icon

Snúbencova mama sa navštevuje s jeho bývalou priateľkou

jonasa
26. mar 2014

Caute baby...
chcem sa opytat na Vas nazor, co si o tom myslite,...
snubencova mama neustale komunikuje s jeho byvalou, ktora ma dieta a uz sa aj vydala. My spolu tiez mame dieta, no je mi to strasne divne, ked jeho mama je s nou neustale v kontakte. Je zo zahranicia a dokonca ked pride na SK tak sa navstevuju, najnovsie sa jeho mama trepe teraz za nou na tyzden.
Mame spolu neutralny vztah, nevadi mi, asi ani ja jej, nehadame sa, rada chodi za mojou malou a hravaju sa spolu...
Ale myslite si ze je to normalne?
uz davno sa rozisli, a kazdy ma svoju rodinu. tak o co jej ide?
z mojho pohladu to nie je v poriadku, vzhladom na to ze sa uz ideme brat a mame spolu dcerku.
Byvalka mu sem tam akoze omylom zavola, alebo posle uplne odveci sms...ako keby sa mu potrebovala neustale pripominat, pritom on s nou nema o com.
Jeho mamicka ju sem tam spomenie ze ako jej maly, a co moja mala... je mi to strasne divne

dai
26. mar 2014

inak ma prekvapuje kolke neviete prezrat ze maju vasi manzelia ci priatelia zivot pred vami? ja osobne mam odlozene este listocky zo zakladky - je to moja minulost, rada spominam na pekne veci, nema to absolutne nic spolocne s mojim terajsim zivotom a rodinou.... to vy ste fakt v momente ako ste vstupili do manzelstva vymazali vsetky spomienky, roztrhali listy a fotky? co ste s tym akoze chceli docielit?

jabadaba
26. mar 2014

@jonasa akokolvek divne sa Ti to moze zdat, tie dve zrejme mali medzi sebou dobre vztahy. Fakt, ze jej syn sa s babou rozisiel neznamena, ze sa narusi nutne aj vztah medzi nimi.Napr. ja dodnes komunikujem s babkou svojho ex snubenca. Mali sme sa rady, ona ma velmi chcela do rodiny, ja som mala a mam rada ju. Ako vlastnu babku. Sme v kontakte cele roky po rozchode. Ja ju som nemala dovod zavrhnut a ani ona nemaal dovod zavrhnut mna. Aj sme sa stretli zopar krat davno po rozchode. Hm...ber to tak, ze tvoja buduca svokra a byvala tvojho partnera su priatelky a asi aj nimi zostanu. Medzi nimi sa predsa nic nestalo.

csikike
26. mar 2014

@moonlight1210 myslim, ze si napisala vsetko podstatne, plne suhlasim, aj ked sa to asi zakladatelke nebude pacit

zlte_kuriatko
26. mar 2014

aj ja asi myslím, že je to troška divné ale možno sa len stali "kamoškami" . moj muž má napríklad tak rád moju mamu (aj ona jeho jednoducho si sadli), že viem, že keby som sa s ním aj rozišla, mamu by kontaktoval stále. dokonca mi to aj sám povedal, že mamy by sa jednoducho nevzdal.

koala7
26. mar 2014

@jonasa tak ja sa teda pridavam na tvoju stranu. Fotky a podobne veci nemaju vo vasom novom spolocnom dome co robit. Su to artefakty minulosti, ktore ti mozu byt neprijemne, je to uplne ine ako porovnavat to s jeho myslienkami. K tym vsetkym nemas pristup, a co nie je na ociach, to netrapi. Taktiez by mi pripadalo minimalne cudne ak by sa dajme tomu moja mama kamaratila stale s mojimi ex. Su ex pre nejake dovody, v kazdom rozchode bolo minimalne jednej strane ublizene, podla mna sa taketo vztahy nemaju natahovat. Svokra si neuvedomune ze sa sprava nevhodne, a minimalne ak sa s nou chce stretavat, by o vas nemala vynasat, a vam by o tyh stretkach tiez nemala hovorit detaily. Ak snubenec neriesi sms tak sa tym netrap, o a raz prestane.
Ja neznasam ked moja svokra napr porovnava muzov predosly dom kde zil s ex s nasim, alebo ked nechcem aby nas dom pouzivala v nasej nepritomnosti, tak to okomentovala ze v byvalom dome si to mohla kludne dovolit. Reagujem nezaujato ze netusim co bolo v byvalom dome, a je to podla mna cira provokacia z jej strany, na ktoru nemienim skocit. A to moj byvalu nikdy nespomina a vobec nie su v kontakte.
Ja by som svokru poprosila nech ma o byvalej neinformuje, ze ma to vonkoncom nezaujima

