Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire
Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem
@admet Ty si mimo. Je dokázané, že žena si podvedome hľadá muža, ktorý je podobný jej otcovi, zväčša sa myslia vlastnosti.
@obsadenemeno alebo pocuvala ze iny ako muslim nie je dost dobry.
Pocuvala od koho? Ze ini su menejcenni, to hovoris ty. Zjavne sa citis byt menejcennou. To je tvoj psychologicky problem, nie moj. Je normalne, ze som si hladala niekoho, kto mi vyhovuje, nie len vzhladovo, ale vnutorne. Kto je nastaveny na tie iste hodnoty ako ja. Tot vsio.
Konstruktivne debaty sa vedu bez urazok...ked sa tvoj manzel vrati k islamu, budes ho oznacovat za zvera?
@malasandrika byt Slovakom je nejaka vlastnost? V zmiesanych spolocnostiach sa miesaju aj narodnosti.
@admet tak mi napis, kde som pisala, ze ini su menejcenni. Ci sa zase budes vykrucat a fabulovat, vyberat si z prispevkov, len co sa ti zachce.
Tak ale ako si vedela, ze ti bude muslim vyhovovat? To predsa dopredu nemozes vediet......
A preco by sa moj manzel mal "vracat" k islamu, ked muslimom nikdy nebol? Nikdy sa s touto doktrinou nestotoznil. Takisto ako som sa ja nestotoznila s krestanstvom, aj ked ma k nemu viedli. Nikdy o sebe nepoviem, ze som krestanka. No lebo nie som.
A uz sa prosim ta, nestrapnuj s tym "zverom". Ak si len trosku zalistujes v dennej tlaci ci precitas nejaku historiu, a (snad) pospajas si suvislosti, pochopis, ze najvacsie "zverstva" boli pachane v mene boha. Ci uz toho tvojho alebo inych. Bohuzial. Ludia pouzivali nabozenstvo v boji o moc odjakziva. A na manipulaciu. Hlavne na tu. A ako efektivne to funguje, sa da vidiet dennodenne. Napriklad aj v tejto debate. Ktora vlastne ani nie je debatou, kedze ako pises, citujem: " Ako mozes ocakavat diskusiu so mnou? Ja s takymi ako ty diskutovat nechcem."
Take ako ja? A to su ake?
@jasmineahmed ahoj.moj manzel je z Iranu a koli pobytu Na Slovensku sme museli prist na Slovensko Na turisticke viza Na 3 mesiace a v tom obdobi poziadal o pobyt.zabezpeka vtedy robila 3300e ale bolo to Len Na 5min potom Si s mimi mohla robit co Si chcela, budete potrebovat rozne dokumenty za poslednych 10-15rokov. Najlepsie ti povedia ked Si zavolas Na cudzinecku policiu v tvojom meste tamsi povedia. Je lepsie ak sa vezmete Tam a ty Si vybavit Slovensky sobasny list Na slovenskej ambasade zmenis Si priezvisko. Nam sa Syn narodky v irane a led mal 4 mesiace isli sme Na sk a vtedy aj syn potreboval turisticke viza Na sk lebo nemal slov.rodny list ten sme vybavila az ked sme boli Na sk.ono sa to zda vela veci ale neni to take zlozite lensi to treba pozistovat
@obsadenemeno este raz, precitaj si svoje prispevky a porozmyslaj nad nimi.
Co ta mimochodom na tom irituje, ze som si hladala muslima? Tebe som nehladala ani ta nenutila ist do nejakeho takeho vztahu. Ja v takom zijem a som spokojna. Tak kde vidis problem? Zi a nechaj zit.
@admet mna to neirituje. Zaujima ma to. Ze preco prave muslim. Preco nie budhista alebo ine nabozenstvo. Ze ako si uz dopredu vedela, ze ti to bude vyhovovat.
a nehladaj za mojimi slovami nieco, co tam nie je. Proste mas v svojich vyjadreniach medzery a ja by som rada, ak by si mi vysvetlila, ze co zenu vedie k tomu, ze si takto vyprofiluje buduceho manzela, kedze vacsinou zeny snivaju o inych atributoch v ich vyvolenom. Chcu napr vysokeho s modrymi ocami - tie romanticke. Alebo bohateho - zlatokopky. Alebo dobreho, co sa postara - tie, co sa sklamali. Nie, ze ake bude mat nabozenstvo.
