Smutný život: Túžba po láske a stabilite
Dnes mam narodeniny, mam 47 rokov. Bola som vydatá 6 rokov (3 deti). Manzel po 3 rokoch spadol do gemblerstva a alkoholizmu. Doslava sme prišli o všetko. Ja som s detmi skoncila v azylovom dome, pozbierali sa, nasla noveho partnera. Boli sme spolu 3 roky. Potom som to ukoncila - red flag. No a teraz, som s troma detmi v bytovke pri rodicoch. Absolutne som stratila nadej na to, ze ma bude nejaky muz milovat (defakto som sa citila milovana nejakych 5 rokov). Uz som na nule - co sa tyka muzovho gemblerstva. V mojej lokalite stoji 2-izbovy byt 120tis. Momentalne mam nasetrenych 50tis. Uver nedostanem, nakolko mam nizky oficialny prijem, robim po vikendoch rozne brigady - upratovanie atd.. Taham s detmi v podstate cely zivot sama, sama vychovavam. Ako matka, som neskutocne milovana ale chyba mi partner. Chyba mi muz, ktoremu by som sa mohla v noci schulit do narucia, preniest nanho cast starosti - ci uz s autom, s hocicim.... A chyba mi vlastny domov. Nakolko sme sa uz stahovali 4x. Len som dnes strasne z toho smutna.
@gribka1 obce urcite nie vsetky, iba take tie vacsie ale mesta myslim,ze maju vsetky, teda mozno tie male nie no.. ale ja byvam v malom meste a je ich tu hodne. Ale ako som pisala,cakacky dlhe..
@oli18 ako čo je bez záruky? S&P 500 alebo S&P 600 malo za posledných 100 rokov priemernú výnosnosť cca 10% ročne. Samozrejme, že boli obdobia, keď to padalo (1929, 70 roky minulého storočia, 2000, 2008, 2020 atd), ale dlhodobo to rastie (tak ako všetky ceny aktív). Ja jej osobne nedporúčam investície do akcií kvôli tomu, že s tým nemá skúsenosti, ale ak jej nevýjde hypotéka pomocou spoluručiteľa, tak investovanie do ETFka jej za 15 - 20 rokov tie peniaze zhodnotí reálne (tj. so započítanou infláciou) o cca 70 - 100% (nominálne ešte viac). A tie peniaze môže použiť buď pre deti alebo pre seba. Ak autorka zdedí nakoniec byt po rodičoch (a ak sa teda nerozhodne kúpiť svoj byt), tak je to predsa vždy lepšie ako keby o 15 rokov má na účte stále 50 tisíc, ktoré vtedy ale budú mať možno 50% hodnotu dnešných 50 tisíc alebo nie?
@gribka1 Ale veď som tam predsa spomínal, že potrebuje niekoho cca rovnako starého (dokonca som dal odkaz na kalkulačku SLSP, kde je si to môže na hrubo vypočítať so stress testom). Tj. ak má súrodenca, dobrého známeho. Ja som to spomenul ako jednu z možností samozrejme, že to nie je 100% isté, že niekoho nájde ako spoluručiteľa. A zároveň som spomenul, že ako alternatíva môže byť kúpa napr, 1 izbového bytu (jej by dali hypotéku okolo 15 - 25 tisíc aj keď pri dnešných cenách to nemusí stačiť ani na ten 1 izbový)
@yoge No ak by bola pre autorku priorita bývanie, určite by sa našiel spôsob, ale inde odísť nechce a v jej blízkosti proste na to nemá. Druhé po čom túži, je muž po boku, ak by ho našla, možno by sa tým aj bývanie poriešilo. Ono mne to prišlo, že má zo svojho života smútok v duši, čo sa nie je absolútne čo čudovať, ale myslím, že nemá silu reálne riešiť problém.
@milanemila presne toto som chcela napísať, nebyť závislá na chlapovi, ani ho istú dobu nevyhľadávat, venovať sa deťom, môžeš mať kamarátky. Nie o každého chlapa sa dá oprieť, ja robím tiež od nepamäti všetko sama, o všetko sa starám. Deti zbožňujem najviac na svete a učím ich aby sa o ženy oni starali a prevzali tiež zodpovednosť.
Ďakujem všetkým za rady. Ja som sa rozhodla, že najbližšie dva roky potiahnem u rodičov. Zároveň som zacala hľadať finančného poradcu, ak bude možnosť kúpim byt/garsonku na prenájom. Zároveň si podám do najbližšieho mesta žiadosť o byt.
Určite to budem riešiť. To len možno toto obdobie, Vianoce atď mi tak došlo.
@gribka1 áno, mám smútok v duši, ale vzťah nevyhľadavam.
Držím palce, nech to je už len lepšie
Ahoj. Žiaľ.nie všetky ženy co majú partnerov sa na nich môžu spoľahnúť a odľahčia ich život. Skôr naopak. Takže niekedy tým ženám aj závidím, čo.su sami. Takže nespoliehajte by som sa na to, že partner...radšej by som sa zariadila ako to vyhovuje mne. A pritul sa k deťom...to ti možno dodá energiu na ďalšie dni, týždne atď...
no ja by som už žiadneho chlapa nechcela , je to ako dalšie decko na krku , radšej sa začni venovať koníčkom a cestovať

@yoge si jej zabudol napísť, že všetko bez záruky.