v_alika12
26. mar 2014

to,ze su kamosky a sadli si je OK (aj ked uprimne,mna by to trochu skrelo). Ale to,ze posiela v sucasnosti tvojmu muzovi sms,to je divne. Nexe sa nahodou votriet do rodiny? podla mna,ak by bola dotycna v pohode osoba,tak by ste si mozno sadli vsetci styria... lenze,to by ona musela svoj byvaly vztah s tvojim muzom brat za MINULOST a neprechovavat k nemu ziadne city,co zrejme neplati.

jorgie
26. mar 2014

@jonasa ahoj. necitala som predosle odpovede, ale poviem ti o mojej skusenosti.

Ja som s mojou byvalou svokrou stale v kontakte. Nie moc casto, ale neprejde rok aby som jej nezablahozelala na narodeniny alebo na vianoce. len nedavno som od nej mala odkaz na telefone, co volala ze ako sa mam, ze vie ze uz coskoro budem rodit - a to som s nou nehovorila od decembra.
Sice je to uz 10 rokov co som sa rozisla s jej synom, stale si mame co povedat. Moj byvaly je znovu stasne zenaty a ja som stasne vydata, ale to nic nemeni na mojom vztahu z byvalou svokrou. Ja na nu ani nemyslym ako ze je byvala svokra, ale ako na blizku osobu, na niekoho kto mi strasne pomohol ked so to potrebovala, kto pri mne vzdy stal - ona bola ako moja mama pocas mojho vztahu s jej synom (kedze som sa vydala do zahranicia a moja vlastna mama bola odo mna strasne daleko). A tiez sa jej obcas opytam na mojho byvaleho, ze ako sa ma, ako sa im dari, co noveho. A nie je to preto ze by som chcela porusit jeho sukromie a starat sa do jeho zivota. Pytam sa preto, lebo aj po 10 rokoch my stale zalezi na tom, ako sa ma....
Tiez, ked moja mama pride za nami na navstevu, vzdy sa rada vidi s mojou "byvalou svorkou". Oni si tiez padli do oka a su stale v kontakte, ovela viac ako ja. A to mojej mamine nebrani mat super vztah s mojimi terajsimi svokrovcami.
A este jedna pikoska - sestra mojho byvaleho je moja najlepsia kamaratka. Bola mi za svedka na mojej druhej svadbe a vobec sa mi to nezda divne.
Je to vsetko o ludskych vztahoch, o tom ako sa na to pozries. Neni dobre vo vsetkom hladat len to zle a mysliet si ze ti ludia chcu ublizit. Ak ti mozem poradit, nepozeraj sa na tvojho mm byvalu ako na "byvalu" Povazuj ju za cloveka, ktory bol kedisi sucastou svokrineho zivota a stale je. Nic ale nezmeni to, ze teraz si ty jej nevesta a matka jej vnucat. Netrap sa kvoli veciam ktore neovplyvnis, nestoji to za to. Ona urcite neudrziava vztah s nou pre to aby ti ublizila.

jonasa
autor
26. mar 2014

@jorgie velmi pekne si to napisala a dakujem ti za tvoj nazor na danu vec 🙂
a dakujem aj Vam ostatnym babam 🙂

jonasa
autor
26. mar 2014

baby tak celkovo sa mi to nepaci... ta jehi byvala ma nepozna, ale vie o mne asi viac ako ja o sebe...
priatelovi mala potrebu pisat k sviatkom, ale ked sa mu narodilo nase dieta, to sa uz neozvala...
podla toho co o nej hovoril nie je dobry clovek, kazdeho len zneuzivala...a celkovo sa mi nepaci ze udrziava so svokrou takyto vztah na dialku :/ podla mna jej o nieco ide..

