Je normálne, že partner potrebuje ticho po práci?
partner príde domov a prvú hodinu potrebuje úplne vypnúť. žiadne rozprávanie, otázky, riešenie domácnosti, proste ticho a pokoj. viem, že má náročnú prácu, ale niekedy ma zamrzí, že ja by som sa po celom dni práve chcela porozprávať a on je úplne mimo dosahu.
Je to uplne normalne, preto ja som vyuzivala to, ze z prace som chodila peso 45min a vycistila som si hlavu. Takze tiez taku hodinu som mala pre seba. Teraz tak chodim vencit hned z prace vypadnem sama aspon na tych 45min. A vsak porozpravat sa mozete po tej hodine ci rovno potom idete spat?
@anonym_autor normálka. Však aj ty maj hodinku pre seba. Možno je partner typ, ktorý nepotrebuje preberať každú blbosť a zaťazovať myseľ. Proste eliminuje. Nevravím že ty, ale niektoré ženy melú a melú do bezvedomia, pitvajú sa v blbostiach
Ak je to naozaj nejaká tá hodina, že zresetuje, ale potom príde, je schopný sa rozprávať, počúvať, prípadne riešiť veci ohľadom tej domácnosti, tak by som v tom nevidela žiadny problém, každý má právo na čas pre seba, niekto si ide zabehať alebo do fitka, niekto si pustí seriál a niekto chce len tak byť doma... ak by to ale bolo každý deň celý večer a vlastne nie je chuť a čas rozprávať sa nikdy, to už by mi v poriadku neprišlo
@anonym_autor aj ja potrebujem po praci klud. A davno som videla rozhovor s mojim oblubenym spevakom a vravel to iste.
Ved partnerovi tu hodinu dopraj, nejde o cely den
Je to celkom bežné.Som komunikatívny človek, čo je v mojej práci aj potrebné, ale po príchode domov potrebujem mlčať a mat ticho.Dopraj manželovi po práci tichú hodinku.
Aj ja som taká a v prípade, že by to môj manžel nerešpektoval, tak by som bola nahnevaná. On ma zase svoj spôsob resetu a ten rešpektujem ja. Keď prídeme domov, ja som ticho a on ide na záhradku. Keď sa dám dokopy, tak sa rozprávame do večera.
Aj ja to tak robim. Pridem domov, kava, gauc a hodina ticha. Nehovorim, nepocuvam. Pozeram do prazdna.
Domacnost pocka. Nikam neutecie.
Vacsinou mi robia chapavu spolocnost psiky. Pridu a lahnu si kazdy z jednej strany ku mne a spia, kym ja si uzivam kavu.
Ibazeby sa nezvratne rutila cela rodina, tak som ochotna sa toho na tu chvilu vzdat.
Tak mj kludne tu hodinu nechaj. To nie je o tom, zeby ta odstrkoval.
Ano, je to uplne v poriadku. Netlac nanho, ja tiez potrebujem po praci klud, aj ked nie az hodinu, ale potrebujem si lahnut, zatvorit oci a chvilu len tak byt, ticho.
@anonym_autor Uplne bezna vec. Ked pridem v piatok z prace, zo skoly, nechcem nikoho vidiet. Odmietam chodit posediet s kamosmi do dalsieho hluku. Proste potrebujem cas na regeneraciu.
Dopraj mu tu hodinku, Ty si chod zacvicit, vyvetras hlavu.
Vsak sa porozpravate ked si zresetuje hlavu, ci? Ty sa za ten cas venuj sebe. Ak mas pretlak a potrebujes zo sebe vsetko rychlo dostat, tak sa dohodnite, raz budes ticho ty a nechas ho na pokoji, raz on vypocuje teba a potom bude mat svoj klud.
@anonym_autor je to o dohode vás dvoch. Ale nepíšeš dostatok info.
- si pracujúca, nemáte deti alebo máte veľké deti o ktoré sa moc netreba starať a máš aj ty hodinku na vypnutie?
- alebo si s deťmi doma prípadne pracujúca a on takto iba prehodí zodpovednosť na teba a ty si nemáš kedy vydýchnuť? Zatiaľ čo on oddychuje, tak tíšiš plačúce deti a do toho umývaš riad?
Toto sú dve veľmi odlišné situácie a nevieme, ktorá platí na teba. Všetko je to o dohode a o vzájomnej komunikácii.
@anonym_autor a ja si myslim, ze je to divne. Ak chce richo nech nema vztah... aby som hodinu cusala lebo ma narocnu pracu...potom dve hodiny, tri...a potom uz ta ani vidiet nebude potrebovat
@anonym_autor a ja si myslim, ze je to divne. Ak chce richo nech nema vztah... aby som hodinu cusala lebo ma narocnu pracu...potom dve hodiny, tri...a potom uz ta ani vidiet nebude potrebovat
@kitycat prečo by si nemohla byť hodinu ticho? ubudlo by z teba? potrebuješ naozaj vkuse 24/7 mlieť?
