Snúbencovi preplo
Ahojte, budem len dúfam,že toto je len nejaká kríza stredného veku alebo čo, lebo som už zúfalá.
Snubenca milujem celým svojím srdcom, rozumieme si, podporujeme sa, milujeme sa, zdieľame rovnaké presvedčenia a názory...až na toto.
On pochádza z dvojčiat, on a sestra. Ja mám 23 rokov a on je o 6 starší. Problém nastal,keď sa jeho sestre narodilo druhé dieťa. Odvtedy o ničom inom nepočúvam, len že by sme mali už mať dieťa aj my, a prečo ešte nemáme dieťa, a dieťa sem, dieťa tam.
Som z toho zúfalá, predtým sme sa bavili,že chcem dieťa až tak okolo 28ky, a teraz už zrazu nie, lebo to je 5 rokov, to už bude mať 34, a to už bude starý, on chce mať dieťa tak do roka alebo dvoch. Akože...zúfalá som z toho.
Ja som ešte mladá, ešte sa vo mne nezobudil materinske pudy. Proste ešte nemám nejaké tie plány,ktoré chcem stihnúť predtým, ako budem mať dieťa. Chcem ísť ešte na Cyprus, alebo Karibik, proste zrelaxovať, a užiť si more a celú atmosféru bez toho, aby mi dieťa kričalo za ušami, a celú dovolenku len na neho dávala pozor.
Dosť sa kvôli tomuto hádame, ale proste hovorím,odkedy sa jeho sestre druhé narodilo, už chce dieťa aj on.
Ja neviem vážne, riešili ste už niečo podobné, čo mám prosím Vás robiť?
Tak nech vám jeho sestra požičia na nejaký čas to svoje malinké a uvidíme ako sa mu to bude pozdávať 🙂 Možno si uvedomí že dieťa nie je hračka, ktorej keď sa nasýti odloží do šuflíka 🙂 Daj mu čas kým ho ten ošial prejde 🙂
Uplne ti rozumiem.v nom sa nieco zlomilo a pocitil tuzbu po dietati. To sa neda naplanovat. Pride to zrazu a tak to citis. Mali by ste sa porozpravat.
Tak ako sa to zlomilo v nom sa to moze zlomit aj v tebe, no je pravda, ze sa o tom proste treba porozpravat. Lebo ako to nie je len tak spravme si dieta a on bude potom cely cas len v praci
A co je akoze na tom ze snubenec chce dieta? su to jeho priority ako tvoje ze dieta nechces...asi by ste sa mali rozist..myslim ze ty deti tak skoro nebudes mat
@mlska19 a potom za nim behat v 50-ke 🤣
ako ja ho aj chapem, roky mu ubiehaju a tiez by si chcel dieta uzit tak nejak za mlada. mozno sa prave teraz ukazala rozdielnost vo vasom vekovom rozdiely
@mlska19 co ja viem, my sme strasne dlho spolu "chodili", od muzovej 17 a ja som mala 19. Ked mal muz 28, ja 30, narodilo sa nam prve dieta. Uplne v pohode vek, ked uz vies, kde je "sever". No ja som starsia. Svagrovcom sa nedarilo a maju prve az ked mal svagor 38. Ja som mala v 37 tretie, mam 38 tiez. Muz ma teraz 36. Moja sestra ma 35, za chvilku 36 a dieta sa im nedari. Ma velke zdravotne problemy - zenske plus mala v minulosti uraz a hrozi jej ochrnutie celeho tela od krku dole, ma katastrofalny nalez na krcnej chrbtici 😪. Takze tak, netreba to az tak odkladat...
Tu oni maju velky vekovy rozdiel a prejavilo sa v tej tuzbe po dietati u neho...neviem, ci to ustoja...🤔
@renat04 "za mlada"
Ma 29 rokov. Keby mal 40+ chápem.
A hlavne ona ma len 23 rokov, je mladulinka, nema sa kam ponahlat. Dnes je standard na prve dieta 30-35 rokov.