jonasa
autor
26. mar 2014

...a ked ona porodila, stale mu posielala fotky svojho syna, na co on nejak extra nereagoval a ona stale no co hovoris aky je? aj tehotensky test mu poslala, sono babatka, dokonca si ju fotil ako tehotnu a tuto foto ma tiez medzi tymi v notebooku...
uz mi vselico blyska hlavou... :(
necudujte sa mi ze je mi to divne

koala7
26. mar 2014

@jonasa on si ju fotil ako tehotnu? To ste uz spolu boli? Nerozumiem casovym suvislostiam, ale bola by som ostrazita

v_alika12
26. mar 2014

@jonasa tak to je fakt cudne... nezavidim ti tuto situaciu 😢

digysa
26. mar 2014

@jonasa Trosku sebavedomia by si mala nabrat. Coho sa bojis???

Moja mama sa bavi s mojim byvalim priatelom, dokonca aj s celou jeho rodinou. Ja sa bavim s jeho dvomi sestrami, aj s jeho mamou. Moja sestra sa tiez bavi s mojim byvalim aj s celou jeho rodinou.

A???????

Co mas 12 rokov? 😅 😅 😅 😅

koala7
26. mar 2014

Ja by som na 100% verila svojej zenskej intuicii. Je sice pekne ze tu poniektore maju dobre vztahy s exsvokrami a ak su to vztahy transparentne tak no problem. Ale ty vies viac a mas zazitw situacie ktore ta uvadzaju z toho do rozpakov a verim tomu ze nieco na tom nesedi, ak to tak citis. Zatial by som to neriesila ale sondovala kvalitne okolo co sa to deje vlastne. Aby tu navstevu svokry nechcela o chvilu oplatit a dovali sa k vam

jankagm
26. mar 2014

tvoja svokra má svoj život a do toho ťa nič nie je....keby ťa ona riešila tiež by si tu vypisovala ako sa stará s kým sa stretávaš.....inak baby ja nechápem jednu vec...väčšina z vás by najradšej vymazala mužovu minulosť....ja rada spomínam na staré časy a neznamená to, že si nevážim prítomnosť...jednoducho minulosť ku každému človeku patrí a to že sa chlap ožení neznamená, že má na všetko a všetkých okamžite zabudnúť, lebo TY si stred jeho vesmíru....čo vám šibe či čo?? 😀

nice202
26. mar 2014

@jankagm uz som si myslela, ze tu nikto normalny nenapise 😉

jabadaba
26. mar 2014

@nice202 no ako sorry, sa mozem aj urazit! 😀

nice202
26. mar 2014

@jabadaba prepac, necitala som uplne vsetko, ale zbezne... 🙂

jabadaba
26. mar 2014

@nice202 😀 berem. To vies, jesitnost... 😀

nice202
26. mar 2014

@jabadaba ty zvacsa velmi pekne komentujes, s cim neraz suhlasim 😉

jonasa
autor
26. mar 2014

@koala7 nie neboli sme vtedy este spolu... ale ani mna si tehotnu nikdy nefotil a akurat svoju byvalu ma v laptope tehotnu, aj tehotensky test a sono...

jonasa
autor
26. mar 2014

@koala7 sem by sa nedovalila... som stale doma na materskej 🙂 jedine cez moju mrtvolu... ale k svokre domov to urcite ano... tam je ona doma... 🙂

jonasa
autor
26. mar 2014

@jankagm ja tiez rada spominam na stare casy... ale momentalne mam super chlapa o ktoreho v ziadnom pripade nechcem prist a je mi s nim tak super, ze NEMAM DOVOD SPOMINAT

jankagm
26. mar 2014

@jonasa aj ja mam super muža a krasne babätko....ale brali sme sa s tým, že máme aj minulosť a tá k nám jednoducho patrí....a to že ty nemáš dôvod spomínať je tvoja vec ale prečo to chceš aj od tvojho chlapa aj od svokry??? toto je sebecké neskutočne....

jonasa
autor
26. mar 2014

@jankagm napisala som to z mojho pohladu a za seba... od nikoho to nevyzadujem 🙂 zase ma tu neatakujte a nechytajte za slovicka

jankagm
26. mar 2014

@jonasa veď ale ty si založila tuto temu s tým, že ti vadi s kým sa svokra stretáva...a že bývalá na sviatky píše tvojmu drahému....toto ti vadí nie?

