icon

Smrť manžela

tajka1
Včera o 16:32

Zajtra na vianoce sú presne dva mesiace ked mi umrel manzel. Mladý, mal 53r., zlyhanie srdca, ja som ho našla....Jeden infarkt uz prekonal pred 5rokmi, druhý ani nevieme kedy. Dva roky bol v remisii s rakovinou, chodil na vyšetrenie, bral lieky. Nebol to typ co zdravie zanedbáva. Bol to môj pilier, vsetko sme robili spoločne, proste ani raz som nepomyslela že by nastal ten čas on tu nebol. Bol moja spriaznena duša a ja neviem ako mám žiť bez neho. Ani dychat sa mi nechce, ale viem že musim. Mam dve dcéry, veľké ale potrebujú ma. Hrozne mi chýba hrozne...

Strana
z2
oslo1
Včera o 17:11

Ahoj, citim tvoju bolest, tieto a tie buduce Vianoce budu najhorsie, potom to uz bude lepsie.
Mne tiez zomrel manzel mlady (46 rokov) a zivot sa mi vtedy zdal, ze mi uz skoncil. V Marci to uz budu 4 roky, co sme tu so synom sami, ale uz je to lepsie.
Kludne napis, vylej si srdce.

joesvk
Včera o 17:13

Časom to bude asi lepšie...prajem ti to❤️‍🩹
Aj môj otec zomrel presne,keď mal 53 rokov.

anonym_22903e
Včera o 17:18

Tiež mi zomrel dlhoročný partner 2 mesiace pred Vianocami v roku 2024. Mal len 51 rokov. Prvé Vianoce som strávila sama, bez stromčeka, bez štedrovečernej večere, bez darčekov...preplakala som ich v posteli. Tieto Vianoce už trošku vnímam, ale vôbec sa z nich nedokážem tešiť. Už nikdy nebudú také, ako predtým - keď sme ich trávili spolu.

macka1996
Včera o 17:31

Posielam objatie a veľa síl . Nedokážem si to predstaviť akú bolesť a smútok musíte prežívať .

terezka1947
Včera o 17:32

❤️

terezka1947
Včera o 17:33

❤️

martin_93
Včera o 17:33

Ja som pred rokom v novembri prišiel o otca (58 rokov) a pre mamku boli najťažšie prvé mesiace ale ťažké to už má stále. Bola zvyknutá byť pri ňom a teraz ostala sama (samozrejme chodím k nej ale chápeme sa) a počas vianoc je to viac citeľné. Veľa síl ti posielam nech to zvládneš.

anonym_06934f
Včera o 17:49

Ahoj, je mi to veľmi ľúto. Mne zomrel priateľ, keď mal tesne pred 30tkou. Dodnes som sa z toho nesppamätala. A prednedávnom kamarát, 45r zlyhanie srdca, na mieste mŕtvy. Je mi to tak veľmi ľúto.

betulinka1
Včera o 17:58

@tajka1 uprimnu sustrast. Velmi je mi to luto. O to horsie, ze si jo nasla ty. Velmi tazka chvíľa. Ja som tak zachraňovala mamu. Ale zomrela. Prve Vianoce su najtazsie. Potom budu lepsie. Skus si to tak povedat, tieto Vianoce zvládneme spolu s detmi a bude lepsie, lebo cas vylieci vsetko. Skus mysliet na veci, ktore ta čakajú. Napriklad objednaj Vam nejaky vylet, chatu, dovolenku. A mysli na to, co pekne vas caka. Odputas si pozornost. Preplakat a základný mod prežitia. Ked bude treba vyhladaj pomoc psychologa.

amdornik
Včera o 18:02

@tajka1 cítim s tebou, úprimne.... ale odišiel s tým, že ste sa úprimne milovali do konca. o to viac ťa to síce bolí, ale môže ťa to aj tešiť. sú ženy, ktoré spriaznená duša opustí len tak, z ničoho nič, bez toho, aby dostala vysvetlenie. a neumrie, jednoducho len prestane pre tú ženu existovať. to je ešte horší pocit, ver mi. tvoj muž ti ostane v spomienkach ako niekto, s kým ste sa úprimne milovali, ako sa hovorí, až po hrob. ucti si jeho pamiatku a uvidíš, čas to mierne zahojí. držím ti palce.

alankost
Včera o 18:46

🙏

anonym_74ca8a
Včera o 18:52

Posielam objatie a veľa síl, vyplac sa, nemusíš sláviť Vianoce, nie je to povinnosť...buď s niekým kto stojí pri tebe, s dcérami

enmery
Včera o 19:07

Podľa mnnňa pochovať svoju spriaznenú polovičku a dieťa sú tie najväčšie šupy od zivota. Hlavne, ak sú nečakané. Ale ty to zvládneš, zanechal tu kus seba vo svojich deťoch a neverím, žeby chcel čo I len minútu, aby si smútila a rezignovala na život.

Pozri sa na to zo stránky, že je na tomto svete kopec ľudí, ktorí takéto partnera ani nestretnú a neprežijú s ním kus života.