A hlavne, to dieta bude nosit v bruchu ona, ona bude rodit, krmit ho a prve roky sa on intenzivnejsie starat ako pan manzel - preto ona ako zena ma v tom hlavnejsie slovo a musi vediet, ci je psychicky na to pripravena.
V jej veku dievčatá riešia školy, skusky, nie materstvo
Ale sranda celkom ze chlap chce mat dieta viac ako zena a uz mu preplo.
No, autorka je normálne zmýšlajuca žena a v diskusii to vyzerá ako nábeh prehormonovaných mamičiek.
Že napísala, že mu preplo? Zrejme o tom hovorí ako blazon, dookola, nenechá sa odradiť, snaží sa ju presvedčiť, preto vraví, že mu preplo. Veď je to úplne bežne, pozrite sa tu na snazilky, ktorým prepne v okamihu, ako sa rozhodnú, že chcú dieťa.
Že je ešte dieťa? Wtf, áno, naozajstný život ma čakal až po narodení dieťaťa, ale dovtedy som nebola dospelá? To, že sa nehodí snúbencovi okolo krku s tým, že oplodni ma, neznamená, že je dieťa.
Cestovať aj s dieťaťom a tieto veci. 🤣 Dovoľte mi sa zasmiať, na to musí byť človek sakramenska povaha, alebo dieťa "muchy zjedzte si ma".
Dieťa znamená, že sa (ak budeš mať šťastie) budeš 25 rokov vkuse o niekoho starať, každý úkon musíš nejako prispôsobiť dieťaťu, zorganizovať sa, riešiť nepredvídateľné, že budeš naveky spojená a spútana s jedným človekom, aj keby si s ním už neni. Čo je veľmi pravdepodobná možnosť v dnešnej dobe, nie, že by som ti to priala. Človek príde o slobodu na veľa rokov. Nehovorím, že to ľutujem. Príroda to zariadila dobre, deti tak milujeme, že to zvládame. No... Priznajme si... "zvládame". 2 z troch sú na prášky, či už tajne alebo sa priznajú.
Skús si s partnerom pohovoriť a uzavrieť tu tému, dohodnúť sa na tom, že sa to uzatvorí a nebude na teba tlačiť, dohodnite sa. Držím palce. ❤️ Každý vidí ten uzlíček šťastia, každý si myslí, že práve oni budú rodičia z titulky... Zvyčajne to tak nie je.
Kazdy to pocituje inak. Pravda je,ze si to treba vydiskutovat. Aby fakt neusiel s prvou, kt.mu to dieta da. Nebol by ani prvy ani posledny. Nie je medzi vami velky vekovy rozdiel ale je. Vacsina kociek v Tvojom veku pomaly konci vysku alebo pracuje cca take 3 roky po strednej, este si mladucka. Je to okej. Preto si treba sadnut a uistit ho,ze s nim dieta chces mat ale urcite nie do roka a do dna. Samozrejme nu to neslubuj ak to nie si ochotna dodrzat. Nie kazda ma zas potrebu materinskeho citu a mat deti. Preto ak mas v sebe pochybnosti ci fakt vobec okolo tej 30tky budes ochotna vhupnut do toho, tak mu to neslubuj. Nie je to fer voci nemu. Jasne,ze uz kebyze si tehotna pride aj to tesenie, aj radost a aj laska k dietatu ale mala by si stale v sebe,ze si sa nasilu vzda svojich snov a to by nerobilo dobrotu do buducnosti vo vasom vztahu. ver mi,ze muz okolo 29/30 r nemaju ziadne krizy stredného veku 🙊 viem, ze aj mne sa zdali okolo 20tky 30tnici dinosaury a strasne stari ludia (sarkazmus) ale 30tnik je clovek v tom naj veku. Odstudovane, pracovne co to odrobene, chce sa posunut dalej ak ma samozrejme partnerku, s kt.planuje buducnost. To nie je kriza. To je normalny zivot. Normalne naopak nie je, ked mu vyhovuje byt v detskej izbe u rodicov a uzivat si mama hotel a nic neriesit. Mat takeho syna (mam syna🙊) tak ho zeniem nech si zacne riesit svoj vlastny zivot, uz nie je male dieta...kriza stredneho veku prichadza podstatne neskor, ked ma chlap viac odrastene deti, s manzelkou su v jednom kole, vztah stagnuje alebo su pracovne vytazeni a on si uvedomi, ze mu zrejme ujde posledny vlak ak nan v tom momente nenaskoci. Boji sa starnutia. Boji sa,ze uz to najlepsie ma za sebou ..a ako sa vravi bud si kupi motorku alebo si najde milenku.. to bol vtip, i ked...prosto sa prestane spravat logicky a ako sa od neho ocakava v jeho veku a postaveni, zmeni spravanie atd. Nieco ako sa hovori o zenach, ze stara mladou chcela byt..
