Sme s partnerom rok a on stále nerozmýšľa nad deťmi
Ahojte baby,
Mám takú otázku. Akurát sme mali s partnerom 1. Rok. Partner má už po 30ke, ja ešte nie.
Moj názor na dieťa je taký, že keby príde tak sa aj poteším ale z rozumu ešte na to nie je správny čas. Ani bývanie, ani len zásnuby, ani kariéra.... ale som toho názoru že dieťa by malo vzniknúť vtedy, keď sa dvaja až tak milujú, že im proste prírastok nebude vadiť. Partner na druhej strane vobec nerozmýšla nad dietatom dokonca ani nevie kedy chce mat deti. Celý čas len premýšlam nad tým kedy budem môcť mať dieťa. Zo zdravotných dovodov si aj myslím, že to nebude na prvý krát. Proste ja sa aj bojím či vobec budem moct mat deti. Uplne som už chorá z tých myšlienok. Aj z toho či ma naozaj lúbi ked nad takým nerozmýšla.
Myslíte si že ja robím chybu? Alebo ze rok je este malo vobec na rozpravanie sa o tom kedy by sme mohli mat dieta?
plánovanie je pekná vec, ale priveľké plánovanie škodí...Keď takto budeš rozmýšľať bábo nebudeš mať ani o 10 rokov...a pritom ešte nevieš koľko budeš čakať kým sa zadarí...😉
My sme najprv vôbec neplánovali, teda neriešili sme to nebavili sme sa o tom, pretože sme riešili bývanie, tam sme sa realizovali, mali sme prácu a keď už sme mali všetko jak sme si predstavovali, tak vtedy sme si povedali, že teda je ten čas, že by bolo fajn mať drobca 🙂
@andrejkap123 necitala som vsetko, ale chces toho vela stihnut byt, karieru svadbu dieta.Ty by si chcela mat nejaku istotu, ze o rok, dva, pat budete mat spolu dieta a to Ti nikto neda.Chlap aj, ked okolo 30tky vobec nerozmysla nad detmi aspon ten tvoj zatial.Nechod do spolocnej hypoteky, pokym sa nejako nevyjadri.Este moze byt taky typ, ze treba rozhodnut zanho poposunut ho.Ale mne sa zda, ze po roku by som toto neriesila.
@andrejkap123 Áno, chápem. Aj ja aj môj manžel sme z Bratislavy a inde by sme sa neodsťahovali keďže odtiaľto pochádzame, máme tu rodiny, prácu, priateľov. Takže to s tými sumami za byty to dôverne poznám. My sme mali najprv dvojizbák, ale keď mal mladší 2 roky, tak sa nám naskytla možnosť kúpiť si väčší. Navyše sme chceli iba novostavbu, takže sme sa pohybovali v tej cenovej relácií akú spomínaš. Nie je to jednoduché, to máš pravdu ☹
Ja som s mojim manzelom randila ked som mala 26,on 30. Od prveho stretnutia po zasnuby to bolo 8 mesiacov (ano citas dobre). Za tych 8 mesiacov sme si proaktivne presli na rande vsetky temy, ktore nam prišli pre spolocnu buducnost dolezite (teda deti a ich pocet, vztah k umelemu oplodneniu, adopcii, financne uspory, vztah k peniazom, majetkove pomery,spolocny ucet, potencialna dlzka chodenia, svetonazor, zdravotny stav vratane jeho spermiogramu! atd atd).
Ani jeden nemal v totiz zaujem v takom veku ondit sa s niekym, kto to nemysli vazne a teda neviem co chces pocut...... Ze o detoch sa budete bavit po 3 rokoch randenia? A o com sa vlastne posledny rok rozpravate? Za dalsich 8 mesiacov od zasnub (ktore boli 8m od 1 stretnutia) bola svadba a za dalsich 8 mesiacov sa nam podarilo aktivnou snahou babatko. Teraz som 3.5 r vydata a uz cakame druhe. Mam 30,manzel 34.
My sme mali ciele jasne a tak ten vztah aj vyzeral. Ale na to treba 2
Aký je problém sa na rovinu muža opýtať alebo začať túto tému.Ja po deťoch ešte nebažím a sama som bola v rozpakoch ale môj muž mi povedal, že dieťa chce a ešte mi sám hovorí aké to bude krásne.Hovorili sme taktiež o počte detí aj o možnosti čo ak ich nebudeme môcť mať.Po polročnom vzťahu sme viedli túto debatu aby sme obaja vedeli kám náš vzťah smeruje.
My sme to mali dost "divoke" na začiatku. Po 5 mesiacoch randenia som zatúžila mať dieťa. Mali sme obaja 21rokov. Mna uz nebavilo len tak randiť a viac menej sa "poflakovat". Obaja sme mali pracu ale zili sme kazdy doma u svojej mami. Ja som otehotnela hned na prvy krat. Za par mesiacov sme sa vzali a az po svadbe sme spolu byvali (u svokry, ma velky dom). Vsetko (dieta, svadbu) sme stihli do roka. Porodila som ked som mala 22rokov. 2 roky sme boli u svokry a za ten čas sme prerobili dom. Byvame uz 2 roky v našom dome, mame uz druhe dieta, teraz mam 26 roko (manzel bude mat 26 v januari) a sme stastní že sme do toho išli tak rýchlo. Ale vsetko to bol moj "napad" .. manzel na zaciatku moc ani nie že nechcel, ale sa bal ako to vsetko zvladneme (mal 21 ani sa necudujem) ale teraz by nemenil. Ani ja. U nas islo vsetko hladko a rychlo a sme za to vďační. Takze spravny alebo nespravny cas neexistuje. Niekto caka 5 rokov a niekto (ako my) 5 mesiacov.

@andrejkap123 podla mna 30 rocny chlap by sa uz mal vediet s partnerkou rozpravat o tom, ci chce mat rodinu a deti a ako si do buducnosti predstavuje svoj zivot. 🤔 Ja neviem, ale my sme sa o tychto veciach normalne bavili, vramci xy inych tem, ked sme sa len este len spoznavali a "randili sme". Takze som vedela, ze je ten rodinny typ, aj ked v tom case sme ani jeden deti nechceli. Tiez som si potom vsimala ako reaguje na deti v rodine. Casto sa radsej hral a blaznil s malymi bratrancami ako kecal s dospelymi v obyvacke 😄 Teraz ho maju pomaly radsej ako mna. Naposledy ma najstarsi vitaj: Ahoj Ivanka, prisiel aj Tomas? 😂 Jednoducho som si teraz ista, ze bude dobry otec a deti chce. Som si robila srandu, ze ak by sme sa rozisli, tak by som sa skor bala, ze by mi chcel deti zobrat a nie ze by to mal na haku a ja klud 😂🙈