Každým rokom to bude bolieť inak,menej, spomienky sa budù predlžovaþ do vtipnÿch príhod a vlastne zistíš, že ste si dali len krátku pauzu od randenia a raz budete pokračovať.

Posielam silné objatie❤️‍🩹

anonym_35fca7
Včera o 19:10

To mi je ľúto...posielam objatie💜

alessia443
Včera o 19:12

Je mi to velmi luto. Posielam ti silne objatie. Tiez mi zomrel velmi mlady snubenec, ale su to uz roky.. Mne pomohlo neprikladat Vianociam zbytocne velky vyznam, su to dni ako kazde ine, krestanske sviatky, narodenie Krista... Isla som do kostola, pomodlila som sa, bola som s najblizsou rodinou. Tie 3-4 dni presli, a islo sa dalej. Drzim ti palce a zelam vela sil!

anonym_cb987f
Včera o 19:20

@tajka1 posielam silu. sme viaceri ktori trpime a spominame. musime byt silne pre nase deti.

michallm24
Včera o 19:59
@betulinka1

@tajka1 uprimnu sustrast. Velmi je mi to luto. O to horsie, ze si jo nasla ty. Velmi tazka chvíľa. Ja som tak zachraňovala mamu. Ale zomrela. Prve Vianoce su najtazsie. Potom budu lepsie. Skus si to tak povedat, tieto Vianoce zvládneme spolu s detmi a bude lepsie, lebo cas vylieci vsetko. Skus mysliet na veci, ktore ta čakajú. Napriklad objednaj Vam nejaky vylet, chatu, dovolenku. A mysli na to, co pekne vas caka. Odputas si pozornost. Preplakat a základný mod prežitia. Ked bude treba vyhladaj pomoc psychologa.

@betulinka1 tiež sa mi stalo , keď som ešte ako mladý chalan našiel moju mamu mŕtvu pár dni pred Vianocami ...Naozaj iba pár dní..o to viac Vianoce nemusím...ale všetkým rešpekt a silu , kto zvládol stratu blízkeho človeka v čase, keď sa majú ludia spájať.Hlavne netreba zapomínať na našich blízkych, nech sú akí chcú.

betulinka1
Včera o 20:28
@michallm24

@betulinka1 tiež sa mi stalo , keď som ešte ako mladý chalan našiel moju mamu mŕtvu pár dni pred Vianocami ...Naozaj iba pár dní..o to viac Vianoce nemusím...ale všetkým rešpekt a silu , kto zvládol stratu blízkeho človeka v čase, keď sa majú ludia spájať.Hlavne netreba zapomínať na našich blízkych, nech sú akí chcú.

@michallm24 je to smutne ale zivot ide dalej, tak sa na to treba pozerat. Aj ked verim tomu, ze nikto z nas na ten pohlad nikdy nezabudne a ponesie si ho do smrti.

anonym_74807e
Včera o 20:29

@tajka1 Je to čerstvé,a tak aj veľmi bolestivé, ale kvôli deťom musíte vstať a ísť ďalej aj stokrát.Moj manžel mal 52rokov, keď odišiel pred 7 rokmi a stále to je náročné, najmä v tomto sviatočnom období.Prajem Vám veľa síl 🍀

michallm24
Včera o 20:31
@enmery

Podľa mnnňa pochovať svoju spriaznenú polovičku a dieťa sú tie najväčšie šupy od zivota. Hlavne, ak sú nečakané. Ale ty to zvládneš, zanechal tu kus seba vo svojich deťoch a neverím, žeby chcel čo I len minútu, aby si smútila a rezignovala na život.

Pozri sa na to zo stránky, že je na tomto svete kopec ľudí, ktorí takéto partnera ani nestretnú a neprežijú s ním kus života.

Každým rokom to bude bolieť inak,menej, spomienky sa budù predlžovaþ do vtipnÿch príhod a vlastne zistíš, že ste si dali len krátku pauzu od randenia a raz budete pokračovať.

Posielam silné objatie❤️‍🩹

@enmery toto môže napísať, len silný človek , každopádne tiež to vidím rovnako.Treba sa držať ludí, ktorí už prežili nejakú stratu , majú dosť skúseností s životom po strate blízkeho človeka , hlavne treba bojovať za seba a pochopiť, prečo nám ludia odišli zo života ako odišli.Každý z náš odíde , tak sa snažme nech na nás ľudia spomínajú s úsmevom a nie v zlom🙂

michallm24
Včera o 20:38
@betulinka1

@michallm24 je to smutne ale zivot ide dalej, tak sa na to treba pozerat. Aj ked verim tomu, ze nikto z nas na ten pohlad nikdy nezabudne a ponesie si ho do smrti.