Dieťa by chcel, ale zobrať si ťa nechystá? Mňa zarazilo to.
@raja95 Tak nech už počkajú na svadbu a potom dieťa. 😂
Ahoj.Hlavne si porieste najprv svadbu-svadobna cesta Karibik, bývanie a až potom dieťa.Presne v takomto poradí.To chvíľku potrvá a potom uvidíš,či ešte bude chcieť hneď dieťa,možno to sialenstvo pominie,možno nie.Sadni si s ním,povedz mu ,že rozumieš jeho túžbe mať dieťa,ale ty chces najprv svadbu (na tej trvaj ako na 1.),potom bývanie,potom dieťa.Nie v opačnom/inom poradí.1.svadbou specatite svoju lásku -aj právne,2.spoloc.byvanim-bytom- po svadbe máte naň obaja rovnaké právo (viď veľa tém na MK,kde ženy sú bez bývania a nemajú kam ísť a tolerujú potom chlapom všetko),3.dietatko už bude čerešničkou vo vašich životoch.
Nepotrebujes 5 rokov na to, aby si tri tyzdne dovolenkovala na Karibiku :D
Uznávam, ze snubenec by nemusel byt otravny, aj ked ma takuto tuzbu. No ja som mala prve dieta v 28 a skoda,ze to nebolo skor. Druhe v 30. Som energeticky aj zdravotne uz inde. Ale na to prides az potom ..ked budeš mať 33, dvoch jaciacich skolkarov a vravis si, ze uz mohli byt skolaci a dalo by sa aj niekam normalne ist, robit nieco viac nez piesok na ihrisku za domom....
Aj ked ste boli dohodnuti, ma pravo zmeniť názor. Tlacit ho do povodnej dohody, ked si to rozmyslel, by som netlacila. Najdite si cas na na najdenie noveho spolocneho kompromisu.
Dvojcata, ktore poznam mavaju taketo twin momenty, ze v rovnakom case chcu rovnake veci, myslia na rovnake veci atd. Napr. dvojicky zeny boli nakupovat oddelene a obe sa uplnou nahodou vratili s rovnakym svetrom 😁...
Podla mna on nazor nezmeni.
A ty si ozaj mlada na dieta, hladala by som asi niekoho ineho.
Ak ešte nemáte vlastne bývanie , tak určite nie.
Ako píšu baby vyššie, zamestnaj ho 🙂 Ak chce dieťa tak predpokladám, že financií má dosť. Nech zatiaľ z toho poriešíte svadbu, po svadbe karibik, spoločné bývanie a môžte sa začať snažiť o bábo🙂 Možno mu vyslovene nejde o dieťa- len si to myslí , keďže začal to pocitovať pri tom- možno sa len chce posunúť, zažiť niečo nové, niečo viac 🙂
Vidim to tak ze ste v rozdielnych zivotnych etapach. On ma 29 a tuzi po dietati co je v jeho veku normalne takze sa mu necudujem.( takze nie, nepreplo mu)Na druhu stranu necudujem sa ani tebe. Ja ked som mala 23 este som sa len rozhiehala. Sama zurka, dovolenky, handry atd. Otazka je ci ma zmysel tahat to dalej ked kazdy chcete nieco ine. Jeden z vas bude musiet potlacit svoje potreby a ty to asi nebudes. Jeden druhemu sa obetovat nemozte. Priprav sa na to ze z toho moze bit rozchod.