Nechcela som sa do tejto temy zapajat, ale po precitani prispevkov, ako si admet hladala vyslovene moslima, mi uz neda :D
Takze zacnem s tym, ze rozhodne nie som xenofob, mala som trojrocny vztah s moslimom dlhodobo zijucim v uk, aj sme spolu isty cas zili, takze tu je moja skusenost: zo zaciatku vo faze zamilovanosti vsetko super,ako sa kdesi vyjadrila aj zakladatelka temy, bol pozorny (viac ako slovenski chlapi), nosil mi kvety, rozne drobnosti, proste kazdy den ma chcel niecim malym potesit (alebo si ma ziskat?) Samozrejme, ze sa mi to pacilo, bol starostlivy, doslova ma nosil na rukach. Kulturne rozdiely sa zo zaciatku zdali mile, spoznavali sme jeden druheho, na SK sa mu strasne pacilo a vsetko tu bolo super, od Tatier az po obycajne mestke kaviarne... O nabozenstve najskor nebola ani rec. Postupom casu jeho pozornost opadala, co by ale nebolo nic hrozne. Pacilo sa mi, ze sme mali vztah bez hadok, respektovali.sme jeden druheho, ziadne emotivne sceny. Cca po dvoch rokoch uz idylka zapocala svoj koniec, ked travil so svojimi kamaratmi vsetok cas a za mnou sa vracal az do postele. Ja som ale v tej dobe bola dost pracovne vytazena, tak som to pripisovala tomu. Prvy problem nastal, ked jeho kamarat, ktory mal tiez slovensku priatelku, sa s nou nejak pohadal, ona sa vratila na SVK a samozrejme, ze som z toho bola obvinena ja, ktora o nicom ani len netusila (nebola to moja kamaratka, nezdoverovala sa mi). Po tom, co ma spolocne s tym kamaratom obvinili z rozbitia ich vztahu, som uz pomaly odneho pekneho slova nepocula. Zacal sa ku mne chovat hrubo, hnusne nadavky boli na kazdodennom poriadku, ponizoval ma, no proste katastrofa. Povedala som si, ze uz nejak dokoncim sezonu a vratim sa domov. Posledna bodka nastala, ked som povedala, ze chcem ist na dovolenku do Egypta, co on odmietol a sam navrhol, ze mam ist so svojou sestrou. Tak som pozvala sestru aj a dcerou, zaplatila som 1500€ za dovolenku ore nas tri a v tom momente mi povedal, ze si mam vybrat, ci on alebo dovolenka :D ze ak ho milujem, tak sa na tie peniaze vykaslem :D tak to uz bol pre mna vrchol. Samozrejme, po dovolenke som este bola obvinena z toho, ze som ku...va, lebo som na fb pridala foto, kde som bola komplet oblecena a hladkala som egyptsku macku. Vraj, ze ked jeho kamarati zistia, ze som bola sama na dovolenke, tak je to to iste, akoby som sa tam s niekym vyspala :D akurat, ze absentoval orgazmus... no a tym padom som uz nas vztah nadobro ukoncila, co on nevedel prekusnut a sluboval aj hory doly, ale uz nepomohlo. Ku kulturnym rozdielom len tolko, ze co bolo zo.zaciatku roztomile, na konci ma.uz vytacalo do nepricetna a klesajucou zamilovanostou stupal aj jeho zaujem o islam a prisli na.rad ovsem reci, ze ak s nim chcem rodinu, musim konvertovat. Nehovoriac o tom, ze ked som videla, ako oni vychovavaju deti, musela som si.zakryvat oci, usi a hryzt do jazyka, ale svoje dieta by som takto.v zivote neviedla. Nastastie nas vztah skoncil len hadkou, bez bitky a deti v tom neboli, takze ziadna tragedia. Na moslimov som nezanevrela, ako kamarati boli super. Moj ex ma uz teraz svoju rodinu s moslimskou zenou a verim, ze sa k nej sprava ukazkovo, ked ho ona na slovo pocuva a nic nenamieta. Ale mne to ako skusenost stacilo a uz nikdy viac, mam za manzela Cecha a uz tak mi pride, ze kulturnych rozdielov mame az az :D
A aby som to uzavrela, poznam aj fungujuci vztah Cesky a moslima, ktory sa ale svojho nabozenstva uplne zriekol a ona je taka.tvarna osoba, ze sa mu kludne prisposobila vo vsetkom ostatnom.
A len aby som to ukoncila, myslim, ze vztah s moslimom moze fungovat. Zo zaciatku kazdemu a potom uz len zenam, ktore nemaju vlastny nazor, vtedy sa k vam moslim bude spravat ukazkovo, ale ak si dovolite otvorit hubu, tak problem je na svete, lebo oni su tak suverenny, ze k nam nechovaju absolutne ziaden respekt. To mi bolo niekolkokrat povedane, ze oni respektuju iba zeny, ktore dodrziavaju vsetko tak, ako sa ma a pocuvaju muza na slovo. Takze tak. Zakladatelke diskusie zelam uprimne vela stastia a dufam, ze raz nebude musiet bojovat o svoje dieta. Ja by som ale do Egypta na tvojom mieste neodchadzala, aj ked si neviem aka zalubena, ale kazda zamilovanost raz skonci a potom vyjdu na povrch aj veci, ktore sme dovtedy nevideli.