Áno je to normálne a u mužov obzvlášť. Ja by som to ako žena tiež uvítala...
Hodinu nevydrzis? Oddýchni si aj ty, určite nemusíš hneď vtedy riešiť domácnosť ani iné problémy. Na to máte kopec času do noci.
Ja zvycajne po praci potrebujem xanax a prespat tak 4 hodiny 😅
Hodina pokoja je uplne normalna. Pracuje z domu? Ak ano, tak o to viac ho chapem.
Akurat nedavno som citala, ze je to typicke pre mnohych muzov a ze vacsina zien, naopak, potrebuje spustit uz medzi dverami. U nas necusime ani jeden, ale fakt je ten, ze velakrat po 8 hodinach mlatenia hubou mam chut sa niekde zavriet a cumiet do plafona. Vtedy bud vezmem psa a ideme von, alebo idem do fitka, kde okrem pozdravu ani neceknem.
@kitycat ááále… zas nepreháňaj, že nech nemá vzťah, len kvôli tomu tomu, lebo potrebuje po práci hodinu ticho a kľud?🤦♀️
U mňa je to úplne rovnaké. Po príchode domov na mňa tiež nikto nerozpráva a nechajú ma v kľude vypiť kávu. Si neviem predstaviť, že by do mňa niekto hučal a kládol mi otázky. Potom sa znovu zapnem a fungujem na plný výkon až do neskorého večera. Ale tú minimálne hodinu skrátka potrebujem.
@kitycat To, ze je niekto vo vztahu, neznamena, ze straca narok na svoj priestor. Ak je to hodina denne a potom normalne funguje, staci trochu pochopenia.
Tiež to tak mám. Ráno kým nevypijem kávu, nerozprávať na mňa a nepúšťať tv. Večer po 12tke aspoň 20 minút. Ja ani nezvládam chápať 😅 muž to rešpektuje, dcéra sa to naučila. Už aj sama vie, že keď sa 3x opýtam na tú istú vec, tak povie, že príde neskôr. Aj keď má tiež pretlak, je ukecana 😂
@anonym_autor ako travis den ty ? my sme presne takto dodrziavali ked manzel chodil do prace a ja som bola s detmi doma
ked prisiel mal nachystane jedlo a my sme isli s detmi von aby mal chvilu klud na reset a potom vymena
@anonym_autor hej, normálne to je, ALE, keď ti narobil deti, a sú malé tak bez ohľadu na to, či to je normálne, alebo to potrebuje, tak by musel okolo rodiny sa zapájať a nie že sa zavrie do izby a tu skaces okolo deti a domácnosti a on sa vypne. Zvážila by som, ( ak nemate deti) , či s takým človekom chcem deti. Dosť sebecké, neohľaduplné a striktné voči deťom a tebe to bude. Aj deti budeš tým pádom učiť, že muž, otecko má výsady ako pán kráľ a mamička - poďme sa zapriahnuť, či je či nie je unavená ☹️
@anonym_autor hej, normálne to je, ALE, keď ti narobil deti, a sú malé tak bez ohľadu na to, či to je normálne, alebo to potrebuje, tak by musel okolo rodiny sa zapájať a nie že sa zavrie do izby a tu skaces okolo deti a domácnosti a on sa vypne. Zvážila by som, ( ak nemate deti) , či s takým človekom chcem deti. Dosť sebecké, neohľaduplné a striktné voči deťom a tebe to bude. Aj deti budeš tým pádom učiť, že muž, otecko má výsady ako pán kráľ a mamička - poďme sa zapriahnuť, či je či nie je unavená ☹️
@anonym_90472c tiež prehnaná reakcia, nemyslíš? Z akého dôvodu by mal byť otecko hneď titulovaný ako pán kráľ a mamička pomaly ako slúžka a chyžná? Do tejto role ich pasuješ len ty a nemyslím si, že je to fér. Skrátka si ľudia po práci potrebujú na chvíľu oddýchnuť. Je snáď na tom niečo zlé?
@anonym_90472c Asi kazdy z nas chape, ze je situacia a situacia. Samozrejme je, ze ak sa deje nieco, co treba akutne riesit, je clovek k dispozicii. A este poprosim vysvetlenie "ked ti narobil deti". To akoze po izbe lieta vajicko a chlap ho oplodni? Zena na to nema vplyv, musi sa podrobit voli chlapa?
@anonym_autor úplne normálne, mám to rovnako - celý deň s deťmi, v hluku, bez pauzy...Funguje potom ako sa resetne? Ak áno, tak mu to dopraj a potom aj on bude ochotnejší riešiť veci ďalej. Môj muž si musel tiež zvyknúť - teraz ma už rovno víta s kávou a odchádza z obývačky, kým sa trochu vydycham.

...ja by som mu tú hodinu ochotne dopriala a vôbec by som to neriešila. Očividne to potrebuje a nasilu ho tlačiť do rozhovoru by malo aký význam?