NIKDY SA NEDAJ DOTLACIT DO TEHOTENSTVA NIKDY!!!!! Vidim to okolo seba, tie matky su navzdy nestastne a rovnako aj deti, je to zniceny zivot!!!
@slniecko_12 Niekto za dieťaťom a niekto za mladymi 20-kami,no a vyber si.
Páči sa mi tá rozdielnosť názorov keď chce dieťa muž a keď žena. Ak dieťa chce žena a muž o Tom ani počuť, tak sú tu samé rady že skonci to s ním, nepremarni roky života so sebcom. Keď chce dieťa muž a žena nie tak chran svoje telo a nenechaj sa dotlačiť do toho. Vo finále stále z toho vyjde muž ako idiot.
V oboch prípadoch chápem či muža či ženu ak zatúži po dieťati a hrozne mi lezu na nervy opovrhujuce kecy druhej strany. To je dosť vážna vec vo vzťahu ktorá by sa mala v prvom rade riešiť v kľude a viesť o Tom debatu. Debatu v zmysle že ako si to predstavujete a následne nájdete prienik. A neze jeden povie chcem dieťa a druhý sa osopí že zabudni a čakaj ešte 5 rokov.
Normálne by som si ho posadila, vysvetlila by som mu svoje pocity že teraz ešte nechceš ale minimálne sa pokúsila nájsť kompromis - ok nebudeme čakať 5 rokov ale napríklad len 2-3. Ani jeden nebude cítiť tlak.
Keď sa mi narodil syn,bolo okolo mňa veľa mladých dievčat,ktoré vzdychali,že jeee,ja by som už tiež chcela také bábätko...mnohé ledva zmaturovane,bývajúce u rodičov,bez frajerov,život im este veľa nehovori.Tak som im povedala,nech si aspon najskôr skúsia nieco odzit,zarobit si,aby s ním mali kde bývať a aby ho vedeli aj niečomu naučiť.A nech si najskor splnia aspon jeden veľký sen.Viem,o čom hovorím.Mala som spolužiačku,ktorej mama celé detstvo v hadkach vyhadzovala na oči,že kvôli nej má skazeny zivot a ako mohla spievať na svetových pódiach ako operná speváčka a skončila ucit v malomestskej ZUSke.Otehotnela v 19ich.Takze ak sa na to necítiš,tak do toho nechoď,nech nie si raz nešťastná ty,tvoj chlap a najmä tvoje dieťa.
@teleskop to je sprostost... to ze niekto ma zniceny zivot len z dovodu, ze ma dieta, pricom ide o zdrave dietato, tam je problem v niecom inom a obvykle v nevyrovnanosti danej osoby + rozne psychicke diagnozy.
Vzdy to zavisi od postoja, ktory clovek zaujme k danej veci. Ak raz zena je nastrata a zakomplexovana a zacne ublizovat dietatu, tak proble je v dotycnej. Autorka vsak sa este na dieta neciti, to vsak neznamena, ze ak by ho nahodou mala, tak ho znenavidi... to vacsinou robia rozlicne psychopatky
@zmrzlinka2021 sprostost je tvoje cele vyjadrovanie
@nominativ ďakujem ❤️ debatu budeme musieť odložiť, odvolali ma z dovolenky :( tak snáď ten ďalší víkend to vyjde

Ak niesi pripravena tak skratka nejsi 🙂 uzi si, si mlada. Ja som sa stala mamou v 24, moj mal 33 ked sa stal otcom, a neni na to stary 🙂
Ja som si cyprus uzila na 7 mesiacov a teraz planujeme si ho uzit uz aj s nasou malou 🙂 je tam krasne. 😍