moonlight1210
26. mar 2014

Povedzme, ze ta intuicia neklame. Ze sa deje vela nestandardnych veci v rychlejsom casovom slede po sebe. Povedzme, ze zistis, ze byvala trebars chce od neho na nieco pozicat vacsiu sumu. Alebo si ho ziskat spat. Alebo cokolvek ine, co bude chciet riesit mimo teba (len s nim, akoze len medzi nimi dvoma), hoci ako manzelku to zasiahne aj teba.
Co urobis?
V pripade, ze chce ona nieco pozicat ci riesit mimo teba - akoby si dosiahla aby take nieco vopred odmietol ako hlupost aby ti o tom nemal povedat? Vsak budes jeho zena.
V pripade, ze ho chce spat- ako dosiahnes, aby ti nemohla tak lahko podpilit konar?
A druha otazka: nemohla by si to zacat robit uz teraz? Chovat sa uz teraz tak, aby si jej zabranila sa dostat do vasho zivota viac ako je par fotiek a blahozelani rocne?
Isto casom zistis co za tym bolo (mozno aj nic, len zhoda hlupych nahod navodila podozrenie). Ale rozhodne nemusis najprv venovat energiu odhaleniu a az potom rieseniu.

Rozhodne ale zabudni na "podla seba sudim teba". Neziadaj aby sa zachoval tak, akoby si sa zachovala ty. Ked ty by si napriklad fotky hned mazala, spomienkove predmety vyhodila (do kosa, na poval, predala) - nie je povinny ti to oplacat rovnako. Tak ako ty tiez nie si povinna sa zachovat podla jeho predstav v inych veciach co ti nesedia. Neprelamujte vopred hranice respektu a neposuvajte ich smerom ku klietke. Hlavne ked inak vidis, ze jemu na nej nezalezi.

A ze sa muz sprava pri jednej zene nejak a pri inej inak... Vies, to mas tak. Akosi zvykneme vytahovat zo spravania druheho tie criepky, co su pre nas pekne (alebo dolezite) a provnavame preco aj nam take nedava. Akoby to co nam dava bol standardny balik, co sme si predplatili, ku ktoremu zrazu vyzadujeme free bonusy (ked ich uvidime, ze kedysi to daval inej). Prosto sa chovame konzumentsky.
No ale ked uz by nam mal davat, co inej kedysi podla nas daval navyse, nemali by sme vyzadovat teda cely balik, co jej daval aj s negativami? Lebo isto dake boli.
Je ferove chciet vyzobkavat hrozienka a ked nam nie su podla nas v rovnakej miere dopriate, tak mame dovod na pocit nerovnopravnosti, oklamania, okradnutia? A riesit to?
Zabudame ze sme vsetky jedinecne a preto k nam ma logicky iny vztah nez k byvalke (a k inej bude zase mat iny vztah) a niektore veci pre nas nerobi co robil pre nu ale zase ine robi, co pre nu nerobil. po tom inak zvycajne nepatrame, co my mame navyse oproti nej. Akosi nas bavi sa zahlcovat trpkostou, co ona mala a my nemame.

Tak kasli na nu. Upevnuj si vztah. Aj keby neviem ake krizy na vas chystala, iba budes mat pevne zazemie, odkial sa da vyrazat do boja.

Len nerozumiem - to dieta co ona ma, to je jeho dieta?

slniecko2
26. mar 2014

@jonasa nemôžeš nikomu nič zakazovať ani prikazovať, ale môžeš slušne povedať, že ti je nepríjemné sa o mm bývalej rozprávať, prípadne vysvetliť svokre, že ak jej chce jej kamarátka volať, tak nech to robí iba výhradne na jej mobil a nie na mobil tvojho manžela, ale moc by som to nesilila, podľa mňa o nič nejde. Ale ak je ti nepríjemné, že o bývalej svokra rozpráva, tak jej to povedz- slušne a bez emócií. Určite to pochopí.

jonasa
autor
26. mar 2014

@moonlight1210 fuuu... dakujem za vysvetlenie 🙂
nie to dieta by nemalo byt jeho... tak tvrdi

jonasa
autor
26. mar 2014

@jankagm hej vadi mi to... tak ako by vadilo jemu keby mi pisal byvaly... proste su typy ludi ktorym to vadi, bohuzial ja som jeden z nich...