Sme v rozvodovom konaní, manžel zamkol izbu
Ahojte baby, prosím vás o radu. Môj problém je následovný: nakoľko sme s manželom v rozvodovom konaní, ktoré sa neustále naťahuje a najnovšie ho sudca odročil na neurčito manžel si zmyslel, že si mám vysťahovať veci z mojej pracovne, ktorá je celá zaplnená a mám si všetko svoje nasťahovať do spálne lebo on bude pracovňu zamykať. Keď som mu povedala, že to nemôže,že nie sme rozvedení a ešte vždy tu mám trvalý pobyt tak ma len vysmial a povedal, že on ma varoval. Viem, že to urobí a k svojim veciam sa nedostanem. Musím si tie veci vysťahovať. Zablokoval aj internet doma, aby som sa nemohla pripojiť. Robí všetko preto, aby som odišla....Ja však s deťmi nemám kam ísť a dom patrí jemu.....
@zuzkat1 ake prava má ked ten dom nevlastni?ma tam trvaly pobyt ktory sa dá zrušit majitelom nehnutelnosti a ešte ten dom može ja predat ak by chcel.
@stanislava2 ale este kym ma tam nahlaseny trvaly pobyt tak ma rovnake prava. Aspon v okoli som mala taky pripad a znamej pravnik povedal ze dotycnu osobu nemoze vyhodit lebo ma nahlaseny pobyt.ze jej musi najst nahradne ubytko. Tak neviem kde je pravda.
@zuzkat1 kamoška prišla pred rokom o deti vraj ich týrala čo je manžel zariadil ako vplyvná osoba ktora ma znamosti a ver tomu žiadna kuratorka ich dom nikdy nenavštivila a od deti prišla a pred vianocami aj o dom všetko si počas manželstva zariadil poistil ak by ho chcela opustit obral ju o všetko aj o to najcennejšie o deti.Jej pripad ešte ukončeny nie je ale nevidim to ružovo.Všetci sme jej radili aby to dala do telky a tam ju odbili vraj maju takych pripadov vela.
@zuzkat1 náhradne ubytovanie jej može ponuknut aj ubytovnu.
@stanislava2 hej pokial je vplyvny tak to ma tazke a zrejme prehrala este pred bitkou. Je to hrozne. Neviem ake nahradne ale viem ze len tak ju nemoze vyhodit. Neviem aky vplyvny je jej muz. Podla toho treba aj kroky podnikat.
@ivanagu pisala si že dom bude patrit jemu len v pripade ak sa mu niečo stane alebo som to zle pochopila.Ty si sa ho vzdala uplne?
@zuzkat1 ale zamknúť izbu, či zrušiť internet, pokiaľ ho vyslovene ona neplatí určite môže.... a zas neviem, či je v jej prípade dobré, aby tam nasilu ostávala, ak ju on chce odtiať vyštvať a po rozvode to okamžite urobí, vtedy na to bude mať okamžite nárok, bez toho, že by jej hľadal náhradné ubytko.... na jej mieste by som sa fakt snažila riešiť situáciu inak, nie hľadať spôsoby, ako v dome ostávať
@ivanagu určite by som v dome neostala prideš o deti ked je snimi kupuje si ich taha ich na svoju stranu sama o tom pišeš ako to je.Neostavaj tam chod niekam kde ich nemože štvat proti tebe deti rastu ešte teraz su male ovplyvnitelne.Ked ta vyhodi a ty budeš bez domova deti necha sud jemu.Ked si niečo najdeš budeš mat ako taku šancu.Nemáš rodičov?nemožeš ist niekde do podnájmu?
@aliza lenže deti su ešte male 5 a 10 ročne to je ešte šanca deti stiahnut k sebe.
@stanislava2 no neviem, tiez som mala znamu, mala iba jedneho syna, tiez mal vtedy 10, hadam aj menej a toho si otec tak kupil a tak ho stval proti nej, ze maly mamu neznasal, nechcel s nou zit, neposluchal ju, slovne jej ublizoval, tiez zacal byt na nu agresivny...dlho sa trapila a snazila a nakoniec ho pustila k otcovi, nastalo.
@zuzkat1 a vlastne aj @ivanagu predbežným opatrením ti súd môže zveriť deti do času rozvodu a zároveň určiť aj výživné.... neviem, či pracuješ, aké sú tvoje príjmy, či máš rodičov, resp. nejakú blízku rodinu.... ja by som tiež asi namala v podobnej situácii sama na podnájom... preto vravím, požiadať blízkych o pomoc nie je hanba... či už pomoc s ubytkom, či pomoc s financiami... robila by som všetko preto, aby deti nepoštval proti mne, aby sme vypadli z takého prostredia, trošku sa upokojíš a neberieš silu "odolávať" jeho atakom a vyhrážkam...
ja totiž z praxe poznám veľa prípadov, keď ženy takto od poslednej chvíle "strácali" čas riešením neriešiteľného a zničilo ich to psychicky, celkovo... a to už nehovorím o prípadoch - ako si naznačila, že manžel je vplyvný... ak teraz budeš hľadať cestu, ako zotrvať v dome, zbytočne ti to odoberie energiu... a po rozvode, čo? kam pôjdeš? zo dňa na deň? čo ak súd zverí deti otcovi preto, že má pre ne vhodne vytvorené podmienky a prostredie na bývanie a ty nemáš strechu nad hlavou?
