icon

Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire

jasmineahmed
11. júl 2017

Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem

admet
26. okt 2017

@obsadenemeno precitaj si co pises. Ako mozes ocakavat diskusiu so mnou? Ja s takymi ako ty diskutovat nechcem.

pivonka6
26. okt 2017

@admet asi si mala zlý príklad vo vlastnej rodine, keď si zavrhla vzťah so Slovákom, či? Lebo zvyčajne dievčatká hovoria svojim otcom, že ich chcú za muža. A to si musela vymeniť veľa Slovákov, kým si zistila, že žiaden nespĺňa tvoje kritéria. A koľko moslimov, kým si skonštatovala, že to je ono? 🙂

obsadenemeno
26. okt 2017

@admet nechces? Skor nevies. Ty nevies diskutovat s nikym - ohladne nabozenstva. A vies preco nevies? Lebo sa nevies pozriet na situaciu z druhej strany. Co ja viem, lebo nepreferujem ZIADNE nabozenstvo. Cize mam na vsetky rovnaky meter.
Ale chapem, ze nechces diskutovat. Lebo nemas argumenty a zistujes, ze ja ti na tu tvoju metodu vykrucania a prekrucania toho, co ine diskutujuce napisali, neskocim.
Citala som ta uz v inych temach a tam to bolo to iste. Nacnes, nedokoncis, nevysvetlis, poprekrucas. Uz ti to pisali v tej teme o politickej situacii. A ze vraj je to specialita muslimov a hlavne konvertovanych. No, pre mna za mna si ver comu chces, je to tvoj zivot a ak ta to robi stastnou - fajn. Ale preco nemozes uverit, ze spokojni mozu byt aj ludia, co neveria v ziadne nabozenstvo alebo v ine ako ty - to uz nechapem. Ja osobne chcem, aby boli vsetci ludia spokojni - nezavisle na tom, v co veria.

A btw, diskusiu som ani neocakavala - to by si ma teda veeeelmi prekvapila, keby si ODRAZU vedela diskutovat, nie len obvinovat inych z rasizmu a xenofobie. Ty, co by si si o nemuslima ani bicykel neoprela. Ze?

vevesh
26. okt 2017

@obsadenemeno poznam viacero nabozensky miesanych manzelstiev, ale neziju v europe, ale v moslimskych krajinach - cize su krajania, ale s rozlicnym nabozenstvom. Zeny -moslimky v europe chcu idealne krajana moslima, moze byt krajan nemoslim , moslim nekrajan nie je uz taka vyhra a nekrajan a nemoslim je uz veeelmi zriedkava kombinacia (zvacsa u papierovych a v europe narodenych a vyrastajucich moslimiek) 😉

admet
26. okt 2017

@obsadenemeno ty vyzadujes slusnost od druhych ludi, ale sama uz slusna nie si. Kto ti dal pravo urazat veriacich a hovorit o nich ako o zveroch? S ludmi ako ty sa fakt neda diskutovat. Ani nemam o com. Ja ta presviedcat nebudem. Ani ty mna nepresvedcis.

PS: preco by som mala o nemuslima opierat bicykel? Ty si si nevyberala svojho muza podla nejakych kriterii? Alebo si zobrala prveho ochotneho, co sa na teba pozrel a uz ste sa nespoznavali? Ako si ja rozhodnem je cisto moja vec. A ako sa rozhodnu druhi, je ich vec. Narozdiel od xenofobiek neodsudzujem zmiesane vztahy a nepisem klamstva. A nesirim nenavist.

admet
26. okt 2017

@pivonka6 velmi hlupa otazka.

eva8
26. okt 2017

... Veriaca muslimka sa nevyda za inoverca, lebo u neho nema istotu, ze dostane u neho svoje prava....
.... Vadi ti,ze chlap z tvojho prikladu nedodrziaval pravidla nabozenstva,ale zaroven chces,aby zeny narocky nedodrziavali pravidla...

@obsadenemeno ja som sa z týchto dvoch viet dozvedela, že veriaca muslimka vlastne nemá na výber. Proste musí dodržiavať pravidlá náboženstva

A asi sa mi zdá, že Modrý koník je továreň na výrobu xenofóbov 🙂
Nediskutujem s tebou, lebo nevieš, nemá zmysel niečo vysvetľovať.... a keď nevieš si xenofób 🙂 A možno berieš aj drogy...

eva8
26. okt 2017

@katusikkk nebola to nahodou dievčina, ktorá sa v 15.-16. rokoch zaľúbila pri plavbe na Níle? A platonický vzťah na diaľku pretrval až do dospelosti? Na fb nechodím, len niečo také som ešte dávno niekde zachytila.
Dúfam, že sú aj s bábom všetci dokopy šťastní, teraz v novembri sa má vraj zlegalizovať vzťah na Slovensku podľa toho čo písala. Snáď im všetko vyšlo. Držím im palce

obsadenemeno
26. okt 2017

@vevesh ved to, muslimka a inoverec a cudzinec je takmer rarita.