@obsadenemeno moralne hodnoty. Ale to som uz pisala, ale nejak si to nezaregistrovala (alebo nechcela zaregistrovat, lebo obraz o Islame si robis asi len z medii).
@admet nerobim. Zijem v UK, takze vela vidim a aj som pracovala s muslimami, rovnako ako s budhistami, sikhami, pohanmi, anglikanmi....atd, atd.....
A to akoze krestan ci ateista nema moralne hodnoty? 😲
@admet ked si ale taka znala islamu, mala by si vediet, ze jeho ponimanie sa lisi v kazdej krajine,takze sa da povedat, ze nie je islam ako islam. A co sa tyka moralnych hodnot, ved tie ma krestanstvo, ci hocijake ine nabozenstvo takmer identicke. To, ze to tu vela ludi nedodrziava, je druha vec, ale tak isto sa neda povedat, ze vsetci moslimovia dodrziavaju moralne hodnoty islamu, to je vsetko o jedincoch a ked uz tak, tak tie moralne hodnoty u nich dodrziavaju zeny, lebo tie su za to aj stihane, muzi nie a je to len na ich svedomi ;)
@obsadenemeno to hovoris ty.
@admet co hovorim?
@obsadenemeno ze krestan a ateista nemaju moralne hodnoty. Ved bud hrda na svoj ateizmus, ked si ateistka...mne je to sumafuk, co druhi vyznavaju.
@admet ty vobec citas, co ini pisu? Ja som to NEPOVEDALA. Ja som sa ta to PYTALA. Vidis tam ten otaznik? To znamienko na konci vety???? Taketo??????????????????????????????????????????
Kedze si si hladala muslima, lebo ako taki maju "moralne hodnoty". A tym si vlastne napisala, ze ak niekto muslim nie je, moralne hodnoty nema. Lebo ak by si hladala tie moralne hodnoty, hladala by si ich a nelimitovala sa nabozenstvom.
A na tychto tvojich dvoch poslednych prispevkoch sa naaadherne ukazuje, ako manipulujes a ako si vyberas z prispevkov inych co chces. Moju otazku prekrutis na moj nazor (aj ked je vlastne tvoj).
A vsetky otazky, ktore som ti polozila v predchadzajucich prispevkoch uplne ignorujes - hlavne tie, kde ta ziadam, aby si mi ozrejmila, kde som sa vyjadrila, ako si ma obvinila. Ale kedze vies, ze som nic take, z coho ma obvinujes nenapisala, zase pekne ignorujes a prekrucas.
No jo. A sumafuk ti nie je, co druhi vyznavaju. Inak by si si nehladala prvoplanovo muslima, ale muza s moralnymi zasadami a sexepilom, ako vacsina normalnych zien.
@obsadenemeno ty automaticky dedukujes, ze pokladam inych za menejcennych s chybajucimi moralnymi hodnotami. Vyberala som si podla mnou zvolenych kriterii. Mas s tym nejaky psychologicky problem?
Moj muz je velmi pekny, inteligentny a ma silnu moralku. Nie som podla teba normalna, ked som takemu povedala svoje ano?
Viera v ziadneho boha ti este nezaruci, ze ten clovek ma moralne hodnoty predsa. A to, ze je niekto ateista, neznamena, ze neveri v dobro, znamena to len tolko, ze sa nechodi nodlit do ziadneho chramu a neuctieva modly a nabozenske texty. Ateizmus nepopiera moralne hodnoty, ale bozstva, to je rozdiel, dostuduj si to.
@admet automaticky nededukujem nic. Vychadzam z toho, co si pisala. Len je divne, ze si si nabozenstvo dala ako hlavne kriterium a kedze nemienis ozrejmit, preco, tato debata prestava mat zmysel.
@lindusss2016 dostudovat si to nemoze, kedze by to mohlo byt proti "pravidlam".... a keby k tomu zacala aj slobodne mysliet..... ojojoj 🤐
@obsadenemeno neviem, neviem, kto tu mysli a nemysli slobodne. Ja za to nemozem, ze nechces rozumiet. Proste si si zaumienila, ze vsetky nabozenstva robia z ludi zvery a tak aj tvoje prispevky vyzeraju.