@aliza pokiaľ chce deti ivanagu výlučne do svojej starostlivosti, mala by s nimi odísť čo najskôr... potom to bude omnoho horšie, ťažšie, každým dňom budú viac zmanipulované... pokiaľ súhlasí so striedavou starostlivosťou, tak som pochopila, že by nemal byť problém, aby sa nejak "rozumne" dohodli ... ale tieto dohody by som asi požadovala písomnou formou....
trvalé bydlisko nič neznamená. majitel domu môžu zrušiť trvalé bydlisko-robieva sa to síce že sa čaká na potvrdenie od toho človeka ktorý tam trvalé bydlisko má ale ak to inak nejde tak sa to rieši "vyhodením" . trvá to síce dlhšie ale ide to. teda čo viem ja. kludne môže dom predať a vtedy tiež ten cudzí človek môže tu dotyčnú "vyhodiť" aby tam nemala štatút trvalého bydliska. jedine že by tam mala nejake doživotné právo ale to je už úplne o niečom inom.
neviem si predstaviť takúto situáciu. asi by som nebola schopná existovať z rodičovského ale za to som rada že sme ostali ešte u našich a spravili vlastný vchod. viem že ak by sa také niečo stalo (i ked s tým nik z nás nepočíta nikdy, ja som na to trošku myslela aj v tej naväčšej zamilovanosti) tak mám kde s dieťaťom bývať.
Držím zadávatelke palce, ale fakt by som sa snažila rýchlo ujsť aj ked to znie zbabelo. ale bolo by to lepšie aj pre deti.
@ivanagu 1. robíš? to je veľmi dôležité... nájdi si prácu so stabilným mesačným príjmom a stabilnou pracovnou dobou (viem, že v dnešnej dobe takmer nemožné, ale zober hocičo, čo bude spĺňať tieto 2 podmienky). o dosť sa ti zníži životná úroveň, lebo asi ste teraz aj bohatí, ale človek veľa nepotrebuje - najcennejšie sú ti predpokladám deti.
2. ak môžeš ísť bývať hocikde, kde je slušné prostredie (škôlka, škola, záujmové krúžky), tak ber deti (alebo teraz napíšem niečo, čo ťa asi zamrzí 😒 ale možno sa už jedno z tvojich detí rozhodlo 😒 zober to druhé od neho, aby ťa neoznačili za tyranku alebo niečo také, lebo potom zabudni aj na striedavú starostlivosť) a odíď
3. preboha, zabudni na zamykanie pracovne a akékoľvek riešenie tejto (s prepáčenim) prkotiny a UTEČ
4. na políciu zabudni a tiež na to, že im budeš hrať na city "domáceho obťažovania". veď v TV vidíš dosť prípadov, kedy bola polícia privolaná k človeku, ktorý sa vyhral vraždou a polícia s tým nič nezmohla, pokým sa o to fakt nepokúsil 😖 a nie je to vina privolaných policajtov ale to je na inú debatu
trvalé bydlisko môže majiteľ domu zrušiť len ak sa jedná o osobu s ktorou nemá nič spoločné, manželke a maloletým deťom nemôže trvalé bydlisko zrušiť sám.
On je síce vlastník bytu, ale tiež pokiaľ viem, ju nemôže s deťmi vyhodiť na ulicu, toto všetko musia doriešiť až pri rozvode a majetkovom vyrovnaní.
- okrem toho, ak autorka príspevku v tom dome stále býva má väčšiu šancu, že aspoň nejakou finančnou čiastkou jej bude musieť manžel prispieť na to, aby si našla nové ubytovanie, ak z domu odíde a nechá ho tam samého, bude to pre ňu komplikovanejšie a už sa ani nebude môcť domáhať ničoho, takže je jednoduché povedať, zbaľ veci a choď preč, ale nie je to asi to najlepšie riešenie. Bolo by dobré toto všetko prebrať s právnikom.
- ale zas ak on chce mať nejakú izbu len pre seba a chce si ju aj zamknúť, bolo by dobré vyjsť mu v ústrety, proste sa rozvádzate, nedôvoruje ti, chce mať súkromie, tak vezmi z tej izby najdôležitejšie veci a nech si ju zamkne, keď chce.
no sorry ale tak sa rozdelte, vsak ste dospely... ked chce pracovnu tak mu daj alebo si tam daj postel a bude to tvoje a nech on ma spalnu....
nezmenis hlavne ak je aj dom jeho.
Sorry,ale logicky: deti vylucne di svojej starostlivosti nedostanes,kedze ty ani nemas kde byvat,on sa o deti postarat dokaze,su zabezpecene na rozdiel od tvojej situacie. Ak on nacrhne stried.starostlivost,vyhoveju mu a ani sa o tom nik nebude bavit,pokial ich netyra,nebere drogy atd. Dievca,nezavidim. Asi by som sa snazika postavit na vlastne nohy,zatial bez deti,ide o to,aby si ich nemusela tahat so sebou s prep.po ulici,lebo my prezijeme,len co je lepsie a v zaujme deti? Drzte sa.

@stela01 a to vadi ak sa rozculi? Ona by ale aspon mala dokaz.
@ivanagu on je nejaky vplyvny? Ma ako dosiahnut aby ti vzali deti? Mozno by aj to bolo dobre "podriadit"sa. Je to hrozne a hnusne ale aj deti uvidia ze je k tebe zly a ked sa sudi o deti tak pokial viem chodi do rodiny aj soc.kuratorka tak mozno ak uvidi aky je k tebe aj to zavazi.