@admet a zase prekrucas. Precitaj si moje prispevky este raz.
a muza som si vyberala podla urcitych kriterii a jedno z tych kriterii bolo, ze ten clovek ma mat otvorenu mysel. a uz som sa presvedcila niekolkokrat ze vacsina nabozensky zalozenych ludi tu mysel ma dost uzavretu. A zase - nepisem len o TVOJOM nabozenstve. Uz som mala podobnu debatu v teme o krestanstve. Takze tak.

Ano, mas narok rozhodnut sa ako chces. Ale potom nechaj aj inych, nech sa rozhodnu ako chcu oni a ked maju nahodou odlisny nazor a pohlad na svet, akceptuj to. Ja som ti uz pisala, ze tvoja volba, tvoj zivot. Ale aspon si neodporuj a nenazyvaj kazdeho, kto vyjadri iny nazor ze je xenofob.

A este stale cakam na to vysvetlenie akychsi pravidiel a ze kde som ja pisala, ze chcem, aby zeny NAROCKY nedodrziavali pravidla?

obsadenemeno
26. okt 2017

@eva8 no neviem, ci drogy, ale tvoj prispevok som nepochopila.... ako nechcem, aby zeny dodrziavali pravidla???? A ake pravidla????

Mne sa paci to ze "nabozenstvo je opiom mas"....

katusikkk
26. okt 2017

@eva8
Vsade to pisala inak.Raz mala dieta,raz nemala.Podla foto nemala.Robila v Nemecku tusim.Proste pointa -nijako nemohla toho Ahmeda dotiahnut na Sk.
Ahmed bol vraj vzdelany,studovany ,pracujuci moslim.Len v skutocnosti nepracoval a nemal na ucte ani to,aby preukazal,ze v case dovolenky ma z coho zit.
Ono v dnesnej dobe nestaci povedat,ze idem na Sk na dovolenku a urady zistia,ze mi vcera niekto vlozill na ucet 3000 €.

eva8
26. okt 2017

@vevesh
ja si myslím, že ako sa "vzdialenosti skracujú", aj manželstvá sa miešajú.

admet
26. okt 2017

@obsadenemeno nauc sa slusnemu spravaniu. Potom mozeme o niecom debatit.

obsadenemeno
26. okt 2017

@eva8 zmiesane manzelstva existovali stale, to je fakt. A to je dobre.

Nove skusenosti otvaraju mysel.

obsadenemeno
26. okt 2017

@admet no ked dojdu argumenty, zacinas z ineho konca....moje spravanie je v poriadku. Napis mi, kde som sa vyjadrila vulgarne. Slusne sa pytam a ty sa slusne vykrucas.
Cize debatovat sa neda, lebo mi neodpovies na ziadne otazky a citujes co som napisala v inom kontexte.
Takze fajn, idem varit obed. Pekny den.

eva8
26. okt 2017

@obsadenemeno
tie prvé dve vety boli citácie admet, nie tvoje... a z nich sa mi vytvorila odpoveď, ktorú som dala. A drogy som zamiešala preto, lebo na normálnu tvoju úvahu dostaneš odpoveď, či berieš drogy.

eva8
26. okt 2017

@katusikkk tak potom sa jedná o niekoho iného. Každopádne držím palce. Ak sa niečo začína podvodom, nedopadne to dobre

obsadenemeno
26. okt 2017

@eva8 no vidis a ja som sa uz zlakla, ze mi nieco uslo..... 😝

eva8
26. okt 2017

@obsadenemeno no, po znovaprečítaní toho môjho príspevku som zistila, že to bol naozaj galimatiáš. mala som použiť v úvode uvodzovky a uvádzacie vety a k záveru dodať vysvetlenie 🙂 Tak oprava

Z viet, ktoré tu zazneli: "... Veriaca muslimka sa nevyda za inoverca, lebo u neho nema istotu, ze dostane u neho svoje prava....
.... Vadi ti,ze chlap z tvojho prikladu nedodrziaval pravidla nabozenstva,ale zaroven chces,aby zeny narocky nedodrziavali pravidla..."
mi vyplýva, že veriaca muslimka vlastne nemá na výber. Proste musí dodržiavať pravidlá náboženstva.To podľa mňa ale nemusí byť jednoznačné, pretože poznám veriace rodené moslimky, ktoré môžu prejaviť aj svoju vôľu a je akceptovaná, aj vo výbere partnera. Poznám aj aranžované manželstvá (tých je viac).

