icon

Smrť manžela

tajka1
Včera o 16:32

Zajtra na vianoce sú presne dva mesiace ked mi umrel manzel. Mladý, mal 53r., zlyhanie srdca, ja som ho našla....Jeden infarkt uz prekonal pred 5rokmi, druhý ani nevieme kedy. Dva roky bol v remisii s rakovinou, chodil na vyšetrenie, bral lieky. Nebol to typ co zdravie zanedbáva. Bol to môj pilier, vsetko sme robili spoločne, proste ani raz som nepomyslela že by nastal ten čas on tu nebol. Bol moja spriaznena duša a ja neviem ako mám žiť bez neho. Ani dychat sa mi nechce, ale viem že musim. Mam dve dcéry, veľké ale potrebujú ma. Hrozne mi chýba hrozne...

Strana
z2
tajka1
autor
Včera o 21:12
@amdornik

@tajka1 nemaj výčitky. nemôžeš za to. čo ťa môže vážne hriať pri srdci je to, že tá láska naozaj pretrvala až po hrob.... aj keď skôr, než si očakávala. osud si nevyberieš.

skúsim ti priblížiť trošičku moju situáciu.... možno ešte pred 2-3 rokmi, keby môj manžel umrel, by som mala rovnaké pocity ako ty. odišla by spriaznená duša, môj život, moja láska. niekto, koho som úprimne milovala. asi ako jediného muža môjho života. dnes? rozvádzame sa. moja spriaznená duša a muž môjho života ma opustil v čase, keď som ho naozaj potrebovala. nie ako sluhu, ako manžela. ako človeka, ktorý si pri mne posedí, pokecá, rozveselí ma, rozptýli ma. človeka, ktorý ma povzbudí počas dní, kedy som bola nevládna. vieš čo urobil počas týchto dní? opustil ma. a ešte so slovami, aký je unavený a ako ho vzťah vyčerpáva. no fakt nemal ako... ale to je na dlhšie.

chcela som tým povedať, že je pekné, že si toho svojho muža až do konca vnímala ako spriaznenú dušu, ako človeka, ktorý ťa miloval a spoliehal sa na teba (a ty naňho). takto si ho budeš pamätať. áno, bolesť obrovská, ale aj ten pocit.... miloval ma. stále. až kým neumrel.... je určite svojím spôsobom upokojujúci. čas pomaly vylieči tvoje rany a život pôjde ďalej. máš deti, máš pre koho žiť. a muž ti ostane v spomienkach ako niekto, kto ťa naozaj úprimne miloval. prajem všetko dobré...

@amdornik viem ze mam šťastie ze sme sa vôbec stretli a ze mohla niekoho takto milovať a on mna. Ale stále sa to snažím pochopiť že ma tu nechal a ze tu uz nie je, bolí to veľmi. Vstávam rano len pre baby a len pre žijem. Inak moj život stratil zmysel

tajka1
autor
Včera o 21:13
@anonym_da4d31

@tajka1 mne mama zomrela (47r.) necelý mesiac pred svadbou. Bola to ponura svadba. Mal som 26 rokov. Nedožila sa ani prvého a jediného vnuka. Keby manželka nestála pri mne, neviem čo by bolo. Zvládli sme to a teraz si na ňu veľakrát zaspomíname. Časom to prebolí.

@anonym_da4d31 dúfam ze áno

anonym_cb987f
Včera o 21:14
@tajka1

@amdornik presne tak, ked umieral pisal mi správu- milujem ta, len ju nestihol odoslať. O to väčšie mam vycitky ze som v tu chvíľu nebola s nim

@tajka1 ani my sme sa nestihli rozlucit, ked sme prisli uz lezal v agonii :(((((((((( a lapal po dychu, nikdy nezabudnem na to vidiet umierat cloveka, :((((((((((((((((((((((((((((((((((( moj milovany, placem uz rok kazdy den, kazdy

amdornik
Včera o 21:27
@tajka1

@amdornik viem ze mam šťastie ze sme sa vôbec stretli a ze mohla niekoho takto milovať a on mna. Ale stále sa to snažím pochopiť že ma tu nechal a ze tu uz nie je, bolí to veľmi. Vstávam rano len pre baby a len pre žijem. Inak moj život stratil zmysel

@tajka1 ale on ťa nenechal.... ver tomu, že v takom veku netúžil umrieť. on to tak mal jednoducho "napísané" vo svojom osude. vo vašom osude. a život má zmysel aj naďalej. prejde pár rokov a sama pochopíš. prídu možno vnúčatá.... možno ktovie? partner? možno opäť budeš mať tento skvelý pocit, že niekoho miluješ a on teba. áno, teraz si to nevieš vôbec predstaviť a ja ťa ani nenútim. snažím sa len napísať, že smrť manžela neznamená úplný koniec. ty to dáš...

tajka1
autor
Včera o 21:58
@amdornik

@tajka1 ale on ťa nenechal.... ver tomu, že v takom veku netúžil umrieť. on to tak mal jednoducho "napísané" vo svojom osude. vo vašom osude. a život má zmysel aj naďalej. prejde pár rokov a sama pochopíš. prídu možno vnúčatá.... možno ktovie? partner? možno opäť budeš mať tento skvelý pocit, že niekoho miluješ a on teba. áno, teraz si to nevieš vôbec predstaviť a ja ťa ani nenútim. snažím sa len napísať, že smrť manžela neznamená úplný koniec. ty to dáš...

@amdornik viem ze nie, bojoval aj rakovinou, hrozne ho zničila ale miloval zivot, náš život. A ano, si život bez neho neviem predstaviť, boli sme na sebe dosť závislí, psychicky myslím ale moc ďakujem za podporu

tajka1
autor
Včera o 22:01
@anonym_cb987f

@tajka1 ani my sme sa nestihli rozlucit, ked sme prisli uz lezal v agonii :(((((((((( a lapal po dychu, nikdy nezabudnem na to vidiet umierat cloveka, :((((((((((((((((((((((((((((((((((( moj milovany, placem uz rok kazdy den, kazdy

@anonym_cb987f je to veľmi ťažké, veľa síl tiež prajem

anonym_cb987f
Včera o 22:02
@tajka1

@anonym_cb987f je to veľmi ťažké, veľa síl tiež prajem

@tajka1 dakujem

Strana
z2