@betulinka1 možno preto si ho chce niesť do smrti, lebo sa chce spojiť s tou blízkou osobou čím skôr a ťažko sa mu s tým vyrovnáva..za mňa neraz som si želal koniec všetkého ...ja ani neviem čo ma niekedy potiahlo ďalej fakt ..dnes už viem ,že viera je veľmi dobrý pomocník v ceste k lepšiemu, aspoň k základom ...ostatné sa rozvíja každému inak..každopádne netreba strácať vieru..

michallm24
Včera o 20:40
@betulinka1

Tak ten pohľad si budem pamätať do konca života..

kubizde
Včera o 20:45

@tajka1 toto budú moje prvé Vianoce bez mladšej sestry, 33 rokov ..v máji odišla tam hore ❤️ drzkaj sa, zvládneme to

michallm24
Včera o 20:49
@kubizde

@tajka1 toto budú moje prvé Vianoce bez mladšej sestry, 33 rokov ..v máji odišla tam hore ❤️ drzkaj sa, zvládneme to

@kubizde zvládnete to 🙂

tajka1
autor
Včera o 20:53
@oslo1

Ahoj, citim tvoju bolest, tieto a tie buduce Vianoce budu najhorsie, potom to uz bude lepsie.
Mne tiez zomrel manzel mlady (46 rokov) a zivot sa mi vtedy zdal, ze mi uz skoncil. V Marci to uz budu 4 roky, co sme tu so synom sami, ale uz je to lepsie.
Kludne napis, vylej si srdce.

@oslo1 zobrala som dievcata preč. Bežné veci doma nedávam, vianoce som si tam nevedela predstavit

tajka1
autor
Včera o 20:56
@amdornik

@tajka1 cítim s tebou, úprimne.... ale odišiel s tým, že ste sa úprimne milovali do konca. o to viac ťa to síce bolí, ale môže ťa to aj tešiť. sú ženy, ktoré spriaznená duša opustí len tak, z ničoho nič, bez toho, aby dostala vysvetlenie. a neumrie, jednoducho len prestane pre tú ženu existovať. to je ešte horší pocit, ver mi. tvoj muž ti ostane v spomienkach ako niekto, s kým ste sa úprimne milovali, ako sa hovorí, až po hrob. ucti si jeho pamiatku a uvidíš, čas to mierne zahojí. držím ti palce.

@amdornik presne tak, ked umieral pisal mi správu- milujem ta, len ju nestihol odoslať. O to väčšie mam vycitky ze som v tu chvíľu nebola s nim

tajka1
autor
Včera o 20:59
@macka1996

Posielam objatie a veľa síl . Nedokážem si to predstaviť akú bolesť a smútok musíte prežívať .

@macka1996 je to hrozný pocit, možno pred týždňom som sa konečne dokázala nadýchnuť. Ani ležať, sedieť, hlava prázdna, celková hmla, stále pohľad ako som ho našla a bolo neskoro

amdornik
Včera o 21:04
@tajka1

@amdornik presne tak, ked umieral pisal mi správu- milujem ta, len ju nestihol odoslať. O to väčšie mam vycitky ze som v tu chvíľu nebola s nim

@tajka1 nemaj výčitky. nemôžeš za to. čo ťa môže vážne hriať pri srdci je to, že tá láska naozaj pretrvala až po hrob.... aj keď skôr, než si očakávala. osud si nevyberieš.

skúsim ti priblížiť trošičku moju situáciu.... možno ešte pred 2-3 rokmi, keby môj manžel umrel, by som mala rovnaké pocity ako ty. odišla by spriaznená duša, môj život, moja láska. niekto, koho som úprimne milovala. asi ako jediného muža môjho života. dnes? rozvádzame sa. moja spriaznená duša a muž môjho života ma opustil v čase, keď som ho naozaj potrebovala. nie ako sluhu, ako manžela. ako človeka, ktorý si pri mne posedí, pokecá, rozveselí ma, rozptýli ma. človeka, ktorý ma povzbudí počas dní, kedy som bola nevládna. vieš čo urobil počas týchto dní? opustil ma. a ešte so slovami, aký je unavený a ako ho vzťah vyčerpáva. no fakt nemal ako... ale to je na dlhšie.

chcela som tým povedať, že je pekné, že si toho svojho muža až do konca vnímala ako spriaznenú dušu, ako človeka, ktorý ťa miloval a spoliehal sa na teba (a ty naňho). takto si ho budeš pamätať. áno, bolesť obrovská, ale aj ten pocit.... miloval ma. stále. až kým neumrel.... je určite svojím spôsobom upokojujúci. čas pomaly vylieči tvoje rany a život pôjde ďalej. máš deti, máš pre koho žiť. a muž ti ostane v spomienkach ako niekto, kto ťa naozaj úprimne miloval. prajem všetko dobré...

michallm24
Včera o 21:05
@anonym_74807e

@tajka1 Je to čerstvé,a tak aj veľmi bolestivé, ale kvôli deťom musíte vstať a ísť ďalej aj stokrát.Moj manžel mal 52rokov, keď odišiel pred 7 rokmi a stále to je náročné, najmä v tomto sviatočnom období.Prajem Vám veľa síl 🍀

@anonym_74807e nápobodnde želám veĺa zdravíčka

anonym_da4d31
Včera o 21:07

@tajka1 mne mama zomrela (47r.) necelý mesiac pred svadbou. Bola to ponura svadba. Mal som 26 rokov. Nedožila sa ani prvého a jediného vnuka. Keby manželka nestála pri mne, neviem čo by bolo. Zvládli sme to a teraz si na ňu veľakrát zaspomíname. Časom to prebolí.

Strana
z2