Celkovo mi prišlo trochu komické, že sa veľmi často objavuje slovo xenofób, teda sa mi zdá, že Modrý koník je továreň na výrobu xenofóbov 🙂
Totiž miesto porozprávania sa a rozšírenia obzoru, sa vyskytujú skôr reakcie typu: nediskutujem s tebou lebo nevieš, nemá zmysel niečo vysvetľovať.... a keď nevieš si xenofób 🙂 a v lúdi sa aj otázočka užívania drôg...

vevesh
26. okt 2017

@obsadenemeno nie, nie je to rarita- rarita je to na sk, kde tych muslimov je 1000 aj s cestou, v moslimskej krajine je to 10-20% manzelstiev

obsadenemeno
26. okt 2017

@vevesh a kolko z tych 10-20% je konkretne pravoverna muslimka a inoverec/ateista? Len by ma to zaujimalo. A zase, tiez to bude zavisiet od toho, ktora konkretne muslimska krajina to je. To percento bude ine v Saudskej Arabii, ine v Albansku a ine v Egypte napriklad.
No, ale hlavne ze sa maju radi, nie? ❤

f333
Odpoveď bola odstránená
f333
26. okt 2017

@katusikkk ono je to tak,ze ak ti slovenky v nemecku pracuju,ak sazoznamia s tymi achmedmi,netusia,ze nestaci v nemecku len pracovat ci mat pobyt... ak vobec maju
ze ti achmedi su v drvivej väcine nemajetni.aka by aj mali pcrviza,tak na rok /ti vdelani /.. tak potrebuju europanku s eu pasom na sobas,aby dostali viz na dlhsi pobyt pos konceni kontaktu..
ale nestaci len tam pracovat.ale ma taj iste finacie /presne ako pises/ na konte..a to tie slovenky,podobne aj achmedi nemaju...
no tak to skusaju na sk... ale ono to nie je teraz nastastie take lahke ani tam dostat viza.. pre toho ich ´ineho´....

f333
26. okt 2017

@eva8 vies, vzdialenosti sa skracuju,.ale menky teda nejak tie manzelstva s orientalcami velmi neuzatvaraju... a to su turci v de uz nejake desatrocia.
len sem tam nemky,co nemaju snacu u nemcov velmi,bveru co pride.aj orientalca nemajetneho...aziju so soc.davok potom spolu.ci on prcuje v nejakom kebabe v gete .
ale to je skor vynimka toto...
takze miesanie zatial sa nekonalo velmi.. nastastie.skor vychodoeuropanky,slovenky ,cesky sa takto miesaju,ked pracuju v de .-..

obsadenemeno
26. okt 2017

@f333 no ono zase slusny a dobry clovek bude takym nezavisle na nabozenstve. Ked je clovek svina, tak nou bude takisto nezavisle na nabozenstve. Len skoda, ze na to casto zabudame a snazime sa skatulkovat.

pivonka6
26. okt 2017

@admet skôr trefná 🙂

obsadenemeno
26. okt 2017

@pivonka6 mne sa pacilo, ako pisala, ze si cielene hladala muslima. No ved ok, proti gustu ziaden disputat. Ale ponuka sa otazka, ze preco. Mozno je z takeho manzelstva, jej otec bol muslim a fajn, zili tu na SK....tak jasne, ze hladala takeho. Cudne by bolo, kebyze to bolo bez nejakeho "podhubia", proste ze si vzala do hlavy, ze muslim a hotovo. To je uz potom na hlbsiu psychologicku analyzu a do tej radsej nejdem, lebo ma obvini zo vsetkych cudzich slov, co ma v slovniku. Ach jo.

Asi si mierila dost presne 😉

admet
26. okt 2017

@pivonka6 takze ty si so Slovakom, lebo si v detstve snivala o inceste so svojim otcom? Uchylne...

admet
26. okt 2017

@obsadenemeno sama si ukazala, preco veriaca zena nepojde do manzelstva s inovercom alebo nevercom. Lebo keby si sa ty vydala za veriaceho cloveka, tak by si mu nadavala do zverov a podobne. Precitaj si svoje vyjadrenia.

pivonka6
26. okt 2017

@admet si nechápavá, píšeš hlúposti, tak ti to po lopate vysvetlím 🙂 Si predstav, že som tak mala rada svojho otca, že som ako 3-4 ročná hovorila, že si ho zoberiem za muža. To dievčatká zvyknú ockom hovoriť. Ale ty si evidentne s otcom nevyrastala, ale ak áno, tak si mu nemala dôvod toto hovoriť.