozaj najlepsie riesit s odbornikom a komplexne. Hm....skoda tak mladeho dievcata. Zjavne potrebuje pomoc....
@oldman50plus super reč, autorke: moja manželka mi povedala iba raz že ma ľúbi aj to bolo v eufórii orgazmu, prejav jej náklonnosti bol iba v tom, že sa mi len zavesila na krk so slovami "a ty ma už neľúbiš" tak čo ti vadí? Ja som sa išiel "zodrať" a stále jej niečo vadilo.
@lucka1987 presne, nás už po rokoch nebaví vás "loviť" . Vy dievčence máte stále predstavu romantických večerov, naše predstavy sú pre vás nemravné a nepriechodné tj. Otvorím dvere a vo dverách v sexi šatočkách manželka a celá večera mi hneď ukradnutá. Každá tu chcete niečo čo má tá druhá.

@marisola nehnevaj sa, ale zase si odporujes. Pisala si predtym, ze ti vravi, ze ta lubi. A zase, ak ti nevyhovuje a nemieni sa zmenit, a ani ty sa menit nemienis, tak to ukoncite a najdi si Romualda. A vobec si nemyslim, ze @petra3312 pise nefer, bolo to presne a vystizne. Ja by som si rada vypocula aj nazor tvojho priatela, ze ako to on vidi. Aby si nebola prekvapena, ze ta povazuje za decko, co fnuka a stazuje sa koli blbostiam. A vobec sa necudujem, ze sem tam vybuchne, lebo aj keby ta neviem ako lubil, ked nonstop tocis o tom, ze nerobi hento, nerobi tamto, nag, nag, nag tak to ziaden normalny clovek nevydrzi a ujdu mu nervy. A ozaj, co TY robis preto, aby bol vas vztah viac romanticky? Teda okrem toho, ze to vyzadujes 24/7?