Moje vyberove pravidla su moje vyberove pravidla, ty si mala svoje a vysledok je ten, ze ja som spokojna so svojim vyberom a pevne verim, ze aj ty so svojim vyberom. Mier 😉
@obsadenemeno
No nechcem byt zla, ale tak nejak to bude, nielen v islame, vo viacerych nabozenstvach je zakazane pochybovat o tom ktorom bozstve. Ja som tiez hrdy ateista, co mi nastastie dovoluje studovat religionistiku a tak mat mysel otvorenu, nie zaskatulkovanu a neprispustat nic odlisne. Ak moslimka povazuje za najdolezitejsie kriterium na vyber manzela to, aby bol moslim, tak to este pochopim, ale ak si jedna slovenska zena povie, ze sa vyda LEN za moslima, tak to uz mojmu chapaniu troska unika, ale ved budis...
@lindusss2016 ved preto som dufala, ze mi to ozrejmi, co ju k tomu viedlo, ze nabozenstvo povazuje za number one poziadavku.
Ale nevysvetli. A vlastne som to aj cakala, presne takto sa sprava aj v inych diskusiach, co som zachytila. Ved ok, je to jej vec, ale teda dat nabozenstvo na prvu priecku v zozname vlastnosti ake ocakavam od buduceho muza je prinajmensom trosku divne. Hlavne ak vyrastala na SK v normalnej slovenskej (pravdepodobne krestanskej) rodine.
ale ved som ti to vysvetlila. Mas nejaky problem s chapanim pisaneho slova?
@obsadenemeno
Ved prave to, ze je to jej vec, je kazdeho vec, ake kriteria na vyber partnera zvoli, ale vnucovat teraz ostatnym.svoj nazor a to, ze takto.to je spravne, lebo oni maju moralne hodnoty (s vlastnej skusenosti hovorim, ze ano maju, ale len ked sa im to hodi), to je uz trosku divne. Tiez nechapem, ze nejaku zenu moslima urazi, ked sa tu inej poradi, aby od neho utekala co najdalej, ved sama musi vediet, ako dlho je so svojim.manzelom, aky maju vztah a zivot a ked si je tym ista, nemoze to s nou predsa otriast. Viem, ze zakladatelka temy chcela radu v inej oblasti, ale z jej prispevkov mi prisla ako.mlada baba, ktorej snubenec je egyptan nie detska laska, ale letna laska, len si trosku poupravila fakty, aby to nevyznelo az tak zle a vo svojej zamilovanosti mu slepo doveruje, ze to s nou mysli dobre. Naozaj netvrdim, ze vsetky taketo vztahy koncia zle, urcite sa najdu aj vynimky, ale pri vsetkych faktoch, ktore ona spomenula, to skor vyzeralo na tu vstupenku do EU. Ale nechapem, preco to tak vytocilo admet...
@obsadenemeno proste morálne hodnoty majú len moslimovia
@lindusss2016 nemali sme rovnakého partnera? 🙂 U nás sa to prejavilo až v manželstve.

@admet a prekrucame zase.... precitaj si ty moje prispevky a podla moznosti sa aj zamysli. ci to mas zakazane, slobodne uvazovat?
A k tvojej otazke - ak by som sla do manzelstva s nabozensky zalozenym clovekom, tak by som si dala sakra bacha na to, aby to nebol nejaky fanatik. Lebo taki pachaju tie zverstva. Lebo slepo veria, nepytaju sa, neanalyzuju. Len pocuvaju, co im je povedane. A potom to opakuju a ked im niekto predlozi protiargumenty, zacnu ho obvinovat zo vsetkeho mozneho. Lebo nevedia samostatne rozmyslat poza svoje presvedcenie. Nevedia prekrocit svoj tien. Nevedia sa zbavit predsudkov. A lebo veria, ze ten ich nazor je ten najspravnejsi na svete. Lebo si myslia, ze su lepsi nez ti, co su mimo ICH nabozenstva.
Zaujimalo by ma, ci by si robila ty, keby si sa aj napriek tomu, ze si si hladala muslima, sialene zalubila do pohana/krestana/ateistu/budhistu. ci by si sla za svojim srdcom alebo pocuvala ze iny ako muslim nie je dost dobry. Lebo takto si to napisala, ze? Ze si si CIELENE hladala muslima. Len si uz nenapisala, ze muz ineho vierovyznania by ti nebol dobry preto, lebo by si ho povazovala za menejcenneho. Jasne, ze si to nenapisala priamo. Ale dalo sa to vycitat medzi riadkami.
Este by ma zaujimalo vela inych veci, ale ked sa opytam, ty to povazujes za utok a zacnes s protiutokom. Skoda. Ja mam rada konstruktivne debaty. Ale ty asi nie. Lebo nechces a nevies prijat nazory inych, ak nesuhlasia s doktrinou